» »

Varnostnik do smrti pretepel 20-letnega obiskovalca Globala

Varnostnik do smrti pretepel 20-letnega obiskovalca Globala

mtosev ::

Upam da ga bojo primerno kaznovali.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Tody ::

@ Daedalus

Ne gre se za to da čakamo, gre se za to da če pojava nebi bilo, potem tudi statistike nebi bilo, maksimumam minimuma,... To se bi lahko prav tako zgodilo če bi ga mladenič napadel pa bi pa potem vranostnik, nestrokovno prijel ali pa bi mu spodrsnilo in bi padel in se udaril.

O opicah in bananah pa je bilo že povedano.

[SkA] ::

@Izi: kako lahko govoriš o civiliziranosti, če podpiraš idejo pretepa zaradi verbalnega "nasilja"? Meni osebno to ni civilizirano početje in niti pod razno upravičljivo. Razumem pa, da če je oče nekoga vsakič ko ni bil priden, malce zmlatil - da ti to ostane v krvi in se ti potem seveda zdi sprejemljivo, da se ob primernih priložnostih nekoga fino premlati. Ostanem raje pri sodišču in denarni kazni. Verjamem tudi, da si jo bo (kazen) ob primerni vsoti še tako nevzgojena in necivilizirana oseba bolj zapomnil kot pa nekaj bušk in prask, ki so mu že počasi vsakdanje saj je trouble maker in se redno pretepa. Če gledamo zadeve še s tega zornega kota. ;)

Edit: pa da še nekaj dodam. Zaradi mene mi lahko spsuješ vse živo, pa ne bom posegel po fizičnem obračunu. Očitno je moja toleranca visoka, tvoja pa nizka. In ravno nizka toleranca potem privede do nesprejemljivih dejanj, nad katerimi se sedaj zgražamo. Ne razumem, da se tovrstno početje sploh lahko opravičuje ali kakor koli zagovarja?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Keyser Soze ::

Jao Tody, daj napiši tako, da vsaj vemo kaj točno si mislil. Pa čeprav samo hipotetično.

@izi
Če je torej mladenič nekomu (tukaj sploh ni pomembno ali je bil varnostnik ali samo obiskovalec), jebal vse po spisku je povsem pravilno, da jo je dobro fasal. Seveda pa se nebi smelo zgoditi kar se je.


Vidiš, takšne je treba odstranit iz varnostnih služb. Takšne ki ne ločijo profesionalne funkcije od zasebnega življenja. Ker potem zaradi takih Slovenija trpi nazive, da je balkanska država in "eno obično selo". Preberi kaj si napisal, potem pa še enkrat, pa še enkrat, pa še enkrat. Da resnično zakapiraš poanto svojega pisanja. Ker imam občutek, da ti ni najbolj jasno kaj pišeš. Če ti pa je, pa "boh pomagi".

P.S.: Jaz se ne bi hvalil s tem da sem starejši. Rajši reči, da si v srednji šoli.:\
OM, F, G!

Super Sonic ::

[SkA] - jaz res ne vem kaj ti pričakuješ od ljudi. Dejstvo je, da je ob petkih, sobotah in delno tudi nedeljah zvečer v lj. vojno stanje. Tega bi lahko precej zmanjšali, če bi bila večina pravilno vzogojena. Drugo so potem razni napadi tolp, posameznikov, ker policija ravno tako ne opravlja svojeg dela. Oni v teh urah, namesto po pločnikih, stražijo ceste in lovijo "hitre in drzne". In še enkrat povem - napad se je zgodil na tak način, lahko pa bi tega fanta ubili nekje drugje - in nekdo drug.

Potem bi vsi pisali kako zanič Policijo imamo, o varnostnikih pa noben ne bi niti pisal. Vidiš, to moti. Da se težave rešujejo tako - čez palec.

Se še kdo spomni, ko so pred Lipo zmendrali par punc? Je danes kje kaj bolje? Ni več gneč? Je zakon kaj bistveno drugačen? Se kje kaj manj gužvajo?

Povsem enako bo tule, ker vsa Slovenija pričakuje spremembe pri varnostnih službah (kar je tudi prav). Pri sebi pa nihče nima namena spremeniti nič, ravno tako Policija ne bo ničesar spremenila in lastniki diskotek ne bodo ničesar spremenili. To pa je, glede na to, da vsi skupaj tvorijo nek sistem, rahla zagonetka za tistega, ki se bo naslednjič ukvarjal ob nesrečnem umoru.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Keyser Soze ::

A veš, včasih je obširen problem dobro začet reševat po stopnjah. Tako del za delom. Ker če se v njega zaletiš na celi fronti te zna kar hitro pokopat pod sabo.

Ureditev zasebnega varovanja in nadzora nad njim je samo ena od dobrih stvari, ki lahko pridejo iz te situacije. Če je vam zaradi tega težko in v tem iščete ene lastne demone, ki bi se jih potem bali, pa kar. Brezveze vam branit to.

In kot sem rekel. Ko boste ločili funkcijo varnostnika od vloge obiskovalca boste doumeli zakaj se je dobro lotil zadeve s tega konca. Do takrat se pa ne čudite, če vas zbije 2m gorila v priljubljenem nočnem klubu, brez uniforme, brez licence in na črno "v službi" pri znani v.s.
Konec koncev bi morali vedeti, da očesni kontakt pomeni napad in je bil odziv varnostnika popolnoma na mestu.

Sploh bi bilo to fajn povedati mami, ko vas bo pitala preko slamice z tekočo hrano. Do konca.:\
OM, F, G!

Super Sonic ::

Ma ja, stopnje. To je nekaj. Že čez 2 meseca noben več ne bo mislil na naše varnostne službe, kaj šele ostalo, še posebej če se sedaj, ko je zadeva vroča (posredno tudi zaradi volitev), ne bo izpostavilo celotnega problema. Moje mnenje.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

[SkA] ::

Super Sonic, kot sem ti že enkrat povedal - od kje tebi podatki, da se čez varnostnike do sedaj nihče ni pritoževal? Da o tem ni tekla beseda? S tem ciljaš na vlado in medije ali na ljudi? Se strinjam, da se vlada in mediji niso dovolj glasno pogovarjali o problematiki varnostnih služb in neprimernosti ljudi, ki so ponekod v takih firmah zaposleni. Da se čez varnostnike nihče do sedaj ni pritoževal pa je smešna trditev, ker sodelujem še kje drugje kot zgolj na tem forumu in se topici s pritožbami čez varnostnike v tem ali onem klubu/lokalu periodično pojavljajo.Sicer moram priznati, da je v zadnjih 5-7 tovrstnih pritožb manj, izginile pa niso.

