» »

Alko+kolo

Alko+kolo

«
1
2

Lucifix ::

A slučajno kdo ve kok je kej povprečno kazen če te policaj ustavi na kolesu in napihaš več kot 0.5?

Kaboom ::

to sprašuješ ker to nameravaš naredit ?
ali si napihal več kot 0.5%. pa si pozabo kolko ti je policist zakasiro, namen nakazila in številko tekočega računa ker si bil preveč pijan ? :D
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Yohan del Sud ::

Nism gvišn za točn znesek, je pa več če policaja pokozlaš...

Lucifix ::

Hehe to glih ne nameravan narediti, ker se mi je že zgodil ;( . Pa tudi nisem pozabil kok mi je policaj povedal da bo prišel znesek, ker je reku da grem pred sodnika za prekrške. Vem da ni pohvalno, ampak je že bolš kolo kot pa avto.

Caboose ::

ehhehe, moreš znat pihat. Seveda bo to bolj težko če oš mrtvo pijan, če pa si spil samo 3-4 piva pa se da to lepo zafejkat >:D
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.

brandy ::

ganja ne bluzi. To ni res.

-MiS- ::

no ko ste vsi vsevedni možje, kak pa pol lahk s 3-4-rimi pirčki napihaš 0,0 al pa skor nula nula ? >:D

p.s. mogoče pred tem poližeš ena dva rupuruta, pa mirno čakaš vsaj ene 10-15 min (toliko si lahko vzameš preden pihaš v alkotest - preverjeno) :D

gorenc ::

za pijanost na kolesu so iste kazni kot ce te dobijo za volanom. poznam nekoga ki je pihal 1.1 (na kolesu) in mora sedaj placati 90.000sit:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gorenc ()

bf4ed ::

:D :D :))
Sem ravno slikal policaje kak so dva tipa pijana ustavili v Lendavi.Policaji s lučmi brez sirene ona dva se pa samo dalje peljete sploh nista skužila v čem je fora.Aja pozneje sta preklinjala ko sta dobila kazen nevem kolko ampak plačat morata.Ustavili so jih pa zato ker nista imela luči potem sta pa še pihala.





Kaboom ::

bf4ed - čuden hobi...

v tej temi brez luči ? mrtvo pijano...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

bf4ed ::

Saj sem že 3x slikal policaje ponoči ko so prišli k nam nekaj gnjavit!
In kaj mi morejo lahko mi ga potegnejo, pa še to samo kaka dobra policajka.8-)

Thrivial ::

Kadar pijem se vedno vozim s kolesom. Kazni so pa, akhem.. malce idiotske. Popijem nekaj pirov in imam izbiro: kolo ali avto; izberem kolo. Kot udelezenec prometa sem nevaren priblizno toliko kot pijan pesec. Da bi jih poslal nekam... ;((

Mimogrede: izpita ti ne morejo vzeti, ne? Lahko jim dam kolesarskega iz 3. razreda. :P

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

Ziga Dolhar ::

Thrivial: Kak si se ti pokvaru, mladenič! Nikol si nisem mislu, da boš veliki Gatsby, ups, Pijanec ;). j/k >:D

frudi ::

Kot udelezenec prometa sem nevaren priblizno toliko kot pijan pesec.

mimogrede, pešec ali kolesar, ki nepredvidljivo poplesuje od enega roba cestišča do drugega je še kako nevaren za ostali folk na cesti!
če si pijan za moje pojme nimaš kaj iskat na cesti, v/na kakršnemkoli prevoznem sredstvu, niti peš ne. če hočeš po vsej sili domov, pokliči taksi ali pa se plazi po jarkih ob cesti, ne pa da druge spravljaš v nevarnost.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Sergio ::

Ziggga: Gatsby ni vozu pijan. Vozila je Daisy.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

para-site ::

Vam povem eno foro uporabno za pijance višjega razreda. Če te ustavjo kapsi in si siguren, da boš napihal več kot 1,5, enostavno zavrneš pihanje in odvzem krvi. To pomeni, da si avtomatsko priznal 1,5, kazen 90000 pade od šusa.In kaj prišparaš in zakaj je ta finta smart?
Tako se izogneš odvzemu izpita, kajti odvzem izpita je pri več kot 1,5 torej se s tem izogneš veliko stvarem, 2 letne prepovedi delanja izpita, zajebavanju z delanjem izpita in stroškom izpita, potem ko nardiš na novo izpit moraš spet dve leti met 0,0... in še veliko drugim stverem.
Ne morem si predstavljat, da bi mogu bit dve leti in še kar bi rabu za nardit izpit, brez vozit avto. Prašte se vi, kolko ste se navadli na avto in kolko bi bla beda brez.

