» »

Varnostnik do smrti pretepel 20-letnega obiskovalca Globala

Varnostnik do smrti pretepel 20-letnega obiskovalca Globala

Calligula ::

V ZDA clovek na rit pade. To so profesionalci, da ti kot Slovencu sploh jasno ni kaj jim je. Ena sama korektnost, prijaznost in jasnost, ko gre za sporocanje.

Super Sonic ::

Kolikor sem jaz bral oni dan na eni strani spleta, naj varnostnik sploh ne bil ničesar kriv. Namreč očividci naj bi dejali, da so iz daljave videli, kako naj bi varnostnik mlatil fanta in na hrbtu jopiča naj bi pisalo VIP.

Hec naj bi bil v tem, da varnostniki te službe nimajo emblema na hrbtu, ampak samo majhen našitek na sprednjem delu jopiča - desno zgoraj.

Ravno tako naj bi jopič varnostnika če romal pod lupo forenzikov, da ovržejo oz. potrdijo sum.

Linka se mi ne da iskat (itak), lahko pa da to že spada med old news in da je kdo kaj že priznal.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

drejc ::

V ZDA clovek na rit pade. To so profesionalci, da ti kot Slovencu sploh jasno ni kaj jim je. Ena sama korektnost, prijaznost in jasnost, ko gre za sporocanje.


Sam sem dosti clubbal po Minkenu pa sem bil presenečen da so varnostniki res gospodje (in gospodične) profesionalci. Ne pa tele naše opice bezobrazne.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Backup22 ::

Jah, tak je to pri nas - na balkanu>:D
//

Goldee ::

Pri nas ni tako velike izbire, kot npr v Ameriki. Od 2 miljonov Slovencev in malo manj Slovencev je bolj malo takšnih, ki bi bili pripravljeni opravljati delo varnostnika, zato so tudi kriteriji za sprejem v službo blažji...

Drugače pa sem tudi jaz sedaj prebral latest news, kjer je zapisano, da je tega mladostnika pretepel nek neznanec.

@SuperSonic

Hec naj bi bil v tem, da varnostniki te službe nimajo emblema na hrbtu, ampak samo majhen našitek na sprednjem delu jopiča - desno zgoraj.

Vsi varnostniki v Globalu (vsaj tisti, ki niso undercover) nosijo črno kratko majico z napisom Security na hrbtu.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

BigWhale ::

Namest security bi jim moral gor pisat: License to kill.

Backup22 ::

Yea, pa pištole v roke, pa bo kot v Ameriki zadnje čase. Punca ga bo zapustila pa bo pol Globala posterlil... Zgleda je pri nas treba ~100 žrtev, da se le nekaj spremeni... Hm, tisti ki hodie v Globala si kupite upremo za specialno policijo (kevlar + ščit) pa bo...
//

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Backup22 ()

Pujcek ::

@imagodei,

reku si tole:
S kolegom sva bila v diskaču, rahlo pod gasom in kolega mi je nekaj razlagal ter pri tem mahal z rokami. Ob tem je s komolcem butnil svoj kozarec, ga prevrnil in razbil. Natakarica je to opazila, nekaj pomigala, čez 10 sekund je bil pri nama varnostnik v obleki in kravati, visok 1,90, čez ramena tak, da je moral skozi vrata postrani. Kulturno se je predstavil in vprašal, če je kaj narobe in če sva pijana. Seveda sva oboje zanikala, želel nama je lahko noč in "thanks and be safe". To je bilo to - povsem zadosti, da sva vedela, da sva opazovana in da je bolje, da ne povzročava kakšnega hrupa.

a tole je varnostnik kot se spodobi. jest bi te ven fuknu prec picka lazniva...
:)

Avby ::

Treba pa je rečt še eno. Ob hitrem preletu teme nisem zasledil pa mislim da bi moral kdo to omeniti.

Eno je, da te varnostniki odstranjijo iz lokala. Pa bi morda bil postopek ali pa kaj neprimeren.

Drugo pa je da te varnostniki pretepejo do smrti.

Upam da se zavedate v tej temi, glede na dogodek, kako velika razlika je med tema dvema stvarema? Kot noč in dan.

BigWhale ::

Avby, ja sej, pol k te ven vrzejo te lahko prefukajo k Pujceka. Mislim, k prasca.