In ja, jaz se spomnim dogodka pred Lipo in še ne dolgo nazaj je bil na to temo ponovno v medijih prispevek. Tudi spomnim se nedavnega govorjenja, da naj bi bil klub prodan in ponovno odprt pod drugim lastništvom. Skratka, zgodba se še vedno nadaljuje - če si ti odrezan od teh novic, ne generaliziraj, da so vsi drugi to spregledali.

Če menim da je bolje, pa lahko s svojega vidika pritrdim, kot že več letni redni obiskovalec klubov (lokalov malo manj) da je od takratnih dogodkov v Lipi sedaj povsod bolje urejen vstop v klub z ograjami in varnostniki OB ograjah (kar pa še ne pomeni, da ne prihaja do neprijetnih in neprimernih dogodkov). Pa naj si bo to miljonkrat na novo odprt in prenovljen Mediapark (VPK), ali pa Fun factory/Ambasada. Da se to ne bo več zgodilo in da je sedaj pa vse uredu, pa ne trdim in tudi nihče tukaj ne trdi. Je pa super povod, da se vsaj ljudi na ustreznih položajih vsaj za kratek čas prisili, da posvetijo svoj čas tudi tej tematiki in zadeve vsaj malo uredijo.

Zaradi negativnega pogleda in ideje "da tako in tako ne bo na koncu nič bolje" pa še ne pomeni, da zaradi tega ni treba nikogar kaznovati in prisiliti, da se vsaj v tem času zadeve vsaj malo spremenijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Izi ::

Keyser Soze, tvoja razmišljanja so sicer lepa ampak iluzorna.
Varnostnik je samo človek, človek dela napake, kamorkoli ga postaviš.
Poleg vsega gre za močno neugledno, slabo plačano, nočno, težko delo.
In kdo hudiča se bo prijavil za varnostnika, če bodo zahtevali najmanj srednjo izobrazbo in potem še mesece tečajev in kasneje še preglede na vsakih nekaj mesecev.
Toliko logike bi pa na tem forumu že pričakoval.

Po tvoje so primerni za delo varnostnika samo Terminatorji iz Švarcenegerjevega filma, če bi jih seveda primerno sprogramirali. Samo oni bi bili namreč z nasmeškom na ustih sposobni prenesti celonočno zbadanje, žaljenje, pljuvanje v obraz, udarce, brez da bi izgubili živce in te še vedno prijazno odslovili ali pospremili iz lokala.

Če en gost drugega po glavi udari z steklenico boš rekel kje pa so bili varnostniki, da niso preprečili tega.
Če pa bo varnostnik tistega ki misli udariti z steklenico, zagrabil še predno bo kaj naredil, pa se boš na vse pridušal, kako so varnostniki grobi, ker napadajo človeka, ki ni (še) nič naredil.

Varnostnik bi torej moral imeti doktorat iz psihologije, da bo lahko "prebral" človeka in mu preprečlil nameravano hudobijo, potem mora imeti črni pas v borilnih veščinah, da ne bo koga po nepotrebnem poškodoval, ko ga bo porival proti izhodu, nekaj let mora tudi preživeti med menihi, da bo imel vedno svoja čustva popolnoma pod kontrolo, dobro bi bilo, da bi dal čez tudi kakšno vojaško usposabljenje, da ponoči ne bo nikoli zaspan in še kaj bi lahko navedli kot pogoj za službo varnostnika.
Potem pa naj z vsemi temi kvalifikacijami dela za nekaj 100 € na mesec jasno tudi ob nedeljah in ponoči.

Dokler ne bomo enkrat v prihodnosti resnično sestavili Terminatorja, ki ga bomo programirali po želji, lahko pozabite na vaše popolne varnostnike.
Ta čas do takrat, pa bo treba potrpeti z običajnimi gorami mišic brez možganov, ki so edini pripravljeni sprejeti tako delo, ker če boš postavljal kakršnekoli pogoje ne bo nikogar, ki bi poprijel za to delo in izpostavljal svoje življenje za težko slabo plačano delo.

Ker pa varnostniki morajo biti, ker bi drugače pijana mladima vse razbila in se pobila med seboj je edina možnost če hočeš preživeti v takem svetu, da si strpen in prijazen do varnostnikov.
Kjer ni druge možnosti vedno obvelja pravilo močnejšega :D Pametnejši pa popušča, kakor pravi pregovor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

[SkA] ::

Izi in potem se boš zaletel v enega pijanega mladeniča, osebnega prijatelja varnostnika, ki bo zamahnil proti tebi in te obtožil provociranja. Takrat ti ves tvoj prijazen in kulturen odnos do varnostnika ne bo pomagal nič. Pretepli bodo tebe ter te kot "vzrok za težave" odstranili iz kluba.

Ampak saj veš, ne moreš drugače od varnostnika pričakovati, v končni fazi je samo človek? Mi pa smo fantazerji in budale, da zahtevamo kaj več od varnostnikov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Izi ::

Hja, točno tako. Kdo pa pravi, da je življenje pravično.
Pač paziš, da se ne boš zaletel v varnostnikovega prijatelja, ali pa se poskušaš spoprijateliti z varnostnikovim prijateljem ali celo z samim varnostnikom.
V življenju se je treba znajti. Tisti, ki se ne znajo pač odpadejo.
Naravna selekcija deluje dalje kljub temu, da smo sedaj tehnološko bolj razviti.

PaX_MaN ::

Sožalje staršem, prijateljem, sošolcem in vsem ostalim, ki so poznali preminulega.

@Izi: Poudarek na
Tamimajo še vedno krvno maščevanje...

Če jim je taka ureditev všeč, naj se kar vrnejo nazaj. Aja, tam divja vojna.

