» »

WD TV.. kdo ima?

WD TV.. kdo ima?

««
20 / 32
»»

kmetek ::

dela super.

zmaki ::

@ lowac

Pre-release 1.02.08 je uradni : http://www.wdc.com/wdtvprerelease/

Sicer pa najprej počakam da kdo drugi preizkusi uradni pre-release, potem počakam da "rezmus" na podlagi le-tega objavi popravek za večje fonte, potem še enkrat počakam da tudi kdo drugi še to preizkusi, potem pa zberem pogum pa preizkusim še sam, in poročam.

Če mi zaupaš, preizkusi še sam, če pa ne, pa te nihče ne sili.

Če večji fonti niso pomembni nikomur drugemu, razen meni in moji družini, ne bom več utrujal z linkom.

lowac ::

Heh zmaki pošteno. :D
Če je razlika med tem in prejšnih samo v večjih fontih potem jaz osebno nimam potrebe po nameščanju novega saj se mi sedaj z "Thick"-črnim robom črk vidi zelo lepo in berljivo.
Štekam pa tebe in tvoje ker imaš verjetno LCD dlje stran kot jaz.

LP

Gaston ::


Če večji fonti niso pomembni nikomur drugemu, razen meni in moji družini, ne bom več utrujal z linkom.


Ti kar utrujaj :)
Marsikomu pride prav, npr. meni.

TOP ::

Jaz bom ta teden,ki pride naroču WD TV,sam me zanima kako je s podporo 16:9 ali ima funkcijo da to preklopi ali nima,ker če nima potle bom moral preko LCD TV.Mam pa Sony LCD TV.HVALA.Razmišljal sem tud o nakupu Egreat M34,sam je precej dražji in ma samo še mrežno povezavo,ki WD TV nima.

gremo ::

a se komu dogaja, da ne špilajo VOBi v VIDEO_TS folderju?
napiše mi "unsupported format", čeprav nimam glih najstarejše verzije FW-ja.

al je treba naredit iso iz teh fajlov?

Aerys ::

Meni še od prvega FWja lepo špilajo vobi v VIDEO_TS folderju. Iso dvomim da bi predvajalo.

sandiv ::

a se komu dogaja, da ne špilajo VOBi v VIDEO_TS folderju?
napiše mi "unsupported format", čeprav nimam glih najstarejše verzije FW-ja.

al je treba naredit iso iz teh fajlov?

Včasih se naprava malce zapleže. Izklopi zadevo iz napajanja in priklopi nazaj. Potem bo verjetno predvajal vse.

Fadil ::

Pred dnevi sem kupil ta WD HD Media Player glede na vaše poste da je zadeva super. Sam imam navaden CRT TV SONY, star 2 leti. WD sem priklopil prek " Činč " in Scart kabla. Na tem forumu sem bral, da zadeva predvaja tudi DVD-R ( Vob ), vendar jih meni ne. Tudi pri določenih Divx filmih, mi ne predvaja podnapisov, pa čeprav imajo oznako " srt ". Mogoče kaj delam narobe ? Je potrebno dodatno kaj nastaviti ? Takoj ko sem zadevo priklopil, sem si naložil nov Firmware, tako da je zadeva Up to date. Prosim za pomoč in kakšna pojasnila, saj sem popolni amater na tem področju. LCD ali Plasma TV pa ne mislim kupovati, saj je moj TV praktično nov...

Lep pozdrav in hvala za pomoč in nasvete !

Okapi ::

LCD ali Plasma TV pa ne mislim kupovati, saj je moj TV praktično nov...

Potem si itak naredil bedarijo, da si kupil WD TV, ker je njegova prednost pred cenenimi predvajalniki DVD/Divx edino v tem, da zna predvajati filme v visoki ločljivosti. Tebi bi veliko bolj prav prišel kakšen Philipsov predvajalnik za 50 €, tudi slika bi bila verjetno boljša.

O.

hamurabi ::

Se nekako strinjam z Okapijem. Prednost WD TV se pokaže pri predvajanju HD vsebin na LCD-plazma televizorjih, medtem ko je za predvajanje Divx-ov in DVD-jev na CRT ekranih zagotovo bolj priročen kakšen DVD-Divx predvajalnik za cca 50 EUR.