Zato k so varnostniki!

Avby ::

Avby, ja sej, pol k te ven vrzejo te lahko prefukajo k Pujceka. Mislim, k prasca.


Morda v ameriškem filmu ja. To pa je tudi vse.

Izi ::

Čudno razmišljate nekateri tukaj.
Zakaj bi šel normalen človek, ki ima količkaj porihtane zadeve v glavi za varnostnika ?
Varnostnik je slabo plačan, večinoma delaš ponoči in cel šiht ti pijani mulci serjejo po glavi, da ne govorim o tem, da je to nevarna služba, kjer te lahko mimogrede tudi zabodejo ali hudo pretepejo.

Torej vi bi za varnostnike postavljali pametne ljudi. LOL, kaj bolj smešnega še nisem slišal. Ali naj država prisilno mobilizira nekaj ljudi iz vsake fakultete in jih nastavi za varnostnike ? :D

Lastniki rabijo varnostnike in zadovoljiti se morajo z tistim, kar je na razpolago. In kaj je to vsi vemo.

Ko pa že vsi delate primerjavo z drugimi državami in celo drugimi kontinenti, pa lahko rečem, da sem si zadevo osebno ogledal in prežuriral po precej državah sveta in razlika je popolnoma drugačna kot jo tukaj opisujete.
Bistvena različnost v Ameriki in tudi po mnogih evropskih državah je v gostih. Gostje so prijazni in predvsem trezni in tam varnostnik nima praktično nobenega dela. Sploh ni treba, da je nabildana omara, ker varnostnik tam je v bistvu samo vratar, ki je za svoje delo precej dobro plačan in se kar topi od prijaznosti.
V Ameriki naletiš na ostarelega varnostnika, ki opravlja ta poklic že celo življenje in še nikoli ni v živo videl pretepa. :D
V nabito polnem nočnem lokalu redko ampak res zelo redko naletiš na pijanega človeka. Če se slučajno v koga zaletiš se ti bo vedno vsak opravičil in to dostikrat celo povabil na pijačo.
Ko sem se enkrat napil in v trenutku slabosti začel razgrajati (že precej let nazaj :D ) po ogromnem lokalu, so vsi gostje vključno z osebjem in varnostniki takoj zapustili lokal in ostal sem popolnoma sam, dokler se čez kakšnih 10 minut niso prikazali policaji, z pištolami seveda, ki so me odpeljali na "prenočitev".

In kako je pri nas ? Popolnoma vsi so pijani, vsa stranišča so pobruhana, prav tako je bruhanje vse naokoli vhodov. Vsi so kljub pijači vase zaprti in hudo neprijazni. če kogarkoli ogovoriš te bo nekam poslal, če se ponesreči v koga zadeneš te bo ta takoj fizično napadel in po možnosti te bodo naskočili še vsaj trije njegovi prijatelji.
Glede na to podivjano in pijano drhal, ki jo srečujem v naših nočnih klubih so naši varnostniki vredni občudovanja. Imajo jekleno voljo, saj včasih mine tudi cela noč, ne da bi koga udaril, kljub temu, da ga vsak drugi opsuje in celo nekaj zamahuje proti njemu.
Prizor v Globalu ob četrti uri zjutraj me vedno spomni na Romerove filme o zombijih >:D
Vsi se premikajo popolnoma počasi, verbalne komunikacije ne zmore nihče več, in vsi so pripravljeni, da skočijo na tebe in te raztrgajo.

Ne da branim naše varnostnike, ampak samo pravim, da imamo to kar si zaslužimo.
Moram reči, da sem močno presenečen, da je pri nas v nočnih klubih vsako leto ubitih manj kot 10 adolescentov.
Pričakoval bi kakšnih 100 mrtvih na leto.

Avby ::

Aja pa še to. Na koncu bo pa morda nekako tako:

1.) Lastnik globala - nobene odgovornosti

2.) Varnostnik ni "uradno" delal v VIP službi za varovanje z tega sledi

3.) VIP služba ne nosi nobene odgovornosti

4.) Sam varnostnik je deloval le v samoobrambi ali ni dovolj dokazov ali očevidcev ali pa je glavni dokaz zmajnkal ali pa je zaradi napake v postopku postopek končan... Varnostnik ne nosi nobene odgovornosti.