Seveda, fant ni pokazal najboljše vzgoje (preklinjanje), ampak varnostnik še vedno nima pravice nalomit ga ko kanto. Za to so pristojni policaji (kaljenje miru) in če se varnostniku zdi, sodstvo (tožba zaradi razžalitve - je nebivedu navedel dober primer). Kot ste že rekli, varnostniki morajo biti profesionalci; zakaj ne bi sicer postavili pred vrata kar določene osebke s psihiatričnega oddelka Polje(nisem ziher, kako je pravi naziv), ki na vsako besedo odreagirajo z udarci, "ker jim je bog tako rekel"? (in ja, pretiravam, da se ne bo kdo usajal) Seveda gre lahko za samoobrambo, ampak, pazi tole: fant je šel STRAN od globala - na tla so ga spravili cca. 10 - 20 metrov od dvigala! Pač, če hočejo obdržati lokali/diskači dober ugled in stranke, ki se ne bodo bale za svoje življenje, ko se pod pritiskom množice samo naslonijo na varnostnika, bodo primorani zaposlovati boljše, izvežbane in strokovno podkovane v. s. Tudi tukaj velja zakon močnejšega. Mislim, če se že gremo high-tech kirurgijo in rešimo življenje z nekim novim postopkom magari samo dvema človekoma, zakaj ne bi enako naredili še z boljšim zakonom/nadzorom nad v.s. in rešili podobno število ljudi?

/idiot mode on
Kurc, a ni nekdo, nekje, nekoč, govoril, kako imamo ne-vem-že-koliko-preveč diplomantov/magistrov/doktorjev družboslovja, ki ne najdejo službe?
Evo, par filozofov za varnostnike, pa te verbalno tako zjebejo, da ti ni nič jasno. :D
/idiot mode off

Backup22 ::

rasta:
Tudi ti LAHKO pustiš neodklenjen avto in ključ v njem, samo za krajo avta ni potem izključno odgovorna policija, ki ne opravlja svojega dela.


Ne - kriv je ropar, ki ga morajo obtožiti kraje, tako kot morajo obtožiti tega varnostnika. Če je hiša odklenjena še ne pomeni, da lahko ropaš, in če žališ nekoga, še ne pomeni, da te lahko udari. Lahko pa te sicer toži ja. Iz tega sledi, da je kriv izključno varnostnik in ne mladenič, ki je dal "povod", ker bi na ta "povod" profesionalec moral obravnavati rutinsko in po pravilih ter zakonu in ne tako debilno in neodgovorno kot je ta storil. Podobno se npr. lahko zgodi v bolnišnici, če je nekdo pijan/zadet in rabi pomoč in žali ali ustrahuje zdravnike. Zdravnik mu mora nuditi pomoč in, če to pomeni priklenitev na posteljo, se to pač zgodi. Če je nekdo varnostnik se mora s takšnimi primeri soočat temu primerno in ne v Rambo style-u. Za smrt je kriv varnostnik, ker je pač sam "bolje" presodil, kaj je za pijanega in žaljivega najstnika ob 5h zjutraj najbolj primerno.
//

Izi ::

PaX_MaN, ko si ravno umenil ugled nočnih lokalov in obdržanje strank.
Nočnim lokalom se nikoli ni bilo treba truditi za ugled in strank je vedno več kot preveč. Saj zato tudi rabijo varnostnike, da nehajo spuščati notri ljudi, ko je vse preveč nabito. In preveč nabito je vedno.
Lastniki lokalov se bolj kot z ugledom, obremenjujejo kako preprečiti vsem tistim pijanim mladcem vstop v lokal, ker če bodo notri spustili vse bo neizogibno prišlo do podobne nesreče kot v Lipi.
Pozivanje k neobiskovanju določenega lokala ne bo torej nič zaleglo, edino če se lokal zapre kot takrat Lipa.
Tukaj govorimo večinoma o otrocih do 25 leta in njim je važen samo žur, alkohol in punce. Tudi če redarji vsako noč pretepejo desetino obiskovalcev ne bo obisk prav nič upadel.
Zadeva je logična, kjer so mlade ženske in alkohol, tam bodo tudi mladi žurerji v neomejenih količinah, pa čeprav jim grozi smrt. Gre se pač za nagon, ki premaga logiko, še posebno ob obilnih količinah alkohola.

Lastnik nočnega lokala mora torej poskrbeti za kakšnih 10 vročih bejb na plesišču, ki jih lahko tudi plača, če je potreba in gostov se bo trlo. Tako enostavno je to, otroci so precej nezahtevni gostje >:D

[SkA] ::

Eh Izi, kot da bi bili na balkanu, pa še všeč ti je. Zato pa me veseli, da je razmerje tistih, ki so zgroženi in zahtevajo ustrezno ukrepanje večje kot takih, ki zagovarjate idejo balkana in nekega urbanega naravnega preživetja. Sam si dejal, da si starejši, torej upam da bo mlajša generacija Sloveniji končno pripomogla, da se otresemo balkana.

Smešno je ko se oglašate o tem, kaj od varnostnikov pričakujemo in češ da "potem bodo pa 400 evrov na noč zahtevali". Hvala bogu, kvaliteta storitev se bo dvignila, do takih idiotizmov kot je umor 20 letnika pa upam da ne bo več prihajalo. I say bring it, pa četudi bo vstop v klub zato dražji.

Keyser Soze ::

Po tvoje so primerni za delo varnostnika samo Terminatorji iz Švarcenegerjevega filma, če bi jih seveda primerno sprogramirali. Samo oni bi bili namreč z nasmeškom na ustih sposobni prenesti celonočno zbadanje, žaljenje, pljuvanje v obraz, udarce, brez da bi izgubili živce in te še vedno prijazno odslovili ali pospremili iz lokala.


Se strinjam. To bodo najboljši varnostniki IMO. Ampak, ostalo kar si napisal je pa čista bedarija, ker ponovno kaže na tvoje nepoznavanje tako te situacije kot prava. A veš kakšne pristojnosti oz. naloge ima varnostnik? Ne veš ane. Ker če bi vedel, ne bi tega napisal.

In moram rečt, da ste prav patetični ratali s tem opravičevanjem početja varnostnikov. Patetični, ker je najboljše problem vrečt ven iz svojih okvirov, ga malo olepšat in razširit pa imate nekaj o čemer se boste kregali in s čimer boste utemeljevali svoj prav.

Ko boste zopet back on topic, z dejstvi, ki so lastni tem primeru, se bomo pa spet naprej pogovarjali. Do takrat pa furajte svoj peskovnik naprej. Morda še koga zmedete do te mere, da vam bo celo verjel.:\
OM, F, G!

