» »

RTV popis z grožnjo!

RTV popis z grožnjo!

«
1
2

Dr.S ::

Dobim priporočeno pismo in glej:
začne se z 15.členom Zakona o RTV Slovenija 4. odstavek ki določa da ima radijski ali televizijski sprejemnik vsaka oseba, ki je registrirana kot odjemalec električne energije. In tako naprej, solata,...

Sam ne gledam ne SLO1 in ne SLO2, po radiju pa se vrti GAMA tako, da ne vem kaj hočejo? Da plačujem nekaj kar ne gledam, samo zaradi tega ker imam TV?

Ne vem no (aja pa še to: če ne pošlješ podatkov nazaj v 30 dneh sledi kazen od 30. do 150.000 SIT).
PA KAJ ŠE!!!!

Matek ::

Jah, ne vem kako je s tem, bo kak pravnik povedal, ampak če je res tako določeno z zakonom (da mora vsak lastnik televizijskega aparata plačevati RTV naročnino), potem se ti naj zdi še kako nepravično, pa boš vseeno moral upoštevati...
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Boeing ::

Jep, jaz tudi dobil... najprej prebral 2x ker nisem mogel verjetni, da je kaj takega mogoče, potem sem prebral še 2x, da sem se nasmejal, potem sem pa napisal da nimam in poslal nazaj.

Mah, brezveze ta rtv... na vsake kvatre enkrat majo kak uredu film (ampak res samo tu in tam), ostalo je brezveze....

Pa dejansko nimam tv-ja :P
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Wox ::

Prispevek za RTV ni vezan na TV sprejemnik, ampak na električni priključek. Po zakonu mora torej vsako gospodinjstvo, ki je priključeno na elektriko plačevati še RTV naročnino. Temu se lahko izogneš, če jim dokažeš, da si slep. Če se dobro spomnim, je tak zakon pred 2 ali 3 leti sprejel naš parlament.
Commodore 64

Boeing ::

Ma, Viharnik, to ni čisto res... na unmu listku piše, da načeloma če imaš štrom, oni predpostavijo, da maš ti tut tv (kar je, roko na srce, nekako logično v današnjem času), razen če jim na izjavi, ki to jo pošljejo, ne napišeš, da pač nimaš tv-ja (radia, avtoradia) oz. predložiš dokazila, da si slep, gluh oz. drugače invalid in si s tem oproščen plačila.

Mene načeloma zanima nekaj drugega, in sicer kako je z naročninami na kabelsko in siol tv...

Logično je, da če si naročen na kabelsko (siol tv...), potem plačuješ RTV.

V oni izjavi za rtv pa je TV opredeljen (kakor jaz razumem) kot dejanski TV sprejemnik (se pravi tuner+katodna cev oz. lcd, v eni škatli), in ne kot naprava, ki omogoča sprejemanje tv signala (kar računalniški tv tunerji definitivno so).
In me nekako vse skupaj napeljuje na misel, da bi si lahko čisto legalno omislil siol tv preko računalnika in mi vseeno nebi bilo treba plačevati RTV-ja, ker v stanovanju nimam tv-ja oz. radia.

Je to možno oz. bi zadeva pravno vzdržala ?

10x!

J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Microsoft ::

Men se to placevanje zdi brezvezno. Kr neki posiljujejo. Naj bo lepo komercialna zadeva ali pa, da placas mesecno za ogled.

Ne pa, da ce mas strom, pa ze kr TV cele dneve gledas in mores placevat. Bedarija.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Wox ::

Ja no... Oni pošiljajo račune vsem, ki so priklopljeni na električno omrežje. Potem pa moraš ti njim dokazat, da nimaš TVja. Mislim da samo s tem, da bi jim reku, da SLO1 in SLO2 sploh ne gledaš, ne boš oproščen plačevanju prispevka. Skratka precej kolobocij. Dejstvo je, da je RTV prispevek na nek način vezan na plačnika električne energije. Vsaj meni je tako zatrjevala gospa na računovodstvu RTVja. Ker nekje lani smo dobili podoben dopis. Fora je pa bla ta, da sem bil plačnik električne energije jest, RTV naročnine pa moja draga. Pol so pa želeli, da še jest plačujem naročnino. Živiva pa v izvenzakonski skupnosti, kar je še dodatno zapletlo zadeve, saj sta priimka različna. Tako, da smo kar naenkrat dobli dve položnici za RTV in je bilo treba kar nekaj truda, da smo zadeve uredili. Sicer se pa že kakšno leto poskušam "odjaviti" od plačevanje prispevka za avtoradio. Mesečni prispevek je 780SIT. Poslal sem jim že 5 dopisov, da avtoradia nimam oni mi pa še kar naprej pridno pošiljajo položnice. A je še kdo, ki plačuje tole al sem jest edini? Ker kogarkoli od znancev vprašam, me sam debelo gledajo.
Commodore 64

