» »

RTV naročnina

RTV naročnina

«
1
2 3

nejcpirc ::

Pravkar sem plačal 161 evrov vredno položnico za neplačano RTV naročnino ;( Stanujem v najemniškem stanovanju v LJ. Na ta naslov ni prišla niti ena sama položnica, prišla pa je dober teden nazaj na moj domač naslov, kjer so mi lepo zaračunali še za nazaj...

In ironija...T2ju plačunem 11,5 evrov za okrog 140 TV kanalov in malo morje radio postaj, seveda po lastni izbiri. Za TV SLO1 & SLO2 in Radio Slovenija (katerih že leta nisem niti povohal) pa plačujemo 11 evrov...če to ni BOLANO(beri blakansko), potem pa ne vem. Tud T2 ponuja HBO, pa ga nimam in zato ne plačujem, ker mi enostavno tako paše...

Eee, balkane moj...ko jebe RTV SLO in naš sistem, grem na per;)

Ps: a katera od strank obljublja, da bo ukinila RTV naročnino...to bi bil kar tehten razlog, da dobijo moj glas 8-)

Meizu ::

Kak balkan?

Wox ::

Ja izseli se, če ti kaj ne paše. Distribucija TV signala nima nobene veze z RTV SLO. Plačuješ pač ono hordo novinarjev, spikerjev, pevskih zborov, orkestrov, pleh muzike ... skratka celo vrsto mrhovinarjev, kulturnikov, tu pa tam kakšnega tehnika, ki so zelo pomembni za obstoj nacije. Jebat ga. Tako je.
Commodore 64

nejcpirc ::

balkanstvo -a s (a) nav. slabš.
lastnosti, značilnosti Balkancev: očitali so jim balkanstvo

Pizda, pol pa ti povej kako izraziš nekaj kar je totalno u kurcu?

nejcpirc ::

Viharnik...brat živi na Norveškem. Pri njih imajo 3 nacionalne kanale zastonj..ostalo pa po lastni režiji (sva ravo prej govorila po Skypu)...tako, da to res ni edini način finaciranja.

borki ::

Saj pa RTV se more plačevat, že od nekdaj je to. Če nimaš televizije pa radija te nerabiš. Oni tudi morejo nekak zaslužit.

nejcpirc ::

Oni lahko zaradi mene zaprejo firmo.

Za primerjavo(Finance.si):
Največji po absolutnem dobičku med slovenskimi mediji je brez konkurence Pro Plus(po tv, kanal A), katerega čisti poslovni izid v lanskem letu znaša 10 milijonov evrov...Link - Finance.si

Itaq, da jih boli k... (bando RTV Slo), dokler jim raja plačuje kruh...in zakaj, ker je to tako že od nekdaj in se nihče ne vpraša, če je to racionalno in danes sploh sprejemljivo. Vam se to res zdi normalno in čist ok in ql? WTF? To je kraja!

A ti veš, koliko tvoj delodajalec plača državi davka? Preveč, da bi sprejeli vsako tako sranje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejcpirc ()

nejcpirc ::

haha... je.. se njim

Finance.si:
Kaj pa Javni Zavod RTV Slovenija?
Ker v AJPESovih podatkih ni objavljenega poslovanja naše nacionalne televizije in radia, smo pod drobnogled vzeli njihovo letno poročilo, od koder smo vzeli tudi podatek o prihodku, dobičku in številu zaposlenih na RTVSLO. Žal iz navedenega poročila ni moč ločiti med televizijsko in radijsko dejavnostjo, tako da objavljamo podatke o skupnem poslovanju RTVSLO kot medijske hiše, ki pa so pogojno primerljivi s podatki AJPESa.

