» »

Varnostnik do smrti pretepel 20-letnega obiskovalca Globala

Varnostnik do smrti pretepel 20-letnega obiskovalca Globala

««
«
1 / 8
»»

Bellzmet ::

Aloha!

Ne mores verjet. Varnostnik Globala v Ljubljani je ubil obiskovalca. Več na:

KLIK!

Halo! Da se prerekaš potem pa zaradi tega nekoga kar ubiješ! Pa še varnostnik, ki mora ravnati profesionalno in ne kar vse povprek "razbijat".

Tam so že mojega prijatelja varnostniki pretepli. In sicer pred Globalom to tako zgleda, da te zravsajo, potem pa varnostnik zbeži domov, nadrejeni pa reče, da te osebe danes sploh ni bilo v službi oz. da sploh ne vedo za koga gre. Pa je takrat prišla policija pa jih ni nič zanimal kje je sedaj ta varnostnik. Seveda ga ni bilo več... U glavnem poden!

Amadeuss ::

Hja to pa zato ker večina telih naših varnostnikov ni profesionalcov tko kot v bolj "civiliziranih" državah pač pa kriminalci in brezmožganske testosteronske opice. Jest z njimi sicer še nisem mel problemov, sm pa že vidu folk k jih je meu in slišu dost zgodb od kolegov da mi je približno jasno kako je z njimi. Policija jim pa itak nč ne more ker se jih 1. Boji, 2. Nimajo dokazov ker se folk boji in noče pričat. Pa smo tm.

krneki0001 ::

Jst sm bil včasih redar po diskačih. Nikol pa nisem tepel ljudi kr tko za brez veze. Imel sem svoj pristop, ki mi je omogočal, da bi tudi na sodišču prišel skozi s samoobrambo.

Ko je kak mulc težil, sem stopil do njega in ga opozoril na njegovo početje. Če se ni umiril, sem stopil korak nazaj in ga še enkrat opozoril na početje. Če je stopil proti meni, sem se umaknil še 2 koraka nazaj in isto opozorilo, če pa je še takrat stopil proti meni, sem to smatral za napad name, takrat pa potem ni bilo več ovir, da ga s strokovnim prijemom nebi onesposobil in odpeljal ven ter mu prepovedal nadaljni vstop v diskač.

Imel sem tudi potem obravnavo na sodišču, ker je en tak mulc fasal "šljivo", ko sem povedal, kako sem storil in kaj sem storil, sem dobil potrdilo, da je to pravilen pristop in da je mulc mene napadel - pa sem še odškodnino dobil, kar je bilo za mulca in njegovega pametnega fotra hud udarec (fotr je bil odvetnik, ampak mulc mu ni povedal, da sem se jaz umikal medtem, ko sem ga opozarjal - in ker mu je to zamolčal, je fotr vse pripravil tako kot da sem jaz mulca napadel).

To kar pa danes delajo redarji je pa čisto izživljanje in bi se moralo sankcionirat.

Senitel ::

Če se redarji skrivajo, zakaj se potem enostavno ne odvzame licence firmi?
P.S.: Aha zato ker zakon tega ne omogoča samo za eno kršitev... :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Senitel ()

#000000 ::

Sej ga ni varnostnik od globala ampak varnostnik VIP varovanja.

ZLOky ::

, ki jih najema Global.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

ZLOky ::

Zanimivo, da se to pogosto dogaja (pretepanje varnostnikom) in se nič ne ukrene. Niti Global ne zamenja ponudnika storitev varovanja, verjetno jim ugajajo takšnu prijemi, žal. Zgleda, da bo treba res počakat, da še eno osebo pretepejo tako hudo, da podleže posledicam. Zakon pač, ki ga moramo upoštevati, žal.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Goldee ::

...če pa je še takrat stopil proti meni, sem to smatral za napad name, takrat pa potem ni bilo več ovir, da ga s strokovnim prijemom nebi onesposobil in odpeljal ven ter mu prepovedal nadaljni vstop v diskač.

