Forum » Problemi človeštva » Multikulturnost
Multikulturnost
Temo vidijo: vsi

jype ::
arnecan1> Če bi čital moje prejšnje post, bi vedel, da ne zavračam vse tujce, ki jih srečam kar apriori.
Multikulturnež si torej? Da te ni sram!
arnecan1> pade multikulti.
Se ne bo zgodilo, nikoli.
arnecan1> zakaj je toliko priseljencev brezposelnih.
Jih ni.
arnecan1> velja pa za prevelik del.
Ne, ne velja. Romi niso nobeni priseljenci.
Multikulturnež si torej? Da te ni sram!
arnecan1> pade multikulti.
Se ne bo zgodilo, nikoli.
arnecan1> zakaj je toliko priseljencev brezposelnih.
Jih ni.
arnecan1> velja pa za prevelik del.
Ne, ne velja. Romi niso nobeni priseljenci.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

vostok_1 ::
Ok, let me get this straight.
Multikulti je ko sobivata dve sorodni kulturi, ki se ne tepeta med seboj oz. ko jih en bog i batina na silo drži skupaj brez konfliktov? Ali je multikulti ko se obe kulturi odpovejo vsem medsebojno škodljivih običajem?
Dudes...you're making no fucking sense.
Vsaj dajte mi en konkreten primer, ker iz vašega bluzenja je težko kaj razbrati.
Multikulti je ko sobivata dve sorodni kulturi, ki se ne tepeta med seboj oz. ko jih en bog i batina na silo drži skupaj brez konfliktov? Ali je multikulti ko se obe kulturi odpovejo vsem medsebojno škodljivih običajem?
Dudes...you're making no fucking sense.
Vsaj dajte mi en konkreten primer, ker iz vašega bluzenja je težko kaj razbrati.

donfilipo ::
Neither po definicji, lahko pa tudi oboje v obliki podmnožic. Imaš pa definicijo kot rečeno na wikipediji.
Samo če si pezde jo nočeš zastopiti da ne bi razkril kakšne idiot si. Ali pezde
Samo če si pezde jo nočeš zastopiti da ne bi razkril kakšne idiot si. Ali pezde

In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donfilipo ()

Sem napisal, ko pade neoliberalizem, pade multikulti
Malce nakladamo? Da jaz to ne zaznam čefurstva

Trdil si, da nimamo multikultija, torej noben padec neočesarkoli ne rabimo!
Slovenija kao ni mulkikulti, nekdanja Bosna tudi ne, čeravno je celo ustava narejena prav po najsodobnejših evropskih normah za multikulturizem. Iz slabih izkušenj nenehnih vojn.
Itd.
In še Čina, Japonska, in subčine in dupčine

Ma jegaj ga. Ke pejt pa mir! Naj te pojedo

Malo izumrlega nacizm in Slowenien da ne bo samo ono čefurski in nelogičen.
Adolf in samomorilsko! Profesionalno.
Jebo sliku Rupnika:)

Zgodovina sprememb…

Okapi ::
Vse demokratične pravne države so multikulturne. Multikulturnost zagotavlja ustava in zakoni. Multikulturne so tudi nekatere diktature in nekatere brezpravne države.
O.
O.

Ne Okapi. To avtomatično pomeni da je multikulti povečini dober, da dela in da dedek mraz prej stane, kot kaj da!
Multikultija ni tam kjer je dobro. Kjer se ne vidi pobijanje, ali se celo vidi, tam je pa multikulti!
In vse so krivi levičarji.
U jebela mistake.
Kjer se ne vidi streljanj po manjšinah (China) vsak dan...tam je ono monokultura! Se opravičujem.
Multikultija ni tam kjer je dobro. Kjer se ne vidi pobijanje, ali se celo vidi, tam je pa multikulti!
In vse so krivi levičarji.
U jebela mistake.
Kjer se ne vidi streljanj po manjšinah (China) vsak dan...tam je ono monokultura! Se opravičujem.
Zgodovina sprememb…

"at ease with the rich tapestry of human life and the desire amongst people to express their own identity in the manner they see fit."[2] Such ideologies or policies vary widely, including country to country,[3] ranging from the advocacy of equal respect to the various cultures in a society, to a policy of promoting the maintenance of cultural diversity, to policies in which people of various ethnic and religious groups are addressed by the authorities as defined by the group they belong to
Multiculturalism @ Wikipedia
Yes, very descriptive.
Jaz popolnoma spoštujem mojega soseda Somalčana, ki obrezuje svoje otroke. Prav tako on popolnoma spoštuje mene, da s tičem vni hodim po soseski. We're all having a fucking merry old time!
Zgleda, da ste skrajni kolektivisti/anarhisti edini pristojni za določevanje kaj je multikultura.

Ma ti ne spadaš med Somalčane ker ješ svinjsko. Pomeni vse meso, ki ga spečeš ti prej pade na tla
Skratka noben od tu prisotnih idiothaterjev ne podpira tega Somalčana in podtikanji sta praktični enako smešni!

Skratka noben od tu prisotnih idiothaterjev ne podpira tega Somalčana in podtikanji sta praktični enako smešni!