Sodeč po letnem poročilu poslovanja, RTV Slovenija posluje dokaj uspešno, saj ima v lanskem letu približno 3,5 mio EUR dobička. Tudi število zaposlenih je v primerjavi z ostalimi mediji precej visoko tako da RTVSLO zagotovo ostaja največji delodajalec med našimi mediji.

gumby ::

Je kaka peticija za ukinitev RTV?
my brain hurts

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gumby ()

nejcpirc ::

Prec podpišem...in še vsaj pol milijona za nama:)

cekr ::

Ne primerjat POPtv z javno RTV. Na pop delajo samo tisto, kar jim prinaša dobiček. Zato tudi ni kakšnega konkretnega lastnega programa. Najlažje in naj ceneje je zapreti nekaj živali v kletko. Javna RTV pa mora skrbeti tudi za lastno produkcijo, za kulturo, program na višji ravni, prikaz politike... V glavnem, delati mora tudi program, ki ne prinaša dobička.

Še: bi bil pripravljen gledat javni program s toliko reklamami, kot jih je na pop?

Moje stališče; čeprav imam kar precej pripomb nad programom javne tv, je ta še vedno boljši kot na pop.

Da je pa naročnina na rtv obvezna pa ni naš unikum. Tako vsaj plačaš samo na eno stanovanje. Lahko bi pa država uvedla tudi kakšen poseben kulturni davek, ki bi ga morali plačevati vsi. Zraven pa sploh ne bi vedel, da gre v rtv.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

opeter ::

Da je pa naročnina na rtv obvezna pa ni naš unikum. Tako vsaj plačaš samo na eno stanovanje. Lahko bi pa država uvedla tudi kakšen poseben kulturni davek, ki bi ga morali plačevati vsi. Zraven pa sploh ne bi vedel, da gre v rtv.


Se strinjam, ampak ne dajat idej nadebudnim ekonomistom.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

djordjevic ::

cekr: Se v teoriji s tabo strinjam, a se, na žalost, ta naša nacionalka jako oddaljuje od svojega, khm, poslanstva. Kar se oglasov tiče, jih zadnje čase na ljubljeni nacionalki ni čisto nič manj kot na popu in kanalu a - še smrdljivi top-shop vrtijo ob vsaki priložnosti. Nadalje, ob 'kao' tretjem parlamentarnem kanalu tvori 30% 2. programa prenos sej iz državnega zbora, kar zna biti na trenutke sicer jako zabavno, povečini pa normalen človek ob tej javni manifestaciji te, oprostite izrazu, povečini neumne gamadi, ne more niti kave normalno spiti. Nadaljujmo - kulturni program. Japajade. Ob nerazumljivo visoko ravni turbogovedarskih oddaj se včasih res še vprašam, kje je tista kultura, ki naj bi jo nacionalka zastopala. Da ne omenjam dejstva, da je njihov informativni program le še bleda senca tega, kar je bil nekoč. Ah, kje so časi, ko so bili vsaj Odmevi še gledljivi. Pa še zadnje. Ker k zdravemu duhu sodi tudi zdravo telo, bi človek pričakoval, da bo vsaj še kaj prenosov športa, pa razen atletskih prvenstve in kakšne obskurne košarkarske tekme tu in tam športa malodane ni več, zimski športi pa, odkar zlate generacije ni več, tako niso zanimivi. In kaj od tega zdaj, po tvoje, opravičuje megalomanski znesek, ki ga dobi nacionalka od naročnin? A? Na dan z besedo.

Costas181 ::

Pa na nacionalki vsaj ne gledamo raznih BB, pa mehiških nadaljevank.
Kar je veliki plus proti POPu, ki ima celi dan eno sranje, po dnevniku pa začne z "resničnimi zgodbami".

Costas181 ::

Mi je pa žal, da Slo2 nima več pravega športa, ko so lokalne tv vse odkupile.

cekr ::

Nacionalno nepomembne športe naj kar privat postaje prenašajo. Nacionalka naj prenaša za nas pomembne zadeve. Vse žal niso toliko komercialno pomembne in te lahko nacionalka pokriva.
Sem spadajo: veslanje, smučanje, skoki, plavanje...
Sem pa proti, da se naš denar porablja za prenose raznih angleških, ameriških..., in ne vem kakšnih lig. To naj prenaša nekdo, ki vidi finančno korist v tem. Zaradi mene lahko to tudi kodira.
Bi pa moral kakšen državni regulator postavi mejo, kolikšen del nekega prenosa so reklame. Res je smešno, ko na pop gledaš reklame, vmes pa malo formul.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

gumby ::