Karaya 52 ::

Izi; tvoje razmišljanje je popolnoma zgrešeno. Bili smo že v tujini in videli kakšne varnostnike imajo tam. Po logiki in zdravem kmečkem mišljenju sem stvari povezal in našel malo skupnih točk. "Naši" varnostniki se pač ne morejo primerjat s tujimi (mislim na bolj razvite države). Lahko pa živiš v prepričanju da več od njih ne moremo pričakovati. Zakon močnejšega pa lahko greste izvajat kam drugam, v knjižnico recimo, za začetek.

Izi ::

"Naši" varnostniki se pač ne morejo primerjat s tujimi

Kot sem že nekje zgoraj napisal, se tudi naši "gostje" ne morejo primerjati z tujimi. Toliko sovraštva in zagrenjenosti, kot ga vidiš v naših lokalih ne vidiš nikjer v svetu.

Vse pove naša statistika samomorov, kjer smo v samem svetovnem vrhu.
To pove vse o nas.
Ne trdim, da smo po mentaliteti Balkanci. Še zdaleč ne. Balkanci so odprti ljudje in veseljaki. Edino kar imamo od Balkancev so slabe lastnosti, dobrih nismo prenesli.
Zahodnjaki pa se bistveno razlikujejo od nas po prijaznosti, niso pa taki veseljaki kot Balkanci.
Slovenci smo pa en čudaški narod razpet nekje med Zahodom in Balkanom in imamo samo slabe lastnosti od obeh strani. Edina dobra lastnost, ki nam jo priznavajo v svetu je delavnost in nič drugega. Tako ali tako nas kmalu ne bo več. Naš prostor zapolnjujejo priseljenci iz vseh strani.

[SkA] ::

Sicer ne bi rad da se tole sprevrže v neko narodnostno nestrpnost, ker je govora o tem da je oseba zadolžena za varovanje tako ali drugače prisostvovala pri pretepu mladeniča do smrti, ampak vseeno samo en komentar na to tvojo misel:

"Nekateri mediji so že poročali, da naj bi sodišče na predlog policije že razpisalo mednarodno tiralico za državljanom BiH, ki je pred Globalom do smrti pretepel 20-letnega Gorazda, a na okrožnem sodišču informacije še niso potrdili, saj o tem pravkar razpravljajo."

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20071016_3107842.php

Ne moreš pa me prepričati, da s strožjim/primernejšim nadzorom nad delom varnostnih služb ine bi mogli takšnega dogodka preprečiti - vsaj da se ne bi zgodil na tak način, kot se je zgodil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

noraguta ::

še vedno vztrajam pri svojem , če je država sposobna gostinca kaznovat za 30k € ,če se kadi v njegovem lokalu ne more pa zagotoviti osnovne varnosti , potem je nepotrebno tratenje časa po lokalih ponoči potrebno zaustaviti z "horo legalis".
kakor država ni sposobna zagotoviti konsenza med kadilici in nekadilci , tako tudi ni sposobna zagotoviti varnega obratovanja nočnih klubov.

racionalni vidiki za vsa takšne težnje državljanov pa so itak vprašljiva in ne temelječa na racionalnem premisleku.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Super Sonic ::

"Super Sonic, kot sem ti že enkrat povedal - od kje tebi podatki, da se čez varnostnike do sedaj nihče ni pritoževal? Da o tem ni tekla beseda? S tem ciljaš na vlado in medije ali na ljudi? Se strinjam, da se vlada in mediji niso dovolj glasno pogovarjali o problematiki varnostnih služb in neprimernosti ljudi, ki so ponekod v takih firmah zaposleni. Da se čez varnostnike nihče do sedaj ni pritoževal pa je smešna trditev, ker sodelujem še kje drugje kot zgolj na tem forumu in se topici s pritožbami čez varnostnike v tem ali onem klubu/lokalu periodično pojavljajo.Sicer moram priznati, da je v zadnjih 5-7 tovrstnih pritožb manj, izginile pa niso."

Poglej - če jaz pravim, da nečesa ni, mi ni potrebno ničesar dokazovati. Če ti praviš, da nekaj je, potem dokaži. Dokaži, da je tekla beseda o varovanju pred umorom, dokaži, da so hoteli pred umorom tako kmalu korenito spremeniti zakon, dokaži, to kar govoriš. In če že pišeš, da priznaš, da v medijih ni tekla beseda o tem - te vprašam; Kdo je ponavadi vzvod za to, da se stvari začnejo (hitro, hitreje) premikati? Jha, bodo kar mediji. Ti spijo dokler ne poči. Potem pa, ponavadi, juriš na najbolj očitno (ker za globlje raziskave tako niso), horda pa za njo.

In vlada (najhitreje) premakne tirnico.


"In ja, jaz se spomnim dogodka pred Lipo in še ne dolgo nazaj je bil na to temo ponovno v medijih prispevek. Tudi spomnim se nedavnega govorjenja, da naj bi bil klub prodan in ponovno odprt pod drugim lastništvom. Skratka, zgodba se še vedno nadaljuje - če si ti odrezan od teh novic, ne generaliziraj, da so vsi drugi to spregledali."

A lahko na glavo padem. Dejstvo je, da se ljudje še vedno obnašajo kot kreteni in da še vedno rinejo kot osli. Edini, ki je res nadrajsal, je bil lastnik (upravičeno). Toda, ker je nadrajsal samo on, je danes tako, kot tisti dan pred smrtjo punc. Povsem enako.

"Zaradi negativnega pogleda in ideje "da tako in tako ne bo na koncu nič bolje" pa še ne pomeni, da zaradi tega ni treba nikogar kaznovati in prisiliti, da se vsaj v tem času zadeve vsaj malo spremenijo."

Jaz sem realist. To mi omogoča preživetje v tem svetu. Predvsem zato, ker znam realno oceniti položaj in pravilno odreagirati. To je moja vrlina. In če jaz vem, da za rešitev problema ni dovolj samo to, da pobašejo "morilca" v keho, ga na željo množic obsodijo, ampak, da je za izogib takšnih dogodkov v naprej nujno sodelovanje vseh, ki tvorijo sistem ponočevanja - policaj, lastnik lokala, varnostnik, obiskovalec. Potem bo to kar to.

In si kar maži oči, da bo kmalu vse bolje - ob takšnem zavedanju ljudi, ne bo nikoli.

p.s.
Sicer imate pa sedajle Trenja, kjer bodo vsi pumpal svoje "kapetane" in kjer bo mladina navijala zato, da jim bo dovoljeno še več.

