» »

RTV Naročnina

RTV Naročnina

«
1
2

kmetek ::

Ste tudi vi mnenja, da nas preprosto suho nategujejo? Mislim za tistih 15€ ko dajemo na mesec bi človek pričakoval kaj več kakor to sranje ko imamo. Športa je na SLO2 vedno manj, filmov dobiih letno za 1 ščepec morda.....Kako se upreti plačevanju RTV naročnine, zakaj jo nobena poslanska stranka ali kdo v parlamentu ne debatirajo o tem. Če že plačujem 15€ na mesec zahtevam boljši program, nič reklam itd. Sej 15€ x 600,000 gospodinjstev ni malo no :\ 9 MIO € na mesec!

ronaldo ::

Sam si si dal odgovor zakaj noben noce ukinit RTV narocnino (OGROMEN DENAR).
Sam jo sovrazim in komaj cakam da grem na svoje, brez tvja, tako da jim vec ne bom nic placeval, ampak sedaj zaradi mame moramo tudi to sranje placevat, ceprav sploh ne gledamo RTV slo kanale. In ja to je totalno nategovanje, ki se ga zal ne moremo izogibat na legalen nacin, razen ce nimas tv-ja doma.

OldSkul ::

RTV je v denarnem smislu jama brez dna!;(

macgajver ::

Problem je ker smo slovenci navadne pizde in se prehitro sprijaznimo s zadevo kakršna je če bi bli za kej desci bi šli tja na cestno podjetje vsak po svoj bager in zgazl tale parlament in večino naših politikov. Ne gre se samo za rtv naročnino vse je v pizdi. Samo jemal bi in nič od sebe dajali naši politiki se obnašajo kot da je slovenija njihova niso zmožni dojeti da so tam kjer so zaradi davkoplačevalcev ki so jih tja postavili .

politiki niso nič drugega kot navadni delovci ki bi morali delati za naše dobro mi pa njihovi delodajalci ampak tu je obratno veste kaj jutri bom mojega šefa poslav v kurac mu pobral večino denarja in se cel dan pretvarjal da delam.

RTV naročnina bi se sprijaznil če bi bil program uredu pa še tega niso sposobni nrdit dvakrat na leto pogledam kakšen šport. Filme vrtijo 100let stare francoske in nevem kakšne še reklam je pa isto kot na privat tvju ja kdo koga tu jebe lepo prosim hvala da si odpru to temo mi je že dolgo časa ležalo na duši.
tenstan krompir je pa zakon

hooger ::

BTW. naročnina je 11,02€ in ne 15€ :))

AndrejS ::

Samo da ima miša denar za nategovanje kože in silikone :D

dzinks63 ::

:)) Malo si prečitaj , kaj sploh je RTV Slovenija; to ni komercialna , privatna, ... TV.

macgajver ::

Malo povzeto plačujemo zravn še par radijskih postaj in tvjev ki rabijo zelo malo sredstev če prištejemo reklame in denar od drugih virov ki ga dobijo.
Res pa je da negre ves denar državi umes se pogreje še ogromno drugih ljudi.
tenstan krompir je pa zakon

Hardstyle ::

ronaldo žal boš RTV naročnino plačeval tudi, ko boš na svojem in tam neboš imel TV ali radijskega priključka, saj se RTV naročnina zaračuna vsakemu gospodinjstvu, ki ima elektriko.

ali sem zamešal te naročnine?

sverde21 ::

@Hardstyle: AFAIK se lahko znebiš te naročnine, v dveh primerih:
  1. živiš v rovtah, kjer dokazano ne vleče (pokličeš enga RTV-jevca, ki naredi meritve) RTV
  2. v hiši nimaš TV-ja (verjetno mora v tem primeru tudi prit en RTV-jevc, ki to potrdi)
<?php echo `w`; ?>

Horsechoker ::

Je pa "zanimivo" kako se ne moreš odjaviti. V primeru, da bi imel TV za gledanje filmov z računalnika, bi avtomatsko moral plačevati naročnino. Izsiljevanje in nateg sta besedi, ki med prvimi prideta na pamet...
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

dzinks63 ::

AlexP ::

Zanimivo, da je hrvaški HRT tudi javna televizija, imajo pa neprimerljivo boljši program, več filmov itd.

