Forum » Problemi človeštva » Multikulturnost
Multikulturnost
Temo vidijo: vsi
arnecan1 ::
Napaka je že to, da se sploh omenja kaj je ali ni. V resnično pravnih državah je lahko posameznik kombinacija vseh možnih kožnih odtenkov, pa bo obravnavan enako kot vsi drugi.
Ja, ampak problem je v tem, da je bil obravnavan kot belec in krivda je padla na vso belo raso, čeprav je bil MULAT IN SE JE TUDI IMEL ZA MULATA, VEČRASNEGA PRIPADNIKA Z PRIJATELJI VSEH RAS, KI JE MED DRUGIM VOLIL OBAMO.
v ZDA je dovolj rasnih napadov raznih arijskih tolp in podobnih, ampak to ni dovolj veliki problem, ker je očitno. Rajši izberejo takšnega, da bi krivda padla kar na vse. Problem pa je, da je stvar bila tako odmevna in primer ne tako črno-beli. Seveda danes nihče več ne trdi, da je Zimmerman belec, razen seveda vernikov, ampak madež je vseeno ostal. Psi lajajo, karavana gre dalje
bluefish ::
bohr ::
Obama je musliman in je krivda padla na vse muslimane?
ZDA so židovska marioneta in je to krivda vseh židov na svetu?
Metod Trobec je bil Slovenec in so vsi Slovenci požigalci?
Breivik je kristjan in so vsi kristjani morilci?
Če je Zimmerman mulat je pa "bela rasa" oprana krivde?
Me ne čudi, da je še jype obupal nad vami.
ZDA so židovska marioneta in je to krivda vseh židov na svetu?
Metod Trobec je bil Slovenec in so vsi Slovenci požigalci?
Breivik je kristjan in so vsi kristjani morilci?
Če je Zimmerman mulat je pa "bela rasa" oprana krivde?
Me ne čudi, da je še jype obupal nad vami.
Mipe ::
Čas prve prijave
09.09.2013 10:04:43
Meni se zdi, da si ti jype. Znano mi je to izkrivljanje besed in polaganje le-teh na jezike.
Sicer pa nismo bili mi tisti, ki so označili Z-ja za belca.
Če črnec brutalno posili in ubije belko, ni to nič posebnega, pač še ena statistika več. Če sta pa zamenjani vlogi... je pa zgražanja in mednarodnega obsojanja vreden rasni zločin.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
nejcek74 ::
A ce belka posili crnca? Verjamem da glede na redkost pojava ko zenska posilil moskega, bi to vsekakor (je)bil medijsko precej odmeven dogodek
vostok_1 ::
Ja, ampak problem je v tem, da je bil obravnavan kot belec in krivda je padla na vso belo raso,...Torej se belce obravnava drugače? Bolj ko ne retorično vprašanje, ker je odgovor znan.
Seveda se belce obravnava drugače. Ker so Francozi in Angleži imeli kolonije, si ti kot modroribni slovenec kriv za vso današnje sranje na svetu.
Izgleda da so naši slovenski prapradedi harali po celem svetu in so potem njihovi vnuki in seveda tudi mi dobro živeli na ta račun. Nas pa so v šoli učili, da so bili zatirani s strani habsburžanov in so se borili za svoj obstoj kot zatirani tlačani. Sedaj pa mi, kot njihovi potomci, z vsemi privilegijami, ki smo jih podedovali pd naših prapradedov moramo plačevati za naš boljši izhodiščni položaj, ki so ga naši prapradedi zgradili na plečih sužnjev in zatiranih.
Iz ust latino mulata, podobno kot Zimmerman, samo malenkost bolj mediteranski in manj indijanski genotip: "the irrational behavior of blonde people with blue eyes, who before seemed to know everything, and now have shown they don't know anything."
To je izrekel brazilski predsednik Luiz da Silva ob začetku neoliberalne krize. Sam delno belec, ampak politične točke prinese populizem, rasa malo manj. Torej, sedaj vemo kdo je kriv (na žalost tudi tisti z rjavimi lasmi ali očmi) in bomo to tudi plačali. Račun še pride. Multikulti je samo prva postavka v računu. Druge še pridejo.
Torej, če ti misliš, da je svet pravičen, nemaščevalen, dober, itd., si pač naiven. Streznitev pride. Ampak prosim brez mene, mojih otrok in ostalih, ki v multikulti neoliberalnem eksperimentu nočejo sodelovati.
Čas prve prijave
09.09.2013 10:04:43
Meni se zdi, da si ti jype. Znano mi je to izkrivljanje besed in polaganje le-teh na jezike.
Sicer pa nismo bili mi tisti, ki so označili Z-ja za belca.
Če črnec brutalno posili in ubije belko, ni to nič posebnega, pač še ena statistika več. Če sta pa zamenjani vlogi... je pa zgražanja in mednarodnega obsojanja vreden rasni zločin.
Jype ni edini na svetu, ki razume, kaj je multikulturalizem. Okapi je zgleda tudi jype, ali pa sem jaz Okapi, ali pa je še kdo drug v tej temi jaz.
Belec brutalno posili in ubije črnko? To se dogaja ves čas, pa se nihče ne sekira. V seksualnem turizmu belci prednjačijo kot odjemalci. Zimmerman je belec ravno tako kot je belec vsak Arabec. Mulat? Ne smešite se. Vsi smo mulati, ali pa ni nihče.
Izgleda da so naši slovenski prapradedi harali po celem svetu in so potem njihovi vnuki in seveda tudi mi dobro živeli na ta račun. Nas pa so v šoli učili, da so bili zatirani s strani habsburžanov in so se borili za svoj obstoj kot zatirani tlačani. Sedaj pa mi, kot njihovi potomci, z vsemi privilegijami, ki smo jih podedovali pd naših prapradedov moramo plačevati za naš boljši izhodiščni položaj, ki so ga naši prapradedi zgradili na plečih sužnjev in zatiranih.
Iz ust latino mulata, podobno kot Zimmerman, samo malenkost bolj mediteranski in manj indijanski genotip: "the irrational behavior of blonde people with blue eyes, who before seemed to know everything, and now have shown they don't know anything."