Samson ::

Viharnik: Po moje si kupu avtoradio v trgovini zadnjih nekaj let in so te popisal da ga posedujes...Vsaj logika tako veleva meni. Vcasih za casa juge, kakor si kupu nov tv, so avtomatsko poslal na rtv tvoje podatke.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Buggy ::

Viharnik: he he...ja moj oce je prav tako kot ti bil eden izmed redkih "srecnezev", ki je (bi moral) placeval narocnino za avtoradio. Da pa je absurd se vecji, je to narocnino podedoval z avtom od svojega oceta...skratka poloznic za narocnino na avtoradio seveda ni placeval, se je pa potem cez cas najavil "gospod rubeznik", ki je prisel rubit kar nekaj denarja zaradi neplacevanja teh poloznic. Se vedno ne vem kako so se takrat menili...pa da skrajsam, rubeznik je potem kao zarubil staro Alfo, ki je stala na dvoriscu in oceta morila saj je vedel, da na odpadih zaracunajo ce jo odpeljes...no po to Alfo ga potem nikoli res ni bilo in tudi oce od takrat ni imel vec problemov iz tega naslova...vseeno pa je moral placati odvoz Alfe na odpad...je bilo pa to kar nekaj let nazaj...

whatever ::

Men se to placevanje zdi brezvezno. Kr neki posiljujejo. Naj bo lepo komercialna zadeva ali pa, da placas mesecno za ogled.


No, vsaj enkrat se pa strinjam s tabo.:)
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

OZZY ::

Logično je, da če si naročen na kabelsko (siol tv...), potem plačuješ RTV.



Boing..Siol tv nima ničesar skupnega z rtv. Razen tega, da rabiš televizijo. Vendar pa televizija po mojem še ni pogoj, da moraš kar plačat njihovo naročnino če ne uporablaš antene za sprejem signala. Ti signal sprejemaš preko telefonske žice in ne preko oddajnika.

To po mojem ni isto in bi bilo zanimiva zadeva za pravnike.

Zakon sicer pravi da vsi ki imajo elektro priključek ampak to se lahko spodbija, saj v današnjem času z razvojem tehnologije to ne pride več v poštev. Internet ni enako rtv signalu. Televizija in priključek še ni pogj, da želiš sprejemat signal preko oddajnika...

kot sem rekel. Zelo interesantna zadeva za razpravo med pravniki.
Go with the flow.

Microsoft ::

Pa zakaj ne naredijo tako, da ti pri hisi filtrirajo signal od RTV, pa bi lahko potem se vseeno gledal ostale kanale, ki so na kablu? Vse skupaj nekako zaplombirajo v neko skatlico in malo pokontrolirajo, pa je.
Ker potem to pomen, da ce jst hocem gledat limonade na POPu, jih lahko samo tako, da placam narocnino za eno tretjo televizjo, ki nima z POPom kaj dosti skupnega.

Isto radijo. Tezje je filtrirat, samo spet. Ce hocem jst poslusat reklame na Fantasy, potem jih lahko samo na tak nacin, da placam narocnino spet za neko tretjo postajo.

Nekako si ujet.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Boeing ::

Ozzy, nisem čisto razumel, ampak ok, se ne sekiram, pač nisem pravnik, jebiga :).

Osebno mi je logično, da če si naročen na kabelsko, si zato, da dobiš tv signal, ki ga rabiš za tv gledat, torej maš tv in plačuješ rtv.

Ni mi pa jasno, če vzdrži tole: naročen sem na siol tv, in ne plačujem rtv-ja, ker nimam radia in nimam televizije, program gledam na računalniku, ki pa po definiciji NI tv sprejemnik.

