» »

Alkohol + nesreča

Alkohol + nesreča

1
2
»

Pyr0Beast ::

In to vsak dan, po 60cm globokem snegu, v obe smeri navkreber, delat za tekoči trak v Revoz :)
Hehehe

Do železnice prideš BP s kolesom, v maribor ga zraven pelješ, od tam pa naprej spet s kolesom.

Pozimi in po snegu se pa res ni problem pelat s kolesom. Dokler ne dežuje je še vse v redu, zaradi zraka ki ima nekaj minusa pa te kvečjemu v pljučih trga, ampak se tega hitro navadiš, tako, da to ni izgovor.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zheegec ::

Zanimivo je to, da ljudje od pijane osebe zahtevajo da se onaša razsodno. "Does not compute", kot je omenil nekdo zgoraj. Ko si trezen razsojaš trezno, ko pa si pijan pa že po definiciji ne. Tako da, udarjanje po prsih "js pa ne vozim ko sm pijan, ker vem da ne smem" je čist mimo. Pač še nisi bil tko pijan da bi ti razsodnost dost popustila. To je tut glavni problem alkohola, bypassa ti varovalko.

Pravi naslov za pljuvanje je tukaj tista ženska, pri kateri sta se ga napila, pa ju je potem pustila da sta se usedla v avto in odpeljala. (Morda neupravičeno) sklepam da ona ni bila tako zelo pijana kot vidva in je bila zato bolj poklicana da trezno razsoja.

Velja tudi za vse ostale: ne pustite pijanim prijateljem da se usedejo v avto in odpeljejo. Oni ne morjo več trezno razsojat, vi pa še lahko. In če jim to dopustite ste praktično sokrivi morebitnih neprijetnih posledic.

Se strinjam, ampak če veš, da greš na zabavo kjer se bo pilo, potem pač greš z vlakom ali pa pustiš avto nekje drugje. Še vedno sem pred zabavo pustil avto nekje in si zapisal, kdaj gredo vlaki. Potem pa se lahko po želji napijem :)

Če si še razsoden, ko naročiš drugo pivo, zakaj pa takrat ne daš ključev kolegu, da ti jih spravi ali pa si pokličeš taksi? Zakaj tega ne narediš ko naročiš tretje pivo, ali pa četrto? To, kar se kolegov tiče pa drži - nihče ne pomisli, da bi ti preprečil vožnjo, ko si očitno pijan. Katastrofa.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

imagodei ::

W1> "Zanimivo je to, da ljudje od pijane osebe zahtevajo da se onaša razsodno. "Does not compute", kot je omenil nekdo zgoraj. Ko si trezen razsojaš trezno, ko pa si pijan pa že po definiciji ne. Tako da, udarjanje po prsih "js pa ne vozim ko sm pijan, ker vem da ne smem" je čist mimo. Pač še nisi bil tko pijan da bi ti razsodnost dost popustila. To je tut glavni problem alkohola, bypassa ti varovalko. "

S temle se pa ne morem strinjat, Warped...

Prvič, vsak zase ve, ali je nagnjen k temu, da bo v pijanosti korajžen in bo želel vozit. Ključe naj pravi čas deponira pri natakarju, ali pa naj že v osnovi pusti avto doma. Jebat ga - ko si pijan, resda ne razmišljaš trezno, ko pa si trezen in ko se odločaš za svoja bodoča dejanja, je treba biti odgovoren. Pitje alkohola prinaša s sabo določene odgovornosti in če ti rujno vince toliko zamegli razsodnost, da si pripravljen svoj avto spremeniti v morilno orožje - hja, jebat ga, je treba prej načrtovat in premislit. Ali pa nikdar več piti alkohola.

Drugič, če je alkohol res lahko univerzalni izgovor za zmanjšano prištevnost, potem lahko tudi umore pod vplivom alkohola kar avtomatično oprostimo?

Tretjič, zame osebno ti res ne moreš vedeti, kako hudo sem že bil pijan. Se je že zgodilo, da sem s ključem od avtomobila v žepu pešačil nekaj kilometrov domov. To sicer ni stvar, s katero bi se normalno hvalil, ampak da ti bo jasno: če bi popil še malo, bi obležal v cestnem jarku. Vseeno sem takrat premogel toliko razsodnosti in se nisem usedel v avto. Ja, sam zase lahko rečem, da ne obstaja stopnja alkoholiziranosti pred nezavestjo, da bi me spravil za volan.

