» »

Do smrti povožen na pločniku. Kriv. Posledice?

Do smrti povožen na pločniku. Kriv. Posledice?

«
1
2 3

Tilen ::

Situacija je ... obupna.

Od kolega oce je na plocniku povozil nedolznega pesca. Med voznjo je zgleda hotel pocivat in preutrujen zapljal na plocnik, kjer je z malomarnosti zbil pesca, kateri je na kraju dogodka umrl.

Zanima me kaksne bodo posledice... men je zlo hudo za njih. Pomoje bodo najebal... hudo.

Policija je zahtevala na kraju se direktorja firme, ki je moral posredovati podatke o delavniku omenjene osebe. Ta oseba ni nikoli pila in nic takega... ampak zdaj to, to ti unici lajf,druzino vse. Tipu se je baje ze zmesal in je trenutno v bolnici...

Žena nima izpita za avto, on jo je vedno vozil v sluzbo, sina v solo ...

Kako naj taksna druzina zivi naprej?
Koliko bo dobil?
Kaksne moznosti ima?
...

lp,

Tilen
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
  • spremenil: Tilen ()

Tomay ::

Če bo imel dobrega odvetnika sploh ne bo sedel, mogoče mu bodo samo izpit vzeli.
Drugače pa so kazni 6 - 7 mesecev. Podoben primer je bil tu v bližini, ko je en povozil deklico do smrti. Ni bil pijan je pa vozil prehitro. Dobil je sedem mesecev, pa se je pritožil.
Voodoo 4Ever

whatever ::

Bad to. :( Bogi pešec in un ki je to nardil, če ni namerno in ga je spregledal. Lahk rečem sam da sočustvujem s tabo.

Tilen ::

Kaj pa kako placevanje za dusevne bolecine kot je to pr nas v navadi?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

swar ::

Hja nej bo ta dogodek vsem unim ki divjajo po cestah in se delajo frajerje v opomin.

Tomay ::

To pa krije obvezno zavarovanje do zavarovalne vsote 40mio ali nekaj takega, piše na zavarvalni polici. Če pa tožba presega ta znesek, pa mora plačati on sam.
Voodoo 4Ever

jype ::

Hja, jeba. To se vam zgodi, ce vozite avtomobile.

Po moje bi moral vsak, PREDEN se gre peljat, premislit, ce je sposoben vozit. Po moje bi morali v avto solah ucit enako kot v solah letenja: checklist, ok, ok, ok, ok, ok, ok, ok, ok, ok, ok, [...], ok, gremo. Ce katerikoli ok ni ok, pocakamo.

Skoda, da ljudem ni jasno, da upravljanje z avtomobili zahteva doloceno mero odgovornosti, ki je, kot vidim, vecina ne premore.

Vceraj se je v brata od deklice zabilo eno teslo, ki je pripeljalo v rdeco. Brat je naivno mislil, da se lahko pelje skozi krizisce, ce ima prednost in zeleno luc. Tisto teslo mu je vdrlo v zadnja vrata, obrnilo in odpeljalo s kraja nesrece. Noro. Kolk bolan moras bit, da ti se dovolijo upravljat s pol tone tezko ali tezjo plehnato gmoto?

Tilen ::

Zdaj sem zvedel da bo se baje firma naf**** ker tip skor cele dneve dela...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tomay ::

@swar
Če se družinski oče prelje domov z šihta pa zaspi za volanom to ni nobeno divjanje. To se lahko zgodi vsakomur ki sede za volan.
Voodoo 4Ever

DSmidgy ::

Pomojem ne more dobit nič za duševne bolečine, če je bil storilec in ni bil dodatno zavarvan (socializma ni več, če ne veš) ali pa avto kasko zavarvan in je to vključeno (če to zavarovanje sploh obstaja pri kasku ali dodatnem zavarovanju (ne mešat z zavarovanjem pri Vzajemni)).

Bl ti bo pa kakšen pravnik povedal al pa kakšen, ki se je že srečal s tem problemom.

Tilen ::

Saj ne mislim za njega, za druzino, ki je sedaj brez oceta sprasujem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

jype ::

Ja. Mene tut skrbi, ker MOJ fotr tut tok dela.

