» »

Alkohol + nesreča

Alkohol + nesreča

«
1
2

Neznanec1 ::

Živ!

Jz mam eno veliko težavo pa upam da mi lohko kdo pomaga s kakšnim nasvetom. Najbol da kar povem. Bil je en vesel petek, sej veste kako je to, pa me je ena kolegica povabila na pijačo k se ženi. Seveda ni bila sam ena pijača. Enkrat je bilo dosti in potem sva se s kolegom odpelala domov, oba kar precej pijana. Cesta je zelo malo prometna in gre čez hribe. Potem se je naredilo tisto kar se nebi smelo in sem zaspal ter zletel s ceste, ter padel v nezavest. Kolega je kasneje poklical rešilca in policijo. Z njemu je bilo vse v redu, meni so pa nato vzeli še vzorec krvi zaradi alkohola. Bilo je 1, 48. V bolnišnici sem bil več kot en mesec, ker sem imel hud udarec v glavo. In sedaj imam pač problem ker sem dobil že za k sodniku. Izpit imam 8 let in to je bil moj prvi prekršek, pijem pa tudi sicer zelo poredko in tega ne odobravam, ampak to je se pač zgodilo. Kaj sedaj, skoraj sigurna me čaka odvzem izpita!? Za denarno kazen me sploh ne zanima, ker to se že nekako da, ampak zaradi službe pa preprosto ne morem biti brez izpita ker avtobus tja ne vozi. Prosim za kakršnokoli pomoč. Hvala!

`DoC ::

Lahko se zahvališ višji sili, da sta jo odnesla dokaj spodobno. Kot prvo je tukaj človeško življenje, kot drugo pa njegovo zdravje. Upam, da bo/je s teboj zdaj use uredu.

Kar se tiče alkohola, lahko v roku 9 -12 mesecev pruičakuješ priporočeno pismo, ki te bo napotilo v tvojo UE, kjer ti bodo preluknjali vozniško dovoljenje (meja za odvzem je 0,75 promila). NAto te čaka še 6 mesečni moratorij, v katerem ne moreš opravljati vozniškega izpita, kasneje pa se tega lahko lotiš.

Sam ZELO obsojam alkoholizirane voznike, ne glede na to kakšen razlog podajo. Vozi trezen, to je to. UPAM da ti bo to dobra šola za vnaprej (predstavlji si da ubiješ prijatelja)...

LP
+°´°+,¸¸,+°´°~What We Do In Life, Echoes In Eternity~°´°+,¸¸,+°´°+

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: `DoC ()

kihc ::



Zadevo lahko voziš z H kategorijo.
x

jype ::

Neznanec1> ampak zaradi službe pa preprosto ne morem biti brez izpita ker avtobus tja ne vozi.

Vedel si, kakšna je potencialna škoda ob uživanju alkohola. Zdaj se pač sooči s posledicami tega.

Meni gre na bruhanje ta "družbena sprejemljivost" pitja. Lahko bi se ga vsaj zapohal in bil drugim in sam sebi precej manj nevaren.

koyotee ::

cene pa bolje da ne poveš ja...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

mtosev ::

do sluzbe se vozi z kolesom. problem resen.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Neznanec1 ::

Hja, sej sm se že ene parkrat zahvalu. Jz sm dobr, zgleda da mam kar trdo glavo. Sej sm hotu dat kolegu za pelat pa je še več not imov pomoje.Važn da smo zdrav. Upam da bo sodnica kej milostljiva do mene, čeprov jz nebi biv. Najbol da grem med kolesarje pa se 2 ure na šiht u breg vozm.

Urc ::

Zadevo lahko voziš z H kategorijo.

Se mi zdi, da ti odvzamejo vse kategorije za 6 mesecev. Tako da ti preostane kolo s pomožnim motorjem, kakšna varianta Flexer-ja oz. kolesa na elektriko.
Svetujem ti, da vzameš dobrega odvetnika. Ne hodi brez odvetnika na sodišče, ker če imaš dobrega odvetnika se da marsikaj rešit (npr. skoraj 90 % prekoračitev hitrosti v naselju) se da rešiti potem samo z denarno globo in brez pik.

Lp in veliko sreče.

mtosev ::

za kolo z motorjem (do 25km) ne rabis izpit, niti tablico, niti celado.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

koyotee ::

on še kako rabi čelado...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

AngelOfDeath ::

1.48 po novem ali po starem ?

Če je po novem bi to bilo skoraj 3 po starem...
edit: Slovnica

T0RN4D0 ::

Do 25km/h, ne km. Je kar precejšnja razlika.

