» »

Alko+kolo

Alko+kolo

1
2
»

Sergio ::

Vožnja s kakršnokoli stopnjo alkohola v krvi bi morali prepovedati za vse kategorije voznikov. IMO.

Se pa popolnoma strinjam, da so alternative ob pijanosti zelo borne. Avtobusi in vlaki imajo pogostost vožnje nekje na pogostosti zob 75-letnega pastirja iz Santorinija, taksiji so pa nemarno dragi.

Jaz še nisem prišel v situacijo, kjer bi se "moral" usesti pijan za volan, a vseeno - če ni denarja za taksi, kliči sorodnike. Z veseljem ti bodo pomagali.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

para-site ::

Joco: Dej, jst sm povedal tisto foro, da če ne pihaš in ne greš na odvzem krvi, da ti ne morejo pobrat izpita, zdej pa še ti povej tisto tvojo, ki jo skrivaš. Al pa mi jo pošlji vsaj na mail.

bf4ed ::

:D :D Jaz sem ravno v soboto bratranca zval naj pride po mene.Če bi jaz te domov vozil me ne bi bilo tu zdaj.:D

sketch ::

Saj je res, da so vlaki in busi bolj iluzija prevoza kot kaj drugega, ampak vseeno - meni se tudi včasih ne da it na bus, pa grem z avtom v mesto - ampak potem pač ne pijem.
Torej, stvar je zame dokaj enostavna:
Boš vozil v naslednjih (n) urah?
Da -> Ne pijem alkohola
Ne -> Pijem alkohol (in nadoknadim za takrat, ko nisem in ne bom mogel ;) )

lp
s.
Adapt and overcome.

brandy ::

ABX: "Kazni do zdaj 10.000 Sit (stari zakon)"
Ce govoris o mandatnem kaznovanju temu ne bom uporekal. Ce pa s tem mislis na kazni zaradi prekrskov naspoloh pa ti tega ne verjamem. Pises 2x odvzem vozniskega. Samo pri prvem odvzemu si pri SP placal najmanj 30k kazni.

"4. Med pihanjem pihajte le toliko da aparat ne zapiska. Sicer po tretjem poskusu postanejo malce nervozni vendar jebiga" Ne vidim razloga zakaj bi policisti postali po trejem nepravilnem preizkusu nervozni ob dejtvu, da je ta krsil cl. 120/3 in je za to zagrozena kazen najmanj 90k in prenehanje veljavnosti vozniskega dovoljenja.

.:Joco:.: Med postopkom "pihanja" oz. takoj po tem se pise zapisnik. V nejm je tudi navedeno kdaj se preizkus zacne oz koliko casa je potrebno pocakati, ce si tik pred tem pil ali kadil. Na koncu je tudi navedeno, da si zapisnik prebral oz. ti je bil prebran in se z njim strinjas. Prav tako imas rubliko kamor mora policist vpisati morebitne tvoje pripombe, ki se nanasajo na potek preizkusa. No nakoncu zapisnik tudi podpises, kar pometni, da se z njim strinjas. Kapiras?
Kar se mobitela tice. V kolikor to v zapisniku ni posebej naznaceno, da mora biti odstranjen bos moral ti dokazati, da je pri tebi povisal nivo alkohola. Mogoce ti ga je pa celo zmanjsal? Sicer pa si imel priliko rezultatu oporekat ze na kraju samem in bi se preizkus ponovil ali pa bi bilo to zabelezeno v tvojih pripombah na zapisniku.

Tole tvojo trditev
" Je pa tudi finta v tem, da ti izpita ne vzamejo, ce noceš nic pihat, ne na odvzem krvi. Samo je problem, ker se s policaji nic ne da zmenit in kar hocjo, da pihaš"
pa ne bom komentiral. Predno si tole (da ne recem traparijo) napisal bi lahko prebral celoten topik in pri tem ugotovil, da je o tem ze tekla debata s para-site nekoliko vise.

para-site:
"Mogoce je zdej 0,50 že kazen, takrat ni bla."
Do, ne vem kerga meseca, leta 1998, ko je se veljal stari ZTVCP to res ni bil prekrsek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: brandy ()

.:joco:. ::

brandy -> nekaj tebi ni jasno. Zakoni so napisani, da se jih upošteva. Če v zakonu nekaj ni izrecno napisano, se tega ne upošteva in se obdolženca oprosti kazni, ne glede na to kaj je naredil.

In zgrešil si bistvo demokracije. Meni ni treba dokazovati nedolžnosti, njim je treba dokazovati mojo krivdo. Če mobitel lahko spremeni rezultat, bojo oni tisti, ki bodo morali dokazati, da ga je meni v prid, kar pa je seveda nemogoče.