Aha in kak je ta strokovni prijem? Mal mi razloži. Ker še nisem videl varnostnika, ki bi uporabljal neke naučene prijeme ampak samo fizično, brutalno silo. Za izvedbo strokovnega prijema, s katerim bi obvladoval nekoga verjetno ne potrebuješ 50 centimetrskega bicepsa mar ne? Osebno nimam nič proti tebi, da ne bo pomote, niti nimam slabih izkušenj z varnostniki, ker sem toliko pameten, da se problemom ognem. Sem pa bil v petek v Globau (kamor tudi pogosto zahajamo s sodelavci) in za te varnostnike lahko samo rečem, da so ena gora mesa, brez možganov, ter totalno nasilni. Prekleta zalega, nekdo bi jim moral pristriči krila, ker mislijo, da držijo boga za jajca, ko imajo na hrbtu napis security. Security my ass, potem pa enega 20 letnika ubijejo, ker je verjetno, pijan, rekel kakšno besedo preveč. Kakšna pooblastila jim dajejo pravico, da nekoga pretepejo (ne obvladujejo)? Je že tako, da vsi tisti sfaliranci, ki niso nič dosegli v življenju in ne morejo dobiti ene pametne službe gredo lepo pol leta v fitnes, se nabildajo in potem zlahka dobijo službo v kaki varnostni agenciji. Me zanimam kakšni so kaj pogoji za službo? Čim več cm čez ramena? Mogoče čimvečji biceps? Obrita glava? Kaj pa kakšni psihološki test, recimo ali je osebek nagle jeze? Za moje pojme so to vsi eni neuravnovešenci, ki samo čakajo, da se bodo lahko nad nekom znesli, ter pokazali kako jaki so, ker drugače se ne morejo izkazati.

Seveda se bo zdaj našel nekdo, ki bo zagovarjal varnostnike ala:"ja varnostnik mora cel večer prenašati vse tiste pijane, ki težijo...to ni lahka služba". Ja, se delno strinjam. Vendar on je tam službeno, kot profesionalec, ki mora znati prenesti vse te pritiske, zraven tega pa je za to tudi (mastno) plačano, tko da...

So pa tudi izjeme, seveda, vendar dobrih varnostnikov je bolj malo.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

#000000 ::

Zloky. Ja seveda jih najema global, ampak zakaj jih najema pa verjetno ti ne veš. Če se spomniš odprtja oz. prvega tedna obratovanja globala, ti verjetno ni ušel napad na njihove varnostnike (mislm da so bli neki štajerci) ma so jih stolkli da je za popizdit. Čez par dni je v Ljubljani razneslo bombo pod avtom enega od bratov ki imata globala v najemu (hvala bogu je bil na morju) čez nekaj dni najemnika globala, najameta VIP varovanje, kdo je lastnik Vip-a pa ti verjetno nima smisla razlagat. LP

MrYoda ::

Global?
Kje je to?

Ko bodo obiskovalci nočnih klubov izrekli zgornja vprašanja, bo Global zelo hitro zamenjal varnostno službo. Dokler pa bo narod, kljub tako rekoč vsakodnevnim fizičnim izživljanjem varnostnikov, še vedno pripravljen čakat v vrsti, da pride not....

Meni bi bilo logično, da v dneh po incidentu ne bi bilo pred vhodom nobenega, ampak se mi zdi, da bo vrsta enako dolga.

Mene Global ni videl že več let... in jaz ne njega :) pa se imam prav fino.

Moč je v naših rokah, samo izkoristit jo je treba... kajti cekini obračajo svet in dokler ima Global $$$$ se jim j... za to, kaj počne varnostna služba!

Keyser Soze ::

Dobre varnostne službe stanejo celo premoženje.

Slabe... Slabe imamo pri nas. Mercator stil. Dobiš "skonto", "2 za ceno 1", ipd. Vsi skupaj, pa naj jih bo cel poligon so pa itak "no-brainer".
OM, F, G!

Keyser Soze ::

VIP VAROVANJE, D.O.O.
Osnovni podatki enote PRS

popolno ime: VIP VAROVANJE, D.O.O.

naslov: CESTA LJUBLJANSKE BRIGADE 23
naselje: LJUBLJANA
telefon/telefaks/e-pošta: 01 5102540 (Telefon)
01 5102015 (Telefaks)
sabina@vip-ss.com (Elektronska pošta)

Identifikacijski podatki

matična številka: 1760599
davčna številka: 66273803

Podatki o ustanovitvi

datum vpisa pri registrskem organu: 29.11.2002
registrski organ: Okrožno sodišče Ljubljana
zaporedna številka vpisa: 13698600
poreklo ustanovitvenega kapitala: Domači kapital
države ustanovitvenega kapitala:
vrsta lastnine: Zasebna lastnina
ustanovitelji: BEGIĆ MIRSAD
LORGER FRANC
LAZUR TRGOVINA, PROIZVODNJA IN STORITVE, D.O.O. LJUBLJANA

zakoniti zastopniki: LORGER FRANC
BEGIĆ MIRSAD
OM, F, G!

Vajenc ::

Če je kdo osebno poznal žrtev mu izrekam sožalje.

Je pa pri nas že dolgo tako, da se redarji nimajo za bati, da bi kak pretepač delal štale v lokalu, ker so največji pretepači kar oni sami. Nekaj starejših članov VIPa poznam celo osebno iz mladosti in vem, da so se kalili pri stari gardi redarjev, ki so obvladovali LJ sceno v devetdesetih letih. Vsi trenirajo nek boks in podobno, namesto, da bi se urili v judu ali podobni somoobrambni tehniki. To kar je #000000 napisal je tudi res. Kakšna resna varnostna služba si sploh ne upa več varovati nočnih lokalov oz. si jih lastniki lokalov ne upajo najeti.