Druga varjanta je pa motor nad 100 km. Rabiš čelado. Tablca tud ne škoduje. Policaji se povečini ne trudijo več ustavljat, tud če direkt na radar padeš z dvojno hitrostjo. :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Neznanec1 ::

Po novem,gaj blo kar velik ane. Za vse nazaj pomoje. Zej če bi odvetnika vzev newm če bi kej pomagal pa tud pocen niso. Mam še mav cajta ampak se več kle ne da.

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Če je bilo 1.48g na Kg, je to kar ogromno. Takšnim bi bilo potrebno doživljenjsko prepovedati opravljenje izpita. Vsaj to.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Ziga Dolhar ::

Po novem,gaj blo kar velik ane. Za vse nazaj pomoje. Zej če bi odvetnika vzev newm če bi kej pomagal pa tud pocen niso. Mam še mav cajta ampak se več kle ne da.


Well, če dvomiš o potrebnosti odvetnika - potem nisem prepričan, da ti je izpit RES toliko pomemben, kot praviš.

(Kot neka delavka v Elanu, ki je 10 let izgubljala živce, saj so z njo vsako leto sklepali pogodbo o zaposlitvi za določen čas, a do odvetnika pa ne bi šla, ker "so predragi". Očitno dražji od desetletnega živciranja.)
https://dolhar.si/

Goldee ::

Izpit boš skorej ziher zgubu, ne vem zakaj ga nebi? Če pa misliš, da se bo sodnica omehčala, ker ne boš mogu več hodit v službo z avtom, se pa motiš. Treba bit bolj odgovoren.
Ok, pa dosti moraliziranja.
Če pa res misliš mutit v tej smeri, ti pa predlagam, da hitro napišeš pritožbo, da boš imel tudi podlago na zagovarjanju pred sodnico. Prosi, če ti lahko omilijo kazen.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

krneki0001 ::

Če je to tvoj prvi prekršek, potem ko boš imel obisk pri sodniku razloži svojo plat zgodbe, povej, da se kesaš in da tega ne boš ponovil, ter da za svoje delo potrebuješ izpit. Igraj pač na to dfa je sodnik tudi človek, in da si v takem času (gospodarska kriza) ne moreš privoščit da ostaneš brez službe.

opeter ::

Ali pa mu/ji povej, da če boš zaradi odvzema vozniške izgubil službo, da ga boš obiskoval doma, ga vsak zvečer nadlegoval po telefonu ipd. fore. :P

Žal se moram strinjati z Zigo Dolhar...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

koyotee ::

Kdo si pa lah prvošči vozit "koma"?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Matek ()

DimmniBurek ::

Jest bi dal kazen še tistim, ki samo pomislijo, da bi pijani vozili. In če greš na eno pijačo, pol ne morš napihat 1,5. To se pričakuje od starejšega človeka, ki je že nekaj dal skozi, in poleg tega vozi prijatelje in ima po možnosti še familjo...
There Is No Stronger Drug Than Reality

gzibret ::

Nebivedu - ja sodnik je res človek, ampak človek, ki upošteva zakone. In v zakonu je za takšne prekrške predvidena točno določena sankcija. Tukaj sklicevanje na sodnikovo človečnost ne bo pomagalo prav nič.

Morda je res odvetnik najboljša možnost. Bi pa dal 70 točk za ovzem izpita, 29 točk za to, da se boš z odvetnikovo pomočjo izmuznil in 1 točko, da se boš izmuznil sam brez odvetnika.

Odvisno pa je veliko od policijskega zapisnika. Morda so policaji tam naredili kakšno napako in se bo dober odvetnik obesil na njo (recimo, da ni direktno razvidno, da si vozil avto v vinjenem stanju, ker so policaji prišli šele po nesreči in te niso direkt ustavili med vožnjo, čeprav bo to zelo zelo težko...). Pa tudi tvoj kolega bo sigurno zaslišan.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

gzibret ::

Aja, še nekaj.... Veliko ljudi gre do odvetnika, ko teče voda v grlo ali pa še malo kasneje. Takrat pa je že prepozno.....
Vse je za neki dobr!

Tody ::

Druga opcija je pa da se pač voziš brez izpita in reskiraš kakih 8 mesecev da se pač voziš brez. Sej dvakrat ti ga ne morjo vzet ane ? :)

Gandalfar ::

A je potem ze kaksna zaporna kazen zagrozena?

gzibret ::

Zagrožena je denarna kazen in zaplemba vozila (tako iz glave).
Vse je za neki dobr!