In tako je tudi prav!
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

.:joco:. ::

No nakoncu zapisnik tudi podpises, kar pometni, da se z njim strinjas. Kapiras?


No, para-site, za domačo nalogo pomisli kje se v tem stavku skriva moja finta>:D
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

para-site ::

Kaj če zapisnika ne podpišeš potem ta ni veljaven? Dovoli mi, da malo podvomim v to. Policist lahko tudi sam zaključi zapisnik, s tem da v njega napiše razloge za mankajoč podpis vinjene osebe, se mi zdi, da je tko...

ABX ::

brandy: prvič ko so mi vzeli izpit nisem dobil nobene kazni ker je bilo pač prvič ampak samo odvzem izpita za en mesec. A kaj ko je bilo poletje pa sem se vozil z motorjem.
Drugič pa sem celo kasiral 10.000 Sit kazni. To je bil star zakon.
Drugače najvišja kazen je bila 30.000 ker sem v naselju vozil 120 km/h in prehitel enih 10 avtov po polni črti. Tudi to po starem zakonu.

Drugače od kar je nov zakon sem dobil samo parkrat kazen zaradi nepravilnega parkiranja in nič drugega.

Ops sem pozabil zadnjič sem dobil v LJ kazen ker nisem bil zapasan. Mamico jim!

Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

madmitch ::

Joco->
In zgrešil si bistvo demokracije. Meni ni treba dokazovati nedolžnosti, njim je treba dokazovati mojo krivdo. Če mobitel lahko spremeni rezultat, bojo oni tisti, ki bodo morali dokazati, da ga je meni v prid, kar pa je seveda nemogoče.


Že res da je to eno od bistev demokracije, obenem je tudi res, da mora vsak biti vsaj toliko pošten, da ne ogroža namerno drugih okoli sebe.

Nedotakljivost človekovega življenja je glavno bistvo demokracije in tega ogrožaš s svojim dejanjem (vožnje pod vplivom alkohola). Za to pa so ponekod, upravičeno, zagrožene tudi kazni z odvzemom prostosti do konca življenja.

Torej, po načelih demokracije, ki jih tako pametno in zrelo opevaš, delaj vse kar ni z zakonom izrecno prepovedano, vendar, ko boš to mejo prestopil, nosi vse posledice, ki sledijo. Verjemi, niso prijetne.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Lucifix ::

Citiram:"Za to pa so ponekod, upravičeno, zagrožene tudi kazni z odvzemom prostosti do konca življenja." Čaki čaki... da bom pa zdj jst spil pivo in šel na kolo al pa v avto, pa me bo policaj ustavu pa bom napihu cca 0.2. Ker pa imam izpit manj kot 2 leti, da bom šel do konca življenja v zapor?! Ok, temu jst nebi reku upravičeno!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lucifix ()

madmitch ::

Lucifix: dej preberi, za ogrožanje živlenja so zagrožene takšne kazni.
Da boš razumel: vsedeš se v avto, pijan, v prepričanju, da tebi to nič ne škodi se odpelješ in povoziš človeka. Umor iz malomarnosti. Za to greš sedet.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Lucifix ::

Mislim da sva se midva malo narobe razumela. Ti govoriš če si pijan in povzročiš nesrečo s smrtnim izidom, da greš v zapor do smrti. Mogoče se strinjam s teboj. Jst sm mislu da te samo policaj ustavi in da napihaš min. Potem pa že greš v zapor do konca lajfa (pa tudi če ne povzročiš nesreče). Poznam nekoga ki je res povzročil nesrečo s smrtnim izidom. Sodnik mu je dal "pogojno" in sedaj je priden študent in verjemi da se bo kesal do konca življenja. Seveda gre tu za posameznika, ne pa za celotno družbo. Sicer pa naj o tem odloča sodstvo :)

madonch ::

Fantje, nestojte tolko pit! Kdo vas bo nosu domov?

para-site ::

Mlakar...:D

brandy ::

.:joco:.:" Zakoni so napisani, da se jih upošteva. Ce v zakonu nekaj ni izrecno napisano, se tega ne upošteva in se obdolženca oprosti kazni, ne glede na to kaj je naredil."
Tocno tako in meni je to kristalno jasno. Ne vem pa kje tega nisem uposteval in se zavzemal, da je nekdo kaznovan za nekaj kar v zakonu ni zapisano kot krsitev. Razjasni me prosim.