Zakaj dela? Ker se nekaterim fajn zdi kapitalizem. Klinac pa sociala, pa 40 urni delavnik, naj delajo kolikor lahko. Vec delajo, vecji profit imamo. Fino. Ojej, zdej se nam je pa zaletu z avtom ker je zmatran su iz sluzbe po 12 urah dela, nic hudega, bomo dobili novega, saj je brezposelnost tko in tko visoka.

V Skandinaviji (moja obljubljena dezela, vcasih jo malo prevec idealizirano slikam) se pa to ne dogaja, ker so kazni za krsenje pravic delavca dovolj visoke, da se profita NE DA vec ustvarjat. Pa drzava se potrudi, da delavcem pove, kaksne so njihove pravice. No ja. So far.

Enega desnicarja sem v eni drugi temi slisal razlagat kako je fino, da bogati zasluzijo se vec, ker ziher morajo nekaj kupit in potem imajo tudi revni kaj od tega. Po moje pa tut, ja. Podobno kot v Sovjetski Zvezi.

link_up ::

bogi clovek ima lajf v vsakem primeru unicen :(

LuiIII ::

To, da firma nasrka je edino prav ker je verjetno objektivno tudi kriva. Mi je pa žal za oba. No, vseeno bolj za pešca. Veliko bolj.

Lui

Tilen ::

Njegov sin je prav danes peljal 5. uro pri autosoli in je rekel da nikol vec ne sedel za volan.
Hudo...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

|SNap| ::

To, da ma zdej pa unicen lajf glih ne vem no... sej ne pravim da ni huda situacija, ampak stvari se s casom umirijo - tako obcutek krivde voznika kot tudi zalost pescovih bliznjih.

Tilen ::

Da meni zdaj nekdo povozi oceta na plocniku, ki se mirno sprehaja mu grem )&"(%#"#&/="&%"#" naredit. In ne mi rect da se to kr tako pozabi, ker se ne. Ali pa imamo eni za razliko od nekaterih tudi tako imenovan organ, srce.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

|SNap| ::

Tilen, seveda. Nisem rekel da se pozabi. Take stvari ne bos pozabil nikoli, vedno te bo kaj spomnilo na dogodek in vedno bos imel grozen obcutek. Se pa tvoja custva umirijo, po 1 mesecu ne bos vec jokal, po 3 letih ne bos na to pomislil vsakic ko bos na 24ur videl avtomobilsko nesreco...

Spet govorim za oboje, voznika in svojce pesca.

laibachnsk ::

Jest tudi delam po cele dneve(95 ur na teden) in lahko rečem,da si popolnoma nezbran ko prideš v avto za volan.Zadnjič sem šel v križišče(desno) da sploh nisem pogledal na levo stran,lahko rečem da sem se popolnoma usral ko sem slišal zvok bremz...Milimetri so nas delili...
Ta pa ni imel take sreče,žal.
Kot 2 tedna nazaj,tisti šofer avtobusa ki je zadel v ograjo na avtocesti...
Tisti bo imel še hujše posledice + ostal je brez dela (šofer avtobusa) doživljensko,zato ker je moral delati cele dneve.

PersonaRudis ::

Nevem, samo men se bolj smili družina povoženega.:'( Sicer pa je sam kriv. Če nisi psihofizično sposoben za vozit, potem ne vozi.

Citiram iz Priročnika za voznike:VARNA VOŽNJA (iz tega smo se učili za izpit za avto)
...Popolno pa utrujenost lahko preženemo le s počitkom oz. spanjem. Zato je izredno pomembno, da med vožjo, posebno ponoči, ko začutimo, da nam oči lezejo skupaj in da jih le steška odvladujemo, ustavimo vozilo na prvem parkirišču ali drugem primernem mestu in za kratek čas zaspimo...Ne sme nas zapeljati dejstvo, da imamo do doma le še 20 do 30 km. Za prenekaterega voznika so bili prav ti zadnji km usodni.

To da mora preživljat družino pa bo vsekakor olajševalna okoliščina. Upam da se bomo kaj iz tega naučili.