Ampak jasno zdaj 1948,56 dni pred protokolom bi kazalo da se uveljavi marjanska ordnunga. Ono brez Obame. On ni citizen. Da je res enotna kultura kawbojska...potem se pa uploadamo
Kakšen multikulti, Moj črni konj in bela maša, če je že ravno treba
.

Ma ti ne spadaš med Somalčane ker ješ svinjsko. Pomeni vse meso, ki ga spečeš ti prej pade na tla
No sej pravim. Vi ste edini pristojni za določanje kaj je multikultura. Po wikipedijini definiciji ima moj somalčan vso pravico. Po vaši očitno ne. Če pa rečem, da od multikultija ostane le kuhinja pa se spet neki pizdite, da to ni to.
Skratka nimate tri čiste o tem kar govorite.
P.S. zanimivo, da se high-frequency algoritmi na borzah požvižgajo na vaše multikulturne floskule. Po vaše bi jim morali hadrcodati sabath, božič, kitajsko novo leto...

[2] Such ideologies or policies vary widely, including country to country,[3]
To pomeni za manj razvite, tisto kar JE. Ker multikulti tudi v USA je. In če malo trusneš z glavo v zid se ti nemara posveti da obstaja en etični kodeks (zakonodaja), ki je za vse obligatoren. In preko njega ne gredo specialitete specifične drugačne kulture. Pomeni Somalec bo z nasiljem nad otrokom zagrešil od kaznivega dejanja...do najmanj prekrška. Pa sem i tem seveda tudi pisal...ravno tu!
zanimivo, da se high-frequency algoritmi na borzah požvižgajo na vaše multikulturne floskule
To sem jaz trdil že pred davnimi leti. Vsaj podobno, namreč da se požvižgajo tudi na nekdanji faktor nr.1 to je dejanski profit firme. Pomeni delajo povsem izven pravil kapitalizma!!! ME not YOU first! Pa priznam nujo multikultija

Zgodovina sprememb…

>don
To pomeni za manj razvite, tisto kar JE. Ker multikulti tudi v USA je. In če malo trusneš z glavo v zid se ti nemara posveti da obstaja en etični kodeks (zakonodaja), ki je za vse obligatoren. In preko njega ne gredo specialitete specifične drugačne kulture. Pomeni Somalec bo z nasiljem nad otrokom zagrešil od kaznivega dejanja...do najmanj prekrška. Pa sem i tem seveda tudi pisal...ravno tu!
No evo, kolikokrat se bom moram še ponovit...od multikultija ostane le še kuhinja (pa še ta se običajno razvodni skozi čas)!
(hint: ta edični kodeks pa je le moral od nekje pridet, običajno je to posledica racionalnega dogovora med ljudmi...ki pa lo and behold je enoten za celotno človeštvo - aka. samo en tip je najbolj optimalen, vse ostalo je -> Waste of resources).
>don
To sem jaz trdil že pred davnimi leti. Vsaj podobno, namreč da se požvižgajo tudi na nekdanji faktor nr.1 to je dejanski profit firme. Pomeni delajo povsem izven pravil kapitalizma!!! ME not YOU first! Pa priznam nujo multikultija
Run or get left behind?(!)
No evo, kolikokrat se bom moram še ponovit...od multikultija ostane le še kuhinja (pa še ta se običajno razvodni skozi čas)!
(hint: ta edični kodeks pa je le moral od nekje pridet, običajno je to posledica racionalnega dogovora med ljudmi...ki pa lo and behold je enoten za celotno človeštvo - aka. samo en tip je najbolj optimalen, vse ostalo je -> Waste of resources).
>don

Run or get left behind?(!)

In še ena taka zanimivost izven teh prepirov s Thomasom 'led se ne premika'
Še dobro se spomnim po nekakšnem sestopu partije in udbe, kako so se pojavili vedno hrabrejši slo-nacionalisti, ki so deloma celo obetali biti nacisti, torej pobijati balkanske uzurpatorje in okupatorje in ustaviti priseljevanje, ...ki kot veste je po nekaterih krajih že ono: slovenska manjina...pusti jadnike
Torej ponujali so neko solucijo...kaki multikulti, tukaj je Slovenija!!!
In zdaj? Vedno več je priseljevanja

Še dobro se spomnim po nekakšnem sestopu partije in udbe, kako so se pojavili vedno hrabrejši slo-nacionalisti, ki so deloma celo obetali biti nacisti, torej pobijati balkanske uzurpatorje in okupatorje in ustaviti priseljevanje, ...ki kot veste je po nekaterih krajih že ono: slovenska manjina...pusti jadnike

Torej ponujali so neko solucijo...kaki multikulti, tukaj je Slovenija!!!
In zdaj? Vedno več je priseljevanja

Ha po 300 letih pokoncu priseljevanja če gre dobro. Medtem je veščina čimboljšega sistema multikultija. Najprej ga je treba zaznati in ne nacistično zanikati! Potem se pa lahko prepiramo kakšen princip je kje boljši! Do samo kuhinje...... pa ti razlagaj tam nekje v Najzgornjih gorjah pod skalco in ne Jeseničanu

ta edični kodeks pa je le moral od nekje pridet, običajno je to posledica racionalnega dogovora med ljudmi.
Jap omenil jasno pred tabo je melting in priznam multikulti