A potem pa prebereš takšno temo: 220.000 dolarjev za 24 pesmi...

Pa si rečeš, da je pravni sistem tako ali tako samemu sebi namen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

galimim ::

Po mojih informacijah sta bla tam 2 varnostnika. 1 v uniformi kultiviran in 2 ki je bil neadartalec (ki ni bil v službi) iz BiH ki najvrjetneje trpi za Vietnamskim sindromom. pač poceni delavna sila z preveč energije
Born To Bleed, Fighting To Succeed, Built To Endure What This World Throws At Me

imagodei ::

Lej, Pujcek,

po tvojih nekulturnih izjavah vidim, da si ravno takšen neandertalec, kot nekateri tvoji kolegi varnostniki... Ali pa si celo tovrsten varnostnik?

Jasno, da sva ga s kolegom malo imela pod kapo. Nikakor pa nisva bila pijana kot kravi. In jasno, da sva varnostniku rajši lagala, kot da bi se hvalila, da ga že čutiva. In nenazadnje jasno, da je varnostnik še kako dobro vedel, da nisva popolnoma trezna, če je na mizi pred nama videl nekaj praznih kozarcev.

Kot profesionalec je pa presodil, da je kolega povsem cool, ter da je kozarec padel na tla ponesreči in da ne želiva v diskaču povzročat nobenih težav oz. da ne predstavljava nobene grožnje. Tebi pač, sodeč po tvojih izjavah, ni jasno in ne bo jasno, da naloga varnostnika ni ugotavljat, kdo laže in kdo ne, pa svoje frustracije izživljat na strankah, pač pa zagotovit red v prostoru, ki ga varuje. In on je to dosegel na izjemno kulturen način.

Vsaka čast mu, k njemu bi se lahko šlo učit 75% slovenskih varnostnikov. Nikakor pa ne posplošujem, tudi v Sloveniji sem že srečal kakšnega kulturnega varnostnika. No, tile v Globalu so očitno poden od podna.
- Hoc est qui sumus -

dukenukem ::

itaq da je prnas kot na balkanu ,sj varnostniki so povečin čipčaparji

TekO ::

Pri sedanjih varnostnikih je očitno tako, da čim več kot jih "razbiješ" tem boljši si. Opice primitivne, to velja predvsem za tiste katere delajo pred kakšnim lokalom. So izjeme, a zeloooo redke.
VIP varovanje ste pa že omenili kako deluje..

Fant je lepo hotel iti z družbo noter zraven pa še eno punco, ki edina ni bila polnoletna in prašal, če jo lahko spusti noter. Varnostnik mu je pa odgovoril da nima časa zanga in da nej mu spizdi stran. Po tem je sledilo besedno obračunavanje.. in družba je odnehala, ter že odhajala drugam, ko je ta primitivec poklical z zgoraj kolega varnostnika (VIP varovanje) in enega varnostnika, ki je bil v civilu, torej takrat sicer ni bil v službi. Tedva (lahko da jih je bilo še več) sta se nato spravila na tistega fanta, ki je bil takrat že par 10m stran od lokala oz. dvigala. Tam sta se nad njega lotila s teleskopkam, dokler ta ni obležal na tleh. Potem sta že odhajala... a ko sta videla, da se fant počasi pobira, je en šel še 1x do njega in ga udaril (verjetno v zatilje kot piše) še enkrat, in pri tem je padel, ter naj bi se pri tem udaril z glavo v tla. O brutalnosti napada dokazuje tudi, da je imel fant 2x počeno lobanjo.

To mi je povedal kolega, kateri se je pogovarjal s tistimi, ki so bili zraven! In tole ni nič drugega kot UMOR! Prfuknjen primitivec ubije človeka, ker je ta hotel iti žurat?!! Si predstavljate starše, svojce? Da bi šli ven, in bi neke noči vašega kolega varnostniki pretepli do smrti? Jaz si niti zamisliti ne morem kako bi doživljal vse to..

Potem pa še vprašanje za kakšnega odvetnika oz kakšnega, ki se mogoče bolj spozna na to. Kako to da človeka še niso zaprli in da je na prostosti? Pa kaj se delajo neumnega policaji ali kdorkoli pač, da ne utaknejo te opice v zapor?!
Ideas are bulletproof.

