Forum » Strojna oprema » Okvarjen napajalnik?
Okvarjen napajalnik?
Brainstorm ::
Ko vklopim pc, se ne zgodi nič, tako da sumim da je crknu napajalnik, sicer varovalka v napajlcu je cela.(strela ni vzrok)
Kok bi lahko bil stoodstoten da je napajalec fuč in ne plata?
Imam LCja 550W, kje bi moral zmerit napetost na 20 pinskemu priklopu, oziroma na kateri priključek daje napajalec stalno napetost na plato, da se ta sploh lahko vklopi?
4 pinski priključek je mrtev, samo predvidevam, da tja pride napetost šele, ko mašina zalaufa.
Kok bi lahko bil stoodstoten da je napajalec fuč in ne plata?
Imam LCja 550W, kje bi moral zmerit napetost na 20 pinskemu priklopu, oziroma na kateri priključek daje napajalec stalno napetost na plato, da se ta sploh lahko vklopi?
4 pinski priključek je mrtev, samo predvidevam, da tja pride napetost šele, ko mašina zalaufa.
Brainstorm ::
Bo očitno z napajalcu nekaj narobe, zdaj mi je uspelu zagnat pc in se iz napajalca čuje piskanje v intervalih, pomojem da to piska kondenzator ali kaj, ker ventilator ne, ker tudi če ustavim ventilator piska naprej.
Se pa mašina noče zagnat takrat, kadar čez noč izklopim kabel za 220v zaradi strele, nakar ko ga priključim nazaj je potrebno pritiskat gum za vklop ene 30krat da se zažene, kot bi se spraznili kondenzatorji, ker nima stalne napetosti ali kaj mislite kaj je narobe?
Se mi pa dogaja že kakšnega pol leta, da če imam poleg 2.5 colskega prenosnega usb diska, vkloplen še kakšen drug 3.5col usb disk, se 2.5 če kopiram na njega ali iz njega izklopi, kot bi mu zmanjaklo amperaže.
Se pa mašina noče zagnat takrat, kadar čez noč izklopim kabel za 220v zaradi strele, nakar ko ga priključim nazaj je potrebno pritiskat gum za vklop ene 30krat da se zažene, kot bi se spraznili kondenzatorji, ker nima stalne napetosti ali kaj mislite kaj je narobe?
Se mi pa dogaja že kakšnega pol leta, da če imam poleg 2.5 colskega prenosnega usb diska, vkloplen še kakšen drug 3.5col usb disk, se 2.5 če kopiram na njega ali iz njega izklopi, kot bi mu zmanjaklo amperaže.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Brainstorm ()
g. Oden ::
Mogoče je LC550W prešibek za sistem, kakršnega maš ti. V vsakem primeru pa je kriv napajalnik, tak da ti lahko svetujem samo nakup novega, po možnosti močnejšega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: g. Oden ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ATI AGP ne zažene sistema (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3663 (2922) | boset |
» | LC6550GP - Piska (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5730 (4824) | Pyr0Beast |
» | Nič vatov za stand-by (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6191 (6191) | bbf |
» | 200W dovolj?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1711 (1465) | StratOS |
» | Kater PSU za hard OC (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 29356 (17902) | LittleDevil |