» »

Policisti oz., zlorabe z njihove strani

Policisti oz., zlorabe z njihove strani

Beli_Zajcek ::

Pred cca. eno uro sem bil s prijateljem ter prijateljico na bregu Ljubljanice v bližini Dvornega bara. Ker se dogaja Trnfest smo še spoznali mešano gručo tujcev (bilo jih je 5, 1 nemec ter 4 francozi). Seveda smo se menili o raznih stvareh, ko se zraven nas ustavita dva modela na kolesih. Eden nam takoj pokaže svojo policijsko značko (vsaj zgledala je tako) ter reče da smo glasni ter da se naj odstranimo. Modela sta bila brez uniforme, in po videzu sodeč (rdečica ter zaznavno lovlenje ravnotežja na kolesu) pijana. Pijani smo bili seveda tudi mi, ne sicer zelo, vendar smo bili. Ker nisem bil zelo pijan in glede na to, da se ponavadi izogibam konfrontaciji oz. problemom, se sprašujem, če sem ukrepal najbolje v dani situaciji. No ja, ukrepal sem tako, da smo se odstranili iz prizorišča (ob malce težjem prepričevanju prijatelja, da se nima misla prepirat z domnevnimi policisti). Kar mi je šlo po glavi je, da kljub temu da sta bila že po videzu pijana, bi najbrž patrulja pritrdila njima (trdila sta, da povzročamo hrup), čeprav ne vem in pa tudi zelo dvomim, da se je kdo pritožil na policijsko postajo. Značke seveda nisem dobro videl, ker jo je samo pokazal na hitro in nisem uspel prebrati kaj piše na njej, čeprav sem prosil še enkrat da mi jo pokaže. Tudi drugič jo je pokazal zelo na hitro. Žal in sedaj lahko iskreno rečem, da mi je zelo žal ne vem kako naj bi postopal v takem primeru ko domnevam, da "policist" prestopa svoje pristojnosti. Mogoče se trenutno motim (še vedno sem pod vplivom alkohola) vendar mislim, da pijan policist nima kaj opletati z značko in delati red po cesti. No ja, mogoče se bo kdo našel, ki bo rekel, da smo bili zagotovo zelo pijani ter objestni, vendar mislim, da tudi ta skrajen primer ne bi opravičeval poseg pijanega policista izven delovnega časa.Seveda se mogoče motim, zato prosim vas pravnike, ali kogarkoli, ki se spozna na te zadeve, da mi svetuje kako ravnati, če se (saj vem, da je verjetost ponovitve dokaj nizka) zadeva ponovi. Zanima me, kakšne so moje možnosti ukrepanja v taki situaciji, ako se slučajno ponovi kdaj spet, oz. se zgodi nekaj podobnega. Pretirano glasni domnevam nismo bili, ker ob tej uri so bili po obeh bregih Ljubljanice gruče bolj ali manj glasnih ljudi od katerih se po mojem mnenju nismo pretirano razlikovali. No to bi bilo moje vprašanje za sedaj, če imate še kaka vprašanja pa jih odgovorim ko se bom naspal.

luky ::

Drugič bodi trezen, pa boš verjetno lahko dobro premislil kaj in kako boš v podobni situaciji naredil.

lp.
luky!

Invictus ::

Vedno imaš pravico zahtevati da se ti predstavi z imenom in priimkom. Sicer so potem zelo slabe volje, ampak tak je bonton policije in tudi bonton na splošno.

Bonton naj bi bil mišljen nekako takole: ker je on (policaj) videl tvoje osebne podatke, bi se moral tudi on predstaviti. Ne vem pa ako je to zakonsko. Jaz sem že zahteval predstavitev z bjegove strani in njegovo službeno kartico, pa postanejo potem še bolj zajebani. Tako da zgleda to izkoriščajo. Tukaj bi imeli pa razni Ruglji, Freudi, pa še kdo najbrž kar veliko povedati. Je pa precej verjetno da je doma copata ... in kompenzira to potem v službi.

luky -> zakaj nekateri vedno moralizirate, kot da ste vi neki devični nealkoholiki, ki vozite in živite vedno po pravilih ???? In od kje vam pravica ocenjevanja in moraliziranja o dejanji drugih. Samo vprašal je kake so njegove pravice ob takem slučaju.