Zgodovina sprememb…

DSmidgy ::

Tilen: Sem mislil da sprašuješ za kolegovega fotra.

Sorodniki žrtve bodo pomoje dobili odškodnino za smrt iz obvenega avtomobilskega zavarovanja.

V takihle primerih se vidi zakaj so cestnoprometni predpisi in zakaj je dobro, da se jih upošteva (tako za državo, kot za udeležence v prometu).

Tilen ::

V bistvu ni on krsil dobenega cestno/prometnega predpisa :) Sam zmatran je bil ... in je malo zalegno(prehitro).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

MEDENA ::

BREZ zamere....samo zaspanost gor ali dol...jaz bi mu dal najmanj 5 let čuze.....uboj iz malomarnosti in ogrožanje varnosti...itd...pa še duševne bolečine in izguba očeta družine preminulega.....uh....5 milijonov najmanj....

Elemen_T ::

Če je voznik duševno zdrav, ne potrebuje nobenega pripora. Dovolj bo že par let depresivnega življenja.
Jest sem osebno poznal dva človeka, ki sta bila po nesrečnem naključju v podobni situaciji.
Obeh daneč ni več.
Suicide...
...

Tilen ::

Saj to me najbol skrbi ravno... da si tip kaj naredi.. Kako sele mora delat domacim. 8-O
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Marko007 ::

V bistvu ni on krsil dobenega cestno/prometnega predpisa


Povzročitev nezgode ali nesreče je kršitev CPP. Povzročitev nesreče s smrtnim izidom je huda kršitev CPP.

Na žalost pa se te stvari dogajajo. Ampak zakaj se zečne večina ljudi zavedati odgovornosti vožnje šele, ko se jim kaj zgodi? Sicer se zdaj tega tukaj vsi zavedate, analizirajte pa vaše dejansko početje, v stilu "...saj to še ni 0,5...; ...saj je +10km/h samo 10 jurjev... itd No saj ne rečem, da vsi tak delate :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Marko007 ()

volkec ::

Kot 2 tedna nazaj,tisti šofer avtobusa ki je zadel v ograjo na avtocesti...
Tisti bo imel še hujše posledice + ostal je brez dela (šofer avtobusa) doživljensko,zato ker je moral delati cele
dneve.

Sem imel sošolca in njegovo punco na temu avtobusu in ona je bila ena izmed tistih dveh nesrečnic, ki sta umrle. Ta šofer je potem skušal narest samomor v kliničnmu, tako da po mojem mnenju se pri takih nesrečah nebi smelo kaznovati povzročitelja.

lp

BlazB ::

Torej kaksne bojo posledice

1. Denarnih posledic zanj ne bo ce je vozil trezen seveda. Odskodnino bo placala zavarovalnica, v primeru da bi bil pijan (nad 0.5 promila bi odskodnino moral placati sam).

2. Proti njemu bo podana kazenjska ovadba za povzrocitev smrti iz malomarnosti najvisja zagrozena kazen za taksno pizdarijo je 8 let aresta. V najslabsem primeru bo dobil okoli 1. leto aresta. V primeru da dosedaj se ni bil kaznovan in nima kaksnih hudih prekrskov se zna izmazati z pogojno kaznijo. To kaksno kazen mu bo prisodilo sodisce je odvisno od veliko dejavnikov samo brez pogojne jo zagotovo ne bo odnesel.

3. Seveda pa ce je normalna oseba verjetno obcutek krivde ostane celo zivljenje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlazB ()

Hammer123 ::

Bilo bi lepo da se utišamo z minuto molka za preminulega!

Moje mnenje: hudo je za vse strani => sorodnike, prijatelje,... z voznikove strani in žrtvine.

leinad ::

To pa so hude zadeve, ti dajo posteno misliti.