Karaya 52 ::

Tudi sam imam negativne izkušnje z "varnostniki". Pred letom smo s kolegi pili v nekem lokalu. Jasno, nekaj smo že čutili ampak v tej skupini ni bilo nikogar ki bi kadarkoli iskal težave. Problem je nastal ko sem pri pomikanju nazaj ruknil ob stol, ki je bil skupaj z mano na stopnici (cca 10cm). Gravitacija je naredila svoje, v tistem trenutku pa že vidim neko pojavo ki se mi približuje s svetlobno hitrostjo. Tip me je prijel, vrgel na tla, strgal srajco in dobesedno zbrcal ven. Požrl sem ponos in šel v drug lokal skupaj s šokiranimi kolegi.

Popolnoma drugače kot v Imagodei-jevem primeru.

imagodei ::

@Master D:

Seveda je popolnoma drugače. Meni se je to pripetilo v Španiji. Saj pravim, da če bi bilo v Sloveniji, da bi se verjetno slabo končalo :\
- Hoc est qui sumus -

Dr_M ::

Teli raznorani klubi dejansko povzrocajo splosno nevarnost za vse obiskovalce, ker najemajo take zverinske varnostnike. Zakaj raj ne spustijo krvolocne pse na ljudi, bo cenej. :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Avby ::

Proti podjetju Vip Varnost je bilo v preteklem letu podanih kar 8 prijav. Nobeni, razen v Celju, ko je oseba prav tako umrla ni sledila kazenska ovadba, niti odvzem licence.


Se pravi so že ubijali?

#000000 ::

Mah na vratih so pri nas v večini obični kmetavzarji z nedokončano osnovno šolo da o kaki srednji ne zgubljamo besed, seveda imajo v večini primerov tudi po par ovadb za telesne poškodbe, izsiljevanja ipd. iz asortimana KZ RS.

Kaj češ pa druzga pričakovat, ko postaviš tazga tipa na vrata ? da bo prijazen in bo delal v skladu s pooblastili ki jih ima, če večina niti ne pozna svojih nalog in zadolžitev ! pa tud večina jih dela na črno, ker niti pod razno nebi dobili licence, prištej zraven še varnostno službo z mafijskimi lastniki in dobiš ven kar se je zgodilo.

Za stanje ki ga imamo pa je kriva prvo in predvsem zbornica za zasebno varovanje + država ki ne ukrepa odločno.

AndrejS ::

Licenso za varnostnika ni problem dobit... Mam kolega , ki je licenco 5 x naredil.... seveda za druge varnostnike, ki imajo samo osnovno šolo.

Avby ::

Saj ponovem pa, ko nebodo mogli biti več varnostniki... ker bo država naredila red, bodo pa redarji s tro mesečnim tečajem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

Dr_M ::

vabljeni na protest
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zheegec ::

Pri nas je tudi bil že podoben primer, sicer ne s smrtnim izidom, je bil pa nek 25-letnik v smrtni nevarnosti na intenzivni negi.
Enkrat je pa družba 10 prijateljev zbrcala nekoga ki "je težil", potem ga je pa še njihov kolega varnostnik in ga vrgel vsega krvavega ven.

Varnostne službe so ponavadi res pod vsakim nivojem, policija pa ne ukrepa.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

krneki0001 ::

Imogodei - aktivno pomeni, da živiš z judom, kar pomeni 2 ure treninga na dan. Sam sem imel 8 treningov po 2 uri na teden - ob sobotah 2 treninga.

Horsechoker ::

Spomnim se svojih dogodivščin iz Lipe, ko so varnostniki dobesedno za noge vlekli, ter metali ljudi ven. Že samo, če si ga "narobe" pogledal si imel potencialno težavo. Varnostniki pač niso usposobljeni za svoje delo, velikokrat namesto, da umirijo situacijo le prilijejo olje na ogenj in potem pride do takih "pizdarij".
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

Goldee ::

Jaz se bom na protest odzval. Dejte se še vi. Izkažimo podporo, predvsem svojcem, za katere si sploh ne morem predstavljati kaj preživljajo.
Mogoče ta shod ne bo spremenil nič, vendar pa vsaj pokažimo, da nam ni vseeno in da se zavedamo, da varnostniki ne ravnajo prav. Tega varnostnika-zločinca pa vtakniti v zapor, v najtemnejšo celico in naj premišljuje kaj je naredil narobe - če sploh ima toliko malih sivih celic.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

para! ::

Ne vem kaj ste delal v klubu Lipa, ampak tam se je uporabljalo vse možne vrste trdih drog, ma ga ni varnostnika ki bi koga vrgel ven zarad tega.