Me zanima koliko bo podobnih patronov v mestnem redarstvu po novem. Ker tam bodo imeli pa še več pooblastil.

Goldee ::

#000000,
VIP varovanje je organizirana združba, ki na "legalen" način pobira varščino tako, da oni varujejo lokal, to se ve. Upam, čeprav dvomim, da bo tale varnostnik odgovarjal pred sodiščem za umor.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

#000000 ::

Točno tako !

KWAN ::

Kar zgrozim se ko gledam kam gre vseskupaj v "naši" Sloveniji. Vidim, da se da na "legalen" način ubiti nekoga, tisti iz Prekmurja verjetno vedno, kako se da na "legalen" način krast (cigani). V glavnem če si dovolj brutalen, da se te bojijo lahko počneš skoraj vse. Sožalje tistim, ki so poznali nesrečnika. Upam, ampak res upam, da bo pravici zadoščeno.

Keyser Soze ::

"Čistilne enote" in "črni fondi" bi bile popolnoma na mestu za take oblike kriminala. Ampak problem je ker si s tem ne bo nihče mazal rok.

Edina oblika, ki bi bila kos tem združenjem, je enotnost državljanov. Ene horde, ki bi prišla obračunat z mafijskimi veljaki, ne bi ustavil nihče, ama nihče. Tako kot jih niso v Španiji (če se spomnim pravilno). Ali pa če se počasi odpovemo svojim pravicam.

P.S.: Ampak, saj ti ubogi "mafijci" niso nič krivi. Tako kot Strojanovi niso bili nič krivi. Garant so ostali takšni "buliji" in "neobzirneži", da hočejo potunkat ubogo "mafijo". Le ta se samo brani.:\
OM, F, G!

Go-ahead ::

VIP varovanje je organizirana združba, ki na "legalen" način pobira varščino tako, da oni varujejo lokal, to se ve.

Če je to res predlagam bojkot lokalov, ki jih oni varujejo. Ali bo še kakšen ostal odprt???

V današnji civilizirani družbi me posebno v mestnem okolju preseneča, da je varnostna služba sploh potrebna. Najverjetneje varnostne službe največkrat same izzovejo pretep, da upravičijo svoj obstoj in pobiranje varščine.

Še vedno menim, da je policija skupaj s kriminalisti premalo aktivna. In tu je glavni problem.

Goldee ::

Vsak zakon ima luknjo. V Globalu denimo, se ne pretepa na terasi oziroma v lokalu, temveč te varnostniki "pospremijo" v dvigalo, ter na pol poti pritisnejo stop in te zmikastijo. Zakaj? Ker v dvigalu ni kamer. Ravno tako se je ta pretep..pardon napad, zgodil za diskoteko, kjer tudi ni kamer. Tako da bo verjetno težko karkoli dokazat. 5 varnostnikov in ena mrtva priča...

p.s. a mogoče kdo ve, oziroma lahko prilepi katera pooblastila ima varnostnik v diskoteki, oziroma nasplošno varnostnik, ki varuje lokale?
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

#000000 ::

Čudno da v tekih primerih noben ne primerja slovenije s kako ameriko ipd. kot je to v debatah okoli kadilskega zakona in podobo, no bom pa jest :D

Vsi vemo kje bi bili vsi varnostniki v tem trenutku če bi se to zgodilo recimo v USA, ja v arestu kje pa drugje. Kaj pa pri nas ?

Minister Mate šta se radi ovaj tren ??

Keyser Soze ::

Study, study, study...

P.S.: "Odmaranje u kafani sa VIP osiguranjem?" :\
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Goldee ::

I. SPLOŠNE DOLOČBE

1. člen

(vsebina)

Ta pravilnik podrobneje ureja način izvajanja ukrepov:
– opozorilo osebi, naj se oddalji z območja, iz objekta ali prostora, ki ga varuje, če se tam neupravičeno zadržuje;
– ugotovitev istovetnosti osebe pri vstopu oziroma izstopu z varovanega območja, kadar je to potrebno za varnost ljudi in premoženja, ki ga varuje ali če tako določajo pravila na varovanem območju;
– površinski pregled vrhnjih oblačil, notranjosti vozila in prtljago osebe pri vstopu oziroma izstopu z varovanega območja, če je to potrebno za varnost ljudi in premoženja, ki ga varuje, in če oseba s tem soglaša;
– preprečitev osebi vstop oziroma izstop z varovanega območja, če ta odkloni pregled iz prejšnje alinee, če nasprotuje ugotavljanju njene istovetnosti ali če so podani drugi razlogi, zaradi katerih je nujno potrebno, da se ji vstop oziroma izstop z varovanega območja prepreči;
– zahtevati od osebe, ki ogroža varnost ljudi, premoženje ali red na varovanem območju, da z ogrožanjem takoj preneha ali da zapusti varovano območje;
– zadržanje osebe, ki je bila zalotena pri kaznivem dejanju, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti ali na predlog oškodovanca, do prihoda policije;
– uporaba sredstva za vklepanje, če drugače ne morejo zadržati osebe iz prejšnje alinee;
uporaba fizične sile, če drugače ne more preprečiti osebi vstopa oziroma izstopa z varovanega območja, preprečiti neposrednega ogrožanja življenja ljudi ali premoženja, ki ga varuje ali zadržati osebe do prihoda policije;
– uporaba video nadzornih sistemov in vodenje evidence obiskovalcev na varovanem območju.24. člen
(način uporabe fizične sile)