AndrejS ::

Kdo pa pravi da rabiš izpit, da lahko voziš avto....

imagodei ::

Neznanec1> "Enkrat je bilo dosti in potem sva se s kolegom odpelala domov, oba kar precej pijana."
...
pijem pa tudi sicer zelo poredko in tega ne odobravam, ampak to je se pač zgodilo.


Does not compute.

Če ne odobravaš, zakaj si se usedel v avto? Moram reči, da sem bil sam že večkrat precej pijan in z avtomobilom pred lokalom, pa me je avto vedno počakal do naslednjega dne. Enostavno, četudi sem še tako pijan, VEM da ne smem sesti za volan. Basta.

Kaj če bi bila situacija malo drugačna in bi koga pohabil za celo življenje...?

Ali pa tale varianta: "Gospod sodnik, posilstev sicer ne odobravam, ampak to se je pač zgodilo - nategnil sem jo kot prasičko."

Oprosti, vem, da ne želiš moraliziranja, ampak če vožnje pod vplivom alkohola res ne odobravaš, odgovor že itak sam poznaš in ga imaš na dlani: Sprejmi posledice. Denarna kazen je samo ena vrsta kaznovanja, odvzem izpita pa pač druga. Na to bi mislil, preden si sedel v avto.

Na voljo imaš 3 možnosti: a) zamenjaš službo, b) voziš se s prijateljem ali z biciklom, c) voziš se še naprej brez izpita.

Jeba, ni kaj. Glede na to, da slovenska policija ni preveč sposobna in da ustavljajo zgolj in samo tam, kjer lahko postavljajo radarje, lovijo tamale prekrškarje, ki peljejo 57 skozi naselje, ali pa izvajajo napovedane akcije, je morda zate ne glede na vse še vedno najbolj preprosto, da izbereš možnost c) in se voziš naprej brez izpita. Konec koncev, preračunaj, kaj te več stane: menjava službe, ali pa vožnja brez izpita. Če te dobijo 1x letno, ob neučinkovitosti zakonodaje ter izvajanja le-te, lahko te stroške prišteješ k vzdrževanju avtomobila (mislim, da je kazen 500 EUR).

EDIT: Popravljen zajeb
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

jype ::

imagodei> če pitja pod vplivom alkohola res ne odobravaš

Vožnje, bržkone. No, jaz pitja ne odobravam v nobenem stanju in še nisem bil nikoli pod vplivom alkohola (z izjemo tistega, pri katerem se dereš ko jesihar, ko ti razkužujejo odprto rano).

imagodei ::

@jype,

ja, TNX, imaš prav. Sem popravil. :D

Glede ostalega: če imaš pametne razloge, s tvojo odločitvijo za nepitje nimam nobenih problemov. Žalostno se mi zdi le, ko kdo vije z rokami, češ da je alkohol zlo in podobno, pa da ga zato ne pije. Po mojem mnenju pač moraš sam kontrolirat svoje življenje, ne pa da nek neosnovan nabor pravil kroji tebi življenje...
- Hoc est qui sumus -

Christian ::

Pa dajte ljudje ,nena ga tako popluvajte. V glavnem da se je srečno končalo,glede kazni pa imaš vsekakor pravico ,da poveš svoje mnenje in da obžaluješ dogodek. Samo nekaj vam povem ,nekateri pa se zmeraj vozijo pijani pa jih nikoli ne čaka kazen ,saj dokler ni smrtnih žrtev. Tisti ko ne pijete pa morda kaj druga narobe delate...prehito in nevarno vozite ali nevem kaj še. V glavnem ni še konec sveta,to ti je sicer šola ,vendar se ne sekiraj preveč, boste že našli rešitev.

imagodei ::

Christian> "Pa dajte ljudje ,nena ga tako popluvajte."

Ne gre za njega osebno, pač pa za vožnjo pod vplivom alkohola. In ne, ni glavno samo to, da se je končalo srečno. To lahko misli prav vsak, ki se v petek in soboto pelje pijan iz vaške gostilne ali diskača do doma. In to do takrat, ko se ne konča srečno.
- Hoc est qui sumus -

PrimozR ::

do sluzbe se vozi z kolesom. problem resen.


Ljubljana - Maribor s kolesom? Bravo.

jype ::

imagodei> Po mojem mnenju pač moraš sam kontrolirat svoje življenje

Ja, saj ravno zaradi tega ne pijem alkohola (in ne uživam skoraj nobenih psihoaktivnih substanc razen kakava in zelenega čaja).

P|P|> Ljubljana - Maribor s kolesom? Bravo.