Kar se pa tice nesporazuma okoli mobitela je pa res, da sem bil pri tem sila neroden in se ne cudim, da me nisi razumel.
Splosno znano, da zaradi elektromagnetnega valovanja, ki ga GSM pri uporabi povzroca, ni priporocljiva njegova uporba v blizini obcutljivih elektrosnkih naprav, kar alkoskop vsekakor je, ni priporocljiva, ponekod celo prepovedana (bolnice...), ker lahko vplivajo na njihovo pravilno delovanje. Poudarek je na UPORABI. Takrat, ko z njim telefoniramo je elktromagnetno valovanje iz antene tako mocno, da lahko povzroci nepravilno delovanje aparature v nasem primeru alkoskopa.
Sicer pa samo prizgan GSM ni alkoskopu nic bolj skodljiv, kot kaki drugi elektricni aparati in sklopi motorja kot so avtoradio, venitilator, radijska postaja v sluzbenih vozilih in za pasovi policistov, ze skoraj odsluzena "cink spula" s sveckami, ker vsi povzrocajo elektromagnetno valovanje. Spomni se neprijetnega pokanja v avtoradiu, ce si uporablj kable za svecke, ki niso imele blokade. Mislim, da se bos strinjal, ce kar na pamet recem, da zaradi ventilatorja, avtoradia ali kakega drugega elektricnega aparata v vozilu ni bil zavrzen se noben postopek.

Nacelo, da je vsaka oseba nedolzna dokler se ji ne dokaze krivda mi je tudi dobro znana. Pa ce te slucajno zanima: to nacelo je veljalo tudi v preejsnjem "nedemokrticnem" rezimu. Torej ze dolgo casa pri nas ni potrebno nikomur dokazovati svojo nedolznost. Ocitno pa ta temelj demokracije ni tako misljen kot si ga ti predstavljas.
S tem, ko si se z rezultatom preizkusa strinjal in nanj nisi imel pripomb, ter si to potrdil s svojim podpisom, so policisti zbrali dokaze, ki jih ne morese izpodbiti z izjavo, da si pri sebi imel v prsnem zepu GSM ali, da nisi bil opozorjen na pravico prestaviti preizkus v kolikor od zauzitja alkohola ali kajenja ni potekel dolocen cas ob dejstvu, da si pravocasno imel moznost njihove ugotovitve, to je rezultatu preizkusa, na vec nacinov izpodbijati, ce so ti nepravilni ali niso tocni.

Na zaslisanju pri SP se bos pac moral veliko bolj potruditi, da ga bos preprical, da policijski dokazi, proti tebi ne veljajo. To ti lahko imenujes ugovor, prepricevanje, izpodbijanje dokazov ali kakor pac hoces. Moje misljenje je, da gre tudi v tem primeru za neke vrste dokazovanja.

Tisto "Mogoce pa ti ga je celo zmanjsal?" pa je bilo misljeno kot joke- zbadljivka.

Konec koncev pa point tvojega vpisa ni bil kako si kdo predstavlja demokracijo temvec tvoja trditev, da bo postopek zavrzen, ce bos SP na zaslisanju rekel nekako takole: "G. sodnik jest sem se sele doma spomnu, da sem pri sebi v prsnem zepu imel GSM, ki moti elektronske naprave in sigurno mi je zaradi tega alkoskop tolko pokazal." Point mojega vpisa pa, da tej tvoji trditvi ugovarjam.

Kljub temu, da tale vpis ni bil namenjen meni,
"No nakoncu zapisnik tudi podpises, kar pometni, da se z njim strinjas. Kapiras?

No, para-site, za domaco nalogo pomisli kje se v tem stavku skriva moja finta "
odgovarjam takole. Oba preberita cl. 120/2 ZVCP (nahaja se nekje zgoraj) in bota ugotovila, da finte ni.

sketch ::

Lucifix, ta tvoj kolega mogoče je priden študent - ampak oni drugi ni zaradi tega nič manj mrtev. In ta tvoj kolega lahko dobi Nobelovo nagrado - a žrtev bo še vedno prav toliko mrtva.

lp
s.
Adapt and overcome.

Kaboom ::

in kot kakšen odmev bom ponovil, da je še vedno za dobro voljo pomembna samo dobra družba in zanimiva debata/aktivnost kot pa prekomerne količine alkota...

verjetno nas je večina bila kdaj hudo in grdo pijana... in vemo da takrat nekaj ni vredu... večina pa se jih žal ne zaveda da je včasih pijana oseba žaljiva do ostalih najbližjih in ljubljenih... mogoče ste med njimi tudi vi ampak tega ne veste... ker ste pozabili od alkota...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Lucifix ::

sketch: dejstva so dejstva. Nekdo je res izgubil življenje. Ali je bila sodniška odločitev pravilna, pa nebi komentiral. Tudi sam nisem rekel da je tako prav ali pač. Sem bolj nevtralen. Drugače pa kot sam pravim da alko in avto NE gresta skupaj.