(1) Varnostnik je dolžan uporabljati fizično silo tako, da z najmanjšimi možnimi posledicami doseže zakonit namen.
(2) Če je glede na okoliščine dopustno uporabiti različne oblike fizične sile, je varnostnik dolžan uporabiti najprej strokovni prijem, strokovne udarce in mete pa šele, ko ugotovi, da s strokovnimi prijemi ne bo dosegel zakonitega namena.
(3) Z uporabo fizične sile mora varnostnik prenehati takoj, ko prenehajo razlogi, zaradi katerih je bila uporabljena, ali ob ugotovitvi, da zakonitega namena na ta način ni mogoče uresničiti.
(4) Če varnostnik pri uporabi fizične sile osebo telesno poškoduje, je dolžan ravnati v skladu z določbami zakona.
(5) Kadar uporabi fizično silo, je varnostnik dolžan pridobiti podatke, ki jih je treba vnesti v evidenco uporabe fizične sile: o varnostniku, ki je uporabil fizično silo oziroma sredstva za vklepanje (osebno ime, rojstni podatki, EMŠO ter firma in sedež imetnika licence, pri katerem je zaposlen); razlogu, načinu, kraju in času uporabe fizične sile oziroma sredstev za vklepanje; obveščanju policijske postaje; morebitnih telesnih poškodbah.



Po navedbah očividcev je 20 letnik onesveščen ležal na tleh, varnostnik pa na njem in ga s pestjo udarjal v glavo.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Keyser Soze ::

Nekje je določeno, kaj se šteje pod strokovne prijeme, mete in udarce. Samo bi si moral osvežit spomni. Udarci v zatilje in druge vitalne (občutljive) dele telesa so prepovedani. Ne glede na situacijo. Ker lahko povzročijo hude poškodbe, invalidnost ali celo smrt.
OM, F, G!

KomentarIX ::

Tut jst imam izkušnje take, da se lastnik ni upal zamenjati varnostne službe. Videl sem tudi pošten pretep (valda varnostniki so bli zraven), pred policijo so pa padale izjave varnostnikov: to so se oni tepli med seboj... res identično kot v tem primeru, mi je šlo kar na smeh. Je pa tragedija da jih je SPET nekdo dobil verjetno za brezveze.
Pa še to: varnostniki niso dobro plačani, ponavadi delajo skoraj vsak dan. Da tut njim film poči verjamem, ampak razlika je v tem da nekoga odstraniš iz lokala (in pade ker šamar), al pa da mu skačeš po glavi za lokalom...

Keyser Soze ::

Hej, živimo v svobodni državi z svobodnim trgom dela. Če nisi sposoben za službo si poišči drugo.
Če nisi sposoben za drugo. No ja, _umri_. Jokal ne bo IMO nihče upravičeno. Samo večina ostalih bo happy, pa kakšen bo živ ostal.:)

P.S.: To se nanaša na te "varnostnike" da ne bo nesporazumov.
OM, F, G!

STASI ::

Zakon namreč določa, da samo ena kršitev za začasni odvzem licence ni dovolj.

Tole je že druga njihova smrtna žrtev!
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: STASI ()

Goldee ::

Da tut njim film poči verjamem, ampak razlika je v tem da nekoga odstraniš iz lokala (in pade ker šamar), al pa da mu skačeš po glavi za lokalom...

Ne sme počit film. Temu se reče profesionalizem. Ob prvem takšen incidentu bi jaz, če bi bila agencija moja, varnostniku odvzel licenco in ga poslal na cesto (seveda pa je realna situacija drugačna). Tukaj ne govorimo o hruškah in jabolkah, ampak o fizičnem napadu na nekoga. Naj se mu strga film in naj se izdere na človeka, če že mora, ne more pa se kar fizično znesti nad nekom.


Tole je že druga njihova žrtev!

Druga uradna žrtev? Nebi rekel. Se bodo že nekako izmazali iz tega.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Vajenc ::

Dobro si popravil v smrtna, ker samih prijav kršitev je bilo mnogo več.

btw, licenco imajo menda šele leto ali dve ?!

krneki0001 ::

Goldee, Strokovni prijem pa obvlada vsak ki je aktivno vsaj 6 mesecev treniral judo.