In kaj so za nas pomembne zadeve?
To, kar si naštel, je mogoče zate pomembno... zame pač niti malo ne

RTV se mora po hitrem postopku privatizirat, nato bodo že gledalci odločili, kaj je pomembno in kaj ne.
my brain hurts

Utk ::

Evropsko prvenstvo v nogometu bi enostavno morali prenašat. Prekleto, če lahko tv3 s takšno majhno ekipo naredi dobičček, pa je itak pol Slovenije sploh ne vidi, kako tega ne bi uspelo nacionalni televiziji, ki jo je videt povsod, izkušnje imajo, sigurno bi lahko dražje zaračunali reklame kot tv3, pa še kakšnega spodobnega komentatorja imajo. Kaj pa dela tistih 3000 lenuhov tam?

Valvoline ::

PREKLETI PARAZITI......
Skupaj z SŽ sesajo ljudstvo z dovolenjem vladajoče bande seveda. kar 90% zaposlenih pr RTV in SŽ so presežek ne delajo nič in samo prejemajo plačo.
Pa še vsi vemo kakšne so plače tja....
Navadna diktatura in monopol.
Parazitizem v najhujši obliki.

Karaya 52 ::

Smešno, pol plače vam poberejo preden jo imate na računu, izvoljena bo (kot kaže) stranka, ki ni naklonjena zniževanju davkov vi se pa pritožujete zaradi 11€. Še več, podprli bi stranko ki bi ukinila RTV prispevek. Samo da ni prispevka, kaj pa je tistih 50% od plače! Saj drugega si ne zasluži(mo)te...

Zgodovina sprememb…

smash ::

Brez rtvslo bi ne bilo nekaterih zelo potrebnih vsebin na televiziji, ki jih privatne televizje ne prinašajo zaradi izgub. Poleg tega je rtvslo namenjana vseh prebivalcem slovenije in ne večini, ki ji pašejo mehiške nadaljevanke. Zato si je mogoče na rtvslo včasih ogledati tudi operni koncert ali kaj podobnega, kar je hvalevredno.

zee ::

Tega je sila sila malo. Drznil bi si celo reči, da količina kvalitetnih stvari zadnje časi limitira proti ničli.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

nejcpirc ::

S tem, nakradenim denarjem, bi lahko vsem prebivalcem zagotovili dostop do širokopasovnega interneta in s tem tudi pestre izbire TV programov. T2 ponuja kar 13 dokumentarnih programov: Discovery (classic, science, travel, world), National geographic (classic, wild life),Animal Planet,...(večina ima slo podnapise), 19 informativnih, 12 glasbenih(tudi za ljubitelje opere), 14 športnih, 7 otroških.... in še in še. Siol Tv ima verjetno podobno shemo...

Tako, da mi nehaj srat, da lopovi skrbijo za duhovno rast našega prebivalstva. Kradejo, ker jim to pustimo in vse skupaj gledamo kot ovce. A smo v 2008 ali 1981???

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejcpirc ()

Brane2 ::

Smash:

Levji delež teh "pol plače" je penzija in zdravstveno zavarovanje. Ob tem je nekaj malega porodniškega varstva, mikrominimalen prispevek za poškodbe pri delu in akontacija dohodnine.

Razen dohodnine gre za storitve, ki jih neposredno potrebuješ ti in ne država.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Yossarian ::

smash, se podpišem pod tvoj post. da sploh ne omenjam otroškega programa. Pop tv, tv3 in ostale televizije se skrijejo pred rtvslo.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

nejcpirc ::

Yossarian, pa si ti kdaj videl še kaj drugega kot pop tv, kanal a, rtv slo 1 in 2? A misliš, da sta na svetu samo pro plus in rtv slo? Ali pa, da je folk privezan pred TVjem in mora gledat ravno "kulturni program" RTV Slo? In število zaposlenih na RTVju, a je to normalno?? Zbudi se...

