Forum » Pomoč in nasveti » Gsm OS Win Mobile 6
Gsm OS Win Mobile 6
Matic_4 ::
Pred dnevi sem kupil Smart phone pri Vodafone Nemčija (VDA GPS alias Toshiba Portege G710 - http://shop.vodafone.de/Shop/product_de.... V prvi vrsti sem kupil telefon zaradi integriranega GPS sprejemnika. Glede na to, da ima gsm OS Win Mobile 6, bi naj na njemu delovali določeni navigacijski sistemi, katerih pa ne morem spraviti do življenja.
Ima kdo mogoče kakšne izkušnje s tem, kako določeni mobilni ponudniki "zaščitijo" softver na svojih telefonih (če ga sploh)? Ali je možno, da pač ta telefon ni kompatibilen z raznimi navigacijami, ki delujejo na istih OS (iGOmyWay npr.).
Poleg tega je zanimivo še nekaj... telefon glede na oglaševanje ni zaklenjen na omrežje Vodafone.de. Mobitelova SIM kartica mi ne deluje, TUŠ-eva predplačniška pa mi. Razlog?
Vsak komentar/nasvet je dobrodošel.
Ima kdo mogoče kakšne izkušnje s tem, kako določeni mobilni ponudniki "zaščitijo" softver na svojih telefonih (če ga sploh)? Ali je možno, da pač ta telefon ni kompatibilen z raznimi navigacijami, ki delujejo na istih OS (iGOmyWay npr.).
Poleg tega je zanimivo še nekaj... telefon glede na oglaševanje ni zaklenjen na omrežje Vodafone.de. Mobitelova SIM kartica mi ne deluje, TUŠ-eva predplačniška pa mi. Razlog?
Vsak komentar/nasvet je dobrodošel.
Suly ::
Mislim da je sam softwarski zaklep navigacijskih programov sploh nemogoč :S Je pa res da verzija iGOmyway 2006 ne deluje nujno na WM 6, vsaj jaz sem mel določene težave, dokler nisem našel prave/prirejene verzije 2006 ! Poskusi z igo 8 in bo zagotovo delovalo. Sicer pa nevem :) popoln odklep telefona al pa kaj podobnega...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Suly ()
StratOS ::
Igo 2006 deluje in na wm6 in na wm6.1 in tudi na wm5.
Softwarska zaščita je seveda, potrebuješ ključ oziroma licenco za program, še preden pa naj bi uporabljal telefon ga moreš seveda ustrezno odkleniti.
Mobilni ponudniki naj nebi smeli "zaščititi" software na mobilnikih, lahko le priredijo zaščito pred flashanje drugih "neoriginalnih" verzij OS-a, oziroma verzij, kjer ni njihovega podpisa.
Softwarska zaščita je seveda, potrebuješ ključ oziroma licenco za program, še preden pa naj bi uporabljal telefon ga moreš seveda ustrezno odkleniti.
Mobilni ponudniki naj nebi smeli "zaščititi" software na mobilnikih, lahko le priredijo zaščito pred flashanje drugih "neoriginalnih" verzij OS-a, oziroma verzij, kjer ni njihovega podpisa.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Suly ::
StratOS saj o tej zaščiti sem govoril, tista licenca za program mislim da je tako ali tako samoumevna. Pa mimogrede igo 2006 mi ni deloval na wm6, dokler nisem uporabil nekakšne druge različice. Tako da naj za začetek preizkusi igo 8 z vsem kar pač potrebuje.
krneki0001 ::
Na wm6.1 deluje vse - navigator, destinator, tom tom, ozi explorer, igo 2006, igo 8, route 66, pa še par se jih najde. (recimo poljska automapa 5.05)
Matic_4 ::
Je že kdo kdaj probal izbrisati sistem iz telefona in naložiti na novo WinMobile? Kako tveganje za telefon?
StratOS ::
Zakaj izbrisati, če lahko kar flashneš.
Jaž že večkrat na XDA novi in HTC P3600 in HTC 3600i
Jaž že večkrat na XDA novi in HTC P3600 in HTC 3600i
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
V-i-p ::
Garminova navigacija v navezi z AdrioRoute deluje perfektno :)
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
OChack ::
joj vindows mobile 6....
da ne omenjam HTC dlančnikov en je skoz na servisu, ko ga dobim nazaj pa drucga tja nesem :)
da ne omenjam HTC dlančnikov en je skoz na servisu, ko ga dobim nazaj pa drucga tja nesem :)
Int€l inside, IDIOT Outside
krneki0001 ::
Tole pa men ni jasno - kako ti lahko dlančnik crkne - a to kr sam od sebe al kaj? Sploh če imaš recimo kovinsko ohišje (ipaq-i) nima kaj bit tut če na tla pade.
Pa glede sistema - imam v osnovi WM2003SE, pa sem flashal dlančnik na WM6.1 in zadeva deluje normalno (iPAQ HX4700). Odkar ga imam sem moral samo parkrat reštartat zaradi 3D oblike v IGO-ju 2008, ker zadeva požre nenormalno veliko rama. Zdej ko sem malo registry poštimal in prenesel my documents, pa še ostale zadeve na SD kartico, sem pridobil še nekaj več rama in sedaj tudi ta zadeva deluje brez napak.
Pa glede sistema - imam v osnovi WM2003SE, pa sem flashal dlančnik na WM6.1 in zadeva deluje normalno (iPAQ HX4700). Odkar ga imam sem moral samo parkrat reštartat zaradi 3D oblike v IGO-ju 2008, ker zadeva požre nenormalno veliko rama. Zdej ko sem malo registry poštimal in prenesel my documents, pa še ostale zadeve na SD kartico, sem pridobil še nekaj več rama in sedaj tudi ta zadeva deluje brez napak.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Omnia problemčki in nasveti?!? (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 123570 (32396) | Kunte |
» | SAMSUNG i8000 OMNIA 2 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 13163 (6904) | Destroyers |
» | Windows Mobile OSOddelek: Mobilne tehnologije | 2243 (1707) | Trinitron |
» | Windows mobile telefoni! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7698 (6406) | krneki0001 |
» | Windows Mobile 6.5 prihaja (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 9752 (5596) | c3p0 |