To je izrekel brazilski predsednik Luiz da Silva ob začetku neoliberalne krize. Sam delno belec, ampak politične točke prinese populizem, rasa malo manj. Torej, sedaj vemo kdo je kriv (na žalost tudi tisti z rjavimi lasmi ali očmi) in bomo to tudi plačali. Račun še pride. Multikulti je samo prva postavka v računu. Druge še pridejo.
Torej, če ti misliš, da je svet pravičen, nemaščevalen, dober, itd., si pač naiven. Streznitev pride. Ampak prosim brez mene, mojih otrok in ostalih, ki v multikulti neoliberalnem eksperimentu nočejo sodelovati.
Če v tem eksperimentu nočete sodelovati, vam je emigracija v države, kjer multikulturna družba ne obstaja, na široko odprta. "Plačujemo grehe pradedov"? Ne, kreditiramo mir v prihodnosti. Enim nikoli ne bo jasno, kaj je vzrok krvavim konfliktom v zgodovini in bi radi še en krog maščevalnega klanja, morda še dva, morda pa še deset. Drugi vedo, da si česa takšnega ne moremo več privoščiti, ker so pred nami realni problemi, ki jih lahko rešujemo samo tako, da nehamo ustvarjati genocid za genocidom. V EU, ZDA in oceaniji smo že, ostale pa to šele čaka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bohr ()
bohr>Obama je musliman in je krivda padla na vse muslimane?
Obama je po imenu kristjan, v resnici pa neoliberalna lutka, opij za multikulti vernike "yes, we can"
bohr> ZDA so židovska marioneta in je to krivda vseh židov na svetu?
ZDA so pod vplivom neoliberalizma. Pravi konzervativci se temu tudi v ZDA upirajo. Kdo je omenil žide? Verjetno je to tema za drug forum.
bohr> Metod Trobec je bil Slovenec in so vsi Slovenci požigalci?
Seveda. Nekateri kar tekmujejo, da nas označijo za slovenčke, mamine sinčke, potencialno nevarne drugim ter družbi. Potrebuješ linke? Ni problema, jih dobiš. Ogromno jih je že na forumih od oseb ala jype. Vsak čas se bo za pusta 50.000 tisoč slovencev preobleklo v nindže in začelo harati po svetu. Pazite se neverniki!!!
bohr> Breivik je kristjan in so vsi kristjani morilci?
Vsekakor smo po tvojem večji morilci kristjani in seveda ateisti, saj ti to kar enačiš, kot pa nindže. Po krvoločnosti nam po tvojih prejšnjih postih konkurirajo samo še budisti. Sicer pa je Breivik duševno motena oseba. To je potrdilo tudi prvo poročilo psihiatra. Seveda je nastal totalen apeshit in čudežno je drugo, tokrat seveda "pravilno poročilo" razglasilo Breivika za normalnega. Jaz nekako bolj verjamem prvemu poročilu, ampak seveda sem preučil njegov življenjepis in ne samo multikulti mainstream člankov. Nekakos emi dozdeva, da malo filtriraš informacije?
bohr> Če je Zimmerman mulat je pa "bela rasa" oprana krivde?
Poglej moj prešnji post bluefishu. Ti lahko prevzameš krivdo svojih angleških ter francoskih pradedekov na svoja pleča, jaz jih na svoja ne mislim. Zakaj bi? Ker so se prebijali skozi življenja kot tlačani grofov?
bohr> Me ne čudi, da je še jype obupal nad vami.
Nič hudega. Multikuti vernikov ne zmanjka. Si že ti uspešno zasedel njegovo mesto. Kje bomo bombardirali sedaj, da uveljavimo multikulti neoliberalni sistem?
Obama je po imenu kristjan, v resnici pa neoliberalna lutka, opij za multikulti vernike "yes, we can"
bohr> ZDA so židovska marioneta in je to krivda vseh židov na svetu?
ZDA so pod vplivom neoliberalizma. Pravi konzervativci se temu tudi v ZDA upirajo. Kdo je omenil žide? Verjetno je to tema za drug forum.
bohr> Metod Trobec je bil Slovenec in so vsi Slovenci požigalci?
Seveda. Nekateri kar tekmujejo, da nas označijo za slovenčke, mamine sinčke, potencialno nevarne drugim ter družbi. Potrebuješ linke? Ni problema, jih dobiš. Ogromno jih je že na forumih od oseb ala jype. Vsak čas se bo za pusta 50.000 tisoč slovencev preobleklo v nindže in začelo harati po svetu. Pazite se neverniki!!!
bohr> Breivik je kristjan in so vsi kristjani morilci?
Vsekakor smo po tvojem večji morilci kristjani in seveda ateisti, saj ti to kar enačiš, kot pa nindže. Po krvoločnosti nam po tvojih prejšnjih postih konkurirajo samo še budisti. Sicer pa je Breivik duševno motena oseba. To je potrdilo tudi prvo poročilo psihiatra. Seveda je nastal totalen apeshit in čudežno je drugo, tokrat seveda "pravilno poročilo" razglasilo Breivika za normalnega. Jaz nekako bolj verjamem prvemu poročilu, ampak seveda sem preučil njegov življenjepis in ne samo multikulti mainstream člankov. Nekakos emi dozdeva, da malo filtriraš informacije?
bohr> Če je Zimmerman mulat je pa "bela rasa" oprana krivde?
Poglej moj prešnji post bluefishu. Ti lahko prevzameš krivdo svojih angleških ter francoskih pradedekov na svoja pleča, jaz jih na svoja ne mislim. Zakaj bi? Ker so se prebijali skozi življenja kot tlačani grofov?
bohr> Me ne čudi, da je še jype obupal nad vami.
Nič hudega. Multikuti vernikov ne zmanjka. Si že ti uspešno zasedel njegovo mesto. Kje bomo bombardirali sedaj, da uveljavimo multikulti neoliberalni sistem?
Multikuti vernikov ne zmanjka. Si že ti uspešno zasedel njegovo mesto. Kje bomo bombardirali sedaj, da uveljavimo multikulti neoliberalni sistem?