djordjevic ::

da sploh ne omenjam otroškega programa

Ja, bo res boljše. Ko smo bili mi otroci, je bil živ žav dejansko program za otroke z risankami, kot se je šikalo. To, kar se danes vrti, je, milo rečeno sramota. Ni r od risanke.

nejcpirc ::

djordjevic, to imaš čist prav...se spomniš smrkcev, biskvitkov, sport billija, hrabrega miška in še bi lahko našteval...ne pa telebajski, lepo vas prosim.

djordjevic ::

Saj je hudič, ker mi pri vsej zadevi sploh ni vseeno. Razumem tiste, ki zagovarjate nacionalko zaradi tega, kar naj bi zastopala. Razumljivo in po svoje edino pravilno. Ampak, na žalost, je z vsebinami, ki naj bi pripomogle k narodovi razgledanosti, tako, da (zee je zadel žebljico na glavico, res) jih težko najdeš s prostim očesom. In zato se ljudem gabi plačevat naročnino. Sam sicer ne bi šel v trditve, da na nacionalki dela nekaj tisoč parazitov. Ker to dejansko ni res. Ampak kaj pričakuješ od zavoda, ki ga vodi bivši direktor avtohiše?

bond007 ::

Rtv slo res nima konkurence - ker dobiva ogromno denarja od države poleg tega pa še od reklam, ki jih za moje pojme bistveno preveč. Če bi imela konkurenco, bi šla kvaliteta bistveno gor, racionalizirali bi poslovanje (kar ne pomeni, da bi morali vreči vn brezvezne opere in ostale kulturne zadeve). Tako pa se jim ni treba ničesar bat ... imajo zagotovljene redne mesečne prilive (kar ostali tv programi ne), ni se treba dokazovati in boriti za obstoj.
Da imajo veliko lastne produkcije? No nekaj imajo svojega, ampak če pogledaš večino lastne produkcije je kvaliteta smešna - recimo "sou bo sel"
... WTF? Raje naj odkupijo (sej majo dnar!?) kake kvalitetne zadeve tuje produkcije, ne pa da sami patetično in nasilo poizkušajo zapolniti program z oddajami, ki so pod nivojem (razen redkih izjem). Se strinjam z večino, da lepo kradejo, ker ves ta denar človek sploh nima občutka kam gre... Sicer je pop in a kanal tut zgodba zase, ampak oni ne dobijo 5 miljonov+ € "našega" keša mesečno. Uglavnem program rtv slo je slab, ampak šele ko pomisliš, koliko keša se vlaga vanj, je pa program čista katastrofa!

smash ::

torej se vsi strinjamo, da program mora ostati

...samo treba je prevetrit zadeve in prikazat ljudem, kam gre denar

ronaldo ::

Program naj ostane, ampak naj se financirajo drugace, ne pa tako da kradejo nam. Jaz osebno ne bi nikoli zelel placevat te narocnine, pod nobenim pogojem, ker sploh ne gledam RTV slo programe. Torej vsak normalen clovek zeli placevat za tisto kar gleda/potrebuje.

Alexius Heristalski ::

Zadnji dve leti gre gotovo veliko denarja za izgradnjo omrežja DVB-T (RTVS je lastnik prvega multipleksa in vse stroške nosi sam) in za digitalizacijo nasploh, malo si poglejte javna naročila, kaj vse kupujejo. Te stvari so drage.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

kihc ::

Na SLO 1 mi je najbolj zakon reklama za tweezy pri top-shopu! In to vsak dan ob 12:55 tik pred poročili.
x

smash ::

ronaldo: seveda se ne strinjam s tvojim misljenjem...lahko bi potegnu neke vrste vzporednico med prehrano in tv programom..če bi recimo dijaki lahko izbirali kaj imeti na meniju v šolah, verjetno zelenjava ne bi prišla na vrsto. Zato imamo državo, da poskrbi za take stvari. Verjetno bi ti gledal cele dneve samo discovery, ali pač karkoli gledaš. To je za nas slabo. Tebe je treba "poduhovit" tudi na drugih področjih, te enostavno prisiliti, tako da ne moreš priklopiti drugam :), da si včasih pogledaš tudi recimo opero. Bo dobro zate, za tvoje otroke, za nas in za cel vesoljni svet.