Polžu je uspelo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

imagodei ::

jype :D,

good one! Me likes it! ;)
- Hoc est qui sumus -

svecka ::

Našemi se v cigana, spremeni si priimek, švercaj železo in naplodi 10 otrok, dobivaš zajetno mesečno retno, lahko se voziš brez izpita, ukraden avto, dobiš celo subvencije za avtoizpit. In policaji ti nič ne morejo. Problem rešen !


Ali pa nekoga zaprosiš da te zapelje v službo (če je na poti) in mu daš 100€ na mesec (odvisno od relacije)

Opkow ::

Ena varianta, pa je, da si zacasno najames stanovanje ali sobo, v kraju kjer imas sluzbo. Leto dno bos pac moral pretrpet...

JebatGa ::

off topic
Ja, saj ravno zaradi tega ne pijem alkohola (in ne uživam skoraj nobenih psihoaktivnih substanc razen kakava in zelenega čaja).

Moralni čistun. Najhujši tipi ljudi. Taki so ponavadi najbolj glasni, ko je treba prepovedat razne neškodljive substance kot je marihuana in alkohol(seveda v zmernih količinah).

Pa tudi ne morem bit prijatelj nekomu, ki se ni koli napil ali zakadil, saj ponavadi to pomeni, da nekaj skrivajo in tega nočejo pokazat. Ali pa so verski fanatiki, ki jim vera prepoveduje uživanje alkohola oz. kakšne druge droge. Kar pa zame pomeni čisto isto
on topic
Ne odobravam kar je naredil, saj sam tudi nikoli nisem vozil pod vplivom kakršnekoli substance, zato bi ti morali vzeti izpit, denarno kazen in kazen v obliki javnih del. Ampak vsaj 100ur. Morda se bi celo drugi ljudje kaj izučili.

kmetek ::

Zaspal med vožnjo? Dobro, da nisi povzročil kake prometne s smrtnim izidom!

Odvzem vozniške za 5 let, 5000€ kazni in 6 mesecev zapora!

WarpedGone ::

Zanimivo je to, da ljudje od pijane osebe zahtevajo da se onaša razsodno. "Does not compute", kot je omenil nekdo zgoraj. Ko si trezen razsojaš trezno, ko pa si pijan pa že po definiciji ne. Tako da, udarjanje po prsih "js pa ne vozim ko sm pijan, ker vem da ne smem" je čist mimo. Pač še nisi bil tko pijan da bi ti razsodnost dost popustila. To je tut glavni problem alkohola, bypassa ti varovalko.

Pravi naslov za pljuvanje je tukaj tista ženska, pri kateri sta se ga napila, pa ju je potem pustila da sta se usedla v avto in odpeljala. (Morda neupravičeno) sklepam da ona ni bila tako zelo pijana kot vidva in je bila zato bolj poklicana da trezno razsoja.

Velja tudi za vse ostale: ne pustite pijanim prijateljem da se usedejo v avto in odpeljejo. Oni ne morjo več trezno razsojat, vi pa še lahko. In če jim to dopustite ste praktično sokrivi morebitnih neprijetnih posledic.
Zbogom in hvala za vse ribe

steev ::

Zaspal med vožnjo? Dobro, da nisi povzročil kake prometne s smrtnim izidom!

Odvzem vozniške za 5 let, 5000€ kazni in 6 mesecev zapora!

Zate pa odvzem za 1 let, ker si sel 10 km/h preveč.
:|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: steev ()

R33D3M33R ::


Ljubljana - Maribor s kolesom? Bravo.

A na vlak pa nihče ne hodi več? :O
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

jype ::

JebatGa> Taki so ponavadi najbolj glasni, ko je treba prepovedat razne neškodljive substance kot je marihuana in alkohol(seveda v zmernih količinah).

Nemara te bo presenetilo, da sam zagovarjam popolno legalizacijo vseh drog (lahko prebereš teme o tem na forumu, da ne boš takole opletal s predsodki), še posebej in čimprej pa ravno marihuane (čeprav se sam zavedam, da ni neškodljiva, zgolj bistveno manj škodljiva, kot nekatere družbeno povsem sprejemljive droge).

JebatGa> Pa tudi ne morem bit prijatelj nekomu, ki se ni koli napil ali zakadil, saj ponavadi to pomeni, da nekaj skrivajo in tega nočejo pokazat.

Saj mi nisi, kaj se sekiraš. Skrivam pa ogromno reči, morda tudi vso tvojo elektronsko pošto - bi res rad, da se ga napijem?

WarpedOne> Velja tudi za vse ostale: ne pustite pijanim prijateljem da se usedejo v avto in odpeljejo.