Multikulti vernikov ne more zmanjkati, ker ni nobenega. Multikulturna družba je edina možna prihodnost in vse ostale družbene ureditve smo že preizkusili in so se že končale.
Končale z genocidom, brez izjem. Da tega ne razumete, je verjetno posledica tega, da ste daleč preveč politično korektni, da bi lahko sprejeli stvarnost takšno, kakršna je.
Potrebujete grešne kozle, ker sicer ne zmorete živeti sami s svojimi zločini. Kako bi sploh lahko, če ne bi bili muslimani odgovorni za vse zlo, ki se vam sicer še ni zgodilo, ampak veste, da se vam bo, v naslednjih nekaj desetletjih, tako kot so v 1930s vedeli, da nas bodo v dvajset letih preplavili Kitajci.
Multikuti vernikov ne zmanjka. Si že ti uspešno zasedel njegovo mesto. Kje bomo bombardirali sedaj, da uveljavimo multikulti neoliberalni sistem?
Multikulti vernikov ne more zmanjkati, ker ni nobenega. Multikulturna družba je edina možna prihodnost in vse ostale družbene ureditve smo že preizkusili in so se že končale.
Končale z genocidom, brez izjem. Da tega ne razumete, je verjetno posledica tega, da ste daleč preveč politično korektni, da bi lahko sprejeli stvarnost takšno, kakršna je.
Potrebujete grešne kozle, ker sicer ne zmorete živeti sami s svojimi zločini. Kako bi sploh lahko, če ne bi bili muslimani odgovorni za vse zlo, ki se vam sicer še ni zgodilo, ampak veste, da se vam bo, v naslednjih nekaj desetletjih, tako kot so v 1930s vedeli, da nas bodo v dvajset letih preplavili Kitajci.
Zgodovina pravi nasprotno. Multikulti se konča z genocidom. Če pred tem svariš, si pa naci.
para! ::
Ti lahko prevzameš krivdo svojih angleških ter francoskih pradedekov na svoja pleča, jaz jih na svoja ne mislim.
Nism zihr, da je hotu komu obest krivdo za kolonializem :) Bolj se mi dozdeva, da je hotel prikazat kako se na najslabše posplošuje pri recimo muslimanih - po tej logiki bi morali bit vsi belci/hispanci/ali_drugače_podobni_cimermanu označeni kot morilci.
Death before dishonor!
Seveda ne. Nobena multikulturna družba se v zgodovini človeštva ni končala z genocidom, ker se ne more. Vedno se je našel psihopat, ki je ugotovil, da družba ne more več tako delovati, ter v imenu abstraktnih kategorij pobil svoje sovražnike, pa zraven še ogromno ljudi, ki so s sovražniki delili kakšno nepomembno lastnost, recimo vero, raso ali politično prepričanje.
Multikulturne družbe so najmočnejše na svetu in vztrajajo tudi skozi najtežje preizkušnje, ker si to lahko privoščijo, saj nimajo stroškov z obračunavanjem s skupinami, ki se v neki lastnosti med seboj razlikujejo.
para! vidno razume, kaj sem želel povedati, arnecan1 pa najbrž ne bo zmogel. Ker osebno pozna vse muslimane na tem planetu in dobro ve, da je ogromno nasilnih.
Multikulturne družbe so najmočnejše na svetu in vztrajajo tudi skozi najtežje preizkušnje, ker si to lahko privoščijo, saj nimajo stroškov z obračunavanjem s skupinami, ki se v neki lastnosti med seboj razlikujejo.
para! vidno razume, kaj sem želel povedati, arnecan1 pa najbrž ne bo zmogel. Ker osebno pozna vse muslimane na tem planetu in dobro ve, da je ogromno nasilnih.
Mipe ::
Dokler sta različni kulturi nekompatibilni, pač ne moreta sobivati. Bo moral nekdo žrtvovati nekaj. Udobje, varnost, svobodo... Take a pick.
Potrebe po tem ni več že od nastanka antičnih civilizacij naprej.
Primer, v katerem bi se nekompatibilni kulturi spopadli, ne da bi za tem stali politični ali gospodarski interesi, ne obstaja.
Primer, v katerem bi se nekompatibilni kulturi spopadli, ne da bi za tem stali politični ali gospodarski interesi, ne obstaja.
bohr> Belec brutalno posili in ubije črnko? To se dogaja ves čas, pa se nihče ne sekira. V seksualnem turizmu belci prednjačijo kot odjemalci. Zimmerman je belec ravno tako kot je belec vsak Arabec. Mulat? Ne smešite se. Vsi smo mulati, ali pa ni nihče.
Seveda tudi belec posili črnko. Ampak problem je, da je razmerje med obema rasama ogromno. Grozno pa je, če eni to opravičujejo z Breivikom. Sicer pa poglejmo statistiko za tvoj multikulti vzor ZDA:
- v letu 2008 je bilo posiljenih 117.640 belih žensk, od tega je bilo 16,4% storilcev črncev, torej to pomeni 19.286 posiljenih belih žensk s strani črncev. Afroameričanov v ZDA je ca. 12,5%
- v letu 2008 je bilo posiljenih 46.580 črnih žensk, od tega je bilo 0,00 % storilcev belcev, torej to pomeni 0 posiljenih črnih žensk s strani belcev. Statistika sicer ni točna, saj teh 0,0% pomeni med 0 - 9 posiljenih. Torej v najboljšem primer je bilo 9 posiljenih žensk s strani črncev, v najslabšem pa 0. Najboljši-najslabši sem uporabil s tvojega gledišča, saj verjetno navijaš, da bi bilo čimveč črnk posiljenih s strani belcev, da upravičiš svoj pogled.
Aja, še link: http://www.bjs.gov/index.cfm?ty=pbdetai... ,oz. http://www.bjs.gov/content/pub/pdf/cvus...