Poanta vseh varnostnikov je ta, da varujejo lokal in imetje v njem ter delajo red, kar pa ne pomeni pretepanja strank. To pomeni fizično odstranitev motečih strank iz lokala brez uporabe prevelike sile in prijava na policijo zaradi kršenja reda in miru v lokalu - ampak tega pri nas ne delajo, ker se raje izživljajo nad temi motečimi osebki - to pa je velika napaka.


Mislim pa da varnostniki pri nas vse preveč prekoračujejo pooblastila redarjev in varnostnikov in nikoli ni tak pretep samoobramba, ampak napad ali pa vsaj prekoračena uporaba sile v silobranu.

imagodei ::

nebivedu@ Goldee, Strokovni prijem pa obvlada vsak ki je aktivno vsaj 6 mesecev treniral judo.

??
Saj se hecaš, ane?
Uporaba strokovnega prijema v kontroliranem okolju (e.g. v telovadnici na tatamiju) nima zveze z uporabo strokovnega prijema out in the wild.

Sicer se pa strinjam, da pri nas varnostniki po večini niso drugega, kot gorile brez možganov. Naloga varnostnika oz. redarja v lokalu je umiriti in/ali odstraniti moteče osebe iz objekta, ne pa pobijat in izživljat se. Ne glede na to, ali gre za samoobrambo ali kaj drugega. Varnostnik je v prvi vrsti profesionalec, ki mora uporabiti ustrezno silo, da doseže, kar hoče. To pomeni, da ne more začeti mlatiti po neki osebi, če ga ta zmerja ali jezika. To pomeni, da ne sme uporabiti smrtno nevarnih udarcev, če se nekdo otepa in drži za šank, ko ga poskuša varnostnik odstraniti iz lokala. To pomeni, da mora dejansko ohraniti trezno glavo in uporabiti primerno silo, da oblada situacijo.

Pri nas je to zaenkrat še utopija - sploh pa zaradi omenjenega, torej da gre v tem primeru menda za mafijsko združbo, ki pobira "varščino" za "varovanje" Globala. Sicer bi se te mafijske združbe lahko učile od ameriških vzornikov, kjer jim je povsem jasno, da ni v interesu dobička, če gostje umirajo. Skrajni primer je Las Vegas, ki je v večini pod mafijsko kontrolo. Eno redkih mest v Ameriki, kjer lahko po ulici (pred casinojem) praktično mahaš z denarjem in te ne oropajo, ker se vsi kriminalci bojijo, da jih bo "pospravila" Mafija.

Zakaj? Zato ker Mafiji tam ni v interesu, da bi za njihovim prestižnim casinojem ležala trupla oz. da bi okradenci delali slabo reklamo za njihov casino. Je pa le več dobička, če se ljudje ne bojijo prihajati k njim in prostovoljno puščajo denar v casinoju.
- Hoc est qui sumus -

Goldee ::

Pa še en tipičen razgovor z varnostnikom - Stranka po nesreči razbije kozarec, varnostnik to opazi. Na to je čakal cel večer. Zakaj bi mirno stal pri vratih, če pa lahko reagira in po žilah začuti adrenalin. Pride do stranke in jo nagovori ala zakaj razbijaš po lokalu? Stranka se izgovarja in zatrjuje, da je bilo po nesreči. Zatem sledi varnostnikova standardna:"a si pametn?" Karkoli stranka odgovori na to je seveda napačno. Če je tiho je tudi narobe, ker s tem ignorira varnostnika (bog ne daj). Zatem, pričo vseh, varnostnik zgrabi stranko in jo začne vleči proti izhodu, da lahko vsi opazijo kdo je glavni (pa tudi če se stranka upira al ne). Če se poskušaš iztrgat iz grobega prijema, oziroma hočeš obdržati vse gumbe na srajci, mora varnostnik v samoobrambi uporabiti silo. Ker stranke sam ne mora obvladati mu na pomoč priskoči še en varnostnik in skupaj zagotovita varnost ostalih gostov.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

jype ::

Jaz imam samo eno vprašanje: zakaj obiskujete takšne lokale?

Matheeew ::

Osebno jih že nekaj časa ne več.

Sicer pa:
Itak se gleda, da tam kjer je večja gužva je navadno večji žur.

Dogodek kot je ta, se hitro pozabi. Tudi vse ostala fizična obračunavanja se hitro pozabijo. Tisti, ki so žrtve tega obračunavanja verjetno ne hodijo več v take lokale (ali pa celo ja?). Vsem ostalim dol visi za drugega...dokler so to ne zgodi njemu ali pa njegovemu bližnjemu.