Problem je v tem, ker ima rtv verjetno pravico zahtevati seznam naročnikov pri kabelskih ponudnikih in jih potem primerja s seznamom plačnikov rtv-ja... skrbi me, da bi, če je to res, potem težili, ker bi bil naročen na siol tv in nebi plačeval rtv naročnine... če tega rtv uradno ne more narediti, potem grem jutri po aminota :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

civic_ ::

meni bi se to zdelo vredu kajti vsak bi moral imeti dostop do nacjonalne televizje.
in noben se ne bi pritoževal če ne bi imeli še enega dohodka z imenom reklame, ki jih je toliko kot na pop tv. se pravi da se krijejo

OZZY ::

Boing..Sioltv ni kabelska ampak je internetna..Gre preko linije za telefon in ne preko kabla. tako da nimajo kaj. Ti tako ali tako plačuješ internet in nato še naročnino na iptv, ki pa je samo nadgradnja internete in laufa po isti liniji kot net.
Go with the flow.

SavoS ::

Hmmmm zanimiva zadeva se pojavi sedaj......sam sicer ne plačujem RTV prispevka....zakaj?? iz več razlogov:
1. Doma sem v šoli.....kar pomeni šole so oproščene plačevanja RTV prispevka......
2. Šola nima direktnega priklopa na ELEKTRO - pač pa nam štrom daje ena tovarna, ki je tukaj blizu, šola pa ima odštevalni števec v tej tovarni in mi njim direktno plačujemo štrom....kar pomeni da tudi jaz nimam direktnega priključka na štrom.......
Zadeva bi znala biti zelo zanimiva, če bi se naenkrat pojavil rubežnik in me terjal za RTV za 8 let nazaj......HUH............
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

ganzi ::

Men gre prov na živce plačevanje prispevka teli nacionalki.
Poglejte to.. koliko je v SLO gospodinjstev to pomnožite s prispevkom in to potem še z 12.. kaj dobite..8-O 8-O Kam gre ta denar?:\

CCfly ::

V korito za predstavnike živalske vrste iz katerih tipično delajo šunke.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

perci ::

Vpraš Kocjančiča.

Pithlit ::

Kaj pa to (malce karikirano): eno gospodinjstvo oz. en naročnik električnega priključka pa 25 televizorjev? A ne bi blo logično da bi plačal naročnino 25x?
Life is as complicated as we make it...

Timmah ::

to se lahko nardi sam u nasi preljubi sloveniji.
posiljo te z eno stvarjo in mors placat.
me zanima kuko bi to zdrzal v ksni drugi evropski drzavi ali cez luzo. naj lepo slo1 pa 2 kodirajo pa ce kdo hoce gledat nej placa narocnino pa dobi dekodirnik pa zdravo. pa grejo se nacionalno tv pol pa med filmi vrtijo reklame. zastopm to za komercialne tv ki jim reklame placujejo racune na rtv pa pobirajo narocnino pol pa se reklame vrtijo.
uglaunem enkp enh *censored*
donde esta francesca

Phoebus ::

ja RTV je nacionalna TV / RA in tudi če pade atomska bomba, se sesuje trg in grejo vsi komercialni ven, ipd., RTV dela naprej, ker je to njihova naloga.

In plačuje se jih zato, da:
a) delajo (niso komercialni)
b) ustvarjajo "kulturni" program (oddaje, ipd.), za katere ni nujno, da bi jih komercialne delale, ker niso profitabilne.

Mislim to so razlogi zakaj se plačuje. Zdej če se strinjam s tem je pa druga :D

Gandalfar ::

poet: v veliki britaniji se dogajajo zelo podobne stvari

Buggy ::

Zadnjic me je nacionalka tako raztogotila, da sem si vzel pet minut casa ter poslal rahlo zacinjen mail pristojni sluzbi pri tej hisi. Naj recem da je bil potem odziv nad pricakovanji, ce ni bil to slucajno ze ustaljen postopek.
Slo se je pa zato, da se je neki dan sredi vecerne risanke pojavila sredi nedorecenega stavka, reklama za vrsto tune katere so vse studirale. Ker je risanka tudi po vecini edino kar gledamo na nacionalki, nekaksna nagrada za otroka ce lepo opravi stvari ki jih od njega pricakujemo, sem se tako jaz kot verjetno tudi otrok pocutil malo ogoljufanega. Termin za risanko, ki je bila ze za casa mojega otrostva nekaksen lep zakljucek dneva se sedaj krajsa in ga nadomesca blok reklam ki je celo daljsi od same risanke. Seveda to je eden izmed najbolj donosnih terminov....navsezadnje sem celo zasledil da bi vecerno risanko ukinili.
Toliko o nacionalki ter njenem nekomercialnem obnasanju na racun kvalitete :(

tintorel ::