Še eno poljudno pojasnilo takih norosti.
'Denimo, da je krava okrogla in ovca štirioglata. Radi bi izračunali prostornino......'
Zdaj taka naloga je smešna pri matematiki...ampak ej pri spoznavanju narave in družbe je pa idiotizem!!!
In Thomas pa še kdo obožuje po Okahomlovsko brijanje počečez do nonsensa tudi v gumarabiki.
Ej multikulti spada v gumarabiko. In generaliesiren je treba znati z občutkom!!!!!
'Denimo, da je krava okrogla in ovca štirioglata. Radi bi izračunali prostornino......'
Zdaj taka naloga je smešna pri matematiki...ampak ej pri spoznavanju narave in družbe je pa idiotizem!!!
In Thomas pa še kdo obožuje po Okahomlovsko brijanje počečez do nonsensa tudi v gumarabiki.
Ej multikulti spada v gumarabiko. In generaliesiren je treba znati z občutkom!!!!!

Etničnost, kultura, narod, rasa so pojmi ki jih ne poznajo samo multikulturalisti..ampak polni pojmi, ki imajo vsebino (mase:) in lastnosti. Čitljive in zaznavne.
Obstaja pa škrta moja teta (in še veliko njih:), ki jih iz interesov malega kapitala in individualizma ono skrajnega do absurda:)...enostavno ne prizna, In seveda tudi med drugim trdi da živimo v socializmu
Ti filozofsko logični premiki so spretni sofizmi, Thomas jih je znal že pri 16letih, a je takrat priznal da so podli!
Zdaj jih uporablja za klasno borbo
No in seveda, če ni naroda, ali kakršnega kolektiva, je potem tudi multikulti jasno pojem brez veze.
Tu dejansko tiči kleč pri skrajnih desničarjih marjanskega tipa.
Pri naših (balkanskih:) nacijih pa, da si ne priznajo da so naciji.
Obstaja pa škrta moja teta (in še veliko njih:), ki jih iz interesov malega kapitala in individualizma ono skrajnega do absurda:)...enostavno ne prizna, In seveda tudi med drugim trdi da živimo v socializmu

Zdaj jih uporablja za klasno borbo

No in seveda, če ni naroda, ali kakršnega kolektiva, je potem tudi multikulti jasno pojem brez veze.
Tu dejansko tiči kleč pri skrajnih desničarjih marjanskega tipa.
Pri naših (balkanskih:) nacijih pa, da si ne priznajo da so naciji.

vostok_1> Po wikipedijini definiciji ima moj somalčan vso pravico.
Nope, nima je. Narobe si prebral.
Nope, nima je. Narobe si prebral.

Narobe si prebral.
Ni narobe perbral. Ga poznam že 40 let. Samo satansko žleht je

Nekako misli, da je podpisal Faustovski pakt in da vrši satanizem za izmenjavo za nekaj genialnih spoznanj, ki lahko odrešijo človeštvo

Dokler ga ne bo nekdo s sekiro po tintari

Skratka lahko bi filozofirali, kateri varianto multikultija bi si nemara lahko si še privoščili, da bi bilo še manj konfliktnih stanj, čeprav po drugi strani, ..pa nam seveda gre kar dobro. In ne, ...te praktično identične kulture, so se malce južneje klale, da niso ugledna gospoda od USA in EU verjeli. Tako da....
Tako pa se prepiramo ali multikulti je, kje je, in ali lahko dela...kljub jasnim definicijam v wikipediji. Kot rečeno zaradi satanskih sofizmov bodisi nacizma, ki bi pobil recimo maljon muslimanov, a naci pa ne bi bil

Zgodovina sprememb…

Vitez ::
Da multikulti ne deluje, vidiš, če greš malo ven iz kokoške. Kar pojdite si pogledat v Berlin Turke, kako se držijo skupaj. Mogoče multikulti pogojno deluje v New Yorku, pa še to pogojno, kakšen je to multikulti, če imaš irske četrti, italijanske četrti, če portoričani držijo skup, mehikanci itd..
V Sloveniji multikulti kao deluje, ker so edini priseljenci tukaj bivši bratje, ki so praktično isti, kot mi.
V Sloveniji multikulti kao deluje, ker so edini priseljenci tukaj bivši bratje, ki so praktično isti, kot mi.

Vitez> kakšen je to multikulti, če imaš irske četrti, italijanske četrti, če portoričani držijo skup, mehikanci itd..
Ja, ane.
Morali bi vsi živet v istem stanovanju, če ne to ni to.
Ja, ane.

Utk ::
Vitez> kakšen je to multikulti, če imaš irske četrti, italijanske četrti, če portoričani držijo skup, mehikanci itd..
Ja, ane.
Ne ne rabijo živet v istem stanovanju. Če pa nekdo ne more dobit službe v kitajski četrti, ker je Mehikanec, pa to ni multikulti.

arnecan1 ::
Ja, ane.
Saj pa vsi živimo v istem stanovanju - namreč na Zemlji.
Samo, da vsi želijo v našo sobo, Zahodno civilizacijo.