Važno, da je žur pa da so fajn "pičke".>:D

Pujcek ::

dej dej, varnostniki so opice z iq20, pijanc mulc star 20 let k ne zna bit tih pa sika varnosntiku ma pa iq200 al kva!? sem velikrat vidu kako je folk od varnostnikov po picki dubu in velikokrat opraviceno tko da ne tle neki posplosevat. eni so pac prevec pametni pa vsemogocni ko so pijani, varnostnik je pac car in kar on rece velja. ce ti kej ni vsec gres lohk domov...
:)

Amadeuss ::

...se strinjam....žalostno ampak resnično....itak se pa, če je kaka pizdarija raj usak stran obrne kot da bi priskočil na pomoč...in dokler bo tko ni za prčakvat kakega hudga izboljšanja...folk je ponavadi v gužvi pač k čreda ovc...

STASI ::

Po pričanju kolega so varnostniki v ZDA pred lokali kultivirani in ne neandrtalci kot pri nas.
Zanimiva bi bila psihološka ocena vseh varnostnikov, koliko jih je dejansko primernih za opravljanje takega dela. Večina jih ni primerna za opravljanje poklica. Žalostno je da 5 varnostnikov ne more umiriti 20 letnika, ki v primerjavi z njimi gotovo ni bil omara, omare so bili oni.
Za smrt mora odgovarjati tako VIP kot tudi varnostnik, saj dvomim da jih je 20 letnik ogrožal oziroma niso sposobni pridržati mulca do prihoda policije.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: STASI ()

Backup22 ::

Matheeew itaq, saj pa smo slovenci. (nam je pa res vseeno, dokler nisi ti tisti, ki nastrada)...
jype good point. Zakaj pa obiskujete takšne/drage lokale z debilnimi varnostniki?

Res je žalostno, da v 21. stoletju pride do takšne tragedije... VIP in varnostnika je treba tožit in varnostnika poslat v zapor, a nažalost vsi vemo, da do tega ne bo prišlo. Očitno je stvari treba vzeti v svoje roke.

Pujcek ja sej nihče ne pravi tega! Tudi jaz opažam glasno pijano mladino in vidim kako se obnaša do ostalih v lokalu in tudi do varnostnikov, ampak oni naj bi bili profesionalci in bi morali tako tudi reagirati. Udarec v zatilje in poškodba stranke je zločin in ne profesionalno vedenje.

Za primerjavo lahko opišem svojo izkušnjo na Dunaju (koncert Children of bodom - Music Planet). Kolega je hotel v dvorano z napol prazno whiskey flašo, a ga je varnostnik lepo ustavil, ga vprašal od kod je in ga mirno in olikano prosil, naj spije zunaj, lahko pa on popazi na njegovo pijačo če to želi. To me je zelo presenetilo. Pri nas dobiš na gobec ali pa nekaj v tem stilu: "Mali daj spizdi s flašo ven pa se mi več ne prikaži tukaj!". Vsaj v MBju je tako (Trust npr.).

Tudi pri nas bi lahko bilo tako. In fizična sila se uporabi takrat, ko je to res potrebno (mislim odarec in ne vleka iz lokala). Zakaj si lahko to varnostna služba dovoli? Zato, ker se jim nikoli nič ne zgodi.
//

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Backup22 ()

Vajenc ::

Hja rešitev za nočne lokale bi bila, da bi lastniki morali plačevati ponoči še policaja, ki bi bil prisoten čez noč za kakšne dvoumne situacije (redar vs. stranka). V tujini že imajo nekje tako porihtano.

Amadeuss ::

Očitno je stvari treba vzet stvari v svoje roke? HA HA HA. Lepo vas prosim...takih komentarjev sem prebral že nešteto tud na drugih stvare...kdo pa bo naredu kej? Pr teh stvareh je tko da so ponavadi vsi pogumni pa glasni, da bi pa dejansko kdo kej naredu...haha no rečmo samo, da ga še nism vidu junaka...:\

imagodei ::

@Pujcek:

Ja, očitno so res imeli IQ 20 al pa še nižji. Nima veze, kako pijan je bil mulc, naloga varnostnika ni, da bi nekomu naredil plastično operacijo, ga naredil invalida ali celo ubil, zato ker ta ne zna držati jezika za zobmi. Naloga varnostnika oz. redarja je, da zagotovi varnost v lokalu. Kot pravi STASI, 5 varnostnikov zlahka umiri enega pijanega mulca in zato ni treba uporabiti smrtno nevarne sile. Že če bi se ena omara ulegla nanj, bi ga s svojo kilažo umirila.

