» »

umetna inteligenca

umetna inteligenca

egolob ::

Do kolikšne uporabnosti se da sestaviti program, ki bi prebiral besedila in sam, glede na prisotnost fraz, stavkov, besed, ... v različnih podobnih situacijah, sklepal logične povezave ter le-te uporabil za nadaljne logične povezave? Pri kolikšnem številu povezav in v kateri globini že nastane omejitev zaradi strojne opreme? Prosim če mi lahko nekdo malo obrazloži to stvar. Obstaja kakšna literatura na to temo?

Hvala

Loki ::

ne sanjaj, da bos ti to sam naredil. predlagam, da posljes ponudbo za zaposlitev na www.amebis.si tam te bodo veseli, delajo pa nekaj podobnega.
I left my wallet in El Segundo

BigWhale ::

Khm, zakaj pa on tega ne bi mogel sam narediti?

Imas kak, khm, inteligenten razlog?

Utk ::

Po moje bi tu najboljše čez prišel z nevronskimi mrezami. Ker je vse bolj tako..."mehko". Če bi dal dost besedil not, in naredil neke pametne omejitve, bi najbrz tudi kaj pametnega ven prišlo. Strojna oprema po moje ne bi bla tak problem. Med učenjem je odvisno kolk bi not dal, to bi ze počakal nekaj časa, potem pri računanju bi šlo pa hitro. Nevronske mreze so pa ze narejene, jo samo vzameš, malo nastaviš in je.
Če obstaja kakšna pametna literatura, te bi lahko samo v napačno smer zapeljala...če misliš to delat bolj za zabavo, naredi po svoje, morda ti pa bolj uspe kot v kakšni literaturi, ali pa vsaj glih tako. Pa tudi če ti ne, najbrz boš bolj ponosen nase :) Ker tu ni velike znanosti, v vsaki knjigi bo pisalo to, kar se bi tudi sam kmau spomnu. Če je za denar, se pa najbrz ne splača tako igrat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj je hitrost svetlobe konstantna? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
13015615 (4765) reeves
»

druge oblike življenja v našem vesolju (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
15833480 (27510) Okapi
»

Teleporting (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
16011882 (7974) Thomas
»

Znanstveniki izdelali prve RNK molekule sposobne samoreplikacije (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
688975 (6863) Okapi
»

Svobodna volja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
556472 (5343) Double_J

Več podobnih tem