» »

Windows mobile telefoni!

Windows mobile telefoni!

«
1
2

tomos ::

Kopujem nov telefon do 200€ v paketu povezani 77. Gledam samo telefone z zaslonom na dotik. Trenutno izbiram med HTC Touch HD, SE Xperia X1 in pa HTC Touch Diamond ki sem ga že skoraj odpisal. Katerega bi vi kupili na mojem mestu. Veliko poslušam glasbo, pišem SMS-e in surfam po netu. Zanima me ali se človek hitro privadi na WinMo in ali ga bom lahko nadgradil na novejše verzije(na 6.5 verjetno že. konkretno me zanima za WinMo7.0 . Zanima ma ali je HTC Touch HD res tako slabo izdelan ali se mi samo zdi? Xperia je verjetno najboljše izdelana vendar je težka in ima proti Touch HD-ju manjši zaslon. Zanima me kakšno zaščito bi mi priporočali za ekran? Aja pa še nekaj...kako je s posodobitvami za te telefone? Ali je isto kot pri Noki-i za symbian ali kako? Najlepša hvala za vaše odgovore.
LP

__Devil__ ::

Vzemo HTC Hero. Nebo ti žal. Zadnjič sem ga mel 1 uro v roki in mi je skoraj dol padel :P. Ne res, ful je carski pa ful odziven. Ceno boš tak najdo.

jabe ::

Diamonda kar odpiši, razen če gledaš Diamond2. Pri enki baterija zdrži komaj en dan in je napram ostalim hardwaresko zaostal. če misliš veliko pisati, potem je xperia najboljša rešitev, vendar ti povem, da se tudi na softwaresko tipkovnico človek kar hitro navadi. kar se ostalega tiče, je povsod isti šmorn. na vsakega izmed teh že danes lahko daš wm6.5 (custom ROMi), za WM7 pa itak nobeden nič za ziher ne ve. Xperia je res dobro narejena, imam jo skoraj eno leto in je slider še vedno enako "zmajan" (beri praktično nič) kot prvi dan, HTCji so po mojem mnenju slabše narejeni. Posodobitve uradne pa gredo na isti princip kot pri symbianu. Zaščita za ekran obvezna, priporočam Martin Fields, hvalijo pa tudi Invisible Shield. Jaz sem zelo zadovoljna, časi počasnega WM so mimo.

Danes pa je, kot je že Devil, omenil na voljo tudi Android, ampak tukaj vem pa bolj malo povedati. ljudje so v principu zadovoljni, ne vem pa koliko je kaj že third party programčkov in koliko so uporabni.

tomos ::

Devil in jabe hvala za vajina odgovora. Pozabil sem napisat da mislim Diamonda 2. Hero mi je zelo všeč vendar pa me malo muči da nima Windows Mobile-a. Glede na to da imaš Xperio bi te prosil če mi poveš kakšen je občutek če ga nosiš v žepu? Je zelo težak? In pa ali kdaj zašteka oz. zmrzne?
LP

c00L3r ::

Nakup WM telefona zdaj je velika napaka. Vedno več Android telefonov je in počasi prihajajo tudi v Slovenijo. Android telefoni postajajo z vsako različico OS-a boljši in vedno več aplikacij je za njih. Prav tako so že od vsega začetka bili mišljeni za delo s prsti in uporabljajo kapacitivni ekran na dotik. Jaz mislim, da se splača počakat par mesecev, da Android telefonom cena pade. Aja, sem uporabnik Samsung Omnia-e.

jabe ::

Glede na to da imaš Xperio bi te prosil če mi poveš kakšen je občutek če ga nosiš v žepu? Je zelo težak? In pa ali kdaj zašteka oz. zmrzne?
LP


1.) težko rečem. ena prednost, da sem ženska je, da lahko nosim vse sort torbic, brez da izpadem čudna.

2.) da nikdar ne zamrzne, ne morem reči. se mi je zgodilo ene 4x, odkar ga imam in še to bolj na začetku, ko še ni bilo dobrih ROMov. Seveda se tudi zdaj lahko zgodi to, če daš gor kaki ROM, ki je precej testen (pač najnovejše stvari, ki so še v beti verziji).

darkolord ::

Android telefoni postajajo z vsako različico OS-a boljši in vedno več aplikacij je za njih.
In? Prav tako to velja tudi za WM.

