» »

WD TV.. kdo ima?

WD TV.. kdo ima?

««
17 / 32
»»

genesiss ::

V nastavitvah maš thick/thin.

gregyk ::

V nastavitvah maš thick/thin.

Ta nastavitev poveča samo črni rob okrog črk, ne pa fontov.

genesiss ::

Ja, saj je rekel da bi velikost 40 šla pogojno, če bi fonti bili bold. Se pa strinjam, tudi jaz bi rabil večje črke.

Ja, saj je rekel da bi velikost 40 šla pogojno, če bi fonti bili bold. Se pa strinjam, tudi jaz bi rabil večje črke.

Še 1x napišem: ta nastavitev poveča ČRNI rob okrog črk, da se lažje berejo na svetlih scenah, ne naredi pa bold fontov (BELE barve). :)

djordjevic ::

Predvčerajšnjim sem pogledal en 720p film z integriranimi podnapisi in zadeva je povsem okej (firmaware 1.06), kar se tiče velikosti in berljivosti.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Predvčerajšnjim sem pogledal en 720p film z integriranimi podnapisi in zadeva je povsem okej (firmaware 1.06), kar se tiče velikosti in berljivosti.

Relativna stvar ... odvisno od velikosti tv-ja in oddaljenosti s katere se gleda. Sem pa res 'razvajen', ker pri dvd predvajalniku Philips, sem lahko sam menjal fonte v fw-ju.

32", HDready, 2,5 m oddaljenosti.

edit: pozabil velikost :)

Zgodovina sprememb…

32", HDready, 2,5 m oddaljenosti.

edit: pozabil velikost :)

:) Jaz ravno tako gledam HD Ready 32" iz oddaljenosti cca. 3m. Saj lahko preberem, ampak ker me je Philips razvadil, bi bil takoj za to, da bi se dalo podnapisom nastavljati velikost večjo od 40 pik, položaj, različne tipe pisave, itd ...

Glede na to koliko je že predlogov za izboljšave na forumu, od katerega link sem prilepil, bodo WD-jevi strokovnjaki imeli še kar nekaj dela. :)

Že, že, samo eni dlakocepijo v tri krasne, medtem ko si drugi želijo že tako vesoljske funkcije, da samo še čakam, kdaj bo kdo prijavil, da bi se mu zdelo fino, ako bi mu pred ogledom filma player postregel še s svežo pico in hladnim budom. Res, no. :)

dmok ::

(predvidevam da je hdmi na wd-ju 1.3)

Mislim da je HDMI na WDju verzija 1.2.

d.

OK.d ::

kaj je zdaj 1.1 ali 1.3
LPOK.d

enUporabnik ::

Tle piše 1.2.
http://techreport.com/articles.x/16565
The WD TV stashes the majority of its connectivity options at the back. Going from left to right, you'll find the requisite power port, USB 2.0, HDMI 1.2 for high-definition video, TOSLINK for digital audio, and Composite video connectors for standard-definition output. The lack of component or S-Video analog output is somewhat disappointing for those without the latest tech. I was an early adopter, so my high-definition TV doesn't even have HDMI—only component and DVI-D. Luckily, the WD TV doesn't enforce HDCP encryption over HDMI, so I was able to use an inexpensive HDMI-to-DVI cable for video and then rely on either TOSLINK to my receiver or composite audio to my television.

Zgodovina sprememb…

piek ::

1.1 je, pa kaj. Si mislil preko njega DTS-HD in podobne vsebine predvajati? Nisi, ker jih ne podpira in torej to sploh ni minus ... Pac se ena fascinacija ljudi, ki se lovijo na stevilke ...

In potem iscejo HDMI 1.3, da bodo gledali DivXe pa spilali mp3-je, niti pravih HD vsebin ne ...

In se ena informacija za vse, ki tako ali drugace oklevate. Z 1.02.07 nadgradjo je zadeva tip-top.
--- Finish it off if you started it! ---

skico ::

se en plus za WDTV. Sam ga imam par dni in moram rečt da je 1a!!!

edino kar me pogojno moti:
- nima mrežne (teoretično se da uredit)
- podnapisi size 40 je za mene OK, ampak za mojo drago, ki vidi dosti slabše je to absolutno premalo. mogoče bi morali dati tja do size 60. :)
- dobro bi bilo tudi če bi podpiral funkcijo da iz 4:3 signala raztegne na 16:9. naj dam kot primer stare nanizanke..

in pa mogoče še par vprašanj za tiste ki predvajalnik malce bolj poznajo:
- ali se da nastavit da določenih map na usb disku ne prikazuje, oz. jih sploh ne preišče?
- ali se da kako odstranit iz ikonc (če imaš sliko folder.jpg) sivo slikico "mape/folderja"

lp

- dobro bi bilo tudi če bi podpiral funkcijo da iz 4:3 signala raztegne na 16:9. naj dam kot primer stare nanizanke..