Fadil ::

S kvaliteto slike na CRT TV sem zadovoljen in ko sem sedaj probal predvajati še en DVD-R, mi je zadeva delala. Sicer brez podnapisov, nimam pojma zakaj, ampak dela in to brez problemov. Da sem se odločil za nakup WD HD je bilo ključno to, da mi ni treba več peči CD-jev, kar mi je šlo močno na živce. Zapečem DVD ali CD, potem mi pa delalo ni na predvajalniku, tako da sem kar happy. Malo se ga moram še navaditi, pa upam da bo. Za nasvete in podporo se še vedno priporočam.

Lep pozdrav

Tody ::

srt more imeti isto ime kot ime filma. Nikoli nisem preveč uporabljal podnapise tko da nisem expert v tem.

genesiss ::

Meni podnapisi izginejo če premikam sliko gor/dol. Takrat je treba sliko prevrtet malo naprej in spet nazaj, ter začnejo delati.

Okapi ::

Da sem se odločil za nakup WD HD je bilo ključno to, da mi ni treba več peči CD-jev, kar mi je šlo močno na živce.

Praktično vsi novi predvajalniki DVD/Divx imajo USB - pripopaš gor usb ključek ali zunanji disk in ti ni treba nič več peči.

O.

gremo ::

v bistvu ne dela, ce je VOB "zaklenjen".
sm ze zrihtu.
hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gremo ()

Aerys ::

Hm, meni pa ne dela zvok v Blu ray filmu. Sem ga dobu, 40 giga, predvaja lepo, samo zvok mi piše da audio channel ni podprt. Sicer ni DTS, samo vseeno:

Technical Specs

Blu-ray
BD-50 Dual-Layer Disc

Video Resolution
1080p/AVC MPEG-4

Audio Formats
EN Dolby TrueHD 5.1
CZ Dolby Digital 5.1
HU Dolby Digital 5.1
PL Dolby Digital 5.1 (640 Kb / s)
RUS Dolby Digital 5.1
TUR Dolby Digital 5.1

Kako bi se dalo rešit da bi zvok delal?

lowac ::

Da sem se odločil za nakup WD HD je bilo ključno to, da mi ni treba več peči CD-jev, kar mi je šlo močno na živce.

Praktično vsi novi predvajalniki DVD/Divx imajo USB - pripopaš gor usb ključek ali zunanji disk in ti ni treba nič več peči.

O.

"Večina" teh predvajalnikov podpira predvajanje videa le iz USB ključkov in iz diskov, kateri nimajo samostojnega napajanja. Tako, da če ima kar je zelo verjetno 3.5'' zunanji trdi disk mu ne bi delovali videi.
Na njegovem mestu (če tudi jaz nebi imel LCD TV) bi prav tako, dal raje 50€ več, kupil WDTV in imel player, ki bi mi bral tudi .mkv formate. Nikoli ne veš mogoče si bo pa v prihodnosti omislil LCD TV in mu bo prišel še kako prav.

zee ::

3.5'' zunanji disk se tako ali tako ne more napajati iz USBja.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

lowac ::

zee ja kaj pa tebi ni jasno? Sej sem to povedal en post višje.
READ AGAIN.

Fadil ::

Strinjam se z lowcem. Zadeva ni več tako draga, da bi bila ogromna razlika med Divx/DVD predvajalniki in WD HD-jem, zato sem se tudi odločil za slednjega. Pred kratkim sem za otroke kupil DivX/DVD predvajalnik Everton, ki ima možnost priklopa preko USB. Cena cca. 30€, vendar me ni ravno prepričal, da bi kupil še enega zase. Lahko pa bodo z raznimi novejšimi Update-i doterali tudi WD, da bo špilal v vseh pogledih !?

Lep pozdrav

Cveto ::

Največja težava pri priklopu preko USB na DVD predvajalnike je da podpirajo samo FAT32. Pri večjih diskih nato pride to težav ker enostavno nočejo brati stvari ki zapisane nad prvimi 200GB ali nekaj takega. Sam imam dva 1TB diska, preko DVD predvajalnika pa imam uporabnih samo prvih 150GB na vsakem. WDTV pa omogoča partcije v NTFS in hkratni priklop obeh.

@fadil: kakšna pa je slika?