Četrtič, vse skup je torej v celoti prodajanje megle. Da se reči ne vožnji; če pa tega kljub temu ne zmoreš, pa kot odgovorna oseba predhodno narediš vse, da do te situacije ne more priti. Nimam nobenega ugovora proti opijanju in drugačnim vrstam omamljanja, samo droge in avtomobili ne gredo skupaj. Skrajno na živce mi gre družbena toleranca do pitja in vožnje ter vsakršno zagovarjanje tega. Ful me pogrejejo tudi izjave v tvojem stilu, češ da ubogi pijanec ni vedel, kaj počne. Well, prvič res ne, kasneje pa vedno.
- Hoc est qui sumus -

firebird1 ::

Preden dobiš pozdravčke iz sodišča se spravi na pristojno upravno enoto in prijavi izgubo vozniškega dovoljenja, na podlagi podpisane izjave boš po preklicu dobil duplikat. Ta duplikat ob odločbi o odvzemu oddaš.Šest mesecev se boš pač vozil z uradno neveljavno vozniško in medtem pač ne delaj pizdarij.Tudi če te ustavijo zaradi kontrole dokumentov skoraj 100% ne bodo preverjali veljavnosti v svoji bazi.
Zadeva preverjeno deluje saj sem jo preizkusil na lastni koži.
Boš sam videl,v pol leta ne boš naredil niti najmanjšega prekrška, vsaj pri meni je bilo tako.

Senitel ::

Ne da v pol leta ne boš naredil niti najmanjšega prekrška... Ok, v takem primeru boš kakšen pol leta verjetno res malo bolj z glavo vozil.
Ampak, boš naredil 100 prekrškov, pa te ne bo zaradi tega noben nadlegoval.

BigWhale ::

Eh, jaz sem se leto in pol vozil dnevno Lj-Mb, pa ni bilo neke panike. Nekaj casa z avtom, nekaj casa z vlakom. ICS zjutraj starta malo pred sesto in si pred osmo ze v lj. Nazaj pa nekaj pred peto popoldan.

Poleg tega lahko na vlaku se tisto uro in pol kodiras. :)

Tear_DR0P ::

Morda kdo pozna gostilno Žagar na Skaručni - ta bo že vedel, o čem govorim.

to je gostilna, kjer dobiš na mizo ogromno zelo okusnega žganja, nekaj pa v roke še preden vstopiš in na odhodu še nekaj - ni važno kdo vozi :)
je pa res da je tudi hrana zelo okusna in se splača odločati ali hrana ali žganje
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

WarpedGone ::

Drugič, če je alkohol res lahko univerzalni izgovor za zmanjšano prištevnost, potem lahko tudi umore pod vplivom alkohola kar avtomatično oprostimo?

Potem pa prosim povej sodiščem, da "zmanjšano razsodnost" nikakor in nikdar več ne smejo obravnavat kot olajševalno okoliščino.
Kot ponavadi zopet posplošuješ in stopnjuješ do absurda. Ti si pač take sorte človek, ki se ma pod 100% kontrolo vedno, razen kadar lučka ugasne, well guess what, vsi niso kot ti. Zahtevat od človeka da si v naprej, sam sebi prepreči vožnjo je spet pravzaprav naivno. Ja, nekateri to nardijo, drugi pač spet ne, ker vejo, da oni tudi pod vplivom alkohola vejo kaj počnejo. Vse je enkrat prvič.

Js bi vseeno raje videl od treznih ljudi, da urgirajo ko se njihov prjatu hoče pogumno domov odpeljat. Bo pozitiven efekt mal bol zanesljiv.
Sploh od žensk! Te pogosteje kaj manj spijejo. Kje je njihova razodnost?
Zbogom in hvala za vse ribe

koyotee ::

Pozabljaš, da je to forum g33kov, katerih vsaj polovica ženske še videla ni:P
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Invictus ::

Imaš pač smolo. Na srečo za ostale udeležence nisi ogrožal nobenega drugega.

Mislim da ti ne gine kazen in odvzem izpita. Kot so ti že povedali, še 6 mesečni moratorij na ponovno opravljanje izpita.