.:joco:. ::

madmitch, sketch -> jst tut mislim, da pitje in vožnja ne grejo skupaj. Da so ti ljudje naredili napako in da se to ne sme delat. Ampak verjamem tudi v to, da naj najprej vrže kamen tisti, ki nima nobenega greha, da smo vsi zmotljivi in da mora imeti vsak možnost da se brani in da znova zaživi normalno življenje. Kar je Lucifix hotel povedat, je blo verjetno to, da bo njegov kolega kaznovan do konca življenja. Pa ne od sodišča, ampak od samega sebe, ker bo mogel s tem živet. Give him a break!

brandy -> OK, no, nisem te hotu glih razjezit... Pustmo mobitele, ker še vedno naj bi te takrat opozoril nanj. Mislim, da ima na zapisniku celo en kvadratek, kjer obkljuka če je bil opozorjen. Sem hotu sam Lucifix-u pomagat.
Kar se pa podpisovanja tiče. V vsakem primeru bi podpisal. Samo problem je, ker bi v vsakem primeru podpisal to, da je naprava toliko in toliko napisala, ne pa da si imel toliko in toliko alkohola v krvi. Problem pride, ko bi čez 3 mesece na sodišču zahteval, da ti dajo zapisnik od te naprave, da je bil tistega dne dopoldne narejen test, ki mora biti vedno narejen preden se napravo uporabi. Zadevo bi lahko verjetno vlekel dolgo časa, rabil bi veliko živcev, ampak tukaj je ta mala luknjica. Razen če najdejo zapisnik od testa te naprave tistega dne.
Pa ne me zdej spet narobe razumet. Upam da bojo polovili vse lopove in morilce in pijance za volanom. Ampak... Mah, beri prvi odstavek.:)
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

para-site ::

Kaboom: Se popolnoma strinjam...

madmitch ::

Tale bo malo Off-topic ali pa tudi ne.
Sem ljubljančan, živim v Šiški. Pot s kolesom je iz tega dela Ljubljane do centra nevarna kljub popolni in večdnevni treznosti. Kolesarska steza sicer rezda obstaja, vendar je več ali manj popolnoma neuporabna, saj je polna parkiranih avtomobilov. Poleg tega prenekateri kolesar ali voznik mopeda (večinoma starejši) vozi po narobni strani, kar varno vožnjo spravlja pod velik vprašaj.
Glede na to, da je naša vrla Mati Županja obljubila, da bo tudi na tem področju naredila red, predlagam bombardiranje njenega e-maila (in naslove ostalih pristojnih) do onemoglosti. E-maili morajo biti seveda napisani vljudno in zelo uglajeno, le število mora biti ogromno, da ne bi kdo dobil idejo da jo hočemo zrušit >:D.

Naslovi:
Uradni naslov Mesta Ljubljana
Vodja kabineta Županje: Samo Lozej
Služba za pobude meščanov
Mesto Ljubljana

To velja tudi za druge dele Ljubljane kakor tudi za ostala slovenska mesta.
Morda bo pa kaj pomagalo, škoditi ne more.
Če ne bomo nič naredili bo samo še slabše.

Morda še ideja, vožnja velikega števila kolesarjev 1. Septembra po Celovški cesti (ne po kolesarski poti). Morda bo to koga zdramilo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

sketch ::

Joco, lucifix - priznam, imata prav. Se opravičujem, zadnje čase sem malo PITA zaradi raznih stvari >_<

lp
s.
Adapt and overcome.

tao_s ::

hmm... glede titega zavračanja pihanja itd. kolikor jaz vem, ti avtomatično gre izpit in najhujša zagrožena kazen, če zavrneš testiranje... Z drugimi besedami: s tem da zavrneš testiranje pravzaprav priznaš svojo krivdo...

Izak ::

Ja. Kar jst vem je tudi za odklon pihanja in odklon strokovnega pregleda zagrožen takojšni odvzem izpita in najviša možna kazen ki je ...? 8-O


1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alkohol in vožnja. Nekdo je spet upal, da se bo "izmazal" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10716086 (13030) Mare2
»

Brisanje prometnih kazenkih točk

Oddelek: Loža
329376 (8147) mat xxl
»

vožnja pod vplivom alkohola (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8218278 (15595) St235
»

Vožnja pod vplivom alkohola - Voznik začetnik!!!

Oddelek: Loža
4313698 (12734) gzibret
»

Škandalozna luknja v zakonu

Oddelek: Loža
205517 (4720) MadMicka

Več podobnih tem