Tak da z modeli ki so varovali Lipo ni blo nikol nobenih frk. Vsaj na elektro eventih, ki stanejo 20EUR+, tako da razni nasilni retardi niso mel niti za vstop, kaj šele da bi pizdarije not delal.

Verjamem pa, da so na free-entrance dj-time žurih pokale kosti, sej vemo zakaj.

V Globala pa ne hodim, ker nimam dovolj časa v življenju, da čakam 10 minut, da pridem v klub.

Ve kdo mogoče katera varnostna služba varuje FF? Tam se mi zdijo varnostniki zelo profesionalni.

lp
Death before dishonor!

imagodei ::

nebivedu@ Imogodei - aktivno pomeni, da živiš z judom, kar pomeni 2 ure treninga na dan. Sam sem imel 8 treningov po 2 uri na teden - ob sobotah 2 treninga.

In ti me boš prepričal, da si se za tak način življenja odločil "iz lufta", čez noč? Prej seveda nisi treniral nobene borilne veščine in sploh nisi imel podlage?

Način treninga, ki ga omenjaš, je pravzaprav na meji profesionalizma. Aktivni poklicni športniki morda trenirajo več, sicer pa težko najdeš koga, ki bi treniral toliko. In zelo težko me boš prepričal, da si npr. ti iz popolne ničle začel trenirati toliko... No, če si, potem ob takšni količini treninga seveda je možno v roku pol leta naštudirat določene situacije. (Ima pa v teh primerih zelo veliko vlogo tudi podzavest in "mišični spomin", ki je pa odvisen TAKO od količine, kot TUDI od dolžine obdobja treninga).

Kakorkoli - ljudje si pod treningom juda predstavljajo treninge 2x1 ali 2x2 uri na teden, ne pa 16 ur treninga na teden. Zato je to rahlo zavajujoče, ker ponavadi se trenirati začne postopoma, šele z leti povečuješ količino treninga. Koliko rekreativcev pa poznaš, bi bili sposobni iz 4 ur treninga tedensko preskočiti na 16 ur? Tudi osnovnošolci začnejo s treningom košarke v šoli 2x na teden, če so talenti, se pridružijo podmladku kakšnega lokalnega tretjeligaškega kluba, kjer trenirajo mogoče 4x tedensko... Šele od tam se količina treninga povečuje.

Mogoče si ti izjema, ampak mislim, da v SLO na prste ene roke lahko prešteješ tiste, ki bi bili v štartu pripravljeni trenirati judo 16 ur na teden.
- Hoc est qui sumus -

Keyser Soze ::

Pri nebiveduju moraš imeti ene 50%-90% rezerve. To bi pa ja že lahko pogruntal do sedaj.:D
OM, F, G!

Matheeew ::

To mi je povedal kolega, kateri se je pogovarjal s tistimi, ki so bili zraven! In tole ni nič drugega kot UMOR! Prfuknjen primitivec ubije človeka, ker je ta hotel iti žurat?!!


Če bi to napisal na začetku, se ne bi matral z branjem.:\

krneki0001 ::

Imogodei, če si profesionalni varnostnik, potem se predvideva (u bistvu bi morala biti kar podlaga), da toliko treniraš. Če si pa opica brez možganov, pa pač uporabljaš samo mišično maso in ubijaš ljudi, ampak potem ne moreš biti varnostnik - vsaj v normalni državi ne.

Pa tudi pri tolikih treningih nisi nabit z adrenalinom, ker toliko treniraš pa tudi zaupaš vase in zaradi tega tudi lažje požreš žaljivke na tvoj račun, medtem ko kos mesa brez možganov ne more prenesti niti grdega pogleda, kaj šele da bi ga užalil.

Calligula ::

Pujcek, tebi svet ni cisto jasen pa izgleda, da si iz bolj cudnega kraja kjer civilizacija ni dnevni pojav.