Tilen ::

Probajte se postavit v situacijo... da ste vi tisti, ki ste zaradi malomarnosti enga nedolznega cloveka ubili... Si me morem predstavljat kako se mu dogaja zdaj v glavi... ni cudno da so ga peljali v bolnico pol kr se mu je ...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Monster ::

Tilen(jst sm tud Tilen)... Stvar je jebena in v svojem kraju in ne toliko daljni oklici sm doživel/prebral/in hodil na pogrebe že kr dosti ljudem... in ti rečem tak.. zadeva je nastala zdaj, sm glejte da še ne bo kake pasivne žrtve te nesreče... Ker tule pr nas jih je kr dosti pol v roku meseca naredilo samomor..... Tak da pomagajte "storilcu", ker on veliko bl trpi ko on ko je že "pod zemlo".... res to!!! Tk da mu pomagajte.....Shit happens, čist tak
Ka zaboga...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Monster ()

jype ::

Jah, jaz bi tudi govoril s tem povzrociteljem in mu povedal da popravljat za nazaj pac ne more in naj poskrbi da bo v prihodnje bolje. Naj se potrudi, zdaj ima pred sabo velik izziv. Prezivet sebe in druzino.

Ne vem pa kaj bi rekel druzini tistega, ki je mrtev. Mene je kar malo strah kaj bom pocel ko bom starejsi in ne bom imel vec takih refleksov kot zdaj, ko mi to resuje zivljenje na cesti. Avtomobila pac ne bom vozil, ker v avtomobilu ne slisim in ne vidim kaj se dogaja okoli mene.

Moji sosolki so povozili oceta in mamo. Sla sta s kolesi po kolovozu, ki gre nekaj metrov od glavne ceste po zunanji strani ovinka. Na tisti cesti je omejitev 70, gospa je pa prnorela s hitrostjo nekaj cez 100, jo je odneslo iz ovinka in se je prevrnila cez njiju. Ocka je imel samo nekaj prask in nekaj zlomov, mama pa se potem nekaj mesecev ni zbudila iz kome. Zdaj je ocka cisto ok, mama pa ze kar ok, je pa od nesrece naprej drug clovek. Se posebej odkar je slisala, da se gospa vozi naprej v novem avtomobilu. Niti izpita ji niso vzeli, kaj sele da bi jo zaprli. Uganite zakaj? Zato, ker ji ni uspelo niti enega povozit do smrti. Bo pa nedvomno se poskusala, v to sem preprican.

swar ::

@Tomay ne vem kako si ti moj post prebral ampak jest sem hotel sam povedat da normaln clovk lahko nekoga nehote povoz,kaj sele uni divjaki k peljejo cez naselje 100kmh.No pa sej bodo po novem letu tahude kazni >:D Za prekoracitev hitrosti cez 50kmh v naselju odvzem izpita+kazen >:D

Tear_DR0P ::

Za povzročitelja je vsekakor hudo. Pomembna je pomoč vse okolice, da se ga ne obsoja. Človek lahko na hitro zaspi za volanom. Je pa res da grem jst rajš spat na kak parking če opazim da se mi drema, kot pa da si rečem sam še 10 minut.
Človek je že mogoče kriv, sam mislim da krščnska doktrina ki uči da je potrebno odpuščati grehe ni tako napačna!!! Je pa res da ko v drugo nastaviš lice, tretjega lica ni zatorej tudi po drugi enaki jebi ni odpuščanja!!!!
Tilen pomagaj ljudem kolkr jim lahk, če bo sin (povzročitelja nsreče) opravil vozniški izpit, mu bo to samo koristl, ne pa škodl. Ni treba da takoj nadaljuje, ampak vsekakor pa nej nardi izpit za avto.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Tilen ::

Vem... ful mu more bit hudo... itak pa je izpit za avto taksna zadeva brez katere dolgorocno res ne gre.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Monster ::

..mah glede tega kk dvigujejo cene kazni, si pa itak delajo sm blamažo da bo folk bl počas fural pa da bo bolj varno na cesti... Tisti ko ma dnar, ma tud dobr(hitr) avto, pa tudi za kazni ma dsti dnarja.. pa še za kakega svinjskega odvetnika.. pl pa se en ko nima glih denarja pele mal hitreje po prazni cesti pa ga dobijo pa plača ko žuti, pa dela pizda 5let za tisto kazen... To bi mogli precentno računat... pa ne gledat na voznike kot potencialne "kriminalce" ko kršijo kazen, ampak kot žrtve ki so lahko udeleženi v nesreči pa bi kaki bol pametni ukrep dali...
Ka zaboga...