Torej nekaj v multikulti ZDA ni v redu. Zakaj takšna razlika? Kdo je kriv? Breivik? Nacisti? Mogoče celo arnecan? Morebiti pa vseeno multikulti?
bohr> Če v tem eksperimentu nočete sodelovati, vam je emigracija v države, kjer multikulturna družba ne obstaja, na široko odprta. "Plačujemo grehe pradedov"? Ne, kreditiramo mir v prihodnosti. Enim nikoli ne bo jasno, kaj je vzrok krvavim konfliktom v zgodovini in bi radi še en krog maščevalnega klanja, morda še dva, morda pa še deset. Drugi vedo, da si česa takšnega ne moremo več privoščiti, ker so pred nami realni problemi, ki jih lahko rešujemo samo tako, da nehamo ustvarjati genocid za genocidom. V EU, ZDA in oceaniji smo že, ostale pa to šele čaka.
V EU vidim požgani Stockholm, London, Pariz..... Čez 40 let bo stvar veliko hujša. Vsekakor jaz nočem genocida, celo izogniti se ga hočem. Drugi silite v to.
Za ZDA imaš zgornji link. Kriv je verjetno Breivik, ne pa multikulti.
Oceanija? Verejtno misliš Fidži. http://tvnz.co.nz/world-news/racist-upr...
Glede rasnih odnosov na Fidžiju med domačini ter hindujci pa boš več verjetno povedal ti. Pa tudi v Avstraliji in Novi Zelandiji multikulti žanje že prave uspehe Cronulla riots @ Wikipedia
Seveda tudi belec posili črnko. Ampak problem je, da je razmerje med obema rasama ogromno. Grozno pa je, če eni to opravičujejo z Breivikom. Sicer pa poglejmo statistiko za tvoj multikulti vzor ZDA:
- v letu 2008 je bilo posiljenih 117.640 belih žensk, od tega je bilo 16,4% storilcev črncev, torej to pomeni 19.286 posiljenih belih žensk s strani črncev. Afroameričanov v ZDA je ca. 12,5%
- v letu 2008 je bilo posiljenih 46.580 črnih žensk, od tega je bilo 0,00 % storilcev belcev, torej to pomeni 0 posiljenih črnih žensk s strani belcev. Statistika sicer ni točna, saj teh 0,0% pomeni med 0 - 9 posiljenih. Torej v najboljšem primer je bilo 9 posiljenih žensk s strani črncev, v najslabšem pa 0. Najboljši-najslabši sem uporabil s tvojega gledišča, saj verjetno navijaš, da bi bilo čimveč črnk posiljenih s strani belcev, da upravičiš svoj pogled.
Aja, še link: http://www.bjs.gov/index.cfm?ty=pbdetai... ,oz. http://www.bjs.gov/content/pub/pdf/cvus...
Torej nekaj v multikulti ZDA ni v redu. Zakaj takšna razlika? Kdo je kriv? Breivik? Nacisti? Mogoče celo arnecan? Morebiti pa vseeno multikulti?
bohr> Če v tem eksperimentu nočete sodelovati, vam je emigracija v države, kjer multikulturna družba ne obstaja, na široko odprta. "Plačujemo grehe pradedov"? Ne, kreditiramo mir v prihodnosti. Enim nikoli ne bo jasno, kaj je vzrok krvavim konfliktom v zgodovini in bi radi še en krog maščevalnega klanja, morda še dva, morda pa še deset. Drugi vedo, da si česa takšnega ne moremo več privoščiti, ker so pred nami realni problemi, ki jih lahko rešujemo samo tako, da nehamo ustvarjati genocid za genocidom. V EU, ZDA in oceaniji smo že, ostale pa to šele čaka.
V EU vidim požgani Stockholm, London, Pariz..... Čez 40 let bo stvar veliko hujša. Vsekakor jaz nočem genocida, celo izogniti se ga hočem. Drugi silite v to.
Oceanija? Verejtno misliš Fidži. http://tvnz.co.nz/world-news/racist-upr...
Glede rasnih odnosov na Fidžiju med domačini ter hindujci pa boš več verjetno povedal ti. Pa tudi v Avstraliji in Novi Zelandiji multikulti žanje že prave uspehe Cronulla riots @ Wikipedia
Genocid je produkt nacional-socializma, ne pa multikulturne družbe. Če ti vidiš požgan Stockholm, London in Pariz, moraš halucinirat, ker sem bil od avgusta naprej v vseh treh mestih vsaj po teden dni in nobeno ni požgano.
Živim v mestu, kjer naj bi po poročanju skrajno desnih medijev stalno potekale nasilne demonstracije, pa so bile v zadnjih dveh letih samo ene mirne, bila je zažgana ena ameriška zastava, policija pa je bila ves čas prisotna in skrbela za red.
O razmerjih pa raje ne piši, dokler svojo podobo sveta snuješ na slikah iz medijev.
Zagor_tenay ::
Genocid je produkt nacional-socializma, ne pa multikulturne družbe.
genocidi so se dogajali že tisočletja pred nacional socializnom. Že Julij Cezar je izvedel genocid na Gali. Največkrat se pa sodobni genodi dogajajo v multikulti družbah kot so Ruanda, Bosna, itd...
Histerične laži o posilstvih in požiganjih niso vredne komentarja. Tudi vaše izvajanje, da Zimmerman ni belec, ker da bi moral imeti deset kolen čistega arijskega porekla, je smešno. Če se ima afriški američan za indijanca, potem torej ni več afriški američan.
Če vaši državi ne uspe zapret kriminalcev, to ni problem multikulturne države, sploh pa ne razumem, zakaj naj bi bili v Sloveniji problem nekakšni Strojani, glede na to da vas gospodarski kriminal stane milijardo evrov letno. Pri nas je velika večina nasilnežev zaprtih, ne zapiramo pa protestnikov, disidentov in muslimanov. Živimo v pravni državi, ki si je vi niti zamisliti ne morete.
Slovensko dobro pišem zato, ker sem tukaj šele dvajset let in ker otroke že petnajst let učim slovensko. Z izgovorjavo imam večje težave.