Opcije maš naslednje:
1. Ljubljana - Maribor vozi vlak. Sicer traja dve uri, pa vseeno.
2. Zamenjaj službo
3. Najdi si še koga, ki se vozi v MB.
4. Vozi se brez izpita. Ta opcija je malo tvegana, ampak pri zagnanosti slovenske policije in na splošno državnih organov, boš brez problemov pregural 6 mesecev. Moj kolega se vozi brez izpita mislim da že enih 7-8 let. Ga še niso dobili. Če te dobijo, so kazni naslednje: za 1x - 400 EUR, za 2x - 800 EUR, za 3x - 1600 EUR, za 4x - 3200 EUR. Mislim da se ti tudi podaljšuje moratorij za opravljanje izpita.

Oceni sam. Ponovno opravljanje izpita stane 400 EUR. Imaš najprej psihologa (rešuješ teste9. Tu lahko padeš v eno od kategorij, ki nihajo od nikoli več ne sme delati izpita do brez problemov. Šele nato so zdravniški, prva pomoč, vožnja.

Mal v info ... in brez moraliziranja kot ostali.

LP I.

thexfale ::

Kdo pa pravi da rabiš izpit, da lahko voziš avto....

Kaj ti bo torba, če imaš kolo?

Goldee ::

Preden dobiš pozdravčke iz sodišča se spravi na pristojno upravno enoto in prijavi izgubo vozniškega dovoljenja, na podlagi podpisane izjave boš po preklicu dobil duplikat. Ta duplikat ob odločbi o odvzemu oddaš.Šest mesecev se boš pač vozil z uradno neveljavno vozniško in medtem pač ne delaj pizdarij.Tudi če te ustavijo zaradi kontrole dokumentov skoraj 100% ne bodo preverjali veljavnosti v svoji bazi.
Zadeva preverjeno deluje saj sem jo preizkusil na lastni koži.
Boš sam videl,v pol leta ne boš naredil niti najmanjšega prekrška, vsaj pri meni je bilo tako.


Dobra fora, I must say :)
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

AndrejS ::

Ja.. zelo znana fora, dosti se jih tako vozi. Le v nesreči ne smejo bit udeleženi in prekrškov ne smejo delat.

imagodei ::

W1> "Potem pa prosim povej sodiščem, da "zmanjšano razsodnost" nikakor in nikdar več ne smejo obravnavat kot olajševalno okoliščino."

Seveda je alkohol pri kaznivih dejanjih (lahko) olajševalna okoliščina. IMO pa ne more biti olajševalna okoliščina, če je človek znanec policije, se ga rad večkrat napije in je v pijanosti nasilen. Treba biti odgovoren, če veš, da doma ženo pretepaš, ko popiješ 5 pirov in če veš, da je to narobe, pač ne več pit.

W1> "Kot ponavadi zopet posplošuješ in stopnjuješ do absurda."

Ti bi se rad malo prepiral, al kako?

W1> "Ti si pač take sorte človek, ki se ma pod 100% kontrolo vedno, razen kadar lučka ugasne, well guess what, vsi niso kot ti."

Exactly. Zato pa lahko vsak ubere svojo strategijo. Glavno, da pijan ne sede v avto. Kaj več kot to me niti ne zanima.

W1> "Zahtevat od človeka da si v naprej, sam sebi prepreči vožnjo je spet pravzaprav naivno."

Kot rečeno, me ne zanima. Nimam nič proti pijači, ampak je treba biti odgovoren. Takole opravičevanje je hudičevo nevarno in je pravzaprav univerzalno razširjeno po slovenski zemlji, zato pa stanje je takšno, kot je.

W1> "Js bi vseeno raje videl od treznih ljudi, da urgirajo ko se njihov prjatu hoče pogumno domov odpeljat. Bo pozitiven efekt mal bol zanesljiv.
Sploh od žensk! Te pogosteje kaj manj spijejo. Kje je njihova razodnost?"


WTF? Torej bi ti prenašal odgovornost za neodgovorno obnašanje posameznikov na njihove prijatelje, punce in natakarje? Saj - tudi v tem ne odstopaš bistveno od povprečnega Slovenceljna, ki mu je povsem navadn, da se po dveh, treh pirih usede za volan.

Pol pa če posplošujem in stopnjujem do absurda, al pa ne... Preberi, kaj pišeš, pa boš videl, če sem jaz problematičen v tej debati.
- Hoc est qui sumus -

Snegec ::

Imagodei -
Seveda je alkohol pri kaznivih dejanjih (lahko) olajševalna okoliščina.