Utk> Če pa nekdo ne more dobit službe v kitajski četrti, ker je Mehikanec, pa to ni multikulti.
Seveda je, samo slab.
arnecan1> Saj pa vsi živimo v istem stanovanju - namreč na Zemlji.
Totally.
arnecan1> Samo, da vsi želijo v našo sobo, Zahodno civilizacijo.
? ?? ???????
Seveda je, samo slab.
arnecan1> Saj pa vsi živimo v istem stanovanju - namreč na Zemlji.
Totally.
arnecan1> Samo, da vsi želijo v našo sobo, Zahodno civilizacijo.
? ?? ???????

Mipe ::
Svet je večsobno študentsko stanovanje. Vsi sostanovalci silijo v najčistejšo in najbolje opremljeno sobo, Zahodno civilizacijo. Ki jo je opremil njen stanovalec. Jasno?

Vitez ::
Svet je večsobno študentsko stanovanje. Vsi sostanovalci silijo v najčistejšo in najbolje opremljeno sobo, Zahodno civilizacijo. Ki jo je opremil njen stanovalec. Jasno?
V Evropo skoraj nihče ne sili več, če kam silijo samo še mogoče v Avstralijo in Novo Zelandijo, Kanado.
Evropa je, razen reeedkih izjem, ekonomska pušiona.

Povej to vsem tem ilegalnim priseljencem, ki pod polno luno prečkajo polja ob meji, se peljejo natlačeni v skritem prostoru tovornjaka ali pa plujejo na barkači nabašeni kot sardine. Promet se ni nič zmanjšal v teh letih.

Nazorno povedano. Me pa zanima, kakšna bo soba čez 20, 50 let.
Ko bodo neintegrirani priseljenci in kaviar liberalci presegli kritično točko, torej dosegli določen odstotek prebivalstva, bo standard sobe šel rapidno dol.
In na koncu niiti ne bomo mogli kriviti priseljencev, ampak nas same in naše kaviar liberalce. Tudi Rim ni propadel, ker so bili barbari močni, ampak ker so ljudje postali premehkužni, lenobni, ker se niso več borili za sebe in svoje zanamce, ker so usodo prepustili drugim. Verjetno je tudi takrat bilo lažje pogledati drugam, kot stisniti zobe in narediti kaj za svoje dediščino.

Ramon dekers ::
Tole je multi kulti
Kdor je odšel 2000EUR za m2 se mi enostavno smili, da mora živeti tam. Država pa neoperativna in brez pravnih temeljev. Ampak tako pač je, očitno.
Spodaj pa dober komentar:
Pokličite policijo, le ta bo do vas prispela s trolo, ker denarja za policijska vozila ni.
Kdor je odšel 2000EUR za m2 se mi enostavno smili, da mora živeti tam. Država pa neoperativna in brez pravnih temeljev. Ampak tako pač je, očitno.
Spodaj pa dober komentar:
Pokličite policijo, le ta bo do vas prispela s trolo, ker denarja za policijska vozila ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()

Zagor_tenay ::
naivneži so dali 2000€/m2 za vstopnico, da si v živo ogledajo multikulturnost. Levičarji bodo pa rekli, da so v resnici nestrpni tisti stanovalci, ki pravijo, da tam ni za živeti in nočejo sprejeti lepot, ki jih prinaša multikulturnot. Dajmo še več takih naselj zgraditi, pa poleg albancev in romov še somalijcem polovico stanovanj potalat, da bo multikulturnost še bolj delovala.
Drugače so ti Dvori(joj, kakšno neprikladno ime) simptomatičen primer, kako multikulturnost ne deluje, ker se vedno iz takih okolij izseli srednji razred avtohtonih prebivalcev, ostanejo samo tisti domačini, ki se res ne morejo izselit in tako taka naselja hitro postanejo 95% tuja država v državi kjer so sami problemi.