Zelo lepo, da si se vključil v družbo, kjer pač si. Ampak to še ni multikulti. Pojdi se vključit med Masaje v Keniji. Par postov nazaj sem nalepil link na to temo. Ko bi tam začel nabijati, da mladih deklic pa pač ne smejo obrezati, bi te s tvojimi človekovimi pravicami hitro nekam poslali.
Če pride par slovencev kam v kakšno evropsko državo in se lepo integrirajo, to pač ni multikulti. Če pride par Evropejcev v Slovenijo in se integrirajo, tudi to ni multikulti. In tudi če se ne integrirajo, to še ni multikulti, ker jih je pač premalo. Imamo pač par etno restavracij. Super.
Ko odstotek preseže kritično mejo, pa ni integracije, se poslabša življenje vseh, domačinov, priseljencev, ki se inetgrirajo in tudi tistih, ki prinesejo svoj način življenja s seboj.
Za mene je stvar zelo jasna. Če bom odšel v drugo državo ali pa stanovanje, jih tam ne bom posiljeval s svojimi navadami in kulturo. Potem je bolje, da ostanem doma.
Zelo lepo, da si se vključil v družbo, kjer pač si. Ampak to še ni multikulti.
Od nestrpneža ne potrebujem nobenih lekcij o tem kaj je multikulturna družba, ker to sam zelo dobro vem.
Ne bi bilo napak, če bi se dejansko vsaj osnovno izobrazil o tem, preden podajaš sodbe, da ne bo vse samo vsota predsodkov, ki nimajo ničesar skupnega s stvarnostjo.
Ko odstotek preseže kritično mejo, pa ni integracije, se poslabša življenje vseh, domačinov, priseljencev, ki se inetgrirajo in tudi tistih, ki prinesejo svoj način življenja s seboj.
Takšni kot si ti, so nasprotovali ukinitvi suženjstva, ker bo to zelo poslabšalo življenje vseh, zdaj pa nasprotujete enakopravnosti in pravni državi, ko gre to vam v škodo. Ni čudno, da je Slovenija v takem razsulu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bohr ()
Zagor_tenay je izjavil:
Genocid je produkt nacional-socializma, ne pa multikulturne družbe.
genocidi so se dogajali že tisočletja pred nacional socializnom. Že Julij Cezar je izvedel genocid na Gali. Največkrat se pa sodobni genodi dogajajo v multikulti družbah kot so Ruanda, Bosna, itd...
.....Severna Irska, Baskija, Hrvaška krajina, Kosovo, medplemenski spopadi v Afriki......
Zaradi mene se naj sever Kosova loči od matice, Bosna razdeli na tri dele, Sudan se je že razdelil, Baskija in Katalonija odcepita od Španije, Malmo se odcepi od Švedske......
..., Ljubljana ter Maribor vsak zase od Slovenije, nato ostala mesta, vasi, četrtne skupnosti,... Nazadnje pa vsaka hiša svoja entiteta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Od nestrpneža ne potrebujem nobenih lekcij o tem kaj je multikulturna družba, ker to sam zelo dobro vem.
He, he. Sem ti že rekel, prenehaj s tvojo politično korektnostjo. Nestrpen? Iz tvojega pisanja je razvidno, da ne veš kaj govoriš v svoji jezi. BUDISTI BOLJ NASILNI OD ISLAMA? In potem boš ti meni govoril nestrpen? No, do takšnih, ki škodujejo svoji okolici že.
A misliš, da jaz lovim priseljence po ulici in jih zažigam? A misliš, da če se boš rešil mene, si rešil multikulti? Takšnih kot jaz je večina v Evropi, samo smo tiha večina. In mirna. Vsaj zaenkrat.
Bolj nevarni so tisti, ki danes multikulti zagovarjajo, ker jim odgovarja, nekoč pa se bodo proti njemu obrnili, pa ne besedno kot jaz, ampak z nasiljem.
..., Ljubljana ter Maribor vsak zase od Slovenije, nato ostala mesta, vasi, četrtne skupnosti,... Nazadnje pa vsaka hiša svoja entiteta.
V skrajni sili tudi to. Ali pa naj bi se po tvojem streljali čez Trojane?
Slovenija bo že ostala skupaj, ne boj se.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: arnecan1 ()
Takšni kot si ti, so nasprotovali ukinitvi suženjstva, ker bo to zelo poslabšalo življenje vseh, zdaj pa nasprotujete enakopravnosti in pravni državi, ko gre to vam v škodo. Ni čudno, da je Slovenija v takem razsulu.
Suženjstvu? Seveda sem nasprotnik suženjstva, saj smo Evropejci danes sužnji bank, neoliberalizma, politične korektnosti, finančnih malverzacij, prelaganja denarja z enega kupčka na drugega, namesto poštenega dela, sužnji smo političnih elit in njihovih multikulti podrepnikov.
Črnci v ZDA so se rešili tega zla, mi še ne. Le-da črnci danes pridobivajo ogromno kapitala iz preteklosti, suženjstva že dolgo več ni. Nove generacije si morajo zgraditi svoje življenje in ne na vsakem koraku metati to v obraz.
Tudi v Zahodnem svetu se bomo morali prebuditi.
Frekvenca limanja neke slike ali posnetka tega ne naredi bolj resničnega.
A ti imaš mogoče kakšen argument? Statistiko? Predlog? Zgodovinsko lekcijo? Razmišljanje o tejtemi, ki sega več kot 1,5 minute v preteklost?
Suženjstvu? Seveda sem nasprotnik suženjstva, saj smo Evropejci danes sužnji bank, neoliberalizma, politične korektnosti, finančnih malverzacij, prelaganja denarja z enega kupčka na drugega, namesto poštenega dela, sužnji smo političnih elit in njihovih multikulti podrepnikov.
Črnci v ZDA so se rešili tega zla, mi še ne. Le-da črnci danes pridobivajo ogromno kapitala iz preteklosti, suženjstva že dolgo več ni. Nove generacije si morajo zgraditi svoje življenje in ne na vsakem koraku metati to v obraz.
Tudi v Zahodnem svetu se bomo morali prebuditi.
Frekvenca limanja neke slike ali posnetka tega ne naredi bolj resničnega.