Thrivial ::

frudi: huh, pri katerem delu se nisva razumela?

pešec ali kolesar, ki nepredvidljivo poplesuje od enega roba cestišča do drugega je še kako nevaren za ostali folk na cesti


In kaj sem jaz napisal? Tako ali tako se vecinoma prevozim na kolesu in se imam za dobrega kolesarja; po 3 pirih niti malo ne poplesujem po cesti, ampak peljem lepo naravnost. Razlika je v hitrosti in v reakcijskem casu - s kolesom se vozim povpr. 25 km/h, poleg tega pa imam se obcutno vec izkusenj kot z avtomobilom in bistveno manjso zavorno pot, naletno maso in tako dalje. Po 3 pirih sem na kolesu kot udelezenec prometa priblizno toliko nevaren na kolesu kot trezen, v avtomobilu pa sem lahko ze potujoca krsta.

Tako ali tako pa na cesti po kateri se vracam srecam v povprecju okoli 0,8 avtomobila na noc in 0,3 pesca. Aja, pa vcasih kaksnega policaja. Ce grem kam dlje imam trezen prevoz ali pa prespim in potem zjutraj stopam.

Ziggga: hihi.... :)

lp
:: Member of Eror Team ::

... and Eror Team is gone...

brandy ::

Para-Siete, res me zanima kje v zakonu si to nasel. Sem pogledal v ZVCP (Zakon o varnosti cestnega prometa), pa tega nikjer nisem nasel. nasel pa sem tole:

Preizkus

120. člen

(1) Policist lahko zaradi ugotovitve, ali ima udeleženec v cestnem prometu v organizmu alkohol ali več alkohola, kot je dovoljeno, odredi preizkus s sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola. Če se s preizkusom ugotovi, da ima voznik motornega vozila v organizmu več alkohola, kot je dovoljeno, mu policist odredi prepoved nadaljnje vožnje in mu začasno odvzame vozniško dovoljenje, zoper druge udeležence v cestnem prometu pa lahko odredi ukrepe, s katerimi jih izloči iz cestnega prometa. Stroške preizkusa plača udeleženec v cestnem prometu, če se izkaže, da ima v organizmu več alkohola, kot dovoljuje ta zakon. V nasprotnem primeru stroški preizkusa bremenijo organ, ki je preizkus odredil.
(2) Policist vodi zapisnik o preizkusu, ki ga podpiše tudi udeleženec v cestnem prometu, za katerega je bil odrejen preizkus. Če odkloni podpis, mora policist vzrok odklonitve vpisati v zapisnik in odrediti strokovni pregled voznika.
(3) Udeleženec v cestnem prometu, ki mu je odrejen preizkus s sredstvi ali napravami oziroma strokovni pregled, mora ravnati po odredbi policista. Če strokovni pregled ali preizkus odkloni ali ga ne opravi tako, kot je predpisal proizvajalec sredstev ali naprav, policist to vpiše v zapisnik, odredi prepoved nadaljnje vožnje in odvzame vozniško dovoljenje. Udeleženec v cestnem prometu lahko odkloni preizkus samo iz zdravstvenih razlogov; v tem primeru policist odredi strokovni pregled.
(4) Če udeleženec v cestnem prometu oporeka rezultatu preizkusa, policist odredi strokovni pregled. Na strokovni pregled odpelje voznika s službenim vozilom policist, ki ga je odredil. Stroške prevoza udeleženca v cestnem prometu do kraja, kjer se opravi strokovni pregled, in stroške pregleda, plača udeleženec v cestnem prometu, če se izkaže, da ima v krvi več alkohola, kot to dovoljuje ta zakon. V nasprotnem primeru stroški prevoza in pregleda bremenijo organ, ki je pregled odredil.
(5) Če policist sumi, da je udeleženec v cestnem prometu pod vplivom mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih sredstev, ki zmanjšujejo njegovo sposobnost za vožnjo, odredi preizkus s posebnimi sredstvi oziroma napravami ali strokovni pregled, mu prepove nadaljnjo vožnjo in začasno vzame vozniško dovoljenje. O morebitnem ugovoru na policistovo odredbo odloči policistov predstojnik takoj, najpozneje pa v štirih urah. Ugovor ne zadrži izvršitve preizkusa oziroma strokovnega pregleda. Stroške prevoza do kraja, kjer se opravi preizkus oziroma strokovni pregled, in stroške pregleda oziroma preizkusa, plača udeleženec v cestnem prometu, če se ugotovi, da je pod vplivom mamil, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih sredstev.
(6) Če policist sumi, da udeleženec v cestnem prometu zaradi duševnega stanja ali telesnih pomanjkljivosti oziroma bolezni predstavlja nevarnost v prometu, ga izloči iz prometa, mu prepove nadaljevanje vožnje in predlaga kontrolni pregled.
(7) Z denarno kaznijo najmanj 90.000 tolarjev ali kaznijo zapora se kaznujeta za prekršek voznik in voznik inštruktor, ki ravnata v nasprotju s tretjim, ali petim odstavkom tega člena. Poleg denarne kazni ali kazni zapora se vozniku in vozniku inštruktorju izreče tudi sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, ne glede na število do tedaj doseženih kazenskih točk.