Zelenko ::

Bila je tudi 3. varianta za izogib plačevanja: 100% invalid. Ne vem pa, če to še velja.

SmeskoSnezak ::

Ne vem, če sem že kje prebral takšno bedarijo...
Ali je odjava RTV sprejemnika trajna?

Odjava sprejemnika za nedoločen čas oziroma trajna odjava je mogoča le v primeru trajne izselitve iz Republike Slovenije,
8-O 8-O
@ Pusti soncu v srce... @

borchi ::

čisto vseeno je koliko je RTV naročnina. na koncu koncev jo bo država potegnila od davkoplačevalcev. bolj transparentno je, da položnica odraža dejanski strošek, ki ga ima gospodinjstvo z nacinalko kot pa da npr. za povečanje mase plač za 2008 (6 mio EUR!!!) prispeva država 4,5 mio EUR.

grims je rekel, da bo RTV naročnina nižja, program boljši. program, pravijo, je slabši. pobran denar za financiranje RTV pa je tudi višji, samo manj transparenten način se uporablja... grims laže?
l'jga

Bellzmet ::

Grims vedno laže...

kmetek ::

V glavnem plačuješ kljub temu, če ne gledaš itd. z eno besedo je zame to protiustavno. Še katera država ima tako v EU?

Evil mind ::

Meni se RTV gnusi. Rajš obrnem kot, da gledam.

steev ::

Ko pa so ob sredah hudi filmi brez reklam, se pa ne pritožujete. Meeni se gnusijo poptv, tv3 in podobni, ker je ves reklam kot programa.
:|

zee ::

offtopic=off

zato eni serije gledamo tako, da jih poiščemo na travnikih. seveda taiste serije po ogledu trajno pospravimo (ne, ne naredimo herbarija).

offtopic=off

se pa strinjam, da je program na nacionalki jako slab, prav tako na komercialkah. no, izjema je A s' ti tud' not padu.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

cekr ::

RTV je javna televizija in iz ene vreče jo je potrebno plačevati. Lahko bi naredili tudi tako, da bi vsakemu od plače trgali nek znesek. Ni pa teh 11€ nek znesek, da biu se moral vdreti v tla. Malo je potrebno razmiusli, koliko stane neka naročnina na časopis, kateri ti zjutraj prinese že postane novice. RTV je proklemano poceni proti papirju. Je pa res, da je na RTV-ju preveč voluharjev, ki vedrijo že po 20 ali celo 30 let.

Glede programa:
vsakemu ni vse všeč. Tudi ne moreš pričakovati, da bodo šli v tekmo s komercialkami. Javna RTV mora prikazovati tudi teme in programe, ki so v interesu javnosti pa čeprav imajo zelo majhno gledanost. Takšni programi npr. kultura, šolstvo, verstva, manjšine, pobirajo kar precej denarja.
V končnem je najlažje kupit neko oddajo ali film. To je najceneje, vendar zaseda oddajni čas drugim narodno bolj pomembnim oddajam.

Glede športa:
šport se je v zadnjih letih toliko skomercializiral, da v prikazovanju ni prav nobene narodne koristi. Športniku je šport delovno mesto in to nima več veze z javnim interesom. Na ta način bi potem lahko tudi prikazovali delavce na traku, kako delajo cel dan.
Ves komercialni šport naj gre na privat postaje. Če se ne more financirat, naj se nek šport zakodira in interesenti naj si lepo posebej plačujejo. Sam recimo ne vidim prav nobenega vzroka, da se na državni TV predvaja angleški nogomet. To naj prikazujejo kje drugje ali pa zakodirajo.
Davkoplačevalci nismo pristojni plačevat špotnim mešetarjem, kar se dogaja v zadnjih letih, ko razne organizacije športne prenose vrednotijo v višave. Ne hvala. Če so se temu uprle velike RTV hiše, kot je npr. ARD potem bi bilo to normalno tudi pri nas. Razen, če kdo misli, da smo tako bogati, da bomo financirali včasih že tako preplačane športnike.
To velja samo za komercialno zanimive športe. Razumljivo je, da se na državni RTV prikazuje finančno manj potratne športe npr. veslanje, smučanje....
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Keyser Soze ::

A se da komu pobrskat kako natančno je urejeno financiranje nacionalke. Ker meni se res ne da. In močno dvomim, da je naročnina edini vir "davkoplačevalskega" denarja.
OM, F, G!