Fadil ::

Za mene, ki nisem vajen LCD ali Plasma TV je slika več kot odlična. Ni mi žal, da sem kupil WD, saj je dejansko le malenkost dražji od normalnih DivX/DVD predvajalnikov. Včeraj sem poizkusil now film ( DVD ) Revolutionary Road in dela vse komplet. Podnapise lahko izbiram ( jezik ) kot pri normalnih predvajalnikih, tako da sem zelo zadovoljen. Sedaj razmišljam samo še o nakupu zunanjega Hard diska in ne vem za kaj naj se odločim. Najbližje sem kakšnemu Passportu 320 GB od WD, vendar nisem še 100%. Če ima kdo kakšen boljši in še cenejši predlog, bom zelo vesel...

Lep pozdrav

lowac ::

@Fadil:
Tudi jaz sem priklopil WDTV enkrat na navadno CRT televizijo 49cm diagonale in dal predvajat Lost HDTV 720p serijo in slika je bila res odlična.
Kar se pa tiče tvoje ideje za WD Passport 320GB ti pa povem, da bi se ZELO fajn odločil.
Sam ga uporabljam (istega) za prenos filmov,x360 iger in podobnega iz šihta -> domov in zadeva je tako zelo priročna da bi svoja dva WD 3.5'' 500GB in Seagate 1TB kar zamenjal za 2 tista :D
Jebe me edino to, ker jih potrebujem saj imam ogromno arhivov/zbirk filmov in iger. (in potrebujem prostor bolj kot praktičnost)
Passport je pa za uporabo z WD TV playerjem najbolj priporočljiv (kar se mene tiče) saj ga samo postaviš zraven in priklopiš na USB, kateri kabel je dolg okrog 20cm ter ne potrebuješ nobenih butastih napajalnih kablov, ki delajo samo gužvo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lowac ()

NazgulRR ::

^ se strinjam z zgoraj navedenim. WD Passport je perfekten skupaj z WD playerjem. Pa še stojalo si dobil zraven k WD TVju na katerega lepo paše Passport :).

Sam mam tudi 1TB MyBook, ampak je res velik pa še jeba je z dodatnim napajanjem pa sama zmeda s kabli. MyPassport pa tako lepo elegantno zraven paše :). Komaj čakam da izdajo 1TB verzijo Passporta - kupim takoj!

Fadil ::

Hvala lepa za informacije. Izgleda da bo padel WD Passport... Zadnjič mi je prodajalec v Comshopu dejal da Passporti precej crkujejo. Sicer nisem povsem prepričan, če je to res, zato sem tudi postavil to vprašanje. Garancija velja 3 leta, kar ni malo, zato sem prepričan, da to ni kak Cheap Shit !

navirak2 ::

sem novi član uporabnikov WD HD. Včeraj sem zadevo priklopil in želel gledati in tudi poslušati "referenčno" Celine Dion Las Vegas 1080p (okrog 7 GB). Sliko sem dobil, zvoka pa ni!

Zvok imam preko optičnega priključka (DVD, MP3, FLAC, BD delujejo kot je treba). Predvajalnik sporoči: "unsuported format". Mislim pa, da gre pri audiu za format WMA PRO 10.

Je mogoče problem, ker nimam priključeno preko HDMI (nabava plazme s HDMI-jem se poteka)?

Hvala za pomoč.

kmetek ::

100x napisano da ne podpira DTS , konvertiraj v AC3 5.1.

lowac ::

kmetek WTF?
100x je bilo že napisano, DA PODPIRA DTS, vendar ga šiba samo preko optike in ne preko Stereo ali HDMI.
Zato rabiš receiver z možnostjo zajemanja DTS signala torej z optičnem vhodom.

navirak2 ::

WD HD imam preko optičnega kabla povezanega na resiver in mi lepo predvaja tako analogen signal (stereo) kot tudi digitalni (Dolby digital, DTS).

Mislim, da je omenjena Celine Dion zaenkrat edina, ki noče "peti". Preko računalnika dela Ok Je mogoče problem, ker je v audio formatui WMA PRO 10, ki ga WD HD ne podpira, ali pa je mogoče za prenos tega signala potrebna HDMI povezava na resiver (kolikor vem novi audio formati Dolby TRUEHD in DTS HD MASTER AUDIO potrebuejo HDMI povezavo, optična ali koaksialna povezava ni dovolj)

gregyk ::

WD HD imam preko optičnega kabla povezanega na resiver in mi lepo predvaja tako analogen signal (stereo) kot tudi digitalni (Dolby digital, DTS).