Res je da vsak normalen clovek želi, da bi plačeval tisto kar gleda, vendar tudi vsak normalen clovek ve, da bi rade volje plačeval zdravstveno zavarovanje tudi če bi vedel, da nikoli nebi bil bolan.

Utk ::

Jaz nisem še nikdar gledal opere po tv, niti takrat ko smo imeli samo našo in hrvaško rtv :)
Ampak dobro, se strinjam, da morajo bit tudi takšne stvari. Samo je prenos neke opere, parlametna, ne vem česa, res tako prekleto drago? Se grem stavit, da bi pop naredil isti program za 30% cene. Dam si desno roko odrezat, če ne.
Tudi pop ima dnevnik, skupaj s kanalom a celo 2. Pa preverjeno, trenja, nmk, vsega hudiča, vse je vsaj tako kvalitetno kot na rtv (dobro, pustimo okuse) in vse je narejeno z dooooosti manj zaposlenimi. In tudi rtv dela tako, da ko že nekaj kao svojega naredi, itak vzame zunanje sodelavce.

tintorel ::

Telekom vzame 11 € samo za mesečno "naročnino" na telefonsko povezavo. Vsebino te povezave zagotoviš ti... pa še plačaš impulze.

RTVS pa za 11€ da 3 TV programe, 3 radijske, internetni portal, satelitsko pokritost države,...tako tehnično, kot vsebinsko. Problem ni denar, ampak kvaliteta.

Strinjam se z nezadovoljstvom nad RTVS. Tako populistična kot je zdaj še ni bila. Narodnozabavna glasba več ur na dan, reklam kot na komercijalkah, v informativnih oddajah je vse več nekredibilne mladine v vlogah poročevalcev resnih tem, šport je nezanimiv, razvedrilne oddaje težijo...

Se pa nezadovoljstvo prenaša iz splošnega tudi na TV, saj ravno na TVju najlažje spremljamo frustrirajoče vsebine. Npr.: če je naša nogometna liga nezanimiva, so tudi prenosi tekem nezanimivi; če je naša država polna korupcijskih, sodnih, zdravsvenih itd afer ni za pričakovat, da bo pa RTVS skandinavsko brezhibna...

RTVS je javni zavod in se ga ne da privatizirat, kot se NUK-a ne da.
Hec: Gnilobe NUK-ovske tolk dnarja za stare knjige ki jih skoraj nihče ne bere vsaj kakšen wellness bi not dal bi mal več obiska mel da bi stroške pokril ne pa da jest plačujem k še tko k večina slovencev nisem not biu

zee ::

Pa ne spet opere vleči v debato. Ko enkrat poslušaš opero/gledališče v živo, je vse ostalo slab približek.

Nekolikanj off-topic: on
IMHO je škoda denarja, ki se vlaga v DVB-T. Bolje bi ga bilo nameniti izboljšanju infrastrukture namenjene prenosu podatkov (IPTV preko xDSL, optike, UMTS).

TV-signal je obsolete, podobno kot glasovne storitve v mobilnih omrežjih. izboljšajo naj pokritost in hitrost prenosa podatkov, saj so podatki lahko bodisi glas, slika ali podatki (per se).

Nekolikanj off-topic: off
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

icek ::

IMHO je škoda denarja, ki se vlaga v DVB-T. Bolje bi ga bilo nameniti izboljšanju infrastrukture namenjene prenosu podatkov (IPTV preko xDSL, optike, UMTS).


To sta 2 različni stvari. DVB-T bo nadomestil obstoječo analogno infrastrukturo. Obe sta v lasti nacionalne TV hiše. IPTV, optika, kabelska... pa so v lasti komercialnih ponudnikov vsebin, ki nimajo nič z nacionalko. Še vedno je v Sloveniji dosti nepokritih zaselkov, ki nimajo optike ali xDSL.