Nebi smela biti. Alkohol kot olajševalna okoliščina je moralno nesprejemljivo.
To, da je neprišteven zaradi zavestne odločitve o jemanju drog, alkohola in drugih opojnih substanc je bila njegova osebna odločitev in to, da je nekoga potem poškodoval/ubil ker ni bil popolnoma razsoden je tudi popolnoma osebna krivda.
Ni kriv alkohol, kriv je posameznik, ki je samemu sebi dovolil, da preide v stanje manjše prištevnosti zaradi prisotnosti opojnih substanc. Če se pije v družbi so so-krivi še vsi ostali ker so ga pustili do avta.

Tu prideš zelo blizu onemu vicu - kaj je absurdno. Da ubiješ starše in se potem na sodišču zagovarjaš naj ti kot olajševalno okoliščino upoštevajo, da si sirota.
Snegec & Snežinka, mala potepinka.

Ziga Dolhar ::

"Alkoholiziranost" in drugi vplivi na sposobnost razsojanja primarno niso "olajševalne okoliščine", ampak se presojajo v okviru kazedsne odgovornosti, krivde, torej intenzivitete storilčevega odnosa do nastale prepovedane posledice.

In ja, čeprav je težko razumeti, ne gre primerjati Pluta in nekoga, ki v izjemno opitem stanju (beri: človek dejansko "ne ve zase") pograbi za nož in zaštiha mimoidočega. In s tem, ko se "kaznuje" nekoga, ki je - ne da bi se tega sploh "zavedal" - drugega zaštihal, se cilji kazenskega prava vsekakor ne dosegajo.

Cilj kazenskega prava pa ni "zadoščenje žrtve/svojcev". Je bilo zanimivo zadnjič spremljat Trenja o Globalu, kjer je bil Penko glavna "grda račka", a hkrati edini, ki je vedel, o čem govori, in ni podlegal čustvom.
https://dolhar.si/

imagodei ::

Ziga,

hvala za pojasnilo. Nekako v tem smislu sem razmišljal jaz, ampak očitno pravniki "nekoliko" boljše znate to ubesedit. Zgleda, da le igra vlogo, če veš, o čem govoriš ;)
- Hoc est qui sumus -

Kenpachi ::

Sam ok, meni tole bolj ni jasno: (citat prvega posta)

Jz mam eno veliko težavo pa upam da mi lohko kdo pomaga s kakšnim nasvetom. Najbol da kar povem. Bil je en vesel petek, sej veste kako je to, pa me je ena kolegica povabila na pijačo k se ženi.


Meni nekako deluje, da ta ženska ni ravno neka kolegica, kaj šele prijateljica, če ti je dovolila, da smrtno pijan greš vozit (1.48 po novem? sveti drek O_o)... Al je tolk obubožana, da tud kavča nima doma, kjer bi lahko prenočil, pa kako spalko še za drugega kolega, ki si ga skoraj ubil v nesreči?

Ne zgleda mi baš to ko neka kolegijalnost...
Zaraki Kenpachi.

svecka ::

Le kdo se je danes zaletaval v črpalko brez izpita in z alkoholom v krvi? Močno dvomim, da ne bomo videli našega "junaka" v podobni situaciji.

BigWhale ::

In ja, čeprav je težko razumeti, ne gre primerjati Pluta in nekoga, ki v izjemno opitem stanju (beri: človek dejansko "ne ve zase") pograbi za nož in zaštiha mimoidočega. In s tem, ko se "kaznuje" nekoga, ki je - ne da bi se tega sploh "zavedal" - drugega zaštihal, se cilji kazenskega prava vsekakor ne dosegajo.



V bistvu so vsi tisti deli Star Treka, kjer je eden izmed glavnih junakov 'possessed by unknown telepathic alien' in sestreli dve vesoljski ladji, pobije pol posadke in ukrade eno floto ladij, povsem upraviceno oproscen na koncu dela in ga samo po ramenih potrepljajo!

;)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napihal sem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25429221 (6087) Kvinta
»

Kazenske točke pomoč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10720928 (10249) krneki0001

Odvzem vozniškega dovoljenja? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47841110 (16715) Ziga Dolhar
»

Pet let zapora za nesrečo, ki je zahtevala dvoje mladih življenj (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16211523 (7903) Pyr0Beast
»

Nič več policijskega alkotesta, TODA ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
607086 (5636) para!

Več podobnih tem