Zame potem ostane Doktor :D.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

MEDENA ::

grem stavit da četudi ga najdejo da bo fasal max 5 let pa še to dvomim....naš ljubi sodni sistem, you gotta love it.

BigWhale ::

Sonic,

> Al pač? Ti zagovarjaš pijanega jezikavega mladeniča, ki jebe mater
> smrtno nevarni osebi?

Vsekakor! Smrtno nevarna oseba ga lahko tozi, lahko mu jezika nazaj, tudi mater mu lahko verbalno jebe.

Ne sme ga pa tepsti. Se posebaj ne, ce je ta smrtno nevarna oseba varnostnik, ki tepe jezikavega pijanega mladenica kakih 20 metrov stran od prostora, ki ga varuje... Eh?!


Izi,

> Varnostnik je samo človek, človek dela napake, kamorkoli ga postaviš.

No, saj zato imamo pravno drzavo, da jih za taksne 'napake' kaznujemo. Varnostnik NE SME uporabiti sile, ce to ni nujno potrebno.

> Poleg vsega gre za močno neugledno, slabo plačano, nočno, težko delo.

Potem lahko se lahko tudi rudarjem kdaj scufa, mar ne?

> In kdo hudiča se bo prijavil za varnostnika, če bodo zahtevali najmanj
> srednjo izobrazbo in potem še mesece tečajev in kasneje še preglede na
> vsakih nekaj mesecev.

No, tisti, ki se bo za to delo kvalificiral. Vsak, ki ima na voljo uporabo neke sile, bi MORAL biti za to ustrezno izobrazen. Ze to, da si je drzava v prvi vrsti sploh dovolila kaj taksnega je naravnost absurdno.

> Toliko logike bi pa na tem forumu že pričakoval.

Fuckup logike je bil ze prej.

Bomo pa pol leta brez vseh varnostnikov, razen tistih, ki so recimo bivsi policaji. Se bodo novi izobrazli in stvari se bodo uredile.

Pšenični ::

jaz bi napisal samo to ,da če bi kdo to naredil mojemu bratu ali sestri na tak krut način, bi sigurno vzel pravico v svoje roke(pač nebi šel sedet varnostnik ampak jaz).Mel sem tudi jaz z pijanimi najstniki opravka.Treba je imeti malo potrpljenja v takih primerih.Najažje je fentat tazga ,ki je pod vplivom alkohola in se ne more braniti, saj so njegove reakcije zapoznele ali neprimerne.V tem primeru je absolutno kriv varnostnik, ki je ubil fanta brez potrebe.

ffka ::

telbanc un varnostnik te polomi pa še 10 ludi okol tebe če hočš na enkrat

[SkA] ::

Super Sonic, ... jao... prehitro bereš moje poste. Kot sem zelo lepo napisal, sem govoril da se je o varnostnikih v klubih in zabavah in njihovimi izpadi med ljudstvom že poprej govorilo in vedelo. Nikjer nisem pisal, da so mediji o tem razpravljali. Tako da ne vem, kateri del ti je bil nerazumljiv. Ako te zares zanima, o čem govorim predlagam da odsurfaš na Drogart in v iskalnik odklocaš "varnostnik". Res da se boš moral prebiti med goro neumesnih postov, ampak če je meni v roku 20 minut uspelo najti stare debate s tovrstnim tekstom bo tudi tebi:

[organizator zabave o neprofesionalnosti varnostnika, ki je prišel v "paketu" skupaj z najemom kluba]
"- varnostnik, ki je stal na vhodu v prireditveni prostor, ni v lokal spustil primorske pevke Steffy, ki je bila med nastopajočimi in tudi ob prisotnosti njenega managerja, Matjaža Kitaka, ni popustil, tako da je posredovala Maja Korošak-Serčič, organizatorka dogodka, ki se je razburila in začela vpiti na varnostnika, češ kaj se gre, on pa ji je le vrnil, da naj bo tiho, če ne, ji bo dvakrat »primazal«."

[naključna uporabnica o varnostnikih v Fun factory]
"ammmmm
na lastne oči sm vidla kako je varnostnik pršu do natakarja k je čist normalno oprvlju svoje delo in ga meni nič, tebi nič.. zašamaru..
tko da ne bi o tem...."

[druga naključna obiskovalka o pripetljaju v klubu casablanka]
"Češnja na smetani je bil pa varnostnik, ki me je skoraj vrgel po stopnicah, ko sem hotela vzeti majice in fotoaparat, ki so bili spravljeni pri House Wife. Kljub njenemu posredovanju in moji prošnji je postajal čedalje bolj agresiven, me je grobo zgrabil in me hotel odvleči iz kluba. HALOOOOOO!!! Nisem bila ne preveč pijana (ura je bil 01.30), ne 15 let stara veverca, niti nisem nikogar ogrožala. Vem, kako je, če se DJa zmoti sredi miksanja...
Ta varnostnik je ravnal z mano kot eno smetjo."

[tretja, ambasda gavioli]
" ce bi zvedla ker varnostnik me je polival z vodo (direkt v faco), drzal za vrat in tolk stisnu da sem skor pokleknila, bi ga 100% tozla.Da ne omenjam miljon izrecenih zaljivk.. Itak mi ni hotel povedat kdo je, zato bi to rada zvedla od organizatorja. Men je sam zal, da nisem poklicala policajev, k to je blo pa res too much..."

Pa da ne smetim dalje, kot sem rekel je takih debat ogromno - na forumu so namreč nekakšne "reportaže" o tem kako je na kakem dogodku bilo. In zadeve včasih celo ne gredo v prazna ušesa, ker je na forumu registriranih ogromno organizatorjev.

Edina razlika med mano in tabo je to, da se ti tukaj veselo razlagaš kako je krivda na obeh straneh in normalen pojav kot posledica naše družbe, jaz pa pravim da je dogodek nesprejemljiv in da se mora nekaj spremeniti. Nihče si ne maže oči, nihče ne vidi olepšano resnico kot sedaj to meni očitaš. Gre se samo za to, kaj je meni sprejemljivo in kaj si ti že odpikal za "normalno".

Mislim pa da je vsem jasno, da so novinarji sedaj na to debato naskočili kot muhe na drek, čeprav se problematika pojavlja že dlje časa in se sedaj samo stopnjuje. Da so težave z zaposlenimi v VIP varovanju pa je očitno bilo zaznano še preden je umrl mladenič. Tudi ni nihče trdil, da se bo s tema dvema obsodbama in odvzemom licence sedaj problem rešil. Se je pa v parih dneh naredilo več, kot poprej leta in leta.

