» »

War: Gruzija vs Rusija

War: Gruzija vs Rusija

««
14 / 14
»
»»

Pšenični ::

"Se je pa ponovno izkazal tisti del slovenskega javnega mnenja, ki se ima za najbolj ''naprednega''.Mnogi takšni analitiki, "komentatorji in mnenjski voditelji so se namreč nedvoumno postavili na stran Rusije. Po njihovem so glavni krivec za konflikt kdo drug kot Američani, ki ponovno stojijo za vsem tem. Gruzijski predsednik Sakašvili nastopa pri tem zgolj v vlogi satelita. In je jasno negativec - zgolj zato, ker je proameriški. In nasprotno, Rusi so pozitivci zgolj zato, ker kontrirajo politiki ZDA. Očitno je za radikalne levičarske ''pravičnike'' dober vsak, ki je nastrojen proti Američanom, pa na bodo to ruski ''siloviki'' s Putinom na čelu, Venezuelski burkež Chavez, ostareli kubanski ''el commandante'' Castro, ali iranski verski fanatik Ahmadinedžad. In kaj je vsem tem skupno? To, da režimi, ki jih vodijo, sistematično kršijo človekove pravice in omejujejo svobodo državljanov. Se pravi tisto, za kar se naši pravičniki deklarativno zelo glasno zavzemajo. To dokazuje, koliko (tj. kako malo) jim te vrednote resnično pomenijo.""

Tale doktor je zelo zvit in na njegovem zelnjiku je zrasla neka leva koalicija, ki da jo podpiramo nekakšni levičarji, kakšna prozorna in obstruktna blodnja. Govori pa o vrednotah, ki jih zgleda še sam ne razume. Seveda gorečim privržencem Amerike se sedaj podira svet, saj Ameriška politika kaže nelepi obraz režima, ki ga v nobenem realnem svetu ne bi označili za demokracijo. Pa se ne bom trudil , da bi naštel zakaj ne. Normalnemu človeku se pač obrača, ko začnejo govoriti o človekovih pravicah in demokraciji. Žalostno pri vsem tem je, da nobeden od teh proameriško usmerjencev ne dopusti niti trohico dvoma v ravnanje svoje mati Amerike. Poleg tega se na forumu obnašajo kot na nogometni tekmi, pač navijajo in si ne dopustijo nič dopovedati. Navijajo ne glede na gorje, ne glede na stotisoče mrtvih, ki jih je in jih bo še povzročila ta politika.

Zgodovina sprememb…

WarpedGone ::

Kako naj resno jemljemo osebe, ki ne znajo niti citirat?
Nimam časa niti energije, da bi v gnili formi iskal iskrice pameti.
Zbogom in hvala za vse ribe

Pšenični ::

"Kako naj resno jemljemo osebe, ki ne znajo niti citirat?
Nimam časa niti energije, da bi v gnili formi iskal iskrice pameti."

Zakaj bi se ubadal s tem , morda je že čas, da zamenjaš forum.

jype ::

WarpedOne> Američani so postrelili več milijonov iračanov?

Ah, ne. Samo nekaj do nekaj deset tisoč. So pa postrelili več milijonov Vietnamcev ( na podlagi podobnih laži, kot v Iraku, se razume), na primer.

Dovolj masla imajo na glavi, da jih ni jemati za zgled zaščitnikov človekovih pravic, tako doma, kot tudi na tujem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Karaya 52 ::

telbanc> Poleg tega se na forumu obnašajo kot na nogometni tekmi, pač navijajo in si ne dopustijo nič dopovedati. Navijajo ne glede na gorje, ne glede na stotisoče mrtvih, ki jih je in jih bo še povzročila ta politika.

Poglej si svoje poste v začetku in sredini teme. V izbruhu veselja ko so ruski tanki prodirali v notranjost te pač nisem hotel motiti.

jype ::

Zanimivo je, da Rusi tega veselja ne izkazujejo. Do Gruzijcev gojijo naklonjenost. Njihovi diplomatski predstavniki oštevajo zahod, ker da njihov tisk napačno predstavlja konflikt in da so kot podporniki Sakašvilijevega režima odgovorni, ker niso preprečili njegovega ukaza za vojaško agresijo na glavno mesto J. Osetije.

Nadvse sposobni so kot diplomati. Če se bo jutri (po izjavi OVSE) izkazalo, da znajo Rusi z zahodom sodelovati bolje in tesneje kot Sakašvili, se mu (in to smatram za dobro - Sakašvili je vse prej kot zgleden demokrat) piše slabo.