Moji prijatelji pogosto računajo na to, da "bo že jype peljal domov", sam pa seveda nimam nič proti - če se ljudje želijo zabavati z alkoholom, me to prav nič ne moti, dokler se to ne udejani kot vožnja pod vplivom alkohola, ali pa nasilniško obnašanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Double_J ::

Ja, saj ravno zaradi tega ne pijem alkohola (in ne uživam skoraj nobenih psihoaktivnih substanc razen kakava in zelenega čaja).


S kom bi pa ti sploh pil. Z Okapijem mogoče?
Dve šivanki...

jype ::

Double_J> S kom bi pa ti sploh pil.

Zanimivo, da si spregledal moje pisanje v prispevku tik pred tvojim, ki pravi

jype> Moji prijatelji pogosto računajo na to, da "bo že jype peljal domov"

Si pijan?

Double_J ::

Vpršanje potem kakšni prijatelji so to... mogoče zgolj takšni, ki iščejo kaj cenejšega kot taksi.

Si pijan?


Nisem, si pa ti Okapi.:D
Dve šivanki...

jype ::

Double_J> Vpršanje potem kakšni prijatelji so to... mogoče zgolj takšni, ki iščejo kaj cenejšega kot taksi.

Morda, a v tem primeru očitno ne znajo preveč dobro računat, saj jaz zgolj ne pijem alkohola - pojem pa veliko dobre hrane, ki ni ravno poceni, in zelo redko jo plačam sam.

Morda kdo pozna gostilno Žagar na Skaručni - ta bo že vedel, o čem govorim.

PrimozR ::

P|P|> Ljubljana - Maribor s kolesom? Bravo.

Polžu je uspelo :)


1. izjema, ki potrjuje pravilo.
2. tudi top cestni kolesarji bi za tako pot potrebovali 4-5 h v eno smer, sredi noči ter pozimi pa ni ravno za s kolesom hodit :D


Ljubljana - Maribor s kolesom? Bravo.

A na vlak pa nihče ne hodi več? :O


So izjeme (Globoko), a če ne vozi avtobus, bo pa vlak? Prej obratno.

Pyr0Beast ::

Ljubljana - Maribor s kolesom? Bravo.
Portorož-Ljubljana-Novo mesto .. PEŠ !

Moralni čistun. Najhujši tipi ljudi.
Taki ljudje vsaj ne vozijo v vinjenem stanju ter ogrožajo vse okoli sebe.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

jype ::

Pyr0Beast> Portorož-Ljubljana-Novo mesto .. PEŠ !

In to vsak dan, po 60cm globokem snegu, v obe smeri navkreber, delat za tekoči trak v Revoz :)

Valvoline ::

Živ!

Jz mam eno veliko težavo pa upam da mi lohko kdo pomaga s kakšnim nasvetom. Najbol da kar povem. Bil je en vesel petek, sej veste kako je to, pa me je ena kolegica povabila na pijačo k se ženi. Seveda ni bila sam ena pijača. Enkrat je bilo dosti in potem sva se s kolegom odpelala domov, oba kar precej pijana. Cesta je zelo malo prometna in gre čez hribe. Potem se je naredilo tisto kar se nebi smelo in sem zaspal ter zletel s ceste, ter padel v nezavest. Kolega je kasneje poklical rešilca in policijo. Z njemu je bilo vse v redu, meni so pa nato vzeli še vzorec krvi zaradi alkohola. Bilo je 1, 48. V bolnišnici sem bil več kot en mesec, ker sem imel hud udarec v glavo. In sedaj imam pač problem ker sem dobil že za k sodniku. Izpit imam 8 let in to je bil moj prvi prekršek, pijem pa tudi sicer zelo poredko in tega ne odobravam, ampak to je se pač zgodilo. Kaj sedaj, skoraj sigurna me čaka odvzem izpita!? Za denarno kazen me sploh ne zanima, ker to se že nekako da, ampak zaradi službe pa preprosto ne morem biti brez izpita ker avtobus tja ne vozi. Prosim za kakršnokoli pomoč. Hvala!

Zej pa boš mogu na hitro sem pa tja kknga znanca itn pa neko vezo potegnit itn...
Da vsaj vozniško obdržiš,če je treba enemu sodniku eno lepo vsoto EEEE v žep,pa se bo uredilo :)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napihal sem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25429039 (5905) Kvinta
»

Kazenske točke pomoč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10720765 (10086) krneki0001

Odvzem vozniškega dovoljenja? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47840959 (16564) Ziga Dolhar
»

Pet let zapora za nesrečo, ki je zahtevala dvoje mladih življenj (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16211433 (7813) Pyr0Beast
»

Nič več policijskega alkotesta, TODA ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
607046 (5596) para!

Več podobnih tem