Mislim, da je omenjena Celine Dion zaenkrat edina, ki noče "peti". Preko računalnika dela Ok Je mogoče problem, ker je v audio formatui WMA PRO 10, ki ga WD HD ne podpira, ali pa je mogoče za prenos tega signala potrebna HDMI povezava na resiver (kolikor vem novi audio formati Dolby TRUEHD in DTS HD MASTER AUDIO potrebuejo HDMI povezavo, optična ali koaksialna povezava ni dovolj)


Kar je meni znano, WD TV ne podpira 'novih' HD audio formatov.

navirak2 ::

WD HD imam preko optičnega kabla povezanega na resiver in mi lepo predvaja tako analogen signal (stereo) kot tudi digitalni (Dolby digital, DTS).

Mislim, da je omenjena Celine Dion zaenkrat edina, ki noče "peti". Preko računalnika dela Ok Je mogoče problem, ker je v audio formatui WMA PRO 10, ki ga WD HD ne podpira, ali pa je mogoče za prenos tega signala potrebna HDMI povezava na resiver (kolikor vem novi audio formati Dolby TRUEHD in DTS HD MASTER AUDIO potrebuejo HDMI povezavo, optična ali koaksialna povezava ni dovolj)


Kar je meni znano, WD TV ne podpira 'novih' HD audio formatov.


sprašujem še, ali kdo lahko posluša omenjeni koncert in kako ima povezane kable?

navirak2 ::

WD HD imam preko optičnega kabla povezanega na resiver in mi lepo predvaja tako analogen signal (stereo) kot tudi digitalni (Dolby digital, DTS).

Mislim, da je omenjena Celine Dion zaenkrat edina, ki noče "peti". Preko računalnika dela Ok Je mogoče problem, ker je v audio formatui WMA PRO 10, ki ga WD HD ne podpira, ali pa je mogoče za prenos tega signala potrebna HDMI povezava na resiver (kolikor vem novi audio formati Dolby TRUEHD in DTS HD MASTER AUDIO potrebuejo HDMI povezavo, optična ali koaksialna povezava ni dovolj)


Kar je meni znano, WD TV ne podpira 'novih' HD audio formatov.


sprašujem še, ali kdo lahko posluša omenjeni koncert in kako ima povezane kable?


Malo se iskal po drugih forumih. Če sem prav razumel, WD HM ne podpira WMA PRO in bi bilo potrebno zvok konverirati v drug format (na primer AC3). To pa baje ni enostavno ...

Če ima kdo drugačne izkušnje ...

Aerys ::

Kaj pa recimo formati Dolby TrueHD in Dolby ProLogic. Če recimo predvajalnik ne podpira, reciever pa? A bi to špilalo al ne?

navirak2 ::

Kaj pa recimo formati Dolby TrueHD in Dolby ProLogic. Če recimo predvajalnik ne podpira, reciever pa? A bi to špilalo al ne?

mislim, da bopotrebna HDMI povezava predvajalnik-resiver (optična povezava ne bo dovolj), vendar ne vem, če bo to dovolj, da bo zadeva delovala (odvisno kaj zmore predvajalnik spustiti naprej do resiverja).

gregy ::

zgoraj omenjena Celine Dion mi preko WD HD povezanega z HDMI na Harman kardon poje tako, kot, da bi stala pred TVjem .. da o sliki ne govorim .. ta koncert imqam že pol leta na HDD, ker ga uporabljam za "važenje" ko pride kakšenkolega k meni .. da vidi zvok in sliko .. na LG42'
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX<br />
Vstopnice.com so moja strast ...

navirak2 ::

zgoraj omenjena Celine Dion mi preko WD HD povezanega z HDMI na Harman kardon poje tako, kot, da bi stala pred TVjem .. da o sliki ne govorim .. ta koncert imqam že pol leta na HDD, ker ga uporabljam za "važenje" ko pride kakšenkolega k meni .. da vidi zvok in sliko .. na LG42'


ali uporabljaš tale koncert: http://www.partis.si/torrent/podrobno/4...
(Celine.Dion.Live.In.Las.Vegas.2008.1080p.J4F.WMV)
ali kakšnega drugega?

dani8 ::

Celine Dion - A New Day Live in Las Vegas 2007 720p BluRay DTS x264

tega potegni iz hd torrents in bo delal dts preko optike na receiverju brez napak!