En primer:
Leta 2004 je bilo v Ljubljani evropsko prvenstvo v gimnastiki. Ena od zahtev evropske gimnastične zveze (UEG) je bila tudi, da se tekme prenašajo na nacionalni televiziji. Če tega pogoja ne bi bilo, ne bi bilo tekme. Tudi če bi nacionalka odpovedala.
Pa pustimo zdaj debate, koliko je gimnastika zanimiva za široke množice. Dejstvo je to, da če ne bi bilo nacionalke, ne bi mogli gledat gimnastike tudi tisti, ki jih to zanima.
Rider of Theli
www.air-tv.net

poweroff ::

Pa pojdimo po vrsti.

1. Stranke, ki so obljubljale znižanje RTV naročnine.
To je obljubljal Grims ob sprejemanju zakona o RTV SLO. Grims je član SDS, zakon je vložila vlada, zakon je RTV SLO "uravnotežil" in jo naredil politično odvisno - naročnina pa se ni zmanjšala.

Oz. pardon: baje se je celo zmanjšala za ene dva centa.

2. RTV ima od politike vsiljene stroške. Recimo tretji, parlamentarni program, ki ga ne gleda nihče razen upokojencev je RTV vsilila politika. Ne vem kaj so mislili, da bo folk, ki je navajen gledanja "pravih" resničnostnih showov na POP TV gledal "parlamentarni reality show"???

3. Pravila glede števila oglasov seveda obstajajo. In niti niso tako slaba.

Problem je v tem, da zakonodaje nihče ne spoštuje, pa tudi nihče ne nadzira. Nanjo opozarjajo samo nekateri strokovnjaki iz FDV, oz. sedaj nekateri niti niso več zaposleni na FDV.

Problem je v tem, da politika take strokovnjake takoj diskreditira, hkrati pa jih deskriditira tudi oglaševalska industrija in TV hiše same, saj jim zmanjšanje oglaševanja ni v interesu. Jebat ga - eni pa hočejo imeti minimalno državo. No, tukaj jo imamo - tako minimalno, da ni nobenega nadzora in industrija lahko počne kar se ji zljubi.

4. Nekakšna oblika prispevka za javno RTV (ne državno!, torej ne v službi politike, pač pa javnosti) je dobro imeti. Taka RTV naj potem pokriva nacionalno pomembne teme (ne, to NI politika, to ni Janša, in to ni Grims). Treba pa je denar racionalno porabiti, politika pa se mora nehati vmešavati v delo RTV, predvsem pa mora NEHATI tja nastavljati SVOJE KADRE.

Od politike nastavljeni člani raznih odborov, uredniki, itd. seveda za "opravljanje" svojih funkcij vlečejo lepe denarce. Navadni novinarji, predvsem pa tehniki in ostali, pa delajo za res minimalen denar. In še to večinoma kot honorarci.
sudo poweroff

T0RN4D0 ::

Ni takšen problem 11 evrov kot to kaj se dogaja s tem RTVjem, 5 evrov naprimer bi blo več kot dovolj, al pa da bi spacal kej kvalitetnega. Uglavnem kradejo na veliko, delajo malo do nič, plače majo pa nekateri tud zanimive. Miljon, miljon pa pol če govorimo v sitih- se kom zdi normalno da folk s 400 evri plače financira take blesarije, še vedno pa gleda reklame, če sploh gleda program.;((
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

mesoreznica ::

Kar meni gre v nos je to da so polni reklam. Torej sta tu samo 2 opciji. Ali naj pobirajo od nas obvezen denar ali naj služijo z reklamami. Ne pa oboje.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

AmokRun ::

Kaj so polni reklam? Zadnjič sem gledal en film na rtvslo, ni bilo med filmom niti ene reklame. Zdaj sem na popu gledal f1 in so ble v 15min 4x reklame.

Yossarian ::

nejcpirc, hvala, da si me razsvetlil, da tudi drugi programi oddajajo otroški program. Kateri pa so to? Slovenski namreč? Aja, Net TV še ima včasih risanko iz kamene dobe. Res, hvala.

Tornado, od kod pa tebi izračun, da bi 5 EUR naročnine bilo dovolj? Kar tako, izpod palca?

Reklam je na nacionalki gotovo dosti manj, kot na komercialkah. Slednje pa sicer občasno imajo dober program, včasih pa ga tudi mimo poknejo.