Meni priskoči na pomoč TV. ;)

Meni priskoči na pomoč TV. ;)

tv ti konvertira iz 4:3 na 16:9? ali misliš obratno?

lp

Vklopljeno imam avto-funkcijo in sliko malo raztegne, da zapolni ves zaslon, ampak toliko, da ni moteče in videti nenaravno.

Za vse, ki bi radi možnost nastavitve večjih podnapisov (neuradni fw): http://wdtvforum.com/main/index.php?top...

En dobronameren nasvet. Ce vam velikost podnapisov 40 ne zadostuje, se velja narociti pri okulistu. V tem primeru je WD TV celo koristen, saj vam sporoci, kdaj vam zacne pesati vid.

In ne, ni to zajebancija, cisto resno. Ljudje, ne mucite svojih oci. Ce ne vidite, si kupite ocala ali lece, skladno z vaso dioptrijo, sicer pa si z naprezanjem oci vid le se slabsate.

king67 ::

Pozdrav!
Je komu uspel dolpoteg tega neuradnega FW-ja s povečanimi podnapisi (http://wdtvforum.com/main/index.php?top...? Meni ne gre; piše, da file trenutno ni na voljo na nobenem serverju... Kak nasvet ali druga lokacija?

lp,
king67

boko34 ::

seems mediafire probs, will reupload somewhere else after work.

Torej, bomo morali malo počakati, da naloži kam drugam.

hamurabi ::

En dobronameren nasvet. Ce vam velikost podnapisov 40 ne zadostuje, se velja narociti pri okulistu. V tem primeru je WD TV celo koristen, saj vam sporoci, kdaj vam zacne pesati vid.

In ne, ni to zajebancija, cisto resno. Ljudje, ne mucite svojih oci. Ce ne vidite, si kupite ocala ali lece, skladno z vaso dioptrijo, sicer pa si z naprezanjem oci vid le se slabsate.

Ali pa si naj nabavijo večji televizor. Ne moreš 32" TV gledat z razdalje 5 metrov.

R O N I N ::

@piek: Če na pravilen način mučiš in naprezaš oči, imaš več možnosti, da se ti vid ne poslabša. To kar trdiš ti, je podobno kot, če bi rekel, da telovadba ni dobra, da ti telo samo poškoduje. Drugo je če bereš pri slabi luči, ali če bereš zelo majhne črke na svetli podlagi npr. Zato bi podnapisi lahko bili malenkost večji.

Ali pa si naj nabavijo večji televizor. Ne moreš 32" TV gledat z razdalje 5 metrov.

naj omenim da gledam na 42" plazmi z razdalje 3.5 metra. Ampak nekateri imamo očitno rajši VEČJE podnapise.

kar se mojega vida tiče naj omenim da ni slab ter da na 15.4" notesniku z lahkoto delam na 1680x1050. Ampak pri filmih sem pa rad sproščen in imam zato rad večje podnapise...

lp

Alternativni link za večje sube:
http://rapidshare.com/files/226340646/W...

Sam še nisem probal, če bo kdo poskusil naj poroča.

BlackAdder ::

Sem se praktično že odločil za nakup - WD TV + WD USB disk 1TB.

Zanima pa me še nekaj: kako v praksi deluje mrežni USB adapter? Ali lahko preko njega iz PC-ja dostopam do vsebine na USB disku, jo brišem, dodajam ...? To sprašujem zato, ker imam od pc-ja do tv-ja napeljan mrežni kabel in bi hkrati nabavil tudi mrežni adapter, morda tega ali pa kakšnega drugega (boljšega) po vaših predlogih.
BlackAdder stroke again!

