» »

Dvi ne deluje na lcd-ju Benq G2400W

Dvi ne deluje na lcd-ju Benq G2400W

PacificBlue ::

Ok. Stvar je sledeča. Sem pravkar priključil moj novi lcd na računalnik. Seveda poizkusim prvo preko dvi povezave.(grafična 8800gt). Računalnik prižgem in javi mi spročilo "dvi not detected". Preverim če sem dovolj dobro priključil kabel. Vse štima. Poizkusim ponovno. Ista situacija.
Ne preostane mi drugega, kot da poizkusim preko D-sub. In evo, zadeva deluje.

Zdaj me zanima zakaj stvar preko dvi ne deluje? Hdmi povezave še nisem poizkusil, nimam kabla.Sem brskal po googlu..in edino kar sem našel kaj pametnega je tale link, kjer pa opisujejo isti problem z dvi povezavo, ampak na mac-u.Omenjajo rešitev z odstranitvijo enega izmed pinov na kablu..hmm.

Hvala za morebitno pomoč.
I’m out.
:3

blackbfm ::

Nesi ga zamamenjat. More delat out of the box ne pa da ga morš krneki prčkat. Vzami drugo firmo pa bo:D Če pa nav pol je pa z grafo neki.

PacificBlue ::

Voila. Dela. Res so čudne včasih te stvari..Sem odstranil gonilnike, zamenjal grafično z 8600gt. Priklopim na dvi in dela. Zamenjam z 8800 gt in evo hudirja dela:)..
Pa čeprav sem prej poizkusil na obeh dvi izhodih na grafični, resnično prečekiral če je vse v redu pritrjeno oz. priklopljeno.

No v glavnem slika je super..je kr bolj prijeten občutek za oči.:)

Samo to me še zanima..ravno sem dal priklopit še moj prejšni lcd Samsung 913 N zaradi dualviewa..pač on starejši lcd imam na mizi na levi strani, če hočem it z miško do njega pa moram it na desno stran, torej ravno kontra. Saj vem..lahk bi prestavil monitorja..ampak taka pozicija je ravn najbolj primerna na moji mizi:)
I’m out.
:3

ender ::

A si priklapljal med tem, ko je bil računalnik prižgan? Če si imel prej monitor priključen preko DVI->VGA adapterja, moraš potem najprej znova zagnati računalnik (razen, če imaš dva monitorja, in lahko tega, ki si ga preklopil na DVI v nadzorni plošči izklopiš in potem vklopiš nazaj).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

kixs ::

Morda bi moral uporabiti tisto tipko za zamenjavo Input signala med DVI/D-sub/HDMI...

Glede Dual-View pa tole. V Display properties daj monitor st.2 (19") povleci in spusti na levo stran slikice monitorja st.1 (drag&drop).

Nato ti priporocam tale programcek za nastavitev omizja, taskbar...
UltraMon

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962591166 (30495) Dominator
»

monitor ne dela preko dvi priključka

Oddelek: Pomoč in nasveti
71943 (1420) Wolfman
»

priklop treh monitorjev na ATI vga (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
518608 (7740) frudi
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

5523822 (15126) al3n
»

Razlika med HDMI in Pb,Pr,Y priklopom??

93653 (3295) Vens

Več podobnih tem