Treba pa se je seveda zavedat, kakšno funkcijo ima neka nacionlna tv in kakšno komercialna. Druga je namreč namenjena samo služenju denarja in ničemur drugemu. Objektivnost je zanjo v drugem planu, predvsem v funkciji dobička. Pri nacionalki ni tako. Res je, da jim včasih ne rata, ampak vsaj težijo k objektivnosti. Bi radi imeli berluskonizacijo SLO medijskega prostora?

Madona, eni ne vidite pol metra naprej.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zgodovina sprememb…

nejcpirc ::

Ma ti ne vidiš pol metra pred sabo. Na k. mi gre, da sem dandanes prisiljen plačevati 3 TV programe in 3 radio programe, katerih nisem želel, jih ne želim in jih nikoli ne spremljam. Hkrati pa lahko za enako ceno(11,5 evrov na mesec) spremljam ~ 140 TV kanalov in malo morje radio kanalov...WTF? In nikar mi tega enačit recimo z javnim zdravstvom...to je obvezno in nujno...ne pa bullshit RTV Slo

nejcpirc ::

Sicer pa, to je demokracija;) Na dan s peticijo, pa da vidimo, kdo je tukaj čuden. Mogoče bi to privedlo, da bi se začeli celo trudit za svoj denar in bi ti dejansko lahko rekel, plačujem ker tako hočem, hočem pa zato, ker je kvalitetno..

mesoreznica ::

Kaj so polni reklam? Zadnjič sem gledal en film na rtvslo, ni bilo med filmom niti ene reklame. Zdaj sem na popu gledal f1 in so ble v 15min 4x reklame.


Ne vem ob kateri uri si ti ta film gledal, ampak kar jaz gledam na RTV SLO je ogromno reklam . Ne toliko sicer kot na POP TV ampak še zmeraj veliko za nacionalno televizijo katero smo obvezni plačevat. Torej zakaj moram gledat reklame če sem obvezen plačevat program?

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Zeberdee ::

Dejstvo je, da je naša država in vse skupaj jama brez dna in da verjetno sploh ne vedo, kam gre denar.
Mene bolj kot število zaposlenih moti to, da se gredo licenčne oddaje in Jonas (dobr, on je vsaj delal) verjetno ni delal za male pare, ali pa kakšne Bernarde Žarn in vsi "neabonentni" voditelji, ki vodijo eno oddajo letno, baje pa so vseskozi redno zaposleni na TVSLO.
To ni krivda teh oseb, tudi jaz bi to delal. Problem je v organizaciji, ki to dopušča.

Invictus ::

Ste videli kako novo produkcijo na RTV SLO ??????? Samo ponavljajo stare deilne kmečke oddaje z govejo muziko ...

Če pa ni tega, sta so pa v oddaji Miša Molk, Mojca Mavec in Peter Poles. Vsi precej neprebavljivi s svojim
debilnim nastopom in še bolj podebiljenimi oddajami.

Skoraj edina svetla izjema je Studio City (ne vem kako se uspe obdržat, ko pa vedno kritizira vlado) in pa izbor fimov tedna (hvala bogu neholivudski), ki so pa ponavadi po desti uri zvečer. Jaz spim takrat, ko moram zjutraj vstajat, da grem v službo in plačam RTV NAROČNINO.

LP I.

roli ::

Ko smo že pri nacionalni televiziji - kaj pa Hrvaška televizija? Kolikor jaz vem imajo zelo dober program - veliko boljši kot RTV. Na RTV je zanimiva kaka resnična resničnost, hri-bar (kar sem gledal sicer samo enkrat).
http://www.r00li.com
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ukinitev obveznega RTV prispevka (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27661929 (47681) RejZoR
»

RTV prispevek višji za evro (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17911741 (7364) aljazh
»

T-2, SiOL IPTV in plačevanje RTV prispevka

Oddelek: Omrežja in internet
3910695 (8260) AtaStrudl
»

RTV Naročnina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9010871 (8875) Tilen
»

RTV popis z grožnjo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
729662 (8017) gzibret

Več podobnih tem