Jaz plačujem dvojni položnici samo zaradi tega, ker jih nisem obvestil, da mi pošiljajo dve - na moje in sestrino ime...
Misleč, če imajo avtomatiko, da me najdejo, naj imajo tudi avtomatiko izključevanja podvojenih položnic na ISTI el. števec...Ne, plačaj!
Pravno se pa ne grem drkat. Saj pravosodni sistem, v katerem nek Pavle Rupar ni kriv, ker ni vedel, da ne sme krast in je zato oproščen, mi ne omogoča poštene obravnave. TVSLO je pač vladno trobilo (BBC pa britansko, isti šmorn), in tako jim pač grejo zakonodajno na roke.

perci ::

No, če bi bil naš rtv tak kot angleški bbc, bi z veseljem plačeval naročnino. Zanimivo pa je, da BBC pa lahko gledam zastonj.

Timmah ::

se strinjam s percijem
na BBC je saj kej za gledat kpa nej na slo1 pa slo2 gledam? mariota? >:D
donde esta francesca

Gandalfar ::

Poanta je v tem, da SI ni edina drzava, ki to pocne.

Tody ::

RTV slo se preserava z evrovizijo in vsakič en krap pošljejo tja gor, z žirijo brez žirije, stanovanje, hrana, potovanje vse plažajo nevem kako veliki ekipi, plus tam majo žurke in podobna sranja gledamo na TV.Nej gre zadeva v čisto komercijalizacijo. Zakaj bi moral filmoljubi plačevat filmske programe nekdo ki gleda tisto duhovščino ali pa narodno muzko posluša bi jo pa zastojn odnesel ? Ukinte ta davek in predvajajte oddaje in filme, ki so tržno zanimivi in tudi ekipa RTVSLO bo ratala čudežno bolj učinkovita !

markko ::

Kaj pa setalitska, kaj če maš sam setalitsko, pol si tut žrtev RTV zajedalcev al ne?
Hasta La Victoria Siempre !

bzp ::

... in kar naenkrat bodo na slo1 vrteli samo se limonade, na slo2 pa jerry springer maraton.
Realno, RTV dela vsaj nekaj za kulturo, razsirjanje obzorij, bla bla ... Kar za extra, e+, sanjsko zensko, ... ravno ne velja. Pa tudi cisto vsakdanje oddaje imajo. Recimo zjutraj prizgem tv in gledam dobro jutro na slo1. To, ali pa reklame na kanalA oz. ricky lake na popu. Blazna izbira ja. Isto v nedeljo popoldan ... Ali pa recimo RR, mislite da je komercialno zanimiva oddaja? Brez RTV narocnine bi TV hitro postala se bolj neuporabna kot sedaj.

nicjasno ::

Nacionalna tv je v slo bolj ali manj sama sebi nnamen. BBC pa ima ZELO kvalitetne programe in oddaje ki se jih nobena komercialna tv postaja nebi sramovala. Pa ni tu vprasanje $$$ ampak izvedbe. Ko gledas nase oddaje imas dostikrat se vedno obcutek da so bile delane pred 20-imi leti.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

gzibret ::

Dr. S.

Na RTVSLO pošlji izjavo, da nimaš TV-ja. Tako ti ne bo več treba plačati naročnine.
Vse je za neki dobr!

Gandalfar ::

Samo britanci so vseeno nezadovoljni s tem da morajo placevati BBC.

sparc49 ::

Keyser Soze ::

Žrtev si v vsakem primeru če poseduješ delujoč sprejemnik, bodisi radijski ali TV in si v dosegu signala. Ampak meni se to ne zdi korektno. Za vsako sranje so referendumi, da bi pa nekdo dal predlog, da se zadeva z naročnino in njenim zaračunavanjem rahlo spremeni, to pa ne. Pa gre ogromno denarja za program, ki nima nobene perspektive niti nobene pametne oddaje. Da ne rečem kakšna je njegova gledanost z moje strani. Mislim, da pove dovolj, če rečem da se je gledanost RTV SLO dvignila za 100% ko je bila na sporedu 24.

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Jamr, jamr...

Če želite karkoli spremeniti, bo potrebna kombinacija državljanske nepokorščine in peticije.