Se mi zdi, da govoris kr mal na pamet.



para-site ::

bandy:

Se mi zdi, da si ti to copy-pasteal kar brez prebrat. Nikjer ne piše, da ti nimaš pravice odklonit kakršnegakoli testa in kakšne so posledice odklonitve.
Sicer pa, ali mi verjameš ali ne, mi je prav vseeno, ti kar pihaj, če misliš, da boš bolje prišel skozi. :D
Sem pa siguren, da bo to prebral še kdo, ki mi bo verjel in bo v situaciji reagiral pravilno, si prišparal kup nevšečnosti in denarja ter mi bil za to hvaležen.
Aja, še za dodat, jaz nisem iz pravniške stroke in se na te stvari ne razumem, sem pa za to "luknjo" slišal iz ust osebe, ki je po poklicu državni tožilec. Verjamem, ne samo zaradi poklica, ampak tudi ker osebo dobro poznam, da se na zakone spozna malo bolje kot ti.

Kostko ::

Nikjer ne piše, da ti nimaš pravice odklonit kakršnegakoli testa in kakšne so posledice odklonitve.

seveda da piše:

(3) Udeleženec v cestnem prometu, ki mu je odrejen preizkus s sredstvi ali napravami oziroma strokovni pregled, mora ravnati po odredbi policista. Če strokovni pregled ali preizkus odkloni ali ga ne opravi tako, kot je predpisal proizvajalec sredstev ali naprav, policist to vpiše v zapisnik, odredi prepoved nadaljnje vožnje in odvzame vozniško dovoljenje. Udeleženec v cestnem prometu lahko odkloni preizkus samo iz zdravstvenih razlogov; v tem primeru policist odredi strokovni pregled.
Human stupidity is not convergent, it has no limit!

para-site ::

No zdej se pa vsi delate pametne, pa ne razumete niti razlike med odvzemom vozniškega dovoljenja in sankcijo prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.
Če mi za en dan vzamejo izpit in ga moram drugi dan, ko se streznem, it iskat na policijsko postajo, to zame sploh ni problem. Problem je, če nimam kaj it iskat in ostanem brez izpita.