Hammer123 ::

Samo po procentih ni dobro obračunavanje, ker nekdo z manj prihodki, ki bo peljal 20km/h preveč bo naredil isti prekršek, kot tisti z več prihodki(če bo peljal 20km/h preveč). Mora biti za vse enako. Če imaš pa nižje prihodke, pa ni država kriva, ampak sam, ker nimaš primerne izobrazbe oz. primerne službe. Službo si moraš zagotoviti sam, država ti je nebi smela ker nismo več(baje) v socializmu!!!

PersonaRudis ::

Priprtje, odvzem izpita za mesec dni in podobne kazni za vožnjo recimo 50 km/h več ali pod vplivom alkohola. Če pa bi potem kdo vozil brez izpita pa zaplemba avzomobila, prepoved vožnje do konca življenja pa še kaka zaporna kazen. Bi mogoče manj kršitev bilo.

Hammer123 ::

se strinjam! visoke kazni za vse! alko na 0,0 promila! radarje in policaje!

Monster ::

ja halo folk.. recimo da en delavec ko dela 12ur na dan zasluži mesečno cca 80ksit... in pl ga dobijo in ma kazen 100ksit ha.. pl pa je tu še en ko dela 2ure na dan pa kasira nevem 600ksit pa mora dat 100ksit za kazen ... kerega bo bol sfukal a... če pa bi blo precentno bi pa oba isto speklo, ker bi en dal recimo 30ksit drugi pa cca 180ksit...

Glede tega pa da si moram sam vsak zagotovit službo pa izobrazbo, pa je zdaj nažalost tak da ni več socializma in je teba prvo met dnar da se lahko izobražuješ, pl pa še kake veze da sploh prideš lahko kam delat.. niso glih vsi obdarjeni z nevem kakim IQjem...
Ka zaboga...

Marko007 ::

O visokih in strogih kaznih sem imel priliko poslušati zelo zanimivo predavanje g. Ljuba Zajca (šef prometne policije ali nekaj takega). Ugotavljajo pa, da visoke in stroge kazni imajo samo kratkoročen pozitiven vpliv. Uvajajo novo filozofijo, ki je bolj znana v Skandinavskih državah, nam, Balkancem, pa rahlo tuja. Po njegovem je največji uspeh policije to, da recmo v eni noči ne odvzamejo nobenega vozniškega dovoljenja zaradi kršitev in se hkrati ne zgodi nobena prometna nesreča. Udeležence v prometu pa se naj ne bi obravnavalo kot potencialne kršitelje (torej kaznovanje) ampak kot potencialne žrtve (torej kaj storiti, da do tragedije ne pride).

Kakšen bo uspeh, bomo pa videli. Politika zaenkrat forsira še samo kazni. :\

Bob Rock ::

se strinjam! visoke kazni za vse!


en, ko dela npr. 10 na dan, pa gre pol u avto, da se bo domov pelal, al pa ce je npr. prevoznik, ni u avtu vec skoncentriran. Nardi prekrsek, dobi visoko kazen. To bo mogo odplacat...hmmm, bo pa se kake dve al pa tri ure na dan dlje delal, al kak, da bo lahka odplacal?:\

PersonaRudis ::

Ma ne. 10% plače odbit nekomu ko ma recimo 600-700k sit ni isto kot nekomu ko ima 60-70k. Tisti s ta velko plačo ima zagovovljene osnovne življenjske potrebščine z recimo 200-250k sit. Vse kar je več pa itak porabi že za 'luksus'. Tistemu s manj kot 100k plače pa je vsak tisočak vreden še kolko. Prepoved vožnje in zaporne kazni. Sem popolnoma prepričan da bi 2x premislili če bi šli pit z avtom pa če bi divjali.

Tisti pa ko pravite so utrujeni pa prematrani. In? Red mora bit.:|

Bannockburn. ::

Nimam elana, da bi prebral vse, kar ste napisali, vendar poznam primer, sicer izpred dvajsetih let (ustno izročilo), ko je družinski znanec pijan (kar je zelo pomembno) povozil kolesarja. Dobil je dve leti zapora.