Ejsi_Disi ::

@cekr: Glede programa:
vsakemu ni vse všeč. Tudi ne moreš pričakovati, da bodo šli v tekmo s komercialkami. Javna RTV mora prikazovati tudi teme in programe, ki so v interesu javnosti pa čeprav imajo zelo majhno gledanost. Takšni programi npr. kultura, šolstvo, verstva, manjšine, pobirajo kar precej denarja.
V končnem je najlažje kupit neko oddajo ali film. To je najceneje, vendar zaseda oddajni čas drugim narodno bolj pomembnim oddajam.


Pa točno to delajo, spuščajo se v boj s komercialkami. Poleg tega pa so ukinili čisto vse glasbene oddaje - Rončela (BTW - za poznavalce zelo gledana oddaja), Sobotna noč, Aritmija...
Rock n' roll ain't noise pollution!

mtosev ::

Jaz na SLO gledam samo prenose tekem.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

macgajver ::

No in še glavna cvetka vsega skupaj priznati je treba da tv prek antene danes le malo kdo gleda ponavadi starejši ki pa že tko ali tko bolj malo gledajo tv in res ne rabijo nevem kaj plačujejo seveda isto večina pa nas ima tv prek kabelske siola t2 in njim plačujemo za vse te programe vklučno s nacionalko radiskimi postajami itd. Tako da to zaračunavanje naročnine je najbolj beden izgovor za jemanje denarja od ljudi naj raje rečejo mormo vam pobrat toliko in toliko denarja na msec ker drugače puf slovenije (na blef govorim) nebo 50miljard ampak bomo državo mogl prodat kakšnim arabcem in tud za državne plače nebo ostalo ker si moramo politiki le vsak mesec nagrabit čim več denarja naša vlada pade naslednji mandat izkoristi ta čas kdor ga lahko.
tenstan krompir je pa zakon

Pegaz ::

Na vikendu smo se RTV naročnine znebili tako:
- poslali so nam položnico
- fotr je napisal pismo in ga skupaj s (neplačano) položnico poslal na RTV
- v pismu je bilo na kmečko v ne-knjižni slovenščini napisano nekaj v tem smislu:
- "Kakšen televizor? Mi delamo tukaj! Pridite sem v vinograd in vam bomo dali kramp ter lopato, pa boste videli, kaj je to televizor!"

Tisto je bila prva in zadnja položnica, ki so jo poslali.8-)

P.S.: Televizor seveda imamo. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Pegaz ()

Ziga Dolhar ::

kmetek,

> V glavnem plačuješ kljub temu, če ne gledaš itd. z eno besedo je zame to protiustavno. Še katera država ima tako v EU?

In kot vedno bo zelo lepo razložit, V ČEM je ta protiustavnost.
https://dolhar.si/

andromedar ::

Pa naj še jaz primaknem svoj piskerček z vprašanjem (sicer malo offtopic):

Moj oče že od davnih let plačuje naročnino za avtoradio, ker so enkrat na enem parkirišču opazili avto z avtoradiem pa brez tiste rumene nalepke, ki je dokazovala da plačuješ naročnino (oz. prispevek) za avtoradio. No, to je bilo menda več kot 10 let nazaj. Od takrat foter plačuje.

Drugače pri mojih doma RTV naročnino plačuje mama (na svoje ime).

Zdaj pa na siteu od RTV-ja najdem tole:

(Izven) zakonski partner že plačuje RTV-prispevek. Ali moram tudi jaz plačevati prispevek za avtoradijski sprejemnik v svojem avtomobilu? (na vrh)
Ne. En pavšalni RTV-prispevek se nanaša na vse sprejemnike (tudi avtoradijske), ki jih zavezanci uporabljajo osebno ali skupaj s člani svoje družine.
Pri tem je potrebno upoštevati, da se za družinskega člana štejejo zakonec oz. izvenzakonski partner ter njuni otroci, če še nimajo svoje družine. Družinski pavšal lahko uveljavljate z obrazcem, objavljenim tu.