Sicer pa, kam si sedaj odpeljal debato? Najprej ti mene prepričuješ, da smo s problemom seznanjeni šele sedaj ko je nekdo umrl in da je odgovoren tudi mladenič sam, češ kaj pa iziva - sedaj pa govoriš o tem da si mažemo oči misleč, da bo sedaj vse lepše in boljše?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

imagodei ::

MasterD> "Naši" varnostniki se pač ne morejo primerjat s tujimi

Izi> Kot sem že nekje zgoraj napisal, se tudi naši "gostje" ne morejo primerjati z tujimi. Toliko sovraštva in
Izi> zagrenjenosti, kot ga vidiš v naših lokalih ne vidiš nikjer v svetu.


Dej ne bluzi, Izi... A si bil mogoče že kdaj v Nemčiji? V Angliji oz. še raje na Irskem? Če si nisi imel prilike ogledat v živo kakšne nogometne tekme, si morda kdaj na TV slišal o izgredih na nogometnih tekmah med npr. UK in Nemčijo?

Naše Viole in Green Dragonsi so pridni prvošolčki v primerjavi s temi huligani. Ti pa klobasaš o pridnosti tujih gostov... Jaz takšnih izkušenj nimam.
- Hoc est qui sumus -

Brane2 ::

Zanimivo pa je, da nihče ni rekel niti besede o tem na TV, pa so "priče"" bile v neposredni bližini.

Po njihovem se je tip praktično brez besed obrnil in odkorakal, ne/varnostnika sta pa kar tako "iz čista mira" priletela za njim.

To,d a je bil pijan ko kanta in da je jebal vse po spisku vsem tam je očitno za vse tam omembe nevredno.

Bognedaj,d a kdo reče "cigan"- ga takoj ožigosajo za nacija.

Ubogemu Romu lahko poči srce od kletvice.

Ampak če gre za varnostnika, pa lahko. On je treniran da ga folk za 2€/uro jebe v glavo in ponižuje.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Turtle ::

In to ma da razlog da UBIJE človeka....sam se tud bil varnostnik. Vem kaj lahko in kaj ne.

43.člen zakona:

Pri opravljanju nalog zasebnega varovanja sme varnostnik izvajati naslednje ukrepe:

- opozoriti osebo, naj se oddalji z območja, iz objekta ali prostora, ki ga varuje (v nadaljnjem besedilu: varovano območje), če se tam neupravičeno zadržuje;
- ugotoviti istovetnost osebe pri vstopu oziroma izstopu z varovanega območja, kadar je to potrebno za varnost ljudi in premoženja, ki ga varuje, ali če tako določajo pravila na varovanem območju;
- površinsko pregledati vrhnja oblačila, notranjost vozila in prtljago osebe pri vstopu oziroma izstopu z varovanega območja, če je to potrebno za varnost ljudi in premoženja, ki ga varuje, in če oseba s tem soglaša;
- preprečiti osebi vstop oziroma izstop z varovanega območja, če ta odkloni pregled iz prejšnje alinee, če nasprotuje ugotavljanju njene istovetnosti ali če so podani drugi razlogi, zaradi katerih je nujno potrebno, da se ji vstop oziroma izstop z varovanega območja prepreči;
- zahtevati od osebe, ki ogroža varnost ljudi, premoženje ali red na varovanem območju, da z ogrožanjem takoj preneha ali da zapusti varovano območje;
- zadržati osebo, ki je bila zalotena pri kaznivem dejanju, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti ali na predlog oškodovanca, do prihoda policije;
- uporabiti sredstva za vklepanje, če drugače ne morejo zadržati osebe iz prejšnje alinee;
- uporabiti fizično silo, če drugače ne more preprečiti osebi vstopa oziroma izstopa z varovanega območja, preprečiti neposrednega ogrožanja življenja ljudi ali premoženja, ki ga varuje ali zadržati osebe do prihoda policije;
- uporabljati video nadzorne sisteme in voditi evidenco obiskovalcev na varovanem območju.


Me zanima po kateri od alinej je "ukrepal"

Uboj ali umor....nepomembno, a policist me lahk tud ustreli, če mu jebem mamo in ostalo familijo???

Brane2 ::

Sme te ne, ampak lahko te pa.

In če boš stvar preverjal, boš prej ali slej naletel na kakega, ki "lahko"...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Turtle ::

aha....potem pa naj ta "hrabri mož" prevzame posledice svojih dejanj, če je tako. Bo pa že povedal, kako je imel prav in tako naprej.


....reva pa se skriva....le zakaj?

Brane2 ::

Kaj me briga, zakaj se varnostnik skriva in ali je hraber ali reva.

Hočeš reči, da se je tip pustil ubit samo zato, da dokaže, da je varnostnik "reva" ?

Kaj pa če je s tem pokazal, da so v njegovem tropu samo piz*e ?

Tip v skupini 10+ prijateljev teži dvema varnostnikoma in verjetno računa, da lahko in da je v skupini "varen".

Zelo verjetno tudi preostanek skupine ni ravno skoparil s "pohvalami".

In ko že ravno mislijo, da so močni, jima varnostnika pokažeta nasprotno.

Tipa razbijeta ko kanto, preostalih 10 pa se userje in odreveni.

Ne bom reku, da je 100% bilo tako a ta scenarij se mi zdi nekako najbolj verjeten.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Super Sonic ::

Mislim, da vsi vemo, da varnostnik ni postopal pravilno in da nikakor ne bi smel opravljati dela varnostnika.

Na to so se že obesili tako novinarji, policaji, vlada, itd. Vsi, in možakar bo odplačal svoje. Ni dvoma.

Toda prav nihče ne omenja neprimernega vedenja "revčka", ki ga nikoli ne bo več. In naravnost fascinira me to, kako vsi govorijo, da bi mu mali lahko jebal tetko noč in dan. Se pravi to je vse ok, ni panike, lahko se tako obnašamo če želimo.

Ako se nas nekdo dotakne, bruka, policija, vojska, vlada, vse narobe. Se pravi vsi raje kockajo, kot pa pri sebi pošlihtajo stvari. Rezultat je pa znan. Veliko pretepenih in sem ter tja kakšen mrtev.

Tud eden od "pomembnejših" mož v državi se ni javil in omenil problem obnašanja mladeniča.