LP I.

ToniT ::

@Invictus
Policist se ti ne rabi predstaviti s svojim imenom in priimkom, lahko pa zahtevaš njegovo službeno številko.

BigWhale ::

zakaj nekateri vedno moralizirate, kot da ste vi neki devični nealkoholiki, ki vozite in živite vedno po pravilih ????


No ja. Jaz sem... ;>

A vseeno, policaj bi se moral predstaviti in pokazati znacko, tako, da si jo lahko clovek dobro ogleda.

LapD ::

pomojem on sploh ni bil policaj sam vi ste bili preveč pijani da bi to dojeli pa je šele danes prišlo za vami :D

Keyser Soze ::

Tole pa res ni problem človeštva. Ko en pijanec izkoristi drugega pijanca stanje.

Pač vas je en nategnil, kolikor ste dolgi in široki. In to nikako ne more biti problem Policije, kaj šele človeštva.

Osebne težave, face it & move on. Naslednjič pa ne bit tako pribit pa bo. Itak to ni glih ena vrlina, čeprav nekaterim to nikoli ne bo jasno, ker so über liberalni in smatrajo pijančevanje, kot ustavno izrecno zagotovljeno pravico. =)
OM, F, G!

luky ::

pomojem on sploh ni bil policaj sam vi ste bili preveč pijani da bi to dojeli pa je šele danes prišlo za vami :D


Boljše jim nisi mogel odgovoriti.......
luky!

WamPIRe- ::

pomojem on sploh ni bil policaj sam vi ste bili preveč pijani da bi to dojeli pa je šele danes prišlo za vami :D


Saj se je dogodek zgodil danes ;)

poweroff ::

Ehm, pol so pa bele miške malo zamenjale datum.

No, resno. Policaj je bil lahko zadihan zaradi vožnje s kolesom. Ampak da, policisti na kolesu so navadno uniformirani. Jaz bi zahteval da dobro pokaže značko in če bi posumil, da ni prava bi poklical na 113, da se nekdo izdaja za lažnega policista.

Verjetno bi se potem prava zabava šele začela. :-)
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

Ejsi_Disi ::

Kot mulc sem tudi sam par folka takole nategnil. NEkoč sem dobil policijsko značko in sem jo namontiral v črno usnjeno denarnico. In potem se je zabava začela.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Goldee ::

Eeeeej, sej sm mal pozn, ampak tud nas sta ustavla una dva na kolesu tist dan. Na hitrco sta pokazala značko in rekla, da smo preglasni. Pa nismo bli. Morm pa rečt, da mi je blo use skup prou mal smešno.
Ampak z dvemi pijanimi wannabe zajebanci se pač ne greš prerekat :-)
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Yossarian ::

Beli Zajcek, zdaj pa preberi, kaj sploh sprašuješ. Ti praviš, da si bil pijan (vendar ne tako hudo) in ocenjuješ nekoga drugega, da je bil pijan; joj, joj.

Pa še eno brezvezno si začel s tem tvojim pijanskim (ampak ne hudo) postom: sploh ne vemo, če sta bila "modela&quot policista;, pa se je že razvila debata o neustreznem ravnanju policistov.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Seveda. In ker kljub "dokazom" sodišče ne "reagira", gre pri vsem skupaj še za slabo delo sodišč.

(seveda je napisano treba brati z veliko mero ironije)
sudo poweroff

Beli_Zajcek ::

Mah sej sem prespal pa mi je jasno, da je zadeva zaključena. Praviš Yossarian, da ne morem sodit o pijanosti? Bil sem pijan, ampak model ni mogel stat na kolesu, medtem ko noben od nas ni imel podobnih problemov. Sicer sem pa post napisal takoj ko sem prišel domov, pa če bi bil mrtvo pijan ne bi bil sposoben pisat. Zdaj ne vem če je bil policaj, nastop je imel vsekakor dovolj aroganten :) Značka pa je bila prava, ali pa zelo dober ponaredek. Ampak kot je Goldee rekel, z dvema pijanema wannabe zajebancema se ne greš prerekat. Sem pa vas vprašal kako je najbolje ravnat v takem primeru, tako da post ni čist napačen imho. Pa na tem forumu najdemo teme o marsičem, tako da se mi zdi, da nisem najbolj "neumne" odprl. Kar mi je šlo takrat po glavi je, da lahko v primeru, če pokličem policijo in se modela na kolesu izkažeta za policaja, pač trdita, da smo bili glasni na javnem mestu in potem pokasiramo eno položnico. Ob vsem kvalitetnem delu policije in pa raznih temah na policist.si forumu z naslovom kaznovanje policajev oziroma kakšen prasec moraš bit, da kaznuješ so-policaja, ki si ga dobil v prekršku, pač nimam najbolšega mnenja o naših plavih angelih.

