» »

LCD Monitor na TVOut ?

LCD Monitor na TVOut ?

KontraCepec ::

Za gledanje filmov iz svojega računalnika sem si mislil nabavit nov LCD sprejemnik. Ta bi stal 10 m od računalnika in bi bil z njim povezan s standardnim (rumenim) cinč kablom.
Ko sem malo gledal cene, pa sem ugotovil, da so LCD TVji od LCD monitorjev z isto diagonalo vsaj 2x dražji. Samsungov 22" recimo stane 150€, medtem ko TV z diagonalo 55 cm stane kar 400€ !!! Raje torej kupim monitor + samostojni tuner (ki deluje brez računalnika)...

Vendar...
Nov monitor bi brez težav preko VGA kabla priklopil na računalnik. Problem je le, da bi tak VGA kabel moral biti 10 m dolg. Tega že zaradi njegove debeline in okornosti nočem... je torej možno monitor na računailnik priklopit preko kakega bolj humanega (po možnosti eno-žilnega) kabla? Ali če je mogoče kako VGA kabel prelotat na navadni eno-žilni kabel, ki bi premostil večino razdalje, in ga na koncu spet precinat na VGA kabel?
Krijejtiv

ttommy ::

Kupi raje 81 cm LCD,če že kupuješ in boš dal 499 evrov...
Gamer

beta1 ::

Pozabi na rumeni činč kabel. Če že misliš dat 400 EUR, ziher neboš hotel gledat kompozitnega zmazka (352x240 pixlov). Obvezno DVI ali Hdmi povezava!!!

KontraCepec ::

Obvezno DVI ali Hdmi povezava!!!


To pomeni ta debeli kabel (tak kot ta vga)? Pa ta sme bit dolg 10 m?
Kje pa sploh prodajajo tako dolge kable?

- Za 81 cm pa v svoji študentski sobici nimam prostora... max 22" dobim v nišo za tv. To bi bila taka bolj začasna, poceni rešitev.
Krijejtiv

Zgodovina sprememb…

beta1 ::

Tak hudo debeli spet ni.

Prvo nam povej katero grafično kartico imaš. Pa koliko in kakšne izhode ima ta grafična kartica. Drugič, povej nam kateri TV oz monitor boš kupil. Potem, pa ti bomo pomagali.

Drugač, te kable dobiš v vsaki malo boljše založeni PC trgovini. Na spletnih trgovinah pa je teh kablov se prevec.

Če imaš še prost DVI izhod na grafični kartici in TV ima prost HDMI, potem kupi to:
 DVI/HDMI

DVI/HDMI



Drugač, če pa misliš kupit LCD Monitor 22''. Potem pa si kupi enega takega ko ima vgrajen TV tuner. Tistega pa lahko povežež z VGA ali DVI kablom.

KontraCepec ::

Monitor bi kupu kakega SAMSUNG 2253BW

Za tuner ni problema. Kupil bi kar kakega samostojnega, ki ne potrebuje računalnika. Na primer Leadtek WinFast TV Pro II.

Trenutno imam prenosnika Sony Vaio FE31M z grafično Geforce 7500. Ima cinč izhod in možnost sekundarnega monitorja na VGA. Bi pa imel stalno povezavo od svoje pisalne mize (ne bi vsakič prenašal prenosnika).
Krijejtiv

beta1 ::

To sploh ni problem. Kupi malo daljši in kvalitetnejši VGA kabel. Iz notebooka VGA na monitorjev VGA. Tako boš dosegel nativno resolucijo in možnost izkoriščanja celotnega potenciala monitorja.

Ampak pazi, ta zunanji TV tuner ima samo VGA izhod in Composite. Na tem monitorju je pa samo 1 VGA vhod. Ce bos hotel obojno gledat, bos mogel zmeraj eno izklopit in drugo vklopit.

Čist preprosta resitev je, da kupiš LCD monitor že z vgrajenim TV tunerjem (Skoraj bolša naložba, še dobiš scart vhode in ostale vhode in izhode).

KontraCepec ::

Ta tuner mislim, da dela tako, da ga je treba priklopit med računalnik in monitor. Ali se bo na monitorju prikazala slika iz tunerja ali računalnika, pa izbiramo s tunerjevim daljincem...
Torej priklopim tuner na računalnik in od tunerja potegnem VGA kabel do monitorja. Antenski kabel in zvočnike imam namreč pri računalniški mizi.

Je pa problem ločljivost tega tunerja:
do 1280 x 1024

Monitor podpira več in če ga bi uporabljal za sekundarni monitor... vendar pa bom zaenkrat monitor rabil izključno za gledanje filmov in TVja.

Raje imam take ločene rešitve, če se kasneje odločim katero od stvari ponovno uporabit kdaj ali zamenjat. Cenovno pa med rešivema, mislim da, ni bistvene razlike.
Krijejtiv

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1963563584 (2913) anjica
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219617 (9130) kozorog
»

xbox 360 na LCD

Oddelek: Konzole
274588 (2754) syti
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5523258 (14562) al3n
»

kako razporediti kablovje za projektor?

Oddelek: Zvok in slika
272854 (2612) msenjur

Več podobnih tem