Torej ni dvoma da oče že leta plačuje to po nepotrebnem.

Vprašanje pa je, ali je mogoče od njih izterjati (zahtevati) to kar je bilo v teh letih plačano?

Hvla za predloge.

Lep pozdrav
Eh?

Wox ::

cekr pravi:
Sam recimo ne vidim prav nobenega vzroka, da se na državni TV predvaja angleški nogomet. To naj prikazujejo kje drugje ali pa zakodirajo.


Mogoče je res tako, vendar so prenosi Premier lige ena redkih, gledljivih zadev na RTV. Sicer pa ni tako daleč čas, ko boš na nacionalki od športa lahko spremljal le še lokalno prvenstvo v streljanju na glinaste golobe.
Prihodnost, ki bi morala biti že sedanjost je VoD. Tu mislim na izredno pestro ponudbo športnih prenosov in ne le na nekaj filmčkov, ki jih ponujajo naši ponudniki. Imamo zdaj že kar nekaj optičnih omrežij, ki pa so povsem neizkoriščena, kar se vsebin tiče. Tu smo kar krepko zaspali.
Commodore 64

Karaya 52 ::

Če se kvaliteta meri v količini hollywoodskih filmov potem stojimo na različnih bregovih. Pod pojem kvaliteta ne smatram št. prenosov nogometnih tekem. Informativni program imajo imo dober (novinar naj poroča ne pa sodi), velik del posvetijo kulturi in Sloveniji. Ne zanima me, kaj se dogaja s Paris Hilton in koliko otrok misli posvojiti Brad Pit me pa zanima koliko ljudi se je udeležilo popotovanja iz Litije do Čateža, prekmurski običaji in koncert slovenske filharmonije. Iz tega je razviden namen RTVja. Da ne govorim o radijskih programi, tukaj je pa razlika ogromna.

Wox ::

Master D., točno tako. Glavni kamen spotike je le naročnina oz. RTV prispevek. Pa niti ne prispevek kot takšen, ampak način na kateri se pobira. Bolje bi bilo, da bi bila neka ustrezna vsota, seveda nekaj nižja od sedanje, zajeta že v bruto osebnem dohodku. Programska shema nacionalke pa naj vsebuje le informativne, kulturne in mladinske oz. otroške oddaje. Kakšen film evropske produkcije tudi, saj smo konec koncev v EU. Goveje zabavljaštvo ala Mario, Pod kozolcem, Piramida, topšop, dormeo reklamiranje in podobna sranja pa naj se preselijo na komercialke. Pa malo manj politike bi bilo zelo dobro za higieno ljudstva.
Commodore 64

opeter ::

Pa malo manj politike bi bilo zelo dobro za higieno ljudstva.


Dokler bo politika vtikala nos v javni RTV se zgornja želja ne bo uresničila. Naši bi lahko vzeli za vzgled avtrijski ORF... tam imajo zelo dobro narejene programe, predvsem pa se čuti javno-zasebno partnerstvo (v nekem smislu). Namreč, zadovoljijo potrebo tistih, ki rabijo ameriške filme, seveda pa imajo tudi svoje takšne in drugače nacionalne oddaje.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

kajzer ::

RTV naročnina je vezana na elektriko...

Wox ::

Se strinjam, opeter. Depolitizacija RTV itak. ORF pa naj služi kot referenčni model, čeprav se mu bo zelo težko približat. Na ORF je zelo dosti ameriških filmov (tistih ta boljših večinoma), kar stane kar precej. Celo nekaj slovenskih filmov sem zasledil. Pa prenosi NFL. Svetlobna leta pred RTVS.

