Forum » Pomoč in nasveti » Hitrost HDD-ja
Hitrost HDD-ja
st0jko ::
Pozdrav.
Problem je torej v hitrosti mojega SataII diska, ki v hitrostnem testu branja z HD Tune pro 3.10 ne preseže 63MB/s.
V specifikacijah diska na spletni trgovini piše da bi moral biti sposoben brati do 85MB/s. V glavnem mi gre v nos dejstvo da sta stara ATA 320GB diska hitrejsa od 160GB sata2 (ceprav v povprecju samo za 2-3MB/s)
Testi so bili seveda izvedeni ob minimalni obremenitvi racunalnika/diska z izkljucenim PF.
to pa je "problematicni" Sata2 disk:
http://www.mlacom.si/article.aspx?docid...
moja maticna pa je gigabyte x38-ds5
Zanima me ali imam mogoče kje kake nastavitve napačno nastavljene in mi diska ne zazna kot sata2, morda kje v biosu?
Kakor koli že, hvala za vsak nasvet.
LP, Denis
Problem je torej v hitrosti mojega SataII diska, ki v hitrostnem testu branja z HD Tune pro 3.10 ne preseže 63MB/s.
V specifikacijah diska na spletni trgovini piše da bi moral biti sposoben brati do 85MB/s. V glavnem mi gre v nos dejstvo da sta stara ATA 320GB diska hitrejsa od 160GB sata2 (ceprav v povprecju samo za 2-3MB/s)
Testi so bili seveda izvedeni ob minimalni obremenitvi racunalnika/diska z izkljucenim PF.
to pa je "problematicni" Sata2 disk:
http://www.mlacom.si/article.aspx?docid...
moja maticna pa je gigabyte x38-ds5
Zanima me ali imam mogoče kje kake nastavitve napačno nastavljene in mi diska ne zazna kot sata2, morda kje v biosu?
Kakor koli že, hvala za vsak nasvet.
LP, Denis
keks?
Izi ::
Večji diski so vedno hitrejši ne glede na vodilo.
Hitrost diska nima nobene veze ali je disk ATA ali SATA. Na hitrost največ vpliva število vrtljajev, nekaj pa tudi velikost diska, ker je na eni plošči več podatkov.
Tisto glede 85 MB/s si narobe videl.
Raptor z 10000 obrati na minuto dosega maximalno hitrost branja 84 MB/s (uraden podatek na WD strani in v praksi preverjen), tako da bo 63 MB/s za tvojega povsem realna hitrost.
Hitrost diska nima nobene veze ali je disk ATA ali SATA. Na hitrost največ vpliva število vrtljajev, nekaj pa tudi velikost diska, ker je na eni plošči več podatkov.
Tisto glede 85 MB/s si narobe videl.
Raptor z 10000 obrati na minuto dosega maximalno hitrost branja 84 MB/s (uraden podatek na WD strani in v praksi preverjen), tako da bo 63 MB/s za tvojega povsem realna hitrost.
Poldy ::
Sem na hitro pognal omenjeni test...
160GB disk:
Minimum: 31,2
Maximum: 62
Average: 49,8
Access time: 12,7
Burstrate: 114,7
Raptor 150GB:
Minimum: 63,9
Maximum: 118,4
Average: 99,4
Access time: 7,1
Burstrate: 195,8
Po moje tvoj disk deluje povsem normalno, vendar so to bolj "teoretični" testi, v praksi, ko kaj uporabnega delaš, so hitrosti še nižje...
160GB disk:
Minimum: 31,2
Maximum: 62
Average: 49,8
Access time: 12,7
Burstrate: 114,7
Raptor 150GB:
Minimum: 63,9
Maximum: 118,4
Average: 99,4
Access time: 7,1
Burstrate: 195,8
Po moje tvoj disk deluje povsem normalno, vendar so to bolj "teoretični" testi, v praksi, ko kaj uporabnega delaš, so hitrosti še nižje...
st0jko ::
Za to ceno bi raje kupil samsung 500GB, kimje veliko hitrejši
Sem tudi sam ugotovil, ampak zdaj je ze prepozno.
keks?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Hitrost vašega trdega diska, SSD-ja, ... (strani: 1 2 3 4 … 44 45 46 47 )Oddelek: Strojna oprema | 603286 (60686) | hariscorale |
» | SAMSUNG 640GB HD642JJ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 17174 (12336) | e-marko |
» | menjava diska v prenosniku na 7200 obr/minOddelek: Pomoč in nasveti | 3604 (2865) | urosp |
» | Ker trdi disk nej kupm! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 10644 (6817) | kmetek |
» | Prostorni prenosni USB diskOddelek: Novice / Diski | 6209 (4292) | sv7874 |