Se izmerjena poraba tega sparovcka (vsaj ko predvaja):

(FW 1.02.07 + WD MyPassport 500GB):
OFF without disc - 5.7W
ON without disc - 5.8-6.7W
ON with disc - 8.3-8.6W
ON with disc and play 1080p video - up to 10.2W
ON and disc eject - 7.8-8.0W
ON and disc unplug - 6.4W
OFF with disc (after eject) - 7.3W

veliki_bos ::

Pozdrav!
Poleti si bom kupil ali Philips 37PFL 8404H ali pa Philips 42PFL 7404H. Zraven njega pa si nameravam kupiti
WD TV HD Player. Zanima me ali imam lahko preko Kenwood DVT-6200 DTS zvok in kako naj bi vse to povezal?

LP.

Zako ::

če ima optični izhod (SPDIF, optical out) potem bo šlo.

lp
Zako je zakon!!!

veliki_bos ::

če ima optični izhod (SPDIF, optical out) potem bo šlo.

lp

Aha. Hvala za nasvet.
LP.

Mi lahko kdo še pove če je zraven priložen HDMI kabel!!:)
LP.

Zgodovina sprememb…

zmaki ::

Večji podnapisi (do velikosti 80) v WDTV_FW_1_02_07_subs_font_size_patch.zip lepo delujejo, tudi s šumniki.

Če je vrstica v (pre)velikih podnapisih predolga, jo WDTV celo sam porazdeli v dve vrstici, kar pa ni estetski, ker prekrije preveč zaslona.

Priporočam velikost 48, thick obroba (za LCD TV).

Večji podnapisi (do velikosti 80) v WDTV_FW_1_02_07_subs_font_size_patch.zip lepo delujejo, tudi s šumniki.

Če je vrstica v (pre)velikih podnapisih predolga, jo WDTV celo sam porazdeli v dve vrstici, kar pa ni estetski, ker prekrije preveč zaslona.

Priporočam velikost 48, thick obroba (za LCD TV).

Se podpišem pod to. Podnapisi delajo v redu, jaz imam sedaj nastavljeno 48, thick in so ravno prav veliki (po mojem okusu).

MeanMachine ::

@Zako: ne izhod, pač na vhod - šlo bo, če ima home cinema sistem optični ali koaksialni vhod (v tem primeru rabiš potem še pretvornik) in če seveda sistem dekodira DTS.

C00PER ::

Pozdravljeni !

Sem poskušal pobrskat malo po temi, pa žal za moje vprašanje nisem zasledil odgovora. Imam zunanji HDD in sicer WD MyBook 500GB, ki bi ga rad uporabil kot vmesni člen med laptopom in WD-TV komponento, kar pomeni da diska ne bi rabil nonstop preklapljat med laptopom in WD-TV predvajalnikom, ampak bi podatke dopolnjeval kar sproti po potrebi. Ali obstaja kakšen način da to vse skupaj združim glede na to da ima Mybook zgolj en USB izhod ?

Hvala za odgovor in LP !
ANd On The Last Day God Created.....SOUND !

Y0sh1 ::

@COOPER

Lahko uporabiš USB switch za 2 pc-ja http://www.usbswitch.com/usb_manual_2po...

LP

Zanima pa me še nekaj: kako v praksi deluje mrežni USB adapter? Ali lahko preko njega iz PC-ja dostopam do vsebine na USB disku, jo brišem, dodajam ...? To sprašujem zato, ker imam od pc-ja do tv-ja napeljan mrežni kabel in bi hkrati nabavil tudi mrežni adapter, morda tega ali pa kakšnega drugega (boljšega) po vaših predlogih.

Prosim za odgovor, če kdo ve.
BlackAdder stroke again!

ankow ::

Prosim za odgovor, če kdo ve.

je izvedljivo.
nekateri so brundali da lahko tekoče predvaja prek mreže le SD...hd riba....nisem še poizkusil...prelistaj malo po temi nazaj

AJA...nekdo je vprašal če dobi zraven HDMI kabel...ODGOVOR JE NE

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ankow ()

ankow, hvala za komentar.

Meni ne gre za predvajanje preko mreže ampak za prenos vsebin iz pc-ja na USB disk, priklopljen na WD TV.

Zato sprašujem, če je našteta konfigurija pravilna oz. ustrezna.
BlackAdder stroke again!

opajec ::

vprašanje,če mi kdo ve pomagatali moram kaj narediti,da bo WD "delal". sem prenesel filmčke s fotoaparata Canon na disk,format je AVI,tako napiše ko se začne kao vrtet, slike pa NI na TVju, zvok je nekaaj sekund potem pa tudi ta izgine.sem probal kao popraviti z DivxFix++ paa nič. kakšen nasvet?
lp

andromedar ::

Sam sem zadevo povezal prek mreže na linux server, kjer dolvlečem filme. Z enim takim cheap usb-to-ethernet adapterjem iz Ebaya za 7 Eur (s poštnino iz hongkonga vred). Na strežniku pa sem nastavil NFS share (deluje pa tud windows share - CIFS). Zadeva komot streama 720p filme - baje tud 1080p, ampak nisem probal.