WarpedGone ::

>> Ah, ne. Samo nekaj do nekaj deset tisoč. So pa postrelili več milijonov Vietnamcev ( na podlagi podobnih laži, kot v Iraku, se razume), na primer.

Govor je bil o Iraku, torej si se spet lagal. Poboljšaj se.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> Govor je bil o Iraku, torej si se spet lagal. Poboljšaj se.

Ne, to ne drži. Govor je bil o "USA human rights record". Nauči se brati.

Tudi sicer je za neposrednimi in posrednimi posledicami ameriške okupacije Iraka zdaj pomrlo že več Iračanov, kot jih je pomrlo zaradi Sadamove diktature. Kako si lahko zibelka demokracije privošči tako šlamparijo, meni ne bo jasno nikoli.

Pšenični ::

"Poglej si svoje poste v začetku in sredini teme. V izbruhu veselja ko so ruski tanki prodirali v notranjost te pač nisem hotel motiti."

Pač spremljal sem zadevo zelo podrobno(teh informacij pri nas ni bilo), vedel sem kaj se dogaja na bojnem polju, da je Gruzija zgubila vojno praktično v prvem dnevu vojne, ko je bila glavnina njihove vojske obkoljena. V tem trenutku se je zahod zganil in začel lajnat o agresiji Rusije. Ko so videli da je njihov ljubljenček dobil batine, so prec skočili, prej pa ko se je pobijalo nedolžne civiliste v Osetiji, je bilo pa slišati neke neodločne pozive k ustavitvi spopadov. Vsi so namreč čakali, da bo umazano delo čimprej opravljeno in se delali neumne. Hinavščina brez primere. Naredili so pač račun brez krčmarja.

WarpedGone ::

jype:
Ne, to ne drži. Govor je bil o "USA human rights record". Nauči se brati.

Aja?

jype:
Še vedno žalujem za milijonom mrtvih, ki jih je za sabo pustila demokratizacija, ki je Irak pustila nekje na nivoju Rusije.


telbanc:
prej pa ko se je pobijalo nedolžne civiliste v Osetiji,

Zanimajo me viri za take trditve. Kaj je gruzijska vojska res počela tam okol, predno so rusi vdrli v Gruzijo. Ruskemu "genocidu" ne verjamem.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Zanimajo me viri za take trditve. Kaj je gruzijska vojska res počela tam okol, predno so rusi vdrli v Gruzijo. Ruskemu "genocidu" ne verjamem."

Poročilo vojaških opazovalcev OVSE-ja.

jype ::

jype> Še vedno žalujem za milijonom mrtvih, ki jih je za sabo pustila demokratizacija, ki je Irak pustila nekje na nivoju Rusije.

Se nanaša na milijon mrtvih, ki jih je za sabo pustila demokratizacija. Nikjer ne piše, da so te mrtve pobili Američani, so pa tisti, ki so odstranili državo, objektivno odgovorni za inštalacijo nove - kar pa se ni zgodilo več let.

jype> Od kdaj so pa pocestni lopovi neposredno odgovorni za smrt več milijonov?

Se pa nanaša na tvojo primerjavo ZDA in neke druge velesile s pocestnim lopovom in serijskim morilcem.

Je zdaj razumljivo?

USS Liberty ::

Rusi imajo prijatelje in simpatizerje ne samo pri zahodni petokolonaški skrajni levici, ampak Rusijo že nekaj časa podpira tudi zahodna neonacistična skrajna desnica...

Rusi imajo prijatelje celo pri ameriških neonacistih

lepa druščina... neonacist in antisemit david duke ima skoraj podobna stališča, kot slovenski proruski samooklicani "mirovniki"
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

WarpedGone ::

@jype:
Ja, razumem že veš čas da zagnano manipuliraš. Ko te nekdo malo povpraša po zdravju, se pa izvijaš.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

jype ::

USS Nimitz> lepa druščina... neonacist in antisemit david duke ima skoraj podobna stališča, kot slovenski proruski samooklicani "mirovniki"

Lepa druščina?

A pogledamo, s kom se druži družina Bush? S kom paktira trenutna ameriška administracija? Bi res rad to?

WarpedOne> Ja, razumem že veš čas da zagnano manipuliraš. Ko te nekdo malo povpraša po zdravju, se pa izvijaš.