1. Ta varnostna sluzba je tam, ker je pac to oblika izsiljevanja varscine. Lokali so prisiljeni v zameno za nakup "miru" najemati varnostnike pri takih firmah. Drugace se razbije lokal, kaka bomba lastniku avto v luft vrze ipd.. Ker je policija drekaska, presrana, skorumpirana, nesposobna (pac sami se odlocite), se to dogaja nemoteno. Zabiti policisti se zgovarjajo, da niso dovolj placani, da bi tvegali. Pa naj gredo prodajat vrtno opremo v OBI.

2. Varnost v takih klubih predstavljajo taki varnostniki, ki imajo uniformo, jakno oz so kvazi formalno prisotni. Imajo pa tudi folk v civilu za umazana dela. Kot, da varnostniki niso vpleteni, ker se taki posamezniki pac porazgubijo v guzvi. Skratka neke vrste privat crni vodi.

Lepo, da je Jankovic glasno gobcal proti a naj s policijo tudi naredijo kaj. Najlazje pa se takih zdruzb okolje res resi, ce tak lokal spravijo na kant, ker potem tudi mafijozoti nimajo od cesa varscine jemat. No ja, vcasih tovrstni dolg skozi izsiljevanje lahko pretvorijo v lastnistvo nad lokalom.

Ampak ravno zaradi izmikanja krivdi imajo tudi neformalne "varnostnike" pomesane med folk. Ker recejo, da je gosta pretepel nek drug neznani gost.

Bellzmet ::

neformalne "varnostnike" pomesane med folk


Yup, drži. Vsi smo že videli/stali v vrsti, ko je bil lokal kao polno nabasan, potem pa pride 5 komadov, do vratarja, "eee kako ide brate" pa grejo vsi lepo notri brez vstopnine, brez vsega...

lp

imagodei ::

nebivedu:

zdaj pa res ne vem... Kot te razumem, si varnostnik in sicer svetla izjema, ki svoje delo razume in korektno opravlja. Kar mi je čist kul, sprejmem, da treniraš (ali si treniral) 16 ur na teden.

Ampak govoriva o tvoji original trditvi, da se je mogoče v pol leta naučit določenih prijemov za umiritev nasilneža/pijanca/... Moje stališče je še vedno, da se običajen človek, brez podlage v borilnih veščinah, z običajno mero kondicije, ne more v pol leta naučiti dovolj juda, da bi lahko samozavestno nastopal in avtomatično odreagiral s pravo mero, ko se pojavi situacija. Sploh če govoriva o povsem povprečen človeku ali celo gorili brez možganov, ki niso ravno iz pravega testa za varnostnike in v napetih situacijah odreagirajo narobe: premalo samozavestno in ne preprečijo fizičnega konflikta, preveč agresivno in zato povzročijo fizični konflikt, ipd. Pol leta treninga, bolj ali manj aktivnega, tem ljudem ne pomaga. Treba je dejansko biti iz pravega testa.

Itak je pomemben cel spekter osebnostnih in fizičnih lastnosti - mirnost, zbranost, potrpežljivost, vljudnost - lepa beseda velikokrat reši napeto situacijo, teženje jo pa po nepotrebnem zaostri. Poleg tega ti kot varnostniku ne pomaga detajlno znanje vzvodov in ključev, če imaš okoli bicepsa tak obseg, kot anoreksična 16-letnica. Vse to pa niti najmanj ne pomaga, če nisi poleg vsega še toliko samozavesten, da kakšnega pretepača ohladiš s poker izrazom na obrazu, ko ti s smrdljivim zadahom dopoveduje iz 5 cm, da si ušiv gnoj, ker ga ne spustiš v lokal.

Skratka, ja se strinjam, če imaš potrebne osebnostne kvalitete, si športen tip in si morda že kdaj prej treniral boks, fulkontakt, ju-jitsu, ali vsaj precej časa preživel v fitnesu in na dodatni telesni aktivnosti (plavanje, kolesarjenje, tek...), potem se lahko zelo hitro vključiš v intenziven trening juda, preživiš tam 16 ur na teden in postaneš pravi mali mojster že kar v pol leta.