A ti imaš mogoče kakšen argument? Statistiko? Predlog? Zgodovinsko lekcijo? Razmišljanje o tej temi, ki sega več kot 1,5 minute v preteklost?
Zgodovina sprememb…
Zahodna civilizacija se je že prebudila.
http://www.archives.gov/exhibits/charte...
http://www.un.org/en/documents/udhr/
Multikulturna družba je edina možna posledica teh dokumentov in tako bo tudi ostalo.
Moji predniki so že prelili dovolj krvi, da tebi in tvojim kolegom ne bomo dovolili, da bi Evropo spet potisnili v novo svetovno klanje.
Multikulturna družba je edina možna posledica teh dokumentov in tako bo tudi ostalo.
Moji predniki so že prelili dovolj krvi, da tebi in tvojim kolegom ne bomo dovolili, da bi Evropo spet potisnili v novo svetovno klanje.
Tudi moji predniki so prelili dovolj krvi. Ali meni mogoče odrekaš človeškost? Je potem lažje opraviti z menoj? Tudi jaz nočem prelivanja krvi. izgleda, da nisi čital vseh mojih postov, Bluefish jih je sicer nekaj pobrisal, večina pa jih je vseeno ostala.
Lepo, da si prilepil kos papirja. Ampak, da te malo zdramim iz tvojih sanj. Polovica teh, ki so to podpisali, so bili lastniki sužnjev. In tudi danes ZDA niso prihodnost človeštva, so postale samo neoliberalni eksperiment.
Ker pa si že takšen ekspert za ZDA, pa prosim komentiraj razmerje posilstev črnih in belih žensk od strani pripadnikov druge rase? Nekako ne ustreza tvojemu prepričanju, da so belci rasistični do črncev? Multikulti raj?
A ti imaš mogoče kakšen argument? Statistiko? Predlog? Zgodovinsko lekcijo? Razmišljanje o tejtemi, ki sega več kot 1,5 minute v preteklost?Gre se za to, da lahko muslije na sliki zamenjaš za katerokoli drugo versko, družbeno,... skupino. Posledično si kaj več besed ne zasluži.
Se strinjam. Tudi budisti bi se lahko znašli na njej. Ali Slovenci, če bi ogrožali kakšno maloštevično afriško pleme. Ampak za trenutne razmere je slika kar pravšnja.
Zgodovina sprememb…
Aja, zraven statistike o multikulti posilstvih na Norveškem in ZDA še en link, ki nekako razbija (vsaj po mojem) mit o multikulti ZDA: White flight @ Wikipedia
vostok_1 ::
Islam je ena od najbolj očitno totalitarističnih religiji around. Pri krščanstvu se še nekako da malo mutit z novo zavezo. Koran pa je precej deskriptiven kako ravnati v takšnih in drugačnih situacijah. Pripadajoče hadite in drugi texti pa to samo še bolj utrjujejo to politično aktivnost islama.
Islam je narejen za javno razkazovanje, da se ga opazi. Interpretiranje islama je težje, ker je razmeroma strikten napram krščanstvu ali drugim religijam.
Nimam nič proti nedeljskim muslimanom, ki hodijo k maši zaradi tedenske žepnine staršev. Taki so itak na poti k sekularizaciji.
Ampak če se označiš za pravega muslimana je to lahko razlog za skrb. Dosledno držanje korana je precej nekompaktibilno z zahodnimi vrednotami.
Islam and other religions @ Wikipedia
Muhammad ni bil nek squater tipa Jezus. On je bil močno vpleten v politiko, kar se lepo izraža v njihovi sveti knjigi.
Poudarjam...nič nimam proti muslimanom, ki so muslimani zgolj po tem, da so jih starši "krstili".
Islam je narejen za javno razkazovanje, da se ga opazi. Interpretiranje islama je težje, ker je razmeroma strikten napram krščanstvu ali drugim religijam.
Nimam nič proti nedeljskim muslimanom, ki hodijo k maši zaradi tedenske žepnine staršev. Taki so itak na poti k sekularizaciji.
Ampak če se označiš za pravega muslimana je to lahko razlog za skrb. Dosledno držanje korana je precej nekompaktibilno z zahodnimi vrednotami.
Islam and other religions @ Wikipedia
Muhammad ni bil nek squater tipa Jezus. On je bil močno vpleten v politiko, kar se lepo izraža v njihovi sveti knjigi.
Poudarjam...nič nimam proti muslimanom, ki so muslimani zgolj po tem, da so jih starši "krstili".
Ne bom jaz in meni podobni potisnili Evropo v klanje. Prej bodo tile:
Nihče je ne bo, ker smo vašo propagando že videli, zato ne bomo več nasedli.
Edini problem je, da je moja slika nastala v multikulti državi po letu 2000, tvoji dve pa v nacistični pred letom 1945. Se ti kaj sveti?
Haloooo, zbudi se. Kakšnih 70 let razlike. Je pa v resnici ena podobnost. Tvoji multikulti varovanci prav tako pozivajo k holokavstu. Pravzaprav še k večjemu holokavstu. Dobrodošel v multikulti reality.
Mislim, da tole ne bo šlo. Nisi razumel, upanja, da kdaj boš, pa jaz nimam.
Morda ti bo pravilno interpretiral kdo drug, če boš imel srečo.
Mislim, da tole ne bo šlo. Nisi razumel, upanja, da kdaj boš, pa jaz nimam.
Mislim, da sem te kar razumel. Ti ne razumeš mene. Mogoče ti bo tole kaj pomagalo. Islamofascism @ Wikipedia
Islamofašizma se mi ni treba bati, ker nihče ne trdi, da nas bo pred čimerkoli rešil. Saj hodijo sem, pa dobre vzamemo, slabe pa prevzgojimo, zapremo, ali pa pošljemo nazaj.
Nacizma se moram še vedno bati, ker ti praviš, da nas boste rešili pred pogubo z vzhoda.
Nazadnje, ko ste to trdili, ste pomorili več kot 60 milijonov ljudi, le da ste takrat rekli, da so krivi židje, zdaj so pa krive sodobne demokratične pravne države in ljudje, ki jih podpirajo.