Manipuliram? Pa ja ne. Da te nisem morda celo pripeljal na tanek led, ko sem ti tako učinkovito naštel dejstva o žalostni in nasilni zgodovini države, ki jo tako zelo ceniš zgolj zaradi njenega učinkovitega PR oddelka?

Sam sem prepričan, da sem povedal točno to, kar je res - da so ZDA neposredno odgovorne za milijone izgubljenih človeških življenj, da so odgovorne za milijon mrtvih Iračanov, ki jih je pogubilo nasilje, ki ga ni ustavila niti takrat v Iraku edina prisotna ameriška vojska, niti "začasna administracija Paula Bremerja", ter da so diplomatsko impotentni, kar je po rusko-gruzijskem konfliktu že več kot očitno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

WarpedGone ::

A razumeš besede "niso brez greha"?
Morda razumeš tudi "imajo najmanj greha"?
Ti je koncept "da gresta moč in odgovornost" z roko v roki kaj znan?

Zgleda da živiš v prepričanju, da je tvoja kritika relativno najboljšega sistema, kar ga mamo, konstruktivna. Pa žal ni. Je opogumljanje, podpiranje in paktiranje s še večjimi zločinskimi sistemi. Kar iz tebe dela ...
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> Zgleda da živiš v prepričanju, da je tvoja kritika relativno najboljšega sistema, kar ga mamo, konstruktivna. Pa žal ni. Je opogumljanje, podpiranje in paktiranje s še večjimi zločinskimi sistemi. Kar iz tebe dela ...

Mhm, tako se odpravi s kritiko. Pa še "Well, what would YOU do?". Če greš pogledat temo o Iraku v čas pred 2003 boš videl, da sem že predlagal rešitev. Rešitev, ki bi rešila tudi Gruzijo. Pa je pač ni, ker se je ena skupina ljudi odločila, da z vojno bistveno več zasluži, kot z mirom.

Mi je čisto vseeno, kako sveto prepričani ste, da "imajo najmanj greha" - dejstvo je, da ga imajo dovolj, da so si Rusi lahko privoščili, kar so si. Dejstvo je, da si ZDA greh kar pridno kopičijo, ker "odgovorni" (v narekovajih, ker očitno niso) računajo na dejstvo, da posledice fašistoizacije ZDA ne bodo tangirale ne njih, ne njihovih bližnjih.

WarpedGone ::

>>Če greš pogledat temo o Iraku v čas pred 2003 boš videl, da sem že predlagal rešitev

Si predlagal, ja. Rešitev ki deluje na papirju čez par deset let. Vmesne žrtve bi bile pa kaj? Tough luck, I did my best?

>> da so si Rusi lahko privoščili, kar so si.

Daleč od tega. Rusi predvsem tipajo in kažejo kako močni da so - ustrahujejo. To je glavno znamenje šibkega režima. Zastrupljanje lastnih agentov z zelo težko dosegljivimi radioaktivnimi zadevami spada v isto zgodbo - šopirjenje in kazanje mišic.

Rusija seveda zna naredit še veliko sranja. Ampak vse skupaj je podobno kot da maš v soseščini razvajenega mulca, ki terorizira celo sosesko. Lahko si tiho in se mu poskusaš umikat, al mu pa enostavno poveš da njegovih izpadov ne boš več toleriral. Ta mulc bo seveda še kazal mišice in delal to kar edino zna - poskušal sejat strah in zganjal občasne pizdarije. Ker misli da on pa že ne more fasat.

Rusija bo fasala - ekonomsko, ko Evropo končno sreča pamet in se jim lepo zahvali za njihov plin in nafto. Indija in Kitajska sta pa vprašljivi, koliko časa se bosta pustili buzerirat za poceni energijo. Slej ko prej bojo Rusi sami, ko jih ne bo nihče več potreboval se jim bo pa zgodil narod.
Zbogom in hvala za vse ribe

Pšenični ::

"Rusija bo fasala - ekonomsko, ko Evropo končno sreča pamet in se jim lepo zahvali za njihov plin in nafto. Indija in Kitajska sta pa vprašljivi, koliko časa se bosta pustili buzerirat za poceni energijo. Slej ko prej bojo Rusi sami, ko jih ne bo nihče več potreboval se jim bo pa zgodil narod."