Spodaj sta nalepljena dva linka.
http://www.24ur.com/po-treh-dneh-skoraj...
http://www.24ur.com/novice/slovenija/iz...
Na prvi pogled nimata nič skupnega z multikulti, ampak.............
Novodobni neoliberalizem gleda vse skozi prizmo denarja. Za njih ni važno kdo dela, kako dela, celo ne kaj dela, kakšna bo prihodnost, kaj bo čez 50 let.... Važno je samo danes. In če bi lahko danes namešali skupaj 50 nacij in 20 ver, bi to naredili za 20 mio EUR dobička. Pa če jutri svet zgori. In ker je njihov dobiček zaradi standarda življenja v Zahodnem svetu že ca. 40 let premajhen, pač služijo na druge načine. Izmislili so si globalizacijo in posledično multikulti.
In danes pač vse nosi na sebi nalepko človekove pravice. Najbolj čudno pa je to, da prav ta nalepka dela škodo milijonom drugim ljudem. Kdo določa kaj so človekove pravice? Kje se konča pravica enega živega bitja in začne pravica drugega? Pravici prej ko slej prideta v nasprotje, še posebej, ker sta si tako zelo nasprotni.
In jaz pač pravim, da slej ko prej bo to stanje prešlo v anarhijo. Kaj pa mene druži z enim Somalcem? In njega z menoj? Kakšne skupne vrednote, navade imava skupne? Nekaj malega že, premalo pa za mirno sobivanje. On se ne bo prilagodil meni, jaz pa ne njemu. Slej ko prej bova prišla v nasprotje.
In ne mi reč, da bo pravna država to uredila. Saj vidimo, kako pravna država deluje. Ne zaščiti malega človeka, pravic delavcev. Ko bo prišlo do sesutja države in reda, bo nastal ogromen apeshit. Država smo ljudje, to ni navadna floskula. Noben zakon in policijska prisila na dolgi rok ne uredita stanja, to naredijo ljudje, ki so nekaj pripravljeni žrtvovati, da bodo jutri oni in njihovi zanamci bolje živeli. V multikultiju tega ni, tam vsak gleda samo nase, na svoje pravice, na svojo skupino. Na dolgi rok to ne vzdrži, ni pripadnosti večji skupnosti, pripadnosti državi.
Po krizi so se države kot Nemčija in Japonska ter Koreja, pa še katere po II. sv. vzdignile iz pepela. Tudi Kitajska v 70. letih, pa ZDA v 30 letih, itd. Samo tam ni bilo multikultija. Ne mi reči, da se bo Zahodna civilizacija pobrala, ko bodo njeni temelji zrahljani. Ker ko bo apeshit, ne bodo pomagali nobeni zakoni. Država ni sposobna narediti red na Dolenjskem, kako ga bodo, ko množice zažigajo po Londonu, Švedskem in Parizu? Bo mar novi mesija jype naredil red? Ali novi mesija Putin? V vsakem primeru bo za nekoga apeshit.
Zato pa pravim, če ni za biti, je pač za iti. In v skrajnem primeru se bomo pač ločili na dva dela, v enem multikulti fanatiki in v preostalem "neonacisti". Glavno, da ne bi tekla kri. Se pa seveda bojim, da bo v multikulti delu vseeno tekla kri, saj enostavno ne vidim, da bi bilo možno mirno in produktivno življenje, kar je dolgoročno edina podlaga za ekonomsko blagostanje.
Zato pa jyipe in podobni v svoj idealni družbeni sistem , ostali pa v svojega. Že čez par let bi bile vidne razlike, kdo ima prav in kdo ne. Na eni strani preprosti, delovni, pragmatični razred in na drugi multikulti sanjači in pastirji. Bi pobirali stave?
P.S.: Pa ne me narobe razumeti, da zaničujem pastirje ali druge narode. Želim jim vse najbolje, samo ne ob meni.
Novodobni neoliberalizem gleda vse skozi prizmo denarja. Za njih ni važno kdo dela, kako dela, celo ne kaj dela, kakšna bo prihodnost, kaj bo čez 50 let.... Važno je samo danes. In če bi lahko danes namešali skupaj 50 nacij in 20 ver, bi to naredili za 20 mio EUR dobička. Pa če jutri svet zgori. In ker je njihov dobiček zaradi standarda življenja v Zahodnem svetu že ca. 40 let premajhen, pač služijo na druge načine. Izmislili so si globalizacijo in posledično multikulti.
In danes pač vse nosi na sebi nalepko človekove pravice. Najbolj čudno pa je to, da prav ta nalepka dela škodo milijonom drugim ljudem. Kdo določa kaj so človekove pravice? Kje se konča pravica enega živega bitja in začne pravica drugega? Pravici prej ko slej prideta v nasprotje, še posebej, ker sta si tako zelo nasprotni.
In jaz pač pravim, da slej ko prej bo to stanje prešlo v anarhijo. Kaj pa mene druži z enim Somalcem? In njega z menoj? Kakšne skupne vrednote, navade imava skupne? Nekaj malega že, premalo pa za mirno sobivanje. On se ne bo prilagodil meni, jaz pa ne njemu. Slej ko prej bova prišla v nasprotje.
In ne mi reč, da bo pravna država to uredila. Saj vidimo, kako pravna država deluje. Ne zaščiti malega človeka, pravic delavcev. Ko bo prišlo do sesutja države in reda, bo nastal ogromen apeshit. Država smo ljudje, to ni navadna floskula. Noben zakon in policijska prisila na dolgi rok ne uredita stanja, to naredijo ljudje, ki so nekaj pripravljeni žrtvovati, da bodo jutri oni in njihovi zanamci bolje živeli. V multikultiju tega ni, tam vsak gleda samo nase, na svoje pravice, na svojo skupino. Na dolgi rok to ne vzdrži, ni pripadnosti večji skupnosti, pripadnosti državi.
Po krizi so se države kot Nemčija in Japonska ter Koreja, pa še katere po II. sv. vzdignile iz pepela. Tudi Kitajska v 70. letih, pa ZDA v 30 letih, itd. Samo tam ni bilo multikultija. Ne mi reči, da se bo Zahodna civilizacija pobrala, ko bodo njeni temelji zrahljani. Ker ko bo apeshit, ne bodo pomagali nobeni zakoni. Država ni sposobna narediti red na Dolenjskem, kako ga bodo, ko množice zažigajo po Londonu, Švedskem in Parizu? Bo mar novi mesija jype naredil red? Ali novi mesija Putin? V vsakem primeru bo za nekoga apeshit.
Zato pa pravim, če ni za biti, je pač za iti. In v skrajnem primeru se bomo pač ločili na dva dela, v enem multikulti fanatiki in v preostalem "neonacisti". Glavno, da ne bi tekla kri. Se pa seveda bojim, da bo v multikulti delu vseeno tekla kri, saj enostavno ne vidim, da bi bilo možno mirno in produktivno življenje, kar je dolgoročno edina podlaga za ekonomsko blagostanje.
Zato pa jyipe in podobni v svoj idealni družbeni sistem , ostali pa v svojega. Že čez par let bi bile vidne razlike, kdo ima prav in kdo ne. Na eni strani preprosti, delovni, pragmatični razred in na drugi multikulti sanjači in pastirji. Bi pobirali stave?