@kajzer: To vsi vemo.
Commodore 64

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

mchaber ::

Ne ORF, pač pa BBC.
.

icek ::

Meni pa ni jasno zakaj dosti krat na SLO 2 prenašajo seje iz državnega zbora, če pa imajo prav za to namenjen posebni program TV SLO 3? Mogoče zato, ker ga lokalni ponudniki nimajo v sistemu? Meni je to zgrešeno.
Rider of Theli
www.air-tv.net

Alexius Heristalski ::

Mogoče, ker še ni uradno začel z oddajanjem. Nekje sem zasledil predviden začetek marca 2008, ampak ne bi dal roke v ogenj za ta podatek.

icek ::

Na satelitu je že dolgo časa. Potrebno ga je samo spravit v kablske (IPTV) sisteme.
Rider of Theli
www.air-tv.net

sBOY ::

jp RTV bomo res plačavali v vseh primerih,sej padeta tudi dva ki sta bla prej našteta za upešna:

živiš v rovtah, kjer dokazano ne vleče (pokličeš enga RTV-jevca, ki naredi meritve) RTV
v hiši nimaš TV-ja (verjetno mora v tem primeru tudi prit en RTV-jevc, ki to potrdi)
.....

poznam primer kjer živijo v rovtah vendar so jim podtaknili digitalno satelitsko za sprejem RTV-ja, dobijo svojo kartico ki jo normalno RTV zaračuna tolko in tolko na mesec,je pa res da vidijo rtv čisto ko solza....tv v hiši ima danes vsak smrtnik in to ve tudi tisti zahuljeni RTV-jevc ki nam pride pobrat denar!! Živel pop in kanal a ki zmorejo brez nam skubit € pokazat kaj bol pametnega,čeprav tam pa stokamo o (pre)dolgih oglasih,a to je že druga tema.

lp.

macgajver ::

Mene zanima še ena stvarca glede te rtv naročnine če kdo ve. Vanjo je všteto pač še tistih nekaj radijskih postaj itd ampak mene zanima koliko točno hočejo oni met za ta dva programa slo1 in slo2 ajde pa še slo3 čeprav ga še nisem videl.

Ker jas dam siolu neko vsotico na mesec ki ni ravno za dol past in mi ponudijo slo1+slo2 + ogromno drugih programov recimo če izpostavim take za ruljo ki smo fani američkih filmova itd. HBO Comedy, HBO ki vrtita cele dneve same dokaj nove filme kar vrjetno ni poceni zadevšna mislim da teče celo v 5.1 zvoku in neki boljši kvaliteti.

In zdej me res zanima koliko se nacionalka ceni koliko hočejo od posamezne hiše za tista dva res prekleto uboga programa. Ker s denarjem ki ga dobijo bi lahko pomoje vsake par mesecev zgradili kakšno novo bolnico.
Pošteno bi bilo da je to javno na internetu ta mesec je bilo toliko in toliko prihodka toliko smo dali sem toliko tja da se ve.

In nekdo je omenil da se nacionalka spušča preveč v boj s privat postajami ja kakšna bosa izjava ko je imela nacionalka še dokaj soldino gledanost niso hoteli iti v štric s privat postajami ampak so bili v štric.
Šport je gledana zadeva zakaj ga je vse manj filmi so gledana zadeva zakaj ni dobrih filmov če pa hočejo predvajat zadeve katere zanimajo mogoče 5% slovenskega prebivalstva naj pa njim zaračunajo naročnino.

Nevem no za slabo opravljeno delo nemoreš nekomu potem zaračunat. Ubistvu lahko zaračunaš ampak samo enkrat. Še osel gre samo enkrat na led a nas furajo že več let Tako to negre.
tenstan krompir je pa zakon

Gandalfar ::

macgajver: a si dejansko poskusal gledati filme na RTV? V zadnjih parih dneh so imeli po 23h par odlicnih filmov.