Glede na odziv na forumu, povsem razumem zakaj.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

[SkA] ::

Verjetno zato ker takšno obnašanje mladeniča v normalni družbi nikakor ne sme biti povod za umor. Primerno ali ne, drugega kot da se varnostnik sklicuje na čustvene travme, ker je slišal besedo "pojdi v kurac", dejansko v tem kontekstu zgodbe ni. In glede na to da je bil varnostnik, bi moral biti sposoben požreti tudi takšno dejanje mladeniča, brez da odreagira tako kot je odreagiral. Ravno v tem je celotna polemika. Nikoli niti ne bi prišlo v medije, če bi ga varnostnik samo na grob način odstranil izpred lokala. Tudi nihče se okoli tega ne bi pravdal - mladenič je izival in se ni želel odstraniti izpred lokala, zato je bil varnostnik prisiljen mladeniča fizično odstraniti izpred varovanega objekta. Pa ni bio tako, kajne? Varnostnik je svoje delo opravil, nakar se je odločil vzeti "pravico" v svoje roke in pri tem umoril mladeniča. Zakaj pri normalni glavi in neki morali sploh poizkušaš očrnjevati mladeniča, po tem ko je dobil tako "pravico"? Skriti kompleksi?

Kaj tu ni jasno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Brane2 ::

Saj vse to je jasno.

Po tej logiki lahko kadarkoli skočiš pijan na cesto, pa se ti ne sme nič zgoditi, ker morajo vozniki itak voziti okoliščinam primerno in držati varnostno razdaljo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

[SkA] ::

Če boš vozil prehitro (preko omejitev), boš nasrkal če si ga zbil, kolikor je meni znano. Kajne?

Če je bil mladenič res tako "težak" je imel varnostnik vse možnosti da ga pridrži in pokliče policijo. Mladenič bi tako dobil svoje.
Po vajini logiki lahko kaj kmalu odpremo tudi debato z naslovom "grdo me je pogledal, imam pravico da ga udarim ali ne".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

PaX_MaN ::

Po tej logiki lahko kadarkoli skočiš pijan na cesto, pa se ti ne sme nič zgoditi, ker morajo vozniki itak voziti okoliščinam primerno in držati varnostno razdaljo.

Če bi že delal primerjavo: da bi te nekdo nalašč povozil, ker mu gre na jetra, da hodiš preblizu roba pločnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

imagodei ::

Ja, res je - SuperSonic je končno uspel formulirati svoje izjave tako, da so verodostojne in da ga razumemo.

Jasno je, da je v civilizirani družbi nedopustno tudi, da oseba A osebi B pojebe vse po spisku, se dere na nekoga, ga zmerja z izrazi. JE nedopustno, brez dvoma.

Zdaj smo menda že ugotovili tudi, da je prav tako (oz. še bolj) nedopustno, da osebi B odpovejo živci in odreagira nesorazmerno. Soseda se npr. spričkata na vrtu, Sosed1 navrže Sosedu2 nekaj žaljivk in mu jebe mater, Sosed2 pa vzame v roke lopato in lopne Soseda1 po lobanji. Rezultat: težke poškodbe. A je slučajno kakšna dilema, kdo je tukaj kriv in kdo bo npr. šel sedet?

V primeru obiskovalca in varnostnika je stvar še bolj jasna - varnostnik mora ločiti med službo in privatnim življenjem. Človek, se z varnostnikom sreča prvič v življenju, prav gotovo ne ve o njem toliko, da bi upravičeno sodil o tem, ali je normalen, ali nor, kdo vse jebe varnostnikovo mamo, ipd. Zakaj bi se torej varnostnik tako razburjal?

Ne, res si ne želimo takšnih varnostnikov.

In če priznavamo zakone ter moralne vrednote, ne more biti nemoralnost nekoga drugega opravičilo za našo lastno nemoralnost. Torej, če nam je jasno, da varnostnik ni imel povoda za takšno ravnanje, potem ne iščimo opravičila zanj. Mladenič res ni ravnal prav in tovrstno obnašanje bi res morali v čim večji meri izkoreniniti (ja, današnji mulci, ki že v osnovnih šolah najemajo odvetnike in nimajo nobenega spoštovanja do učiteljev, oni bodo čez par let šele troublemakerji...), ampak toliko bolj pa to velja za varnostnikovo obnašanje. Ne zmanjšujmo varnostnikove odgovornosti s tem, da jo postavljamo v kontekst mladeničevega obnašanja. Za umor/uboj ni opravičila, z redko izjemo upravičenega silobrana.

Še enkrat - skrajno grdo, nemoralno in nedopustno, pa tudi nevarno je bilo, da je Gorazd žalil varnostnika ter mu menda jebal žlahto. Miselnost, da jo je upravičeno fasal (in po nesreči umrl), je pa totalno zgrešena. Vsakdo, ki se spravi na nekoga z udarci, bi moral pomisliti, da lahko to privede do hudih poškodb in celo smrti - povsem po nesreči.

V besedah Mahatma Ghandija: "An eye for an eye will make the whole world blind!"
- Hoc est qui sumus -

[SkA] ::

Zelo lepo spisano. ;)

Super Sonic ::

Ma dej nehite že nažigat s temi primerjavami, ker so vse zgrešene.

"Ja, res je - SuperSonic je končno uspel formulirati svoje izjave tako, da so verodostojne in da ga razumemo."

Jaz nisem nič formuliral, samo ti si jih spet? napačno dojel.

Eh, kdo bi se matral. :8)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

imagodei ::

Brane2@ In ko že ravno mislijo, da so močni, jima varnostnika pokažeta nasprotno. Tipa razbijeta ko kanto, preostalih 10 pa se userje in odreveni.

Ne vem, kaj hočeš povedat? Da imata varnostnika kakršnokoli pravico na verbalne žaljivke odreagirat z udarci?

Ravno za to gre - 3/4 ljudi bo na žaljivke odreagiralo tako, kot ta dva varnostnika, če bodo le precenili, da so dovolj močni, da ga lahko usujejo. To ne pomeni, da je to prav, je pa človeško. A vseeno nedopustno. In če se kaj hujšega pripeti...