Ti si očitno tisti, ki ne razumeš, da profesionalno opravljanje naloge varnostnika ne pomeni, da iščeš konflikte in razbijaš folk za prazen nič. Biti varnostnik ne pomeni, da imaš avtomatično pravico razbijat nosove tistim, ki mrko gledajo ali "se delajo pametne". Pameten varnostnik bo požrl marsikatero žaljivko, ker se pač zaveda, da že samo s svojo pojavo v obiskovalcih vzbuja določeno mero nezadovoljstva, ampak ob enem se zaveda, da besedne zbadljivke na njegov račun ne povzročajo nobene škode v lokalu.

Zato je biti varnostnik lahko samo delo za čustveno zrele ljudi, ki nimajo tendenc po izživljanju, nimajo manjvrednostnega kompleksa zato, ker imajo podpovprečno velikega tiča in se ne bodo zato izživljali nad obiskovalci.

Moja izkušnja izpred kar nekaj let nazaj, ko smo bili v Španiji na končnem izletu s srednjo šolo:

S kolegom sva bila v diskaču, rahlo pod gasom in kolega mi je nekaj razlagal ter pri tem mahal z rokami. Ob tem je s komolcem butnil svoj kozarec, ga prevrnil in razbil. Natakarica je to opazila, nekaj pomigala, čez 10 sekund je bil pri nama varnostnik v obleki in kravati, visok 1,90, čez ramena tak, da je moral skozi vrata postrani. Kulturno se je predstavil in vprašal, če je kaj narobe in če sva pijana. Seveda sva oboje zanikala, želel nama je lahko noč in "thanks and be safe". To je bilo to - povsem zadosti, da sva vedela, da sva opazovana in da je bolje, da ne povzročava kakšnega hrupa.

To je bilo to. Krasna izkušnja z varnostniki. V Globalu bi naju verjetno pref*kal kot psa.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

Amadeuss> Očitno je stvari treba vzet stvari v svoje roke?

Absolutno. Jaz v omenjeni lokal še nisem stopil in se ne čutim prikrajšanega za nič - po tem incidentu kvečjemu za adrenalinski šport, ki ga češka (ker so možnosti za preživetje vseeno malo večje kot pri ruski) ruleta ob obisku očitno predstavlja.

Lokali se zelo hitro reformirajo, če jim nihče ne nosi denarja - prej pa za to nimajo nobenega pametnega razloga.

Amadeuss ::

Yup to je primer kakšni bi mogl bit varnostniki. Sam dokler se pri nas pristojni ne zganejo in ukrepajo ampak si namesto tega raje zatisnejo oči bo pri nas žal še zmer "balkan". Tak folk kot je večina naših varnostnikov je pa za kopat rudo v rudnikih živega srebra...to bi jih pomoje mal umiril..:|

Goldee ::

dej dej, varnostniki so opice z iq20, pijanc mulc star 20 let k ne zna bit tih pa sika varnosntiku ma pa iq200 al kva!? sem velikrat vidu kako je folk od varnostnikov po picki dubu in velikokrat opraviceno tko da ne tle neki posplosevat. eni so pac prevec pametni pa vsemogocni ko so pijani, varnostnik je pac car in kar on rece velja. ce ti kej ni vsec gres lohk domov...

Noben ne posplošuje, tukaj se ne gre za klofuto ali zlomljen nos, gre za smrt (uboj) mladeniča, ki si tega nikakor ni zaslužil.

In kaj potem, če mu je sikal? A je s tem ogrožal varnost in lastnino drugih? Ne zagovarjam njegovega (morebitnega) jezikanja, vedar pa je bil to samo verbalni obračun, vsak odrasel in mentalno zdrav človek pa lahko požre kakšno žaljivko (v izogib konfliktom) - še posebej varnostnik, saj je vendar profesionalec v službi, ki bi moral vedeti, da vinjen človek lahko reče kakšno besedo preveč (pa četudi tega ne misli) in bi moral to vzeti v zakup. In še plačan je za to. Tako da, prosim, ne zagovarjajte takih in podobnih varnostnikov, kot je bil tale v Globalu.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Backup22 ::

Hm, mogoče bi res potrebovali kakšnega policista v takih najbolj problematičnih lokaloh in ti bi morali tistim, ki so "glasni" in pijani ter žaljivi pač napisati kakšno kazen ali dve. Naslednjič bi morda premislili, če se splača jezikat za 200€ (ali pa tudi ne).. Sem videl na TVju, kako je s tem msilim da v Nemčiji (pijana mladina v parkih - pride policist in je vse tiho - zakaj? Zato ker je 95% ljudi raje tiho kot pa plača kazen). Rešitev je tudi ta, da postavijo kamere povsod in to lahko služi kot dokaz v primeru kaznivega dejanja ali tožbe. Morda bi tudi varnostniki premislili preden koga pretepejo in ga pošlejo v urgenco. Enako velja za stranke..