Utk ::

Ne sekiraj se. Nihče nima najboljšega mnenja :)

Yossarian ::

Zajcek, torej je imel dovolj aroganten nastop, da bi lahko bil policaj?

Sicer pa si glede legitimiranja oglej čl. 31 Zakona o policiji

31. člen
.
.
.

(4)Kadar policisti opravljajo naloge v civilni obleki, se morajo pred tem legitimirati s službeno izkaznico. Če okoliščine tega ne dopuščajo, se morajo ustno predstaviti kot policisti. Takoj, ko je možno, pa se morajo legitimirati s službeno izkaznico.

pa še Uredba o uniformi

Kolesarska uniforma

20. člen


Kolesarsko uniformo sestavljajo: kolesarska čelada, majica s
kratkimi rokavi, kratke in dolge kolesarske hlače, kolesarske
rokavice ter kolesarski čevlji.

Rokavice in čevlji so črni, drugi deli pa so temnomodri.

Tu pa si oglej več o izkaznici
Uradni list RS, št. 6-365/2001, stran 547
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

AndrejS ::

Lahko pa zadevo prijaviš, da se 2 vidno pijana na kolesih predstavljata za lažne policaje.

Poznam pa primer, ko je vinjen policaj se nekaj "šopiril" s službeno izkaznico. Zato so mu jo odvzeli!

Beli_Zajcek ::

@Yossarian
Pa česa ne razumeš? Bila sta na svojih zasebnih kolesih izven uniforme, vsaj eden izmed njiju pa je bil močno pijan. Ja njegov nastop je bil zelo aroganten, kot sem že doživel pri policajih. Pa kaj je to kaj takega, če to napišem? Moje mnenje o njih ni najboljše in glede na stanje v državi še lep čas ne bo. Kultura v podjetju (lahko smatramo tudi policijo za podjetje) se spreminja počasi. Kot sem pa napisal imam pa problem, da pijani policaji poskušajo karkoli izvajati. Pa če so v uniformi ali pa v civilu. Zdaj naslednjič sem itak sklenil, da pokličem patruljo, pa riskiram cca. 40 eur. Bodo že trezni policaji ugotovili ali je res eden izmed njih ali ne. Ker to je bil edini problem, ki sem ga imel. Pijan policaj naj lepo kliče na 113, če ima kakršenkoli problem, ne pa da sam v stanju zmanjšane prištevnosti poskuša izvajati policijska pooblastila. A sem mogoče čuden, ker si želim prisebnih policajev?

Loki ::

ce sta bila v "civilu" in pijana, bi ju zadrzali tam in poklicali zaresne policaje. ce se ne motim, so tudi na kolesarski uniformi znaki policije (prisiti emblemi).
I left my wallet in El Segundo

Hardstyle ::

Ja se pa te vidiš če ma policijsko kolo ali ne :) Če pride z ponyem poštrihanim na rasta barve potem mi lahko kaže nevem kake dokumente pa niti ne trznem

Goldee ::

ce sta bila v "civilu" in pijana, bi ju zadrzali tam in poklicali zaresne policaje. ce se ne motim, so tudi na kolesarski uniformi znaki policije (prisiti emblemi).


Ja, in potem bi te tam prebutala. Eh, v takih primerih si samo rečeš let it go.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vedenje policista - nekorektnost in prepotentnost! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33349260 (31426) CaqKa
»

Pravno vprašanje — prekršek

Oddelek: Loža
433933 (2457) nastyboy
»

Do smrti povožen na pločniku. Kriv. Posledice? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1348642 (5079) perci
»

Alko+kolo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
748071 (6998) Izak

Več podobnih tem