Kostko ::

No zdej se pa vsi delate pametne...

kokr vem se moje prejšnje sporočilo nanaša na stavek:
Nikjer ne piše, da ti nimaš pravice odklonit kakršnegakoli testa in kakšne so posledice odklonitve.

kjer se pa žal motiš :)
Human stupidity is not convergent, it has no limit!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kostko ()

para-site ::

S tem, ko napišeš samo, da se motim, in ne razložiš zakaj, nisi povedal še nič.
Sicer pa maš odgovor v mojem prejšnjem postu: Če te na smrt pijanjega vstavijo in da nočeš ne pihat, ne na odvzem krvi, ti enostavno poberejo izpit, drugi dan se oglasiš na policijski pstaji in dobiš izpit nazaj. Denatna kazen seveda sledi, ker pa ti niso uspeli zmerit alkohola v krvi, se predpostavlja, da je bila dosežena meja 1,5 (ne presežena). In v tem je bistvena razlika. Ne obstaja razlog za sankcijo prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, ki posledično ne more biti izvedena.

Kostko ::

S tem, ko napišeš samo, da se motim, in ne razložiš zakaj, nisi povedal še nič.

eh, ti pa res ne razumeš... rekel sem da se motiš samo takrat, ko si rekel da v tekstu tega ni zapisanega. za ostalo nisem trdil nič. drugič pa mau bolj poglej in ne blebetaj neumnosti. :D
Human stupidity is not convergent, it has no limit!

freserovski ::

kaj pa virus HIV? En, ki ga poznam je to že naredil, odklonil je pihanje, so ga peljali na kliniko, da mu odvzamejo kri, pa je vprašal zdravnika, če mu lahko napiše potrdilo, da se z odvzemom krvi ne more ukužit z tem virusom ali kakšnim drugim, zdravnik mu tega seveda ni potrdil in tipson jo je odnesel poceni:\

ps. to je blo sicer že pred leti, zaj pa ne vem kako je z tem
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Zgodovina sprememb…

para-site ::

Ah, sej mogoče je res, da govorim neumnosti, samo jaz še vedno trdim, da v zakonskem tekstu ne piše, da nimam pravice zavrniti alkotesta bilokake vrste. Ker pa tako rad copy pasteaš, bi te prosu za del teksta, ki naj bi po tvojem govoril o tem. Dokler pa ne boš podkrepil tvojih besed s čim bolj trdnim, bodo tvoji posti blebetanje neumnosti, ne moji, jasno?

Kostko ::

ti si napisal tole:
Nikjer ne piše, da ti nimaš pravice odklonit kakršnegakoli testa in kakšne so posledice odklonitve.

vendar v tekstu, ki ga je pejstal brandy piše da če strokovni pregled ali preizkus odkloni ali ga ne opravi tako, kot je predpisal proizvajalec sredstev ali naprav, policist to vpiše v zapisnik, odredi prepoved nadaljnje vožnje in odvzame vozniško dovoljenje.

torej posledico so bile jasno napisane. in btw: teli pogovori se mi zdijo nekam offtopic... :\
Human stupidity is not convergent, it has no limit!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kostko ()

brandy ::

para-site, point tvojega vpisa ni pravica odklonitve preizkusa temvec, seznanitev bralcev tega foruma, kako cimbolje priti skozi postopek kadar sumis, da imeas v krvi vec kot 1.5 alkohola in te policija ustavi.

Z mojim vpisom se ugovajal samo temu. Kje si ti razbral, da sem ugovarjal pravici do odklonitve ves samo ti.

Ce bi moj vpis oz. copy-paste prebral do konca bi namrec videl, da je v 7. tocki zagrozena kazen voznikom in instruktojem, ki odklonijo preizkus.

Ta kazen pa je enaka zagrozeni kazni, ce vozis z vec kot 1.1 oz 1.5 alkohola v krvi.
Da je temu tako ti dam se en copy- paste (pa ga preber do konca)