OK.d ::

no na to stvar ste čisto pozabili zdaj ko slovenija vpeljuje digitalno tv in bo seveda potrebno dokupiti še dodatni modem seveda tistim kateri nimajo kabelske ali ip varijante in zdaj absurd poleg tega da plačuješ naročnino za gnili program ti bodo vsiljevali še ta modem, naj ga dajo zastonj tako kot so v drugih državah katere so vpeljale digitalno televizijo:\
LPOK.d

smash ::

a pride rtv naročnina na posebni položnici ali je kje zraven česa drugega, ker jaz tega nimam oz. še nisem opazil

Hardstyle ::

Tud POP in A Kanal nista kaj boljša... spet vrtijo film sam doma od prviga dela do zadnjega in to že par let zaporedoma med tem ko je od zunaj dosti boljših NOVIH prazničnih filmov. In seveda vsak kanal laufa svojo srečno linijo na 090 liniji (po novem tudi Čarli TV)... Na POPu mi je všeč 24ur ter trenja na a kanalu pa oddaja svet in pa mogoče kaka serija (las vegas,csi). Drug teden je na sporedu Dan neodvisnosti... wow film iz leta 1996, ki je biu na popu ali a kanalu predvajan vsaj že 5x!V petek je tud na sporedu Mularija ... čudno, da se kdo (cerkev) ne pritoži saj ta film vsebuje vse kar Cerkev ne oddobrava.

HBO je velika mreža in ima veliko uporabnikov world wide in si zato lahko privošči novejše (dražje) filme nas pa pač tukaj posiljujejo z nekimi starimi bedarijami.

Matek ::

Ker jas dam siolu neko vsotico na mesec ki ni ravno za dol past in mi ponudijo slo1+slo2 + ogromno drugih programov recimo če izpostavim take za ruljo ki smo fani američkih filmova itd. HBO Comedy, HBO ki vrtita cele dneve same dokaj nove filme kar vrjetno ni poceni zadevšna mislim da teče celo v 5.1 zvoku in neki boljši kvaliteti.

In zdej me res zanima koliko se nacionalka ceni koliko hočejo od posamezne hiše za tista dva res prekleto uboga programa. Ker s denarjem ki ga dobijo bi lahko pomoje vsake par mesecev zgradili kakšno novo bolnico.
Pošteno bi bilo da je to javno na internetu ta mesec je bilo toliko in toliko prihodka toliko smo dali sem toliko tja da se ve.


ROFL! Malo cudne primerjave delas, kolega. Saj ne, da bi branil nacionalko, ampak ta dva zneska imata skupnega samo to, da prideta na poloznici. RTVju kot nacionalni televiziji ti placujes kot za produkcijo programa - iz poloznic se financira delo novinarjev, voditeljev, itd. SiOL pa ti po drugi strani zaracuna zgolj za njihovo storitev, da dolocene programe pripelje do tvojega doma in ti omogoci njihov ogled.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

macgajver ::

iz poloznic se financira delo novinarjev, voditeljev, itd. SiOL pa ti po drugi strani zaracuna zgolj za njihovo storitev, da dolocene programe pripelje do tvojega doma in ti omogoci njihov ogled.

Ze res ampak madona siol pripelje cez 100programov notr za male pare vsi ti programi se morajo od nekje financirat ane. Ravno to mene boli nacionalka z vsem denarjem ki ga dobi od ljudi ++ ves dodaten denar ki ga prislužijo na način kot privat hiše še vedno ne spravi skupej programa ki ga ljudje gledajo več kot parkrat na leto. Pa izpustimo posameznike kerga kol vprašaš ki gleda tv več kot par ur na dan sigurno ne gleda slo1 in slo2.
tenstan krompir je pa zakon

moj_nick ::

Hvala, ker ste me spomnili, da moram odjavit rtv naročnino, ker nimam tvja :)
110111001001010001010000

Gandalfar ::

macgajver: ce ti jaz recem, da edino prebavljiva zadeva, ki jo ponuja moja kabelska je rtvslo1 in rtvslo2 po 23h.. ?

Hardstyle ::

moj_nick še vedno jo boš plačeval saj imaš električni priključek in sklepam, da je pri vas radio lovi signal rtv in antenski signal tv. :)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RTV prispevek (strani: 1 2 3 457 58 59 60 )

Oddelek: Loža
2970283666 (353) PovemVfaco
»

Ukinitev obveznega RTV prispevka (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27661843 (47595) RejZoR
»

RTV naročnina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10327756 (22351) St235
»

RTV naročnina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11010749 (8148) Yossarian
»

RTV popis z grožnjo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
729649 (8004) gzibret

Več podobnih tem