HTCji so po mojem mnenju slabše narejeni.
Xperia je seveda tudi HTC.

jabe ::

HTCji so po mojem mnenju slabše narejeni.
Xperia je seveda tudi HTC.


xperia seveda ni htc. So ga delali v htcjevi tovarni, če tako temu rečemo, ni pa ne dizajn ne kvaliteta izdelave ne nič zraslo na zelniku HTCja, temveč na SEjevem. Semantika, če se jo že hočeš iti. Sicer pa to pri vsej zadevi sploh ni pomembno. vzame naj vse v roke, malo poštrka, pa naj se odloči.

tomos ::

Ma ljudje nimam pojma kaj bi si kupil. Za HTC HEro-ja se mi zdaj zdi škoda dnar vven vrčt. Najrajš bi Xperio samo me zanima ena stvar. Mislite da bi po kakih 6 mescih še vedno lahko xperio prodal za kakih 180EUR?

darkolord ::

Mislite da bi po kakih 6 mescih še vedno lahko xperio prodal za kakih 180EUR?
Zlahka.

Xperia je IMHO best buy glede high-end telefonov...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

severjug ::

Imam HTC Diamonda 2 tri mesece in je super stvarca.Imam naložen rom z Win mobile 6.5 in zadeva deluje carsko.So pa res telefoni z Win mobile za sladokusce.Ko ga dobiš novega je to sranje.Ko pa si ga poštimaš glede na tvoje želje pa je stvar svetovna.Za Diamond 2 sem se odločil,ker telefon nosim v žepu.In je aparat po velikosti pravi.Zato se nisem odločil za HTC HD,ker je večji.Za telefon s tipkovnico se nisem odločil,ker ne pišem dosti SMS-ov.Sem imel v roki Xperio in HTC TOUCH PRO II in sta mi bila prebikasta ravno zaradi tipkovnice.Inštalirane imam Tomtom,Igo8 in Garmina in vsi delujejo dobro.Na home screenu imam inštalirane Pocket breeze(za opomnike),Pocket weathet(za vremensko napoved),Inesoft phone(za full screen caller,blokado klicev in profile),SEVEN(za push mail).Da sem se odločil za HTC aparat je prevagala tudi največja ponudba custom rom-ov.

__Devil__ ::

Kaj so neki custom ROM-i ko pravite vi skoz?

hvala!

jabe ::

official ROM aka uradni ROM: ROM, ki ga dan ven fabr'ka, ki je naredila telefon. se pravi v primeru Xperia, SE naredi nov ROM, ga da na SE update service na voljo uporabnikom, da ga inštalirajo

custom ROM aka neuradni ROM: nekdo, ki ne dela za ali v imenu proizvajalca naredi ROM, namenjen za določen telefon. Taki developerji se potikajo predvsem na xda-developers.com. Toplo priporočam ogled te strani, ti marsikaj postane veliko bolj jasno.

krneki0001 ::

Jsz uporabljam malo dražji HP-jev telefon z WM 6.5. Zadeva deluje odlično, programja za WM imam okoli 30 do 35Gb doma. Navigacija tudi deluje odlično.

Ni mi žal, da sem ga kupil.

Karen ::

Jaz imam Touch HD. Dela brez težav, tudi s prsti se da večino stvari postoriti. Zdaj če nujno rabiš WM (recimo za navigacijo pa za sinhronizacijo koledarja, maila z eksotičnim klientom), pa če si ga vajen potem je ok. Sicer pa je za moje pojme WM počasi v zatonu. Med verzijami 5.0, 5.5, 6.0 in 6.1 se ni zgodilo praktično nič, ampak res nič, razen malce grafične šminke, itak je manila vmesnih od HTC-ja in ne od polken.
Kar se mene tiče je 420EUR brez DDV odločno preveč za telefon. Baterijo požre v dnevu do dnevu in pol (brez BT, wifi, gps-a). SMS/MMS-i so še vedno okorni (beri isto kot pri WM5), enako urejanje zgodovine klicev, koledar, skratka isti hec, samo ločljivost ekrana je tu malo boljša. Vgrajen radio je ok, senzor gibanja je praktično največja pogruntavščina. Dobr je da dobiš 8gb spominsko kartico zraven, pa 3,5 vtič za slušalke je vgrajen. Torej če ne potrebuješ polken zaradi česa posebnega se mogoče splača jih izogniti.

darkolord ::

Med verzijami 5.0, 5.5, 6.0 in 6.1 se ni zgodilo praktično nič, ampak res nič
Jah sej takrat to tudi ni bilo potrebno. Trend uporabniškega vmesnika je šel v touch-s-prsti smer šele 2 leti nazaj, pri ostalem pa neke hude spremembe niti niso bile potrebne.

ncc2000 ::

Kaj pa mogoče kaj takega z zanimivim SPB mobile shell interfaceom?

Stvar ni sicer zadnji krik mode glede displaya, ampak je pa sub 200EUR.

Kdo mogoče ima tole?

krneki0001 ::

Sicer pa je za moje pojme WM počasi v zatonu. Med verzijami 5.0, 5.5, 6.0 in 6.1 se ni zgodilo praktično nič, ampak res nič, razen malce grafične šminke, itak je manila vmesnih od HTC-ja in ne od polken.