Imajo Slovenci in Slovenke toliko jajc?

O tem se sprašuje Mladina že od uvedbe komercialnih TV (15let +)... kdaj bo državljankam in državljanom kapnilo, da lahko na eni strani gledajo TV in radijske postaje za katere jim ni potrebno plačevati naročnine in na drugi duhamorni program SLO... ki ga MORAŠ plačevati. S tem, da je program, ki ga plačujejo enako prekinjen z reklamami, kot komercialni !!!

Seštevek = nočem več plačevati.

P.S. Sodobna tehnologija omogoča tudi blokado oz. kodiranje TV/Radio signalov. Se pravi, da tisti, ki bi plačeval naročnino bi imel dekoder ali odstranjeno bokado... Me zanima, koliko naročnikov bi še bilo... verjetno samo parlementarci, da bi se lahko zvečer še enkrat gledali v parlamentu.>:D

Stepni Volk ::

Aja, Velika Britanija nima naročnine, temveč davek na TV naprave. Le ta je odvisen od št- TV sprejemnikov, ki jih poseduješ, ter velikosti ekrana. Zato imajo povečini Britanci male televizorje in posledično hodijo nogomet gledati v Pub, kjer ga lahko gledajo na velikem zaslonu skupaj s somišljeniki.
Na koncu leta je finančni rezultat enak... samo tekme so gledali v prijetnem ambientu in "davek" jim teče po grlu v obliki piva. :)

ORF pa zganja enako kot RTV SLO...

Zgodovina sprememb…

Wox ::

No ja. Sej tudi mi nimamo RTV naročnine. Zadeva se imenuje RTV prispevek. Tako kot prispevek za prapor, ki ga plačujejo člani Zveze borcev.
Commodore 64

gzibret ::

Tale RTVSlo je en komunistični mastodont, ustanova namenjena pranju možganov ljudstvu.

Se popolnoma strinjam s Stepnim Volkom - naj kodirajo signal in če ga hočeš gledat, plačaš naročnino in dobiš odkodirnik. Simpl kot pasulj.

To, pa da smo v kapitalizmu prisiljeni financirati inštitucijo, ki proizvaja program, ki ga nobeden ne gleda pa je absurd. Glih zaradi dejstva, da jih moramo financirati, se oni nič ne potrudijo in svojo lenobo in nekreatinvost prekrijejo z odejo in rečejo, da je to umetnost.
Vse je za neki dobr!

nicjasno ::

ORF ma btw tudi BISTVENO bolj kvaliteten program kot nasa tv.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

Stepni Volk ::

Na srečanju gledališnikov na DUnaju, je britanski kritik zapisal nekako takole: "Znano je, da so Avstrijci najbolj dolgočasen narod. Edini, ki lahko zdolgočasijo Avstrijce, so Slovenci."

BigWhale ::

Meni pa program na ORF ni nic bolj kvaliteten, prav usiv je, nic ne razumem!

;)

Tear_DR0P ::

Kar se tiče nacionalke, mislim da že po ustavi ne sme bit zakodirana, če ne je pa vsaj kak zakon ki to trdi. Tko da RTV naročnina se plačuje, razen če na RTV pošlješ izjavo da ne poseduješ naprave, ki lahko sprejema TV ali radio signal. Poleg tega se plačuje RTV prispevek za vsako napravo oziroma priključek ki ga poseduješ + če sta v enem stanovanju dve družini in uporabljata eno televizijo, morata vseeno plačati dva prispevka. Namreč RTV prispevek je na družino.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

McMallar ::

Se pravi, če sta v enem stanovanju dve družini in vsaka ima dve televiziji plačuješ 4 naročnine? :\
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Stepni Volk ::

Tear_DR0P...napača!!! Preberi si zakon, ki ureja to zadevico:


ZAKON O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O RADIOTELEVIZIJI SLOVENIJA (ZRTVS-B)


Le ta pravi v svojem 15a členu:
1. Za zasebno rabo:

a) Zavezanci - fizične osebe plačujejo za vse televizijske in radijske sprejemnike, ki jih uporabljajo osebno ali skupaj s člani svoje družine 2.171 tolarjev.

b) Če ima zavezanec za zasebno rabo le enega ali več radijskih sprejemnikov plačuje 642 tolarjev.

c) Prispevek v višini iz prejšnjih dveh točk velja tudi za pravne osebe in posameznike, ki opravljajo samostojno dejavnost, vendar za vsak sprejemnik, če je sprejemnik namenjen izključno osebni rabi zaposlenih ali posameznika, ki opravlja samostojno dejavnost.


ter še več v 15. členu:

Kdor ima radijski ali televizijski sprejemnik (v nadaljnjem besedilu: sprejemnik) na območju Republike Slovenije, kjer so zagotovljeni tehnični pogoji za sprejem vsaj enega programa Radiotelevizije Slovenija, mora Radioteleviziji Slovenija plačevati prispevek za opravljanje radijske in televizijske dejavnosti.