Rusija je potencialno nenasitno tržišče, lačno zahodnih proizvodov, še posebej sedaj ko ima velike prihodke od energentov. Tko da bo zanimivo gledat Evropo-v bistvu že v recesiji, kako pljuva v lastno skledo. Če Evropa ne bo prodajala Rusiji (in od nje kupovala), ji bo pa kdo drug. Poleg tega lahko Rusija proda Iranu napredne protiraketne sisteme, ki bojo šli za med(in tako nagaja nazaj). In ne samo Irancem. Rusija ni Srbija.

jype ::

WarpedOne> Si predlagal, ja. Rešitev ki deluje na papirju čez par deset let. Vmesne žrtve bi bile pa kaj? Tough luck, I did my best?

Predlagal sem rešitev, ki so jo ZDA že izvedle v Iranu in Čilu. Irak je bil super scenarij za tako rešitev.

WarpedOne> Ampak vse skupaj je podobno kot da maš v soseščini razvajenega mulca, ki terorizira celo sosesko. Lahko si tiho in se mu poskusaš umikat, al mu pa enostavno poveš da njegovih izpadov ne boš več toleriral. Ta mulc bo seveda še kazal mišice in delal to kar edino zna - poskušal sejat strah in zganjal občasne pizdarije. Ker misli da on pa že ne more fasat.

Mi imamo dva taka mulca. Tri, pravzaprav. Pa še dva manjša.

Ampak največ težav ne dela ruski mulc.

USS Liberty ::

http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

jype ::

Zdaj, če kar citiramo USS Nimitza:

USS Nimitz> Preiskali so par hiš kjer so anarhistični zapohanci... So what... tud na metelkovi je stalno policija...

In ponesreči pri tem še enega ustrelili. Jebiga, se zgodi tudi najboljšim. Seveda je bila zgolj nesreča.

Pšenični ::

"Strel v glavo ubil kritika kremlja"

Zdaj se boste ultradesničarji razpisali, kakšni da so Rusi. No kdo bo prvi. Sicer pa piše, da je bil"incident" verjetno mislijo nesrečen slučaj, heh,heh...

USS Liberty ::

@jyre
od tebe velikega mirovnika in borca za človekove pravice bi pričakoval obsodbo tega dajanja, ne pa cinizem...

To umor neposlušnega ruskega blogerja je nekaj takšnega, kot da bi oblasti v ZDA likvidirale tistega Moulitsasa, ki ima daily kos. Pa sem skoraj 100% prepričan, da tale pokojni Rus ni preko svoje spletne strani niti 5% toliko pljuval po Putinu, kot daily kos in kamarila, ki tam pisari, vsak dan 24 ur na dan pljuva po Bushu in vsem kar ni levo...

Ltale vaša putin mati rusija, kateri bi nekateri, ki vas tako "ogroža" zahod, tudi Slovenijo najraje v naročje potisnili, ni nič drugega kot ena klasična retardirana fašistična država. Lahko nekateri še tako pljuvate po ZDA, ampak obstaja ena bistvena razlika med ZDA in Rusijo. V ZDA lahko s pljuvanjem po državi in oblasti celo zelo obogatiš in postaneš zvezda. V Rusiji te pa v najboljšem primeru čaka iskanje azila v tujini, ali pa metek v glavo...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

jype ::

USS Nimitz> ni nič drugega kot ena klasična retardirana fašistična država.

Ja. Ti bi pa rad, da take postanejo tudi ZDA, kar si izkazal s svojim komentarjem. No, saj pod GWB so bili na dobri poti.

Pšenični ::

USS Nimitz, Torej me čaka bogastvo ali metek v glavo. Kaj meniš? Dam številko tekočega računa ali se življensko zavarujem?

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

napiši številko tekočega računa na zavarovanje - si opravil vse v enem šusu!!!

Pšenični ::

No priznavanje držav, ki so nastale na območju Gruzije se je začelo: prva po Rusiji je to storila Nikaragua.

Karaya 52 ::

Po informacijah s Finske bo (baje) naslednja država Benin, kaj bo pa potem bomo pa videli, ane...

Pšenični ::

Omenja se še Belorusijo, Venezuelo, pa še nekaj, tko da jih bo v prvem valu okoli 10.

Tio2 ::

jype ::

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7623240.stm

Ukrajina in Gruzija ne bi smeli v NATO, pravijo nekateri.
««
14 / 14
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Združitev Rusije in Belorusije (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17526129 (12613) Pac-Man
»

Rusija grozi z jedrskim napadom (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15914334 (11504) gruntfürmich
»

Protiraketni ščit

Oddelek: Problemi človeštva
372855 (2122) jype
»

Bo Rusija napadla Gruzijo?

Oddelek: Loža
252020 (1593) DavidJ

Več podobnih tem