NO potem pa bolj malo veš o tem, kaj se je spreminjalo.
WM 5 je imela še rom razdeljen na 3 dele, WM 6 jih ima samo 2 - več uporabnega psostora. Driverji v 6.0 so mnogo boljši kot v 5.0, v 6.5 pa so še posodobljeni. Je kr nekaj sprememb in ne samo v grafiki (čeprav je tudi tam za 3D pospeševalce kr nekaj novega).

ZGI ::

Še en glas za Android phone. Pri mobitelu maš v ponudbi Samsunga za 209EUR v povezani 77.
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

__Devil__ ::

Še en glas za Android phone. Pri mobitelu maš v ponudbi Samsunga za 209EUR v povezani 77.


In keri samsung ima naložen android, ki ga imaš v mislih kot zgleda??

aja, še jaz.. +1 za android, kmalu grem po HTC GOOGLE G1 :P

Zgodovina sprememb…

ZGI ::

Galaxy
Tajiti zmoto, je dvojna zmota.

Karen ::

Poglej sem na HP6815 dal vse možne ROM-e od 5.0 do 6.1. Nobene razlike v hitrosti. Če odmislim nekaj grafike (minimalno) je edina razlika med 5 in 6-ko ta da na 6-ki dela speakerphone (lahko govoriš prostoročno). Videotelefonija je kar nekaj, s prsti se brez Addon aplikacij praktično ne da delat. Skratka sama kozmetika (žal mi je ampak polkna na dlančnikih/telefonih imam od verzije CE 2.0), pa žal niso kaj bistvenega izumili. Kljub vsemu sem še vedno na WM platformi - saj ne da je neuporaben OS, ampak malce so zaspali. Baterija je pa še vedno na dan in pol tempirana. Če izboljšajo porabo je pa pač zaslon večji pa več gadgetov notri, pa je časovno isti hec.

mat3 ::

Ne moreš primejati HP 6815 ki je že arhaičen z najnovejšimi s 500 in več MHz WM telefoni. Na novejših JE opazna razlika če ne že velika napram fabriškemu ali cutom ROM-u. Sam imam HTC Touch Pro in custom ROM in mi zaenkrat odlično služi.
AMD Ryzen 7 3700X, 32 GB DDR4-3600 MHz G.Skill TridentZ Neo
500GB Samsung Evo Plus, Crucial P2 500GB, GTX 1660 Super, 4x 3TB HDD
http://www.bozic17.blogspot.com

krneki0001 ::

wm 6.5 ima že po defoltu zadeve poštimane da lahko delaš vse s prsti in brez "pisala". V wm6.1 si moral zadevo vklopiti sam, bila pa je del sistema (vsaj na 614c telefonu).

Sam uporabljam hp ipaq 614c in z navitim procom deluje na 624MHz(nekako tok močen procesor kot P3-800MHZ), rom sem dal WM6.5, zadeva deluje brez problemov in ni nobenih zatikanj.

Karen ::

Saj tudi na WM5 ni bilo zatikanj, ravno brzina pa tudi ni bil. Ampak tudi HTC touch HD ni prav nič raketa proti drugim. Bo treba pogledat za kakim Custom romom, če se res pozna.

krneki0001 ::

Pomoje je še najboljše da si svoj rom narediš in vkjučiš amo tisto kar rabiš. Sam ga sedaj delam zase z WM6.5 in buildom 23052.

Tukaj dobiš vse podatke in še par linkov je kako se kaj dela, pa si snameš zadeve z neta in začneš delat.
http://forum.xda-developers.com/showthr...

Se splača logirat na ta forum, ker imajo orenk dobre zadeve.

SebaR ::

Sam imam tudi Diamond2 in sm se odloču za WM telefon zato ker je pač nešteto aplikacij in podpore telefonu tko da si res lahko naložiš svašta... pa še uradno podporo WM 6.5 ima ki bo na voljo v oktobru. Android telefona pa nisem vzel ker je zadeva pač komaj ven prišla in nima še tolk aplikacij čeprav naj bi bili telefoni bolj odzivni. Če mene vprašaš je isti šmorn...vse je odvisno od hardvera in pa tega kako si ga naštimaš s programi. HTC z WM ima res dobro podporo kako je pa z androidom pa ne vem.
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Boky ::

Kako je z navigacijo (Igo, Garmin, TomTom...) na Android telefonih?

LuGi ::

No go, zaenkrat samo google maps.

__Devil__ ::

Baje, da dela nav4fun ali kako se že reče. Je pa v slo jeziku tudi.

LuGi ::

This app allows you to have a GPS position for free (free if you use wlan), it uses google earth maps... ..same shit.

__Devil__ ::

Pa ja, da ne rabite navigacije na telefonu no. Ali jo rabi kdo za RESNE namene, če se izgubite ipd.? :D

darkolord ::

Pač namesto standalone navigacije.