Nikakor pa to ne gre, če si star 25 let in že več let športaš samo 2x tedensko po eno uro na basketu s kolegi ali pa še to ne. Ni variante - nimaš kondicije, nimaš predpogojev, nimaš fizičnih izgledov, da bi zdržal na treningu 16 ur tedensko, kaj šele, da bi od treninga kaj odnesel!
- Hoc est qui sumus -

Vajenc ::

Glede juda. Varnostniki imajo ponavadi treninge organizirane preko svoje varnostne službe. In imo je Nebivedu mislil tako kot jaz, da bi bilo bolje, če bi na takih treningih trenirali kaj v stilu "primi in umiri" aka judo in ne v stilu "udri pa razbi" aka boks.

Glede gorile z iq20. Ena glavnih stvari, da lahko redar kvalitetno in vljudno opravlja svoje delo je, da je že v osnovi na pogled kot mr. Gorila IQ20 ker le to mu ob iq100 ali več omogoča, da na bolj miren in kultiviran način komunicira s pjanimi strankami. Pri nas pa so na vratih same 17-25 letne ninđe, ki morajo svoj iq20 še dokazovat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Keyser Soze ::

Em, mislim, da je bilo včasih predpisano, da morajo imeti varnostniki uniformo. Predpisano, tako, ki je ni mogoče zamenjati za policijsko ali vojaško uniformo. Lahko pa da se motim. :\ Naj nekdo preveri.
Izjema naj bi bili telesni stražarji.

Saj je včeraj Mate povedal to, kar nekateri vemo in o čemer se govori že PREdolgo časa. Zakonodaja na tem področju ni vredna piškavega oreha. Malo zaskrbljujoče je edino dejstvo, da se zadeve premaknejo ko doživimo "Lipa-like" incidente.
OM, F, G!

imagodei ::

Vajenc,

jaz se s tem čisto strinjam. Edino vtaknilo se mi je, ko je nebivedu rekel, da lahko že po 6 mesecih treninga juda človek uspešno obvlada povprečnega pijanega obiskovalca lokala. Ker s tem se res ne strinjam, v kolikor je pod besedo "trening" razumljen običajni trening juda za široke množice, pod "udeleženec treninga" pa povprečni človek med 18 in 35 letom, ki mu je edino rekreacijo pred začetkom treninga juda predstavljal tek za trolo za mestni promet.

Drugo je, če si zelo dober športnik in res z namenom treniraš judo, ker imaš cilj, da postaneš varnostnik. Potem se v 6 mesecih da kaj naredit. Sploh če obiskuješ specialni trening, kjer te naučijo izbrani repertoar npr. 5-7 prijemov, ki jih potem vadiš 6 mesecev, 2 uri na dan, 5 dni na teden.

Drugače pa - hvala bogu, da bi zaposlovali čimveč tistih, ki prihajajo z judo ozadjem in čim manj takih, ki so trenirali fulkontakt. Judo je po defaultu borilna veščina, pri kateri tehniko in moč prijema lahko prilagajaš situaciji. Pri fulkontaktu te naučijo, da je treba nasprotnika s prvim udarcem poslat na tla, nezavestnega.

Kar se pa tiče 17-letnih nindž - hja, kaj moreš, varnostnik je še vedno profesionalec. Varnostnik ni tam zaradi sebe in zato, da dokazuje, koliko kilski udarec ima, pač pa zato, da skrbi za red in varnost. To pa pomeni, da mu ni treba reagirat na vsako provokacijo. To ni "chicken" igrica, pri kateri izpadeš pussy, če si tiho, ko te nekdo zafrkava. Kot varnostnik moraš poskrbet, da ne prihaja do izgredov ali do drugačnih kršitev zakona, hišnega reda, ipd. ŠE ENKRAT: ne zato, da dokazuješ, da obvladaš karate, boks, judo ali plastične operacije.

Ko se bomo sporazumeli okoli vsebine zgornjega odstavka, bomo naredili že en velik korak.
- Hoc est qui sumus -

T0RN4D0 ::

Hmm sej lahko je bit pametn, samo mal utopično je pričakovat da bojo vsi varnostniki ob enem
1) v odlični fizični formi
2) mel za sabo par let treningov (obrambnih?) borilnih veščin (po možnosti skenslat vse ki niso treniral juda ampak boks..)
3) vljudno odgovarjal vsem ki jih jebejo v glavo, po možnosti tud tiste ki se zaganjajo v njih samo opozoril
4) dela skosl nočne/vikende za 4€/uro


Seveda ne podpiram tega, in varnostnik ki je to naredu je absolutno za zapret. In tud ne rečem da je stanje z varnostniki pr nas dokaj v k*, sploh ker je teh varnostnih firm miljon... Mislim pa da majo te večje firme (G7, Sintal) zadeve dokaj uredu urejene... in je tud zanimivo da kljub temu da majo zaposlenih ogromno ljudi (za G7 vem da je ~1500, sintal pa po mojem tud kej takšnga), berem vedno samo o nekih levih firmah...