P.S.: Pa ne me narobe razumeti, da zaničujem pastirje ali druge narode. Želim jim vse najbolje, samo ne ob meni.

Spodaj sta nalepljena dva linka.
Mi je prav v veselje brati tvoje poste. Sicer pa če se spomnimo neplačil bosanskim delavcem v Vegradu, Stožicah, se je takšna praksa začeka uveljavljati tudi pri slovencih. Pravna država bi morala takšna dejanja ostro obsoditi in odgovorne kaznovati, ker se ni zgodilo nič, so delodajalci spoznali tržo strategijo pri varčevanju stroškov. Formacija nekih skupinskih uporova aka komunisti, nacisti po 1 svetovni vojni, kjer je bila situacija podobna (recesija), ne more več priti, ker so narodu "podarili" Facebook in ostale igračke, ki sedaj deluje kot psihološki ventil, kjer posameznik izrazi svoje mnenje, kar ga sicer pomiri a naslednji dan bo še vedno suženj in z "veseljem" odšel v službo. Nekdo bi lahko rekel, jah saj, bosanci so delali tisto, kar slovenci niso želeli, ampak roko na srce to kar so delali bi lahko primerjali skoraj z sušnji v mogočnem Egiptu. Zakaj skoraj? Ker koliko sem informiran so imeli egipčani za delavce priskrbljene celo zdravnike, ki so obravnavali različne poškodbe (zlomi, zvini).
Kot da bi šli po evolucijski poti nazaj (še posebno kar se tiče razmišljanja).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()

Matako ::
Sem napisal, ko pade neoliberalizem, pade multikulti.
Malo verjetno.. razen, če je "neoliberalizem" vse od prvih nomadskih preseljevanj. Preseljevanje v druge dežele ali mesta zaradi obstoja je bistven del človeške izkušnje. In ko to počnejeo cele etnične skupine seveda hočejo "s seboj vzeti domovino". Tako do mnoga antična mesta recimo dobila svoj kulturni značaj, samo primer iz obdobja, kjer si niso dali dvakrat reči, če je bilo treba kak narod ali mesto malo sterati sem ter tja, včasih kaj požgati ipd.
Multikulti je le butast nov izraz za nekaj zelo starega.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

Smo videli to pri keltih ja.

Ramon dekers> Smo videli to pri keltih ja.
Vidl smo tut v Ambrusu. Da ste eni čist usekani je jasno - da vas bo polcija potolkla, če ga boste sral, pa tudi.
Vidl smo tut v Ambrusu. Da ste eni čist usekani je jasno - da vas bo polcija potolkla, če ga boste sral, pa tudi.

Ramon dekers> Smo videli to pri keltih ja.
Sicer to ni tema tega foruma, ampak vseeno. Z tem Ambrusom nenehno manipuliraš, kot da se je resnično med Slovence vselil duh nacizma, kot da naša kultura nosi nekaj v sebi, da smo bolj dovzetni za nasilje kot druge višje civilizacije, kot da smo Slovenci gensko zaznamovani z nasiljem. Pa ni tako.
V Ambrusu so se vzdignili ljudje, ki so leta in leta trpeli pod nasiljem 5 ali koliko že ljudi, tudi Slovenci, da ne bo pomote. V ciganski tabor so se zatekli tudi ljudje z obrobja, ki pač niso mogli živeti normalno, delovno, produktivno življenje. In tvoja opevana pravna država je gledala vstran, Je pač lažje oglobiti slovenčka zaradi prehitre vožnje, kot nasilneža.
In ljudje v Ambrusi niso hoteli pretepsti žensk, ne otrok, ampak samo dva glavna povzročitelja težav. Enostavno so jih hoteli pretepsti, prestrašiti. In nekaj ti bom povedal, po tistem v Ambrusu onadva ne bi več delala problemov.
Ali je to bilo zakonito? Ja, seveda ne. Ampak danes, če te nekdo udari na ulici, pa ga ti pokneš nazaj in pri tem resno poškoduješ, si v težavah ti in ne napadalec. Je pa pravilno, vsak človek ima nagon po samoohranitvi in zakon tega ne bo preprečil. In ljude v Ambrusu nimajo kam oditi. Ali naj zapustijo zemlji svojih deov? Mogoče v Ljubljano?
Pljuvaš po nas Slovencih, kot da smo najslabši narod na svetu. A veš, mogoče pa bi moral ti širiti bratsko ljubezen in multikulti v Pakistan npr. Naj tam dovolijo živeti 20 milijonom Evropejcem, seveda z nudl plažami, cerkvami, vsemi pravicami seveda. Uh, kako lepo bi se imeli. Pa seveda, ženske bi morale imeti več pravic. Kaj misliš, kaj bi bilo? Najmanj zažgan Karachi.
Pa zakaj se ne dovoli, da se Evropejci preselijo med amazonska domorodna plemena? Sigurno bi dvignili standard tamkajšnjih plemen in predvsem pravice žensk in otrok. Da bi moški ležali, otroci in ženske pa opravili večino dela? Huh, v neoliberalnem multikulti sistemu pač ne.
Zato pa, če bi se v Ambrus naselila japonska družina, verjetno teh problemov ne bi bilo. Namesto kriminalnih slovencev, ki so odšli v ciganski tabor, bi se delavni japonski otroci priženili med slovenske družine. Samo to potem ni multikulti, ker se bi Japonci sčasoma poslovenili. No, pa saj so se slovenci med Romi pociganili. Evo ti zdaj multikulti.