Koncentracija alkohola v krvi

117. člen

(1) Med vožnjo v cestnem prometu, in ko začnejo voziti ne smejo imeti alkohola v krvi:
1. vozniki motornih vozil kategorije C, E ali D;
2. vozniki vozil, s katerimi opravljajo javni prevoz oseb in stvari ali prevoz oseb za lastne potrebe;
3. vozniki vozil, s katerimi prevažajo nevarne snovi;
4. vozniki, ki jim je vožnja motornega vozila osnovni poklic, kadar opravljajo ta poklic;
5. vozniki inštruktorji, dokler usposabljajo kandidate za voznike pri praktični vožnji vozila;
6. kandidati za voznike pri praktičnem usposabljanju;
7. vozniki začetniki.
(2) Ostali vozniki imajo lahko do 0,5 grama alkohola na kilogram krvi pod pogojem, da tudi pri nižji koncentraciji alkohola ne kažejo znakov motenj v vedenju, katerih posledica je lahko nezanesljivo ravnanje v cestnem prometu.
(3) Voznik oziroma voznik inštruktor, ki ravna v nasprotju s prvim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:
a) če ima od 0,00 do 0,50 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 25.000 tolarjev in 1 do 3 kazenskimi točkami;
b) če ima od 0,51 do 1,10 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 35.000 tolarjev in 2 do 4 kazenskimi točkami;
c) če ima več kot 1,11 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 90.000 tolarjev in 5 do 7 kazenskimi točkami, ali s kaznijo zapora in 5 do 7 kazenskimi točkami.
(4) Voznik, ki ravna v nasprotju z drugim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:
a) če ima do 0,50 grama alkohola na kilogram krvi in kaže znake nezanesljivega ravnanja, z denarno kaznijo najmanj 20.000 tolarjev in 1 do 2 kazenskima točkama;
b) če ima od 0,51 do 1,10 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 35.000 tolarjev in 2 do 5 kazenskimi točkami;
c) če ima nad 1,11 grama alkohola na kilogram krvi, z denarno kaznijo najmanj 90.000 tolarjev in 5 do 7 kazenskimi točkami, ali s kaznijo zapora in 5 do 7 kazenskimi točkami.
(5) Vozniku motornega vozila, ki ima v organizmu več kot 1,5 grama alkohola na kilogram krvi, se izreče sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, ne glede na število do tedaj doseženih kazenskih točk.

In kaj pridobis ce odklonis preizkus? to kar trdis ti siguno ne temvec le strosek nekaj k/sit kolikor ti opravljeni preizkus zakasirajo.

Ce za svoje trditve kje najdes zakonsko podlago pa te prosim, da jih z debelimi crkami objavis sam pa se ti ze vnaprej globoko in iskreno opravicujem.

Aja pa se to. Voznjo pod vplivom alkohola obravnavajo sodniki za prekrske in ne sodisca. Slednji le v primerih, ko so storjena KD (prometne nesrece in podobno.) Torej se javni tozilci praviloma s temi stvarmi ne ukvarjajo in lahko recem, da jih tudi ne poznajo tako dobro.

Za mene osebno je mnenje javnega tozilca o tem enako mnenju zivino zdravnika o mojih zdravtvenih tezavah.





para-site ::

Kostko: tebi sploh ne bom odgovarjal, ker itak stalno nabijaš eno in isto, verjetno sploh ne preberes mojih postov.

Brandy:
Dobro veš, da zakonske podlage, ki bi zagovarjala moje stališče, ni. Kar je tudi normalno, pijancev se ne ščiti. Dobro pa je poznat svoje pravice, če se znajdeš v takem položaju. Zdej moram šibat, bom pa jutri probal kaj več o tem zvedet, da potem vidmo, če je to res. Neumno bi blo, da bi me policaj ustavu in bi se neinformiran zmišljeval razne fore pred njim.
Pa še drugi povejte kaj, kakšne izkušnje v podobnih primerih, da bomo meli kaj mlet.

madmitch ::

Še ena zelo dekadentna in obskurna ideja, kaj pa če nebi vozil, ko piješ?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Ziga Dolhar ::

madmitch: kaj pa, ko raje ne bi pil? :]

zvitorepec ::

Kot voznik imam ze nekaj let izkusenj, zato moram odgovorit na naslednje:

- trditev, da je nekdo kot pijan kolesar manj nevaren na cesti kot avtomobilist je cista neumnost. Na cesti nisi sam! in zato ne ogrozas le sebe: ce pripeljem za tabo z avtom, medtem ko ti opletas naokrog imas 2 moznosti - ce jaz ne uspem pravocasno reagirati (zavirati, se ti izogniti,...) potem te zadenem in ti umres 0:); lahko pa se ti izognem, a pri tem zletim s ceste in se ubijem jaz :'(! Alkohol in promet sta medsebojno izkljucujoca pojma!!!