Nacizma se moram še vedno bati, ker ti praviš, da nas boste rešili pred pogubo z vzhoda.
Nazadnje, ko ste to trdili, ste pomorili več kot 60 milijonov ljudi, le da ste takrat rekli, da so krivi židje, zdaj so pa krive sodobne demokratične pravne države in ljudje, ki jih podpirajo.
Islamofašizma se mi ni treba bati, ker nihče ne trdi, da nas bo pred čimerkoli rešil. Saj hodijo sem, pa dobre vzamemo, slabe pa prevzgojimo, zapremo, ali pa pošljemo nazaj.
Iz ust človeka, ki je napisal, da so budisti bolj nasilni, kot islam. Torej sedaj se tudi ti kot jype in okapi, ko začne zmanjkovati argumentov, zatečeš k naci card?
Neoliberalna država je demokratična država? Če bi volitve v ZDA kaj spremenile, bi bile prepovedane. V ZDA je vseeno ali je na oblasti Bush ali je Obama. Razlika je kozmetična. Vsaj za tistega, ki dobi bombo nad glavo. Pa za Wall Street je razlika tudi kozmetična.
Pač, ko rečeš kaj proti multikulti neoliberalizmu, si takoj rasist, naci, itd. Če imaš srečo, si samo nestrpen. Mediji pa so že v pravih rokah. Pa vedno se najde sloj ljudi, ki takšen sistem podpirajo, saj tudi zanje pade kakšna drobtinica z mize.
Jaz ne vidim, kako bi lahko drugače kot nacizem imenoval poziv k brezpravni državi, ki bo ljudi obravnavala glede na njihovo veroizpoved, njihovo rasno poreklo ali njihovo politično prepričanje.
Glede tvojih teorij zarote onkraj razuma sem brez komentarja.
Jaz ne vidim, kako bi lahko drugače kot nacizem imenoval poziv k brezpravni državi, ki bo ljudi obravnavala glede na njihovo veroizpoved, njihovo rasno poreklo ali njihovo politično prepričanje.
Ni videti, da si brez komentarja.
Kar pa se tiče tvojega gornjega pripisa, pa ti lahko odgovorim, da pač vsaka država prepove ali zatre sebi nevarne elemente. V Nemčiji je prepovedan nacizem. V Severni Koreji kapitalizem. V ZDA vsaj neuradno kar konkrektno zatirajo komunizem. V Savdski Arabiji (hja, pa še marsikje drugje) druga verstva.
V Evropi pa bi k sebi nekateri vzeli še Turčijo. Ne morem se znebiti občutka, da imajo ZDA svoje interese. In močna Evropa ni tak interes. Le zakaj toliko lobirajo, da bi sprejeli Turčijo v Evropo? Da bi premaknili evropske meje do Sirije?
Hja, verjetno v upanju, da bi nas vrglo 70 let nazaj, nekje v leto 1943?
nuclear ::
Džamija, cerkev gor dol. 21milijonov(minus tisto kar so dali arabci) lahko dajo, ne morejo pa dati ljudem invalidnine, pokojnine, študentom štipendij.
To meni ne gre v glavo.
To meni ne gre v glavo.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Džamija, cerkev gor dol. 21milijonov(minus tisto kar so dali arabci) lahko dajo, ne morejo pa dati ljudem invalidnine, pokojnine, študentom štipendij.
Džamijo bodo finacirali s 17 milijoni Katarci. Oni niso neka dobrodelna firma, to so največji fanatiki na svetu, hočejo širit verski vpliv tudi k nam. Danes se je naša šivilja slikala z dvojčki od Osame bin ladna. Človek se kar naježi, ko vidi tiste slike. Levičarji so ponosni na to.
Za mene bi bilo manj sporno, če bi magari iz državnega proračuna Slovenija postavila džamijo, ne pa s katarskim denarjem. To je isti denar, ki financira vojno v Siriji, al-kajda plačance, ki sirskim ujetnikom izrežejo notranje organe, požigajo najstarejšo krščansko vas na svetu.
Mi smo res narod obsojen na propad. Dopoldan so naši politiki na mitingu na primorskem, ki spominja na Pjongjang, popoldan pa z wahabiji postavljajo temeljne kamne.
@nuclear: Ne s temi populističnimi. 95% vrednosti džamije je donacij podobnih tej arabski.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Gladi ::
Ker je nekdo že omenjal London, no, to mesto je tipični predstavnik nedelovanja multikulture in integracije v družbo. Fevdalecem je pa itak vseeno, ker so zabubani v svoje dragocene soseske. Čeprov odkrito povedano je glavni vzrok multikulture neoliberalizem. Pač, vzel so tujce kot poceni delovno silo, zdej pa jebiga, nevejo kaj bi znjimi(niso proti njim, zaradi politične "korektnosti", ne naredijo pa nič za bošlje pogoje življenja le teh).
Čeprov odkrito povedano je glavni vzrok multikulture neoliberalizem. Pač, vzel so tujce kot poceni delovno silo, zdej pa jebiga, nevejo kaj bi znjimi
ni vzrok povsod isti... V Veliki britaniji imaš pakije, ki so tja prišli, ker so pač zgodovinsko povezani s svojimi bivšimi kolonialnimi gospodarji. V ZDA imaš poceni delovno silo iz mehike. Na Švedskem imaš pa spet čisto drugačno situacijo. Tam je leva oblast kar z dekretom odločila, da bodo pa od tega dne naprej multikulturna družba, niso rabili poceni delovne sile, pa so veeno namerno uvozili stotisoče ljudi, ki jih tam nič ne rabijo in tja pašejo ravno toliko kot bi recimo Slovenci na Fidži.
cortez ::
Zagor_tenay je izjavil:
Čeprov odkrito povedano je glavni vzrok multikulture neoliberalizem. Pač, vzel so tujce kot poceni delovno silo, zdej pa jebiga, nevejo kaj bi znjimi
ni vzrok povsod isti... V Veliki Britaniji imaš pakije, ki so tja prišli, ker so pač zgodovinsko povezani s svojimi bivšimi kolonialnimi gospodarji. V ZDA imaš poceni delovno silo iz mehike. Na Švedskem imaš pa spet čisto drugačno situacijo. Tam je leva oblast kar z dekretom odločila, da bodo pa od tega dne naprej multikulturna družba, niso rabili poceni delovne sile, pa so veeno namerno uvozili stotisoče ljudi, ki jih tam nič ne rabijo in tja pašejo ravno toliko kot bi recimo Slovenci na Fidži.