Sem videl da je to že nekdo pred mano napisal, pa je ostalo neopaženo. A to res nikogar drugega ne zanima?

BTW: na WD TV delajo tudi bittorrent odjemalci, tako da vam lahko tud sam WDTV dolvleče vsebine.

počekirajte: http://b-rad.cc

lp
A
Eh?

R O N I N ::

Ne vem, če bi se dalo prek ethernet adapterja iz pcja prek WD TVja nalagati na zunanji disk razne vsebine... Če bi imel zunanji disk z mrežnim priključkom, potem ne bi bilo problema. No logično bi bilo, če res delujejo na wd tvju torrent odjemalci, da deluje tudi pisanje na disk.

Streaming bi moral prek običajne mreže delovati brez problema, medtem ko prek wirelessa predvajanje visokoločjivostnih vsebin ne pride v upoštev.

Zgodovina sprememb…

Zako ::

MeanMachine: sorry, vhod. Maš prav;)

lp
Zako je zakon!!!

dmok ::

Ne vem, če bi se dalo prek ethernet adapterja iz pcja prek WD TVja nalagati na zunanji disk razne vsebine...

Se da, WDLXTV firmware podpira FTP upload, ki pa je za moje pojme daleč prepočasen. Sam sem dosegel hitrost okoli 500 kB/s z uporabo Wii LAN adapterja.

d.

Mi lahko kdo še pove če je zraven priložen HDMI kabel!!:)
LP.

Ni! Sicer pa so poceni, tam od cca 6 € naprej.
BlackAdder stroke again!

Zgodovina sprememb…

alenvprekrs ::

Prosim če mi kdo odgovori na naslednje vprašanje.
Ali se vam pri nekaterih filmih slika rahlo ali moteče "kocka".
Ene kockice se pojavijo ob premikih.
Zelo je moteče. Ni pri vseh filmih!
LP

Naletel sem samo enkrat na ta problem in sicer pri filmu Transformers. Kot sem nekje prebral naj bi bil problem v slabem kodiranju. Pobral sem si drugo verzijo in je delalo brez problema.
To je bil edini problem in upam, da bom pri njem ostal :) Mogoče ti bo kdo drug drugače odgovoril, z več argumenti.

Saso71 ::

Glede na to, da verjetno ne moremo pričkovati dts downmix v WD Playerju bi bilo dobro nabaviti kak DTS receiver.
Če ima kdo kak link, kje to lahko "poceni" nabavimo tudi v SLO, naj to prosim da gor.

Glede na to, da verjetno ne moremo pričkovati dts downmix v WD Playerju bi bilo dobro nabaviti kak DTS receiver.
Če ima kdo kak link, kje to lahko "poceni" nabavimo tudi v SLO, naj to prosim da gor.

Jaz sem ravno včeraj naletel na ugoden nakup v Merkurju. Kupil sem tole: http://www.bigbang.si/zvok/glasbeni-sto... za 265€ (mislim da imajo še enega, razstavni eksponati - znižani, govorim za Merkur Lesce). In dela super DTS (stvar ima optični in koaksialni digitalni vhod).

alenvprekrs ::

Boko34,
hvala za odgovor. Bo treba gledati kdo je film pripravil in ga relisal.
Si kar malo razočaran, ko ti po celodnevnem dolpotegu, stvar ne deluje tekoče in ti nič ne preostane kot delete istega.
Lp A

hamurabi ::

Zaenkrat še nisem imel nobenih problemov s predvajanjem HD filmov. Je pa res, da pobiram filme od bolj "uveljavljenih" ponudnikov (npr. esir, refined, eureka...)
««
17 / 32
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wd TV Live (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Zvok in slika
1173213625 (57088) scipascapa
»

h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

2330257945 (72037) dope1337
»

WD TV Live HUB (strani: 1 2 )

7822436 (15874) kamuee
»

Nakup WD HD TV Player

Oddelek: Kaj kupiti
115139 (3312) Robert1
»

DVD Pomoč!