» »

Prenosni racunalnik prihodnosti

Prenosni racunalnik prihodnosti

Alec999 ::



Morm rect, da se tazga prenosnika nebi branu .. in komi cakam, da se bo kj tazga razsirl. Zaenkrat, ga delajo samo za astronavte sam nikol neves kdaj se bo ksna "copy-cat" firma spovnla kj podobnga vn izdat za navadna ljudeke :D

Veselo slinjenje tukaj >>
http://www.jpl.nasa.gov/technology/feat...

lp,
Alec999

.:joco:. ::

Itak je imela vso tehnologijo v rokah nekoč vojska in NASA. Tam največ vlagajo v raziskave. Potem ko to tam dobro raziščejo, se pojavi na trgu... Tako je bilo in bo.:D
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

element ::

Hočeš rečt, ko oni nekaj boljšega izumijo ali pa jim je to nezanimivo gre v prosto prodajo,... :)

para! ::

Zanimiva slika, ki si jo prilepil na prvi post.

Stvar sicer res izgleda futuristično, vendar dvomim da je to tisto, kar naj bi predstavljalo prenosnik prihodnosti. Z razvojem tehnologije, ki omogoča izdelavo vse manjših čipov in s tem tudi izredno hiter razvoj vizualizacijske tehnologije, ki jo dobesedno vgradimo v oko, si dovolim napovedati, da bo prenosnik prihodnosti vgrajen v nas.

Vgrajen v nas... Slednje si predstavljam nekako takole:

Video prezentacija
Z razvojem čipov očesne tehnologije se bo povečalo število variacij slednjih čipov. Tako bi v očesu imeli vgrajen čip, ki bi služil kot čip grafične kartice in monitor obenem. Slika bi se prikazovala pred nami, navidezno, videli bi jo samo mi, oziroma lastnik čipa, ki prikazuje video material.

Avdio prezentacija
Oblika slušalke, le mnogo manjša, vgrajena v uho, ki služi poslušanju avdio materiala ob uporabi človeško integriranega prenosnika.

Vnos podatkov
Tipkovnica bo izumrla, vse se bo izvajalo z glasovnimi ukazi. Mikrofon kot receptor zvočnih signalov pri ustih jih bo sprejemal. Le, da bo mnogo manjši od najmanjših danes.

Ostale stvari, kot so mediji, ipd nosimo s seboj v žepu. Takšen prenosni računalnik omogoča tudi uporabo vizualnih tehnologij v resničnem, realnem svetu. Zoom, x-ray, spreminjanje barvne palete, ipd. Posledično bojo izumrli mobiteli, oziroma bojo le-ti vgrajeni v sistem. 100% pokritost signala, višji bandwidth bosta omogočala pravi on-the-way dostop do interneta. Z visokimi prenosi. Kjerkoli, kadarkoli.

Prihodnost je v integraciji, v mobilnosti. Mobilne pisarne, obvladovanje poslov kjerkoli in kadarkoli. Možnosti uporabe najnovejših tehnologij tudi v najbolj nenaprednem delu sveta...

Tehnologija obeta mnogo,...

Lep pozdrav,
Jazz

:)
Death before dishonor!

sketch ::

Jah, temu smo že dokaj blizu... mrežnični čip je že razvit (zaenkrat je samo projecirni in so potrebni dodatni nocilci, npr. očala, a vseeno), prav tako je razvita naprava za prepoznavanje govora na osnovi gibanja grlenih mišic (lahko izdajaš ukaze, brez da bi ti bilo potrebno odpreti usta), prav tako so izdelane slušalke ki predvajajo zvok s pomočjo resonance v lobanjski kostni masi (uporablja jih ameriški SWAT, da imajo prosta ušesa).
Skratka, prihodnost je veliko bližje, kot si mislimo... ;)

lp
s.
Adapt and overcome.

govno ::

aha ... a pol mi bodo pa iz riti razni kabli in antene gledale za tv-izhod, firewire in usb 10.0 ... to bo lušno ...

Alec999 ::

govno >> iz riti njbrz res ne, ker bi se ti konektorji zapacal :\ ok salo na stran :D

po vsej verjetnosti konektorjev nebo ... say bojo stvari povezane brezzicno.

Vsekakor pa mislim, da ce pogledamo, kaj imamo v resnici sedaj na trgu (v proracunu mnozice) eno skatlo od prenosnika ... si upam rect, da bo velek napredek ze takrt k bo prenosnik zgledu tako, kot ta slikca ... razen ce bo tehnologija tok hitr napredovala, da bo ta korak preskocila :) ... kar pa ne vrjemem, ker se mi zdi , da tehnologijo zavira trzna politika.

Tko da vsekakor mislim, da je usen to prenosnik bliznje prihodnosti. Do vgrajevanja naprednih cipov (oci, sluh, dodatn spomin ...) pa bo preteklo se kar nekaj vode in sm preprican, da jih bom takrt imel ze cez 30 let.

lp,
Alec999

alesrosina ::

jah .. za take zade bo treba najprej razvit brezicen prenos elektrike .... al pa nekak drgac preskrbet energijo. Brez stroma namrec nc ne dela ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Intel: prihodnost so počasnejši in varčnejši čipi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
9118609 (11496) pegasus
»

[DivXvid] Majestic Predvajalniki

Oddelek: Zvok in slika
315867 (2932) zelek
»

kiborg (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
955362 (3999) Phil
»

So našli ATLANTIDO ali ne? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26617994 (14954) GaPe
»

virus in OS (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1276825 (5414) krneki0001

Več podobnih tem