Sem napisal, ko pade neoliberalizem, pade multikulti.
Malo verjetno.. razen, če je "neoliberalizem" vse od prvih nomadskih preseljevanj. Preseljevanje v druge dežele ali mesta zaradi obstoja je bistven del človeške izkušnje. In ko to počnejeo cele etnične skupine seveda hočejo "s seboj vzeti domovino". Tako do mnoga antična mesta recimo dobila svoj kulturni značaj, samo primer iz obdobja, kjer si niso dali dvakrat reči, če je bilo treba kak narod ali mesto malo sterati sem ter tja, včasih kaj požgati ipd.
Se ne strinjam. Verjetno si dal primer antičnega Rima in germanskih barbarov. Moraš vedeti, da so barbari bili asimilirani ali pa so asilimilirali domačine, oz. so jih pregnali. Stara romanska kultura je na koncu asimilirala Gote v Italiji, Španiji, Franke v Franciji, Vandale v Afriki. To ni bil multikulti, vojaško močnejši barbari so imeli trenutno politično moč, na koncu so bili asimilirani, pregnani, izgubljeni v morju domačinov, vedno so bili tujek v drugem telesu. Mirno sožitje, kot ti praviš, je bilo samo sobivanje, dokler so barbari vojaško dovolj močni, da so vzdrževali prevlado, ko tega več niso bili sposobni, so bili asimilirani, pregnani, pobiti. Vse, samo multikulti ni bil.
Vzporednico pa lahko povlečes z danes s tem, da so barbari nekoč kot tujci danes hoteli pač boljši standard, in to v civilizaciji, kjer so jo smatrali, da bodo to pač najlažje dosegli. Seveda pa potem obstaja problem, da če ti pobegneš iz civlizacije, kjer nekaterih stvari pač ne moreš doseči, v civilizacijo, kjer to lahko dosežeš, hkrati pa s seboj prineseš tiste navade in življenje, ki so v tvoji domovini preprečevale doseči željeno raven življenja, v novo življensko okolje ali potem ne boš okužil svojo novo domovino z isto boleznijo, kot si jo hotel zapustiti doma?
Hja, to pa je en paradoks. Pravo hamletovsko vprašanje. Zato pa, multikulti, ki ga propagirajo eni, je dolgoročno propad trenutnega življenja, novo življenje pa bo po mojem občutno slabše.

arnecan1> Z tem Ambrusom nenehno manipuliraš, kot da se je resnično med Slovence vselil duh nacizma,
Ne med slovence. Med naciste. Nismo vsi Slovenci takšni, jasno.
arnecan1> kot da naša kultura nosi nekaj v sebi, da smo bolj dovzetni za nasilje kot druge višje civilizacije, kot da smo Slovenci gensko zaznamovani z nasiljem. Pa ni tako.
_NOBENA_ kultura ne nosi "nekaj v sebi".
arnecan1> kot da naša kultura nosi nekaj v sebi, da smo bolj dovzetni za nasilje kot druge višje civilizacije, kot da smo Slovenci gensko zaznamovani z nasiljem. Pa ni tako.

Se ne strinjam. Verjetno si dal primer antičnega Rima in germanskih barbarov. Moraš vedeti, da so barbari bili asimilirani ali pa so asilimilirali domačine, oz. so jih pregnali. Stara romanska kultura je na koncu asimilirala Gote v Italiji, Španiji, Franke v Franciji, Vandale v Afriki. To ni bil multikulti, vojaško močnejši barbari so imeli trenutno politično moč, na koncu so bili asimilirani, pregnani, izgubljeni v morju domačinov, vedno so bili tujek v drugem telesu. Mirno sožitje, kot ti praviš, je bilo samo sobivanje, dokler so barbari vojaško dovolj močni, da so vzdrževali prevlado, ko tega več niso bili sposobni, so bili asimilirani, pregnani, pobiti. Vse, samo multikulti ni bil.
Vzporednico pa lahko povlečes z danes s tem, da so barbari nekoč kot tujci danes hoteli pač boljši standard, in to v civilizaciji, kjer so jo smatrali, da bodo to pač najlažje dosegli. Seveda pa potem obstaja problem, da če ti pobegneš iz civlizacije, kjer nekaterih stvari pač ne moreš doseči, v civilizacijo, kjer to lahko dosežeš, hkrati pa s seboj prineseš tiste navade in življenje, ki so v tvoji domovini preprečevale doseči željeno raven življenja, v novo življensko okolje ali potem ne boš okužil svojo novo domovino z isto boleznijo, kot si jo hotel zapustiti doma?
Hja, to pa je en paradoks. Pravo hamletovsko vprašanje. Zato pa, multikulti, ki ga propagirajo eni, je dolgoročno propad trenutnega življenja, novo življenje pa bo po mojem občutno slabše.
Dobri in podkrepljeni argumenti carry on