- druga stvar: ce odklonis kakrsenkoli preizkus alkoholiziranosti ti policaj takoj odvzame izpit, temu pa potem sledi se sodnik za prekrske, ki odredi prenehanje veljavnosti izpita!

Pa pametno po cesti!!!
HOWGH!

madmitch ::

Ziggga, tut to ni neumno, samo večina jih je prepričana, da se zabavati ne da brez enormnih količin alkohola. In ob tem mislijo, da so še veliki frajerji, ko lahko "toliko" požlampajo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

goranTNT ::

Hehe si pa prov zamisljam kako si pihu.
Kva bomo s tabo? :D

ABX ::

Če znaš pihat se da magično cifro pomanjšat.

Pihal sem že več kot 20x
Odvzem izpita 2x
Kazni do zdaj 10.000 Sit (stari zakon)
Nesreč 0

Sicer pa sem se malo umiril. :)


1. Po zadnji pijači počakajte vsaj 2 uri preden stopite v avto.
2. Vržite nekaj vode v sebe
3. Kadar pihate zahtevajte 15 minut pavze ( češ da ste kadili) in med temi 15 minutami izvajajte hiperventilacijo.
4. Med pihanjem pihajte le toliko da aparat ne zapiska. Sicer po tretjem poskusu postanejo malce nervozni vendar jebiga.

In pamet med noge :)

P.S Aja, baje da obstajajo neke tablete, ki naj bi pomagale. Osebno nisem še poizkusil.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

para-site ::

Se strinjam, da je najboljše nč pit, kadar se vozi...

ABX: Poznam nekoga, k je mel flaškico olja prtrjeno pod volanom. Če ga ustavjo kapsi, hitro zvrne dol tisto olje (bljahhhh), ki mu potem nardi navrk kot en sloj, da se ne voha alkohola. Svašta...:D

Zdej pa vam povem, da ga ni boljšga kot to, kar se je meni zgodilo. Grem pihat, kaps že vesel, kako me bo nafukal, napiham točno 0,50....:D :D :D To moraš videt sad face.:D Srečno vožnjo, najrajši bi me pa nalomu s pendrikom...

ABX ::

Če se ne motim je 0,5 že kazen.

Sem pa že videl listek z 0.49.

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

para-site ::

Mogoče je zdej 0,50 že kazen, takrat ni bla.
Mam tudi jst spravljen tisti listek nekje...:D

chucki ::

AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Ziga Dolhar ::

madmitch jst sem se ga v življenju "napil" enkrat.Alkohola nisem vajen, takrat sem pa, nevem zakaj, popil 5 unionov ter 2 jagra. Aja, sem bolj 'suhcane' (zelo milo rečeno) postave.

Kako sem se oni večer obnašal, se zlo dobro spomnim. In tistega, kar se spomnim, me je zlo sram -- obnašal sem se kot ButeljTM, pa zavedal sem se, da sem kot en ButeljTM, ampak sem kar lepo vztrajal, ker je blo fino. Argh.

BTW... Voziš po cesti, v krvi imaš alkohol. Dragi prebivalec Zemljice, po pravici ti povem da raje vidim, da plačaš globo ter izgubiš izpit, kot pa da prelisičiš alkotest ter se srečava na cesti. ;((

Lucifix ::

Po eni strani pa hvala bogu da so počitnice tu. Zakaj? Bom vsaj delal in si prislužil kazen hehe. Tko vsaj starci ne bodo zvedli. Drugač pa je bil takrat bus zame malce predrag (dve smeri: 460 sit). Ok, če primerjam kazan, bi sigurno šel raje z busom. Sicer pa tele busi tudi čudno vozjo. Greš zvečer vn, pa po 0:00 uri postane fula bedno... zamudiš bus... taxi je predrag za enga... pa greš raje s kolesom. Pred dogodkom se mi je zdel kolo boljša rešitev (ni blo prvič), zdej pa sigurno taxi ali bus. Hja... lekcija je bila. PS: pa 5 min pred tem sm kadu... pa sm malce pozabu da bi lahko imel še 15 min pavze pred pihanjem. Jojjiiiii jst!!! ;( Kok pa kej več napihaš če prej kadiš?