Si ga pa kr dost mimo udaru. Skandinavci, predvsem Švedi in Norvežani, so dajali azil vsem, ki so za njega zaprosil. Zdej majo pa že take probleme, da težko dobiš Šveda v Malmoju.
Nemci so čist posebna zgodba; v 60-ih so masovno uvažal poceni neizobraženo delovno silo iz Turčije, ta pa se je začela zapirat v svoje gete. Niso se socializiral, niso se naučil jezika...Obdržal so pa vse svoje običaje in so še bolj patriarhalni kot pa njihovi sorodniki v Turčiji-zmenjene poroke, itd. Zaradi tega se spreminja celotno okolje okoli njih. Sej so tud naši bli Gastarbajterji, sam so se znal bolj zlit z nemško večino.
Primer: V okrožju Berlina Kroizberg so letos prepovedal vsakršno koli jelko za božič, ker bi to kvarilo splošno klimo v skupnosti (pred tem so prepovedali praznovanje ramadana na ulicah).
No, sej mi imamo tudi podobne primere iz Jesenic oz. Velenja - potrebovalo se je surovo delovno silo. Po osamosvojitvi so jih pa zamenjal Kosovari in okolica . To je pa naša priseljeniška logika, ko ti pa še tak folk ponuja po 200€, če greš za njega delat izpit za državljanstvo. Ne me razumet narobe; ta folk se izkorišča od naših delodajalcev (ker to sistem dopušča), posredno pa še od nekaterih njihovih predstavnikov, ki so samo podaljšana roka naših oz. že vedo, kako deluje sistem pri nas-vse kar ni prepovedano, je dovoljeno, pa če je to etično ali pa moralno sporno. Pa dosti se operira v sivem območju.
No, Britance je pa njihov Imperializem pripeljal do tega, kar imajo sedaj doma (Pakistance, Indijce, West Indijce itd...) Če se je kdo kdaj mudil kaj po Birminghamskemu letališču, mu je vse jasno.
Francozi so se pa na iste limanice ujel, sam da je pri njih pol severne Afrike (od Senegala pa do Alžirije).
Si ga pa kr dost mimo udaru. Skandinavci, predvsem Švedi in Norvežani, so dajali azil vsem, ki so za njega zaprosil. Zdej majo pa že take probleme, da težko dobiš Šveda v Malmoju.
nič nisem mimo udaru. V bistvu se strinajm s tabo.
Na Švedskem so vsakomur dajali azil, če je samo izrekel besedo azil. Niso uvažali ljudi zato, ker je švedskemu gospodarstvu primanjkovalo delovne sile, ampak zato, da bi Švedsko čimbolj spremenili tako, da bo bilo tam čimveč ljudi, ki niso Švedi. To je socialni inženiring, ki bo Švedsko uničil.
No, sej mi imamo tudi podobne primere iz Jesenic oz. Velenja - potrebovalo se je surovo delovno silo.
na Jesenicah danes Acroni naredi več jekla kot v 80ih, zaposlenih pa je samo 1/3 v primerjavi s tistimi časi. 2/3 ljudi so na Jesenice pripeljali po nepotrebnem, po politični direktivi, ne pa zaradi ekonomskih potreb železarne. Slovenija je bila za partijo preveč etnično homogena, in so načrtno šli spreminjat demografsko sliko Slovenije. Lahko rečemo, da jim je odlično uspelo, saj je danes Slovenija najbolj "jugoslovanska" med vsemi republikami, Slovenci pa v skoraj vseh naših mestih postajamo ptič Dodo.
Aston_11 ::
Morda naredi več zaradi napredka tehnologije - saj v Afriki imaš videe s črnci, kjer jih enih 30 betonira ploščo na roke dva dni, pri nas pa dva, enega, ki jo gladi in inega, ki pritiska gumbke in je plošča v eni uri fraj. Progress.
Kaj je Švedska za ena entiteta, ki se jo da uničiti? No go, hose. Dodatek ljudi z razlčinim razmišljanjem samo krepi družbo - isto kot modrokrvni, ki se plodijo med sabo, potem so pa zdegenerirani do konca in bolani na vse možne načine.
Eni ste res cepljeni proti vsem spremembam, sploh tistim, ki se jim ni mogoče upreti.
Kaj je Švedska za ena entiteta, ki se jo da uničiti? No go, hose. Dodatek ljudi z razlčinim razmišljanjem samo krepi družbo - isto kot modrokrvni, ki se plodijo med sabo, potem so pa zdegenerirani do konca in bolani na vse možne načine.
Eni ste res cepljeni proti vsem spremembam, sploh tistim, ki se jim ni mogoče upreti.
to niso nobene naravne družbene spremembe, to je umeten socialni inženiring, prikriti genocid. Če bi nekdo rekel, da je v Burkini Fasso preveč črncev in je treba tja naselit belce iz Skandinavije, da se družba v obogati, da jih bo 50%, bi ga obtožili razisma, imperializma, nacizma in ne vem še česa vse in bi se vi multikultiji temu uprli in se zgražali. Obratna situacija je pa seveda zaželena, da se na Švedsko naseli 50% Afričanov, to je pa super, družba se bo obogatila, okrepila, bla, bla...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8683 (7609) | Mavrik |
⊘ | No-go zones (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 12554 (10450) | kuglvinkl |
⊘ | Islam v Evropi (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Problemi človeštva | 247875 (225420) | Truga |
⊘ | Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 92745 (83212) | Gandalfar |
⊘ | Posilstva v Oslu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 19581 (16244) | Gandalfar |