Dokler govorimo o "dveh okoli ušes", o enem šamarju direkt na gobec, ali pa o "strokovnem prijemu", pri katerem mulcu z dolgim jezikom zviješ roko in nategneš mišico, da bo dva tedna z njo bolj težko delal, do tedaj se mi to ne zdi niti problematično. Ko pa pride do težkih poškodb in do smrti, se stvari blazno zakomplicirajo. Ne samo, da varnostnik ni ustrezno odreagiral (s sorazmerno silo), izkaže se celo, da ni ustrezno usposobljen za umirjanje nasilnežev. Za umirjanje se ne uporablja boksarskih in fulkontakt veščin, pač pa judo in ju-jitsu veščine.

Razmišljanje o nekih "krvnih osvetah" in žalitvah, ki jih lahko spere le kri, pa zapakirajte s sabo, ko se boste preseljevali kamor je tovrstna praksa dopustna. Zahodni svet je linčanje na drevesu opustil že pred časom. So pa še sigurno države, kjer so dvoboji za "pranje časti" dopustni.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

@SuperSonic...

Khm, to ni bilo mišljeno sarkastično. :\
- Hoc est qui sumus -

Keyser Soze ::

A zdej je že Brane prišel v Sonicov peskovnik?

Fak ne. Človek se resno vpraša, kdaj se je tej Sloveniji preprosto odkegljalo. Adijo pamet.
Upam, da vam policist, ki ga boste grdo pogledali, razbije vašo "kanto", do te mere, da vas bo mama do konca življenja pitala z slamico. Srali boste pa v plenice milo rečeno.:|

Ampak ne, takrat bo pa policija grda. Država v kur*u. Politiki skorumpirani. Vlada nesposobna. Ane? Priznajte, da je tako. Vi boste bili pa angelčki ki so grdo gledali in jezikali policist. Res ste mi fenomenalni ni kaj. Samo to bom rekel.

P.S.: PRedvidevam pa, da takšno razmišljanje pride na dan ko folk niti ne premisli dobro o problemu ampak samo malo tako, za hobi spremlja zadevo.:|
OM, F, G!

Brane2 ::

nehite že zabijat vse v skrajnosti.

Ne, nisem rekel, da sta varnostnika ravnala prav. Ali da jih razumem.

Samo to, da se ni pametno spravljat v mejne situacije in računat, da se bo vse izteklo, če se bodo le VSI DRUGI držali pravil.

Oziroma,d a to ni pametno, če daješ svojemu življenju večjo težo, kot kaznovanju eventualnega krivca.

Vsakdo ima lahko slab dan. Ravno tako kto se ga tip A ne bi smel naliti in jebati mater vsem skupaj, pa je, ker je imel takrt razlog za slavje, mogoče tudi varnostnik B ponavadi ne bi odregiral tak kot je, če ne bi bilo v kakem trenutku, ko je bil extra živčen zaradi kakih drugih težav.

Ja, vem kaj je po zakonu in kaj "bi moralo" ampak vedno je neka razlika med "bi moralo" in "je"...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Super Sonic ::

imagodei

Če je verbalno nasilje ok, kaj bi storil v tem primeru, če bi tisti večer (ali kateri drugi) 99% gostov, verbalno ozmerjala varnostnika? Če je dovoljeno enemu, zakaj ne vsem? Zakaj vsi ne smetimo po mestih, se deremo v diskotekah, drogiramo na ulicah, zakaj vsi ne ozmerjamo: policaja, varnostnika, vojaka, reševalca, učitelja? Zakaj kar vsem ne pojebemo mame in haramo po mestih?

Mora za tvoj način razmišljanja priti do totalne anarhije, da šele potem dojameš, da se varnostniku ne piska v glavo nič? Malo se zamisli kako bi bilo, če bi bilo pri nas na vratih diskoteke dva miljona Gorazdov.

Ampak seveda, smo tudi normalni ljudje, ki razumemo besedo - ne.

In še enkrat - varnostnikovo dejanje nima opravičila in bo kaznovano. Toda naj noben ne pozabi, da je tudi mulo bil v prekršku.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

"P.S.: PRedvidevam pa, da takšno razmišljanje pride na dan ko folk niti ne premisli dobro o problemu ampak samo malo tako, za hobi spremlja zadevo"

Samo za info, ker me zanima. Kaj konkretnega si ti tej temi dal? Na kaj si tako ponosen?
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

[SkA] ::

Ti prav ne znaš brat, al kaj? Nihče ni rekel da je verbalno nasilje ok, govorimo o tem da je nekdo vzel pravico v svoje roke, ironično in sočasno najbolj žalostno je pa ravno to, kdo si je to dovolil. Zato toliko več zgražanja kot če bi šlo za "preprost" ulični pretep.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

Super Sonic ::

"Ti prav ne znaš brat, al kaj? "

Ha ha, ha ha.

Ne vem kdo že dve strani piše, da je prav, da varnostnik dobi svoje, da ni ravnal prav, in potem dobi par postov nazaj tole:
"Miselnost, da jo je upravičeno fasal (in po nesreči umrl), je pa totalno zgrešena." in potem "Zelo lepo spisano. ;)", pa nato " Upam, da vam policist, ki ga boste grdo pogledali, razbije vašo "kanto", do te mere, da vas bo mama do konca življenja pitala z slamico. Srali boste pa v plenice milo rečeno.", pa še bi lahko našteval.

Kdo potem takem ne zna brati?

Skratka, zadnji post v tej temi.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Vajenc ::

Mora za tvoj način razmišljanja priti do totalne anarhije, da šele potem dojameš, da se varnostniku ne piska v glavo nič? Malo se zamisli kako bi bilo, če bi bilo pri nas na vratih diskoteke dva miljona Gorazdov.
Gorazd je mrtev!!! ..., če bi zmogel malo več spoštovanja do ljudi, bi tvoj point dojela mnogo večja množica.

Keyser Soze ::

Pa vam še vedno ni jasna razlika med varnostnikom in obiskovalcem? Aneda da ne. Smešni ste.:)

P.S.: Morda je pa v tem problem. Da raja gleda na varnostnike kot ene obične vsakdanje ljudi. In ne kot policijo v malem.
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Identifikacija varnostnika (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18728920 (23491) krneki0001
»

Profesionalni borec v striptiz klubu brutalno pretepel štiri moške (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15431595 (25589) Avenger
»

Brutalni pretep v Cirkusu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9216746 (12838) Looooooka
»

KMŠ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9111051 (6536) jrtjtejtt
»

Kako spravit prepotentnega tipčka, da bi čimbolj nasrkal? :-) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817668 (5308) leinad

Več podobnih tem