.:joco:. ::

Baje alkotest lahko odstopa za 0.2 tko da 0.69 ni kazni. Ne spomnim se zdej, lahko da je blo tut 0.02:\

Če boš mel sodnika, mu povej, da nisi vedel da lahko čakaš 15 minut, da si ravno pred tem ruknil enga jegra in pokadil cigaret (nič drugega), da te niso opozorili, da mobitel lahko spremeni rezultat, da si ga imel v prsnem žepu.

Je pa tudi finta v tem, da ti izpita ne vzamejo, če nočeš nič pihat, ne na odvzem krvi. Samo je problem, ker se s policaji nič ne da zmenit in kar hočjo, da pihaš.

Je pa ena še boljša fora, pa ne vem če bi jo izdal, ker se pol hitro razpase in pol ko se take luknje v zakonih preveč razpasejo, jih hitro pokrpajo.>:D
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Lucifix ::

Joco dej mi to foro pošlji po emejlu. (za kdaj drugič). Pa se ne bo razvedl. Zakaj pa gsm? Hmm... kako naj rečem da sm ga imel na "prsih"? Al kje že? PS: pa glih tist dan sm zvedu da sm maturo naredu :))!! Bom imel še en izgovor več lol

.:joco:. ::

Ja, kao da si mel mobitel v prsnem žepu... Baje lahko vpliva na rezultat.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

||_^_|| ::

Sam neki: a če sm jst na kolesu pijan k krava, pol mi loh prbijejo tut točke?

Lucifix ::

Jst sm slišal govorice da ti odzamejo tudi vozniški izpit. Ampak sm takrat policaja vprašal, če kaj glede v. izpita. In mi je reku da to je čisto druga kategorija in da ne vpliva na v. izpit. Po tej logiki, ne moreš dobiti kakšnih točk.

sketch ::

Ni mi jasno, kako se lahko sploh usedeš v avto, če veš, da si pil. Mislim, razen če nisi res toliko nadelan, da ne veš, kaj delaš - potem te pa morajo itak kolegi priklenit, da zunaj ostaneš.
Če pa se imaš vsaj malo pod kontrolo - mi ni jasno, kako se lahko usedeš v avto pijan oz. pod vplivom, čeprav se ti zdi, da si trezen.

lp
s.
Adapt and overcome.

Lucifix ::

Sketch a to zame govoriš? Al pa za koga druzga?

sketch ::

Na splošno, za vse. Ni mi čisto jasen koncept - veš, da ti reakcije ne špilajo, veš, da spravljaš v nevarnost ne samo sebe (kar bi bilo čisto OK) ampak tudi vse druge udeležence v prometu. In odločiš se, da boš riziku prometne nesreče izpostavil ne samo sebe, amapk tudi vse ostale. Kar pa se mi ne zdi prav...

lp
s.
Adapt and overcome.

Lucifix ::

Klele pa se sigurno strinjam s tabo! Pa sej je vse čisto samoumevno da večina nesreč povzročijo pijani vozniki. Koker da folk še ni pogruntal kaj delajo ko gredo pijani na cesto?! A se men zdi al pa je res da se takšne nesreče bolj dogajajo izven večjih mest? Pa ne me narobe razumet, ampak če grem kdaj ven iz ljubljane, slišim mnogo pogovorov kjer so mi rekli da gre dostkrat kdo pijan iz žura in odpelje par folka dam. Kar pa je dostikrat bolj neodgovorno, kot če greš sam v avto (pijan seveda)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alkohol in vožnja. Nekdo je spet upal, da se bo "izmazal" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10716253 (13197) Mare2
»

Brisanje prometnih kazenkih točk

Oddelek: Loža
329402 (8173) mat xxl
»

vožnja pod vplivom alkohola (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8218405 (15722) St235
»

Vožnja pod vplivom alkohola - Voznik začetnik!!!

Oddelek: Loža
4313720 (12756) gzibret
»

Škandalozna luknja v zakonu

Oddelek: Loža
205535 (4738) MadMicka

Več podobnih tem