Sicer je pa kriva država, ker tako kot pri Strojanih ni in ne dela nič. Če bi pošten slovenec imel preko 170 neplačanih prekrškov bi bilo ojojoj... Zakon je treba spravit v akcijo pa bo. Taka dejanja dajejo slab zgled in bo vedno huje, ker si pač človek v naši "pravni" državi lahko privošči skoraj vse. Tudi za umor/uboj so izrečene kazni premajne. Sicer pa so ta-glavni itak na prostosti... Sad!
//

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Backup22 ()

Goldee ::

Morda bi tudi varnostniki premislili preden koga pretepejo in ga pošlejo v urgenco. Enako velja za stranke..

Konkretno v Globalu te varnostniki pretepejo v dvigalu, ker tam ni kamer. Pa tudi, če bi ta sobotni incident bil posnet na kateri od varnostnih kamer sem skorajda prepričan, da bi se ta kaseta "izgubila"!
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

krneki0001 ::

Imogodei, ne ne hecam se. Če pol leta AKTIVNO treniraš judo, lahko brez problemov obvladaš prijeme, ki umirijo nasprotnika, ki je pijan in skeče okoli tebe ali nori po lokalu. Težko pa je obvladat nekoga, ki je tudi treniral - ampak takim se ponavadi tudi 200kg in najbolj nori varnostniki ne približajo.

Vendar bi, če bi bili naši varnostniki profiji bili na treningu vsak dan po par ur, kar pomeni, da bi bili zato še bolj usposobljeni.

Ker pa so varnostniki pri nas večinoma ulični pretepači in skoraj nikoli nobenega ki bi imel par let treninga za sabo, se pa to dogaja.

imagodei ::

No, nebivedu,

potem se pač ne strinjava. Po pol leta _običajnega_ treninga _običajnega_ Juda IMO ne znaš dovolj, da bi kogarkoli umiril. Drugo so kakšne special variante, ki se aktivno osredotočijo na 5-7 prijemov in jih potem v teh 6 mesecih vsaj 4x tedensko po eno uro aktivno izvajaš. Klasični treningi v stilu pridobivanja pasov, 2x tedensko po 1 uro (z 20 minutnim ogrevanjem, izvajanjem raznih kat in krepilnimi vajami), te v pol leta še zdaleč ne naredijo mojstra oz. sposobnega umiriti nekoga v realni situaciji. To je skrajno zavajanje.

Tovrsten trening je krasna rekreacija, pri kateri se naučiš nekaj prijemov, ki jih boš nekoč (čez 2-3 leta) MORDA sposoben uporabiti v praksi. Če hočeš postati mojster v Judu ali katerikoli borilni veščini, FWIW, je treba trenirati zelo aktivno (6-8 ur tedensko) in sicer vsaj 3-4 leta do prvega mojstrskega naziva.

Je pa to povsem drugačen pristop kot specialni šnelkurz za vojake ali policijo in na dolgi rok tudi več odneseš. Kot rečeno, pri šnel kurzu NE GRE za nek običajni trening Juda, to je trening parih konkretnih prijemov, ki so najbolj uporabni za varnostnika. 5 prijemov, ki jih aktivno izvajaš vsak drugi dan, je pa dejansko možno osvojiti v pol leta.

EDIT: zamenjana besedna zveza v zadnjem odstavku
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Backup22 ::

Goldee ja za to bi pač poskrbela neka centala, kamor bi stream tekel in tam nastajal backup. V kolikor se "kaseta" izgubi pač ovadba in tožba. Backup še vedno ostaja. Problem je, da ti ni rešitev, tako kot v Londonu ni. Lahko imaš kamere v lokalih in ob vhodo. Pretep pa lahko nastane 100m stran pa nimaš nič..

nebivedu ja, sej to je ravno problem, da naši varnostniki (večina) trenira ob pivu in zgodbicah kako so tepli folk..
//

Goldee ::

Odvisno kako imajo porihtan video nadzor. "Kaseta" bi po vsej verjetnosti izginila, backupa pa ne izvajajo - je vse odvisno od njihove varnostne politike. Drugače pa se je ta napad dejansko zgodil izven diskoteke in tudi kar nekaj m stran, tako da po možnosti tisto območje sploh ni več pod nadzorom Globala (VIP varnostne službe)... bomo še videli, kako se bo ta zadeva razpletla, sam bom zagotovo spremljal dogajanje.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

drejc ::

Sj bi rekel da CCTV like nadzor v Lj ne bi bil napačen, pa me bi vsi okurcal kako takega nadzora pa nočejo.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse
««
«
1 / 8
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Identifikacija varnostnika (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18729275 (23846) krneki0001
»

Profesionalni borec v striptiz klubu brutalno pretepel štiri moške (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15432024 (26018) Avenger
»

Brutalni pretep v Cirkusu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9216862 (12954) Looooooka
»

KMŠ (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9111107 (6592) jrtjtejtt
»

Kako spravit prepotentnega tipčka, da bi čimbolj nasrkal? :-) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817698 (5338) leinad

Več podobnih tem