Na območju, kjer se zaradi racionalnosti uporabe frekvenčnega prostora in finančnih sredstev ali iz drugih utemeljenih razlogov opusti pokrivanje območja s prizemeljskimi omrežji in je zagotovljeno sprejemanje le preko satelita oziroma preko kabelske mreže, so imetniki sprejemnikov zavezanci za plačevanje prispevka pod pogojem, da jim Radiotelevizija Slovenija z začasno oprostitvijo ali zmanjšanjem prispevka ali na drug ustrezen način prispeva najmanj tretjino dodatnih stroškov za nabavo opreme za sprejemanje programov po satelitu oziroma po kabelskem omrežju.

Višina prispevka se določa z zakonom. Vlada lahko na predlog Sveta Radiotelevizije Slovenija višino prispevkov spremeni glede na porast življenjskih stroškov. Vlada lahko izjemoma spremeni višino prispevka do 20% zaradi izpada drugih prihodkov ali morebitnega presežka prihodkov nad odhodki, vendar največ za 1 leto.

Šteje se, da ima radijski ali televizijski sprejemnik vsaka pravna ali fizična oseba, ki je registrirana kot odjemalec oziroma plačnik električne energije v javnem električnem omrežju, razen če poda izjavo, da nima svojega in da v svojih prostorih tudi ne uporablja tujega radijskega ali televizijskega sprejemnika ter da je bila seznanjena z zakonskimi posledicami neresnične izjave.

Kdor pridobi sprejemnik po tem, ko je podal izjavo iz prejšnjega odstavka, mora v 30 dneh sprejemnik prijaviti Radioteleviziji Slovenija, spremembo naslova oziroma sedeža pa sporočiti najpozneje v 15 dneh po spremembi.

Predno RTV Slovenija od odjemalca oziroma plačnika električne energije, ki doslej ni bil plačnik RTV naročnine, zahteva plačilo prispevka na podlagi tega zakona, mu mora omogočiti, da poda izjavo o smislu četrtega odstavka tega člena."




Nadaljni zakoni,ki urejajo to področje:
Zakon O RADIOTELEVIZIJI SLOVENIJA (ZVRTS)
Zakon O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O RADIOTELEVIZIJI SLOVENIJA (ZRTVS-C)
Zakon O ZAGOTAVLJANJU VIDNOSTI IN SLIŠNOSTI PROGRAMOV RTV SLOVENIJA IN LOKALNIH NEKOMERCIALNIH PROGRAMOV NA OBMOČJIH, KJER ŽIVI SLOVENSKA NARODNA MANJŠINA (ZVSPRTV)
...

Zgodovina sprememb…

dolenska ::

poleg naročnine ti zraven še reklame vrtijo. so pravi prašički.

Kaufmann ::

Hm, Nevem zakaj npr.Telemach ne ponudi paketa programov v katerem ni zajetih SLO1,2.
Tako bi imel "dokazilo" da ne gledaš teh programov in nebi tega plačeval.
So kakšne zakonske prepreke zgleda.
ni podatka

Wox ::

Tale zakon je kr neki. Bi moral plačevat za TV, ki ga imam na sekretu, a bom raje kar tiho:D .
Commodore 64

Tear_DR0P ::

Stepni, kje je napača?Sicer sem bolj pavšalno napisal, vendar ne vem na kaj ciljaš.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Televizija brez televizije, možno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7116363 (14202) 34054
»

RTV naročnina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5820417 (14854) Volk|
»

T-2, SiOL IPTV in plačevanje RTV prispevka

Oddelek: Omrežja in internet
3910688 (8253) AtaStrudl
»

RTV katastrofa od tv programa

Oddelek: Loža
443294 (2092) mtosev
»

RTV naročnina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11010749 (8148) Yossarian

Več podobnih tem