Nisem prepričan, ali so se pravila igre tega področja kaj spremenila ali ne, vendar sodeč po tem, kar vem, bo najbrž prijateljev oče dočakal milejšo kazen. No, ni pa nujno.
Za vrat se mu lahko spravijo še psihologi, ki bodo navijali za to, da je pač bil v treznem stanju in ravnal kot neprištevna oseba. S kančkom hinavščine je lahko zadeva še slabša.

Vsekakor pa gre za uboj, kriv pa je on, kar že vse dobro vemo (o tem ni dvoma). Kazen bo, vendar ni znano, kakšna.
Ampak, kot je razvidno, je oče prava delavska živina, ki na vse pretege hoče iztisniti kar največ komforta iz svoje plače za ženo in otroka. Ampak tudi taki včasih pristanejo na trdem.

Gandalfar ::

Nah, ce pijan vozi ga je treba poslat na obvezno zdravljenje na lastne stroske dokler mu zdravnik ne rece, da je vredu. Ce ga ponovno dobijo pa odvzem vozniske za vedno.

Tilen ::

Nekaj novega glede teme...

Tip sploh ni vedel da je koga povozil dokler ni stopil z avtomobila 8-O ! Mrknil je za sekundo/dve ob tem zapeljal na plocnik(takrat je zgleda zbil mimoidocega) in sele ko je avto ustavil,(kaksnih10m od plocnika na drugi strani) je videl kaj je storil. Ce se izrazim nesramno, bi lahko rekel, da je nesreco prespal 8-O .

Zdaj pa jo bo na dolgi rok...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

BigWhale ::

> ni u avtu vec skoncentriran.

Ce clovek ni sposoben vozit, nima kaj vozit! Pa ce dela 15 ur in je zmatran, ce dela pet ur in je zadet od tezkokovinskih hlapov, ce je pijan/zadrogiran or whatever.

Ce pa pri tem se sam sebe ne zna ocenit, da je nesposoben za voznjo, potem je nevaren zase in predvsem za okolico. Tak clovek nima kaj iskat na cesti oblecen v eno tono pleha, ki gre 150 km/h.

Kriv, nekriv in podobno obsojanje, je stupidno. To, da je nekdo naredil napako, ker je bil utrujen, ne opravicuje nicesar.

Kriv je tisti, ki gre vozit, kljub svoji nezmoznosti...

... eni niso sposobni vozit, tudi takrat ko so povsem trezni in spociti/budni.

boych ::

So dnevi, ko lahko delaš 15 ur in si še vedno sposoben vozit avto in so dnevi, ko tudi po 8 ureh dela nisi več sposoben za nič pametnega. To je odvisno od veliko dejavnikov (vreme, slabo prespana noč...).
Ponavadi vsak, ki se pelje v službo, se poslužbi pelje tudi domov. Kdo pa po koncu šihta presoja, če se je sposoben peljati ali ne.!? Vsak se vsede v avto in pelje domov!
V tem primeru sta na**bala pač oba, en z smrtjo, drugi pa z pečatom za celo življenje!

Life a bit*h, who give's a fu*k!

Kaj se pa tiče visokih kazni pa so tak samo krpanje proračunske luknje, ne mi reči, da je našim politikom kaj do tega če smo mi v avtu privezani, njim je glavno, da se na ta način da tudi kasirat!

misso ::

Moj oče je imel nesrečo s smrtnim izidom. Je bil on kriv. Ne sprašujte kaj se je dogajal prvih par dni tega nobenmu nočem prvoščiti. Po tej nesreči je začel pit. Dobil je 1 leto zapora na preiskušno dobo 2 let(neki tazga se reče naj me nekdo popravi je narobe napisano)
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14219723 (12550) zmaugy
»

Semafor velja tudi za kolesarje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
10818369 (6665) Invictus
»

Miti, zmote in nepoznavanje predpisov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11738271 (33142) St235
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22548931 (42220) BigWhale

Več podobnih tem