Forum » Pomoč in nasveti » Problem z mrežno kartico
Problem z mrežno kartico
Volk| ::
Bratu sem instaliral na novo Visto. Ni uporabljal neta tako da mrezna takrat ni bila prikopljena. Ko sem hotel prenest podatke, prek routerja mi ni uspelo spostavit povezave. Sem pac mislil da je zjeban sistem saj je imel namescenega na kupljenem racunalniku. Sem prenesel podatke prek usb in zacel z instalacijo. Instaliram vse, tudi mrezno....ampak mi ne uspe vspostavit povezave. Drajverji so pravi, mreza javi da ta naprava deluje pravilno, v IPv4 vidim da dodeli nek cuden IP,kjub temu da mi rečem naj pridobi IP avtomatso. Na ostalih masinah mi seveda dodeli IP-je 192.xxx, tko da router dela ok, celo router mi ne zazna računalnika. Lucke na mrezni gorijo oranžno.
Kaj je možno da je mrežna fuč? zakaj pa pol Winsi napisejo da naprava deluje pravilno?
Plata je ASUS M2NPV-MX
naj kupim novo mrežno?
Kaj je možno da je mrežna fuč? zakaj pa pol Winsi napisejo da naprava deluje pravilno?
Plata je ASUS M2NPV-MX
naj kupim novo mrežno?
Najprej preveri kabel, predvsem konektor, da te to ne heca. Še najbolš, da kabel zamenjaš z novim.
Preveri v Cmos nastavitvah biosa osnovne plošče, če je integrirana mrežna vklopljena.
Tudi na routerju lahko vidiš, če lučka gori. Načeloma je potem s kablažo in vezavo ok.
Vista normalno komunicira s hardwerom preko gonilnika zato ne javlja napake, ker se mrežna odziva. Izhod pa je lahko skurjen (prekinjen).
Če ne dela, potem je lahko izhod iz mrežne kartice dejansko fuč.
Vstavi novo mrežno na PCI slotu in izklopi integrirano.
Preveri v Cmos nastavitvah biosa osnovne plošče, če je integrirana mrežna vklopljena.
Tudi na routerju lahko vidiš, če lučka gori. Načeloma je potem s kablažo in vezavo ok.
Vista normalno komunicira s hardwerom preko gonilnika zato ne javlja napake, ker se mrežna odziva. Izhod pa je lahko skurjen (prekinjen).
Če ne dela, potem je lahko izhod iz mrežne kartice dejansko fuč.
Vstavi novo mrežno na PCI slotu in izklopi integrirano.
Volk| ::
Na isti kabel dela prenosnik, tako da je kabel in router ok. Očitno je mrežna pol fuč.
Problem je ker ima računalnik zadaj nalepko...Bo trebalo nest nas servis saj je itak v garanciji.
Bodo pač plato menjali. Skoda je samo da to na servih trajaaaaa.
Mene je malo zmedlo da kaže Vista da naprava deluje ok.
Problem je ker ima računalnik zadaj nalepko...Bo trebalo nest nas servis saj je itak v garanciji.
Bodo pač plato menjali. Skoda je samo da to na servih trajaaaaa.
Mene je malo zmedlo da kaže Vista da naprava deluje ok.
Resil problem
V biosu sem nekaj prenastavil, mrezna je bila vseeno vklopljena...in zacuda je zacelo delat.
V biosu sem nekaj prenastavil, mrezna je bila vseeno vklopljena...in zacuda je zacelo delat.
Dvomim da je bil bios kriv. Jaz sem po pol leta spet pognal visto na svojem PC-ju(imam 2 sistema) in mi mreža sploh ni hotela delat, čeprav mi je nazadnje delala in statične IP-je imam vpisane. In potem sem ga ponovno zagnal in je vse delalo kot je treba. Vista pač...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 574104 (973) | A_A |
» | Težave Z Internetom.Oddelek: Loža | 1022 (706) | Boggs |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52398 (24148) | simone |
» | mrežna karticaOddelek: Omrežja in internet | 2302 (2044) | simon5029 |
» | acquiring network address problem!!Oddelek: Omrežja in internet | 2254 (1990) | bmatko |