Pr G7 sem neki časa delu in ni blo nikol sranja... majo gorile, ampak dejstvo je da če hočeš nekoga narazn spravit je veliko težje če ga samo vlečeš stran kot da ga 2x po buči pa kamor pade pade...

Tud ob vstopu na koncertih smo vse pregledal, s pijačo pač ni vstopa, ampak ni blo nobenga žaljenja, pacienti z orožjem (noži, pendreki..) so lahko šli not, če so pustil to pr vhodu.


Stanje je kakršno je, dejstvo je da se potrebuje kr precej varnostnikov in logično je da bojo varnostniki ostal takšni kot so... dobit kr od nekje par 1000 goril ki se bojo profesionalno in prijazno obnašale z vsemi težaki, izpostavlale glavo vedno ko pride do pretepa (prosim, ne mi s takimi da se nikol noben ne stepe v klubu/na koncertu ko je polovica folka tolk pjanih da za sebe ne ve, druga polovica pa sam tolk da so mal glasni pa pogumni), in stala zuni celo noč za 700€ na mesec...

Avby ::

Da ampak, ko ubiješ nekoga pa si ga najebal... Pa če znaš bit profesionalen ali pa ne.

BigWhale ::

Tudi pri teh najvecjih stvari niso urejene tako, kot bi bilo treba. Na zalost.

Amare ::

Kdo je pa rekel, da morajo biti gorile? Marsikje v tujini sem že videl "povprečneže" stati pred vhodom, izgredov pa kljub temu ni bilo.

zee ::

plača varnostnika v podjetju Valina je 600-700 EUR, z vsemi dodatki...samo v vednost.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Keyser Soze ::

Glede na nivo storitev, ki jih ponuja sektor. Previsoka!

Hej, zbrihtajo naj se. Pa ustanovijo svojo frmo, se začnejo obnašat profesionalno pa bodo morda imeli enkrat višje plače.
OM, F, G!

T0RN4D0 ::

Keyser Soze: Ja seveda, kdo jih bo pa plaču 2x več kot konkurenco? Ti?

zee: za vratarja ja, s 70 kilam boš pa naredu kaj ko pride do pretepov? Kokice si lahko ofneš pa gledaš :)

Dr_M ::

oprosti, ampak sama teza ti ne pomaga kej dost, ce nisi vsaj malo fizicno pripravljen na take stvari. kaj ce ti 120 kilski varnostnik, ce bo 2x zamahnil, pa bo sam od sebe dol padu. verjemi da marsikateri 70 kilski varnostnik "nese" 120 kilskega.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

T0RN4D0 ::

No ja, če karkol resno treniraš pa si večji od 1.5m maš že tako al tako več ko 70 kil =) Kot drugo je pa to, da 70 kilski lahko 120 kilskega parkrat na nos, kar sm že govoru, ne more ga pa prjet pa onemogočt brez da bi mu nos zdrobil :)

Pa tud v takšnih situacijah ko se znajdeš pol metra pred nekom je mal drugač ko če maš dost manevrskega prostora kjer lahko precej lažje uporabiš hitrost...

jype ::

No, tole razmerje tež ni tako tragično.

70 kilski varnostnik se mora samo pravočasno umaknit, pa 120 kilski praviloma sam sebe zbije na tla.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Identifikacija varnostnika (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18729177 (23748) krneki0001
»

Profesionalni borec v striptiz klubu brutalno pretepel štiri moške (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15431899 (25893) Avenger
»

Brutalni pretep v Cirkusu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9216830 (12922) Looooooka
»

KMŠ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9111096 (6581) jrtjtejtt
»

Kako spravit prepotentnega tipčka, da bi čimbolj nasrkal? :-) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817686 (5326) leinad

Več podobnih tem