Aerys ::

Kaj pa recimo formati Dolby TrueHD in Dolby ProLogic. Če recimo predvajalnik ne podpira, reciever pa? A bi to špilalo al ne?

mislim, da bopotrebna HDMI povezava predvajalnik-resiver (optična povezava ne bo dovolj), vendar ne vem, če bo to dovolj, da bo zadeva delovala (odvisno kaj zmore predvajalnik spustiti naprej do resiverja).


Sej to me zanima, kaj je zadeva sposobna skozi spustiti. Pomoje bi moglo it skozi.

BeerBelly ::

Samo eno vprašanje...ali ima WD 1.3 HDMI ali 1.1? Na WD sajtu ne piše specifično...v bistvu me zanima če je dovolj HDMI kabel dovolj da prenesem tudi zvok na TV če zaenkrat nimam še 5.1 sistema?

Bahti ::

Pri meni dela tudi zvok preko HDMI se pravi da ja,me pa zanima če se da to slučajno izklopiti,da ne bi rabil dajati glasu na tv zmeraj na 0

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bahti ()

BeerBelly ::

nekateri TV-ji vem da imajo možnost izbire ali predvajati tudi zvok prenešen preko določenega HDMI vhoda ali ne

Bahti ::

UUUUUUU,tm pa še sploh pogledal nisem!:D

lowac ::

BeerBelly če kupiš 1m ali 1.5m kabla HDMI/HDMI od Vivanco firme ti bo delovalo vse ko mora.
Mislim logično je da bo šel preko HDMI zvok IN slika, če ne pa ne bi ta kabel služil svojemu namenu.

BeerBelly ::

Ali ni razlika v 1.1 HDMI in 1.3 HDMI ravno v tem, da zadnji podpira prenos zvoka medtem ko ga prvi ne?

Gregor P ::

No kar se tega tiče, lahko zagotovim, da teče zvok na TV tudi preko HDMI izhoda (vsaj stereo; za ostalo uporabljam optiko preko sprejemnika); sem pa bral, da WD TV ne podpira 1.3a HDMI standarda, ampak 1.2, vem pa zares ne:| -> Wikipedija/HDMI
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

matki ::

Eno vprašanje
Naložil sem 1.02.07.in 1.02.08 , pa nisem pri nobeni verziji zasledil
da bi bi bili fonti podnapisov večji od 40.
Ali kdo ve kaj je sedaj na tem ??

Gregor P ::

Torej vsaj v originalnem FW-ju je zgornja omejitev fontov podnapisov 40:8)

So pa tu še "domači" FW-ji, ki pa bojda omogočajo večje podnapise, sam še nisem preizkusil:

osdMod v0.3
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

silvom1a ::

Fantje malo ste me razočarali s svojimi zelo nestrokovnimi komentarji .

1.WD TV nima in nikoli ne bo imel HDMI 1.3a vmesnika ki edini omogoča pretok novejših HD audio formatov katere pa tudi podpirajo samo novejši AV sprejemniki.

2. Vsi ostali audio formati(DTS 5.1,flac,vorbis,DD) gredo brez brez problema preko HDMI 1.1,1.2 ali pa optičnega kabla oz. spdif koaksialnega kabla na AV sprejmnik

3. DTS direktno iz WD TV na TV sprejmnike NE deluje , ker ga velika večina sprejemnikov ne podpira in ker ga WD TV (nima DTS downmix-a) ne zna pretvarjati v format (stereo), ki ga ti sprejemniki podpirajo . DTS je v temu primeru potrebno pretvoriti v AC3 ali stereo s kakšnim programom kot je naprimer PCH Audio Converter.

Gregor P ::

... kako smo te razočarali, če smo pa ti lepo povedali, da nima 1.3a, pa še vse lepo piše na wikipediji -> glej povezavi zgoraj;) + o DTS-u (in ostalem) so se pa tu člani že nekajkrat razpisali ... in sedaj si ti ves pameten tukaj; po bitki je lahko biti general8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
««
20 / 32
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wd TV Live (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Zvok in slika
1173212640 (56103) scipascapa
»

h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Zvok in slika
2330257084 (71176) dope1337
»

WD TV Live HUB (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7822240 (15678) kamuee
»

Nakup WD HD TV Player

Oddelek: Kaj kupiti
115121 (3294) Robert1
»

DVD Pomoč!

Oddelek: Pomoč in nasveti
161969 (1811) boogie_xlr

Več podobnih tem