» »

Lahko državljani predlagajo/dosežejo spremembo zakona ?

Lahko državljani predlagajo/dosežejo spremembo zakona ?

#000000 ::

Sicer čist informativno sprašujem, ker me je začel motit da človek ne upa več v vsak lokal ker ga je strah da ga bo nabutal ali prepotentni gost ki prijateljuje z varnostno službo, kelnar ali celo varnostniki sami. Sicer sam problemov s tem nimam, se pa dosti krat zgodi ko se menimo kje se zvečer dobimo, da je problem ker en noče tja drug tja ipd. večinoma pa je razlog omenjen prej.


Sem mal razmišljal in prišel do zaključka, da če smo prepovedal že manj nevarne stvari zakaj hudiča država tudi v tej smeri ne poskuša zaščitit svojih državljanov.

Recimo lahko bi opalili rigorozne kazni za pretepače, kamere so tako rekoč na vsakem vogalu da o lokalih ne govorimo, tko da storilce nebi bilo težko najt, kazni za to pa dat od 20.000 evrov naprej + vse stroške zdravljenja in odškodnino plačat, če nima denarja pa konvertirat v dolgo vsaj 5 letno zaporno kazen.

Varnostne službe nebi smel ustanavljat in v njih delat bivši ali celo aktivni kriminalci, firmo katere varnostnik pretepe bilokerga pa zapret in naložit par 100 tisoč evrov kazni.

Uglavnem čimbolj drastične kazni za raznorazne nasilneže ali pa tko kot v USA dat vsakemu možnost da si nabavi orožje, pol se bomo pa lepo zvečer zbrali napolnili heklerje in šli na pivo, če zapoka naj vsaj orenk :)
  • spremenilo: #000000 ()

Daedalus ::

Relevanten je Zakon o referendumu in o ljudski iniciativi (ZRLI), glej 58. člen:

58. člen

Najmanj pet tisoč volivcev lahko predloži državnemu zboru predlog zakona.
Predlog zakona mora vsebovati sestavine, ki jih določa poslovnik državnega zbora. Predlogu morajo biti priloženi podpisi najmanj pet tisoč volivcev.


ZRLI.

Druga varijanta je pa lobiranje pri poslancih, podprto s kako medijsko akcijo, ki ustvari večji pritisk s strani javnosti. Ni pa enostavno to počet, v smislu, bomo nekaj napisali in bo že kak. IMO je najboljše poslance začet pilit (recimo iz tvojega volilnega okraja), da vidiš, kake so opcije za uspeh. Al pa skoz kak podmladek/članstvo v stranki predloge naprej pririnit.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Pyr0Beast ::

Strah se prodaja :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

KaiV6 ::

#000000
Uglavnem čimbolj drastične kazni za raznorazne nasilneže ali pa tko kot v USA dat vsakemu možnost da si nabavi orožje, pol se bomo pa lepo zvečer zbrali napolnili heklerje in šli na pivo, če zapoka naj vsaj orenk :)


Se strinjam s strogim kaznovanjem, vendar to se prebere zelo enostavno in pavsalno, problem je globlji, zelo ... zacensi z zakonom in usposabljanjem varnostnikov.

Po drugi strani pa for argument sake (niso moja stalisca), kaksno nasilje ? fizicno itak, ampak psihicno oz. verbalno ? to ne ? Ker ponavadi se tukaj zacne, pri zmerjanju, fizicni obracun je samo poseldica le-tega.

Ce je pretepanje tako kaznovano pa kako bodo pol kazensko ovrednotena druga nasilna dejanja? Npr. nekomu ki napade tvojo punco razbijes nos in sedis 5 let, ce pa punco posilis sedis 3 leta (karikiram) ?

Kdo pa bo sploh zagotavljal varnost v lokalih, ce se bo od kandidata pricakovalo, da izpolnjuje tako stroge zahteve?

Da ponovim, zagotavljanje varnosti v lokalih je problem, ampak mislim, da nagla resitev tega problema bo naredila pet novih velikih problemov.
Zase lahko povem, da v lokalih katere obiskujem nimam problemov, varnostnika pozdravim, mu castim pijaco, ga vprasam v prijateljskem tonu kako je in ce je kaj guzve, se izpove in pol imas mir celo noc.

Saj ce pomislimo z njihovega vidika, varnostniki zagotavljajo red, to pocno ob mnogih poznanstvih, prijateljih, znancih ... in nekako pricakujejo spostovanje in "poniznost", tako kot vse uradne osebe s pooblastili, vsekakor pa ne nadutosti in izigravanja avtoritete. Zato imajo po mojih opazanjih z njimi probleme ljudje, ki so "pijani in ne razumejo vec okolice", ljudje, ki zahtevajo pravico za vsako ceno, kot bi bil varnostnik pravicen sodnik, ter nadutezi, kot sam varnostnik.
Zato se raje z bambusom polito jakno odmaknit, kot dokazovati svojo moc in koncati z raztrgano jakno in majco.
Tudi na prehodu za pesce se raje temeljito prepricas, ce je prost, kot vztrajat in slepo verjet zakonu, da imas prednost in ostat z polomljenimi udi.

No se enkrat da ponovim, sem igral vlogo hudicevega odvetnika.
<insert>podpis.html</insert>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brutalni pretep v Cirkusu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9216858 (12950) Looooooka
»

KMŠ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9111104 (6589) jrtjtejtt
»

Varnostnik do smrti pretepel 20-letnega obiskovalca Globala (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35423573 (17190) T0RN4D0
»

Kako spravit prepotentnega tipčka, da bi čimbolj nasrkal? :-) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817698 (5338) leinad
»

Avtor zakona - neznan? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1004166 (4166) TESKAn

Več podobnih tem