bluefish ::
Se ne strinjam. Verjetno si dal primer antičnega Rima in germanskih barbarov. Moraš vedeti, da so barbari bili asimilirani ali pa so asilimilirali domačine, oz. so jih pregnali. Stara romanska kultura je na koncu asimilirala Gote v Italiji, Španiji, Franke v Franciji, Vandale v Afriki. To ni bil multikulti, vojaško močnejši barbari so imeli trenutno politično moč, na koncu so bili asimilirani, pregnani, izgubljeni v morju domačinov, vedno so bili tujek v drugem telesu. Mirno sožitje, kot ti praviš, je bilo samo sobivanje, dokler so barbari vojaško dovolj močni, da so vzdrževali prevlado, ko tega več niso bili sposobni, so bili asimilirani, pregnani, pobiti. Vse, samo multikulti ni bil.Ravno včeraj je bil na History Channelu dokumentarec o kitajski civilizaciji, ki je časovno sovpadala z Rimom.
Na višku njihove moči je tam dejansko bil multikulti - mesta so obiskovali in tam daljše obdobje tudi živeli umetniki, trgovci, izobraženci,... iz celotnega takrat znanega razvitega sveta.

Na višku njihove moči je tam dejansko bil multikulti - mesta so obiskovali in tam daljše obdobje tudi živeli umetniki, trgovci, izobraženci,... iz celotnega takrat znanega razvitega sveta.
Nismo to že obdelali? Izobraženega človeka se ne bo nihče branil. Lep primer je Snowden, pride v Rusijo in že dobi službo, kaj pa bo počel somalijski ribič? Verjetno to kar Snowden.

arnecan1> Z tem Ambrusom nenehno manipuliraš, kot da se je resnično med Slovence vselil duh nacizma,
No, potem pa nehaj pljuvati po nas. Spominjaš me na malega otroka, ki misli,da je sosedova trava vedno bolj zelena. Si kot tisit stereotip o židih, ki sovražijo smai sebe.

Okapi ::
Ti pa spominjaš na malega otroka, ki misli, da zna njegova mama najbolje kuhati in da je njegov oči najmočnejši na svetu
O.

O.

Ramon dekers je izjavil:
Nismo to že obdelali? Izobraženega človeka se ne bo nihče branil. Lep primer je Snowden, pride v Rusijo in že dobi službo, kaj pa bo počel somalijski ribič? Verjetno to kar Snowden.Hotel si reči, da se ga nihče ne bo branil, če bo vsako nedeljo šel v cerkev, plesal na zvoke harmonike,... Čim pa bo imel glavo ovito s prtom in se ponašal z dolgo brado ter si želel džamije, bo označen za terorista.
V tem smislu je bil tudi Džinkiskan multikulti.Am, ne. Kitajčki načeloma niso napadali ljudstev na drugem koncu sveta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()

Ne, so pa napadali na svojem koncu. Saj poznaš kitajsko krvavo zgodovino. V bistvu kitajci niso bili ena kultura niti ena država.

Mipe> V bistvu kitajci niso bili ena kultura niti ena država.
Saj še vedno niso, pa jih nekateri ponujajo kot "evo, tam nimajo multikulti, pa vse špila" primer.
arnecan1> No, potem pa nehaj pljuvati po nas.
Ne, ne bom. Če ste nacional-socialisti, to zahteva stalno javno obsojanje. Ker če tega ni, potem vas je vedno več in ste vedno bolj nasilni. Še vedno ste bili in bi bili tudi danes, če vas ne bi zapirali.
Saj še vedno niso, pa jih nekateri ponujajo kot "evo, tam nimajo multikulti, pa vse špila" primer.
arnecan1> No, potem pa nehaj pljuvati po nas.
Ne, ne bom. Če ste nacional-socialisti, to zahteva stalno javno obsojanje. Ker če tega ni, potem vas je vedno več in ste vedno bolj nasilni. Še vedno ste bili in bi bili tudi danes, če vas ne bi zapirali.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Partizan vs. ISUS vs. begunec/migrant (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 9268 (8194) | Mavrik |
⊘ | No-go zones (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 13301 (11197) | kuglvinkl |
⊘ | Islam v Evropi (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Problemi človeštva | 264694 (242239) | Truga |
⊘ | Glasna muslimanska molitev na fužinah (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 100522 (90989) | Gandalfar |
⊘ | Posilstva v Oslu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 20795 (17458) | Gandalfar |