Boky ::

Ki celo na mojem prastrem HTC trinityju čist solidno nadomešča standardno navigacijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boky ()

__Devil__ ::

Jaz saj za silo je že navigacija na telefonu. Če pa rabiš bolj resno potem pa kupiš pravo navigacijo.

darkolord ::

Zakaj pa bi bilo tisto kakorkoli bolj resno?

Dr_M ::

So pa res telefoni z Win mobile za sladokusce.Ko ga dobiš novega je to sranje.Ko pa si ga poštimaš glede na tvoje želje pa je stvar svetovna.


Tocno to. Ko sem dobil Omnio, sem se kar malo za glavo drzal, ko pa sem nalozil nov rom, je pa zadeva zalaufala na polno. Res ni tok fancy, kot so ksni OSX in ostalo sranje, je pa toliko bolj uporabno. Ce se ti da ukvarjati s telefonom, potem je WM prava stvar, ce ga imas za klicat, si kupi najcenejso nokio.

Sicer pa je za moje pojme WM počasi v zatonu.


Pravzaprav WM niti ni bil nikolu v prav velikemu vzponu, ker to ni OS za "lebav" folk. Taki uporabljajo OSX in androida.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

YaN-cH ::

Jaz saj za silo je že navigacija na telefonu. Če pa rabiš bolj resno potem pa kupiš pravo navigacijo.


Prosim linki kaj zate pomeni "resna navigacija".

SebaR ::

garmin mobile XT je čist resna navigacija - identična standalone škalici
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

dba ::

edini problem navigacije na telefonu je pomoje, "multitasking"... med vožnjo, ko si izgubljen v tujem mestu in odvisen samo od navigacije, te pokliče kolegica, ki bi malo čvekala :D

knesz ::

edini problem navigacije na telefonu je pomoje, "multitasking"... med vožnjo, ko si izgubljen v tujem mestu in odvisen samo od navigacije, te pokliče kolegica, ki bi malo čvekala :D

To se je zgodilo meni, ko sem v krožišču lovil pravi izvoz in me je klicala stranka... :)
Drugače je pa GarminXT čisto prava navigacija, ki mi odlično služi na HTC Touch Pro. Posledično dam še en glas za WM telefon.

tomos ::

Zanima me še samo kateri izmed teh 3eh telefonov ki sem jih napisal na začetku dela najhitreje? Ker sem opazil da imta HTC-ja več ram-a!
LP

chicolino ::

mene pa zanima koliko bi me prišla xperia na mobitelu ce bi vzel itak đabest in bi se vezal za 2 leti? nikjer nisem zalsedil cene.. (proda kdo dobro ohranjeno xperio?) :P

SebaR ::

To gledaš "Splošna akcija" se pravi 399EUR =)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

chicolino ::

waw.. kaksna je to akcija ce dobim v prosti prodaji za 380? :)))
katastrofa.. se mi bolj splaca vzet rabljeno.. samo bi hotel najdet enega brez prask in do 300eur.. samo tle vsi nabijajo cene :D

__Devil__ ::

HTC Magic pa mir :D. Dober P/P telefon. Sploh jaz ko ga bom dobil za 250EUR :O ^^ Brez vezave 0.o

chicolino ::

ma jz vztrajam pri sonyericssonu.. in se bi rad sprobaw win mobile :)
in o xperii sem cu samo dobre stvari.. nekaj graj vendar vecinoma neutemeljenih..
po mojem obcutku je v redu telefon

severjug ::

tomos tudi Omnia II zna bit zanimiva stvarca http://mobisvet.si/index.php?main_page=...

damjan1980 ::

navigacija na windows mobile je čista zmaga. ekrani so dovolj veliki, pocesorji dovolj zmogljivi in za nevsakdanjo uporabno so zakon. v samem delovanju se prav nič ne razlikujejo od svojih večjih bratov pri osnovnem namenu, to je navigiranju. pustimo razne bombončke. jaz se, ko grem recimo na dopust v kako francijo, me služba odnese v zagreb v xx ulico v centru mesta, pogosto tudi budimpešto, grem nekaj iskat v trgovino v graz v en konec kjer še nikoli nisem bil,..., vedno popolnoma zanašam na omnia+igo in me še nikoli nista pustila na cedilu :)

glede samega wm pa imam vedno mešane občutke. namreč velika prilagodljivost pomeni tudi veliko napak, precej več ko na symbian recimo.

Dr_M ::

Ja glede navigacije bo WM so zelo dolgo brez konkurence.
Vsi ostali OSi skupaj, ne zberejo toliko navigacij, kot jih je za WM.
Igo in ozi sta najboljsi navigaciji, ki sem jih kdaj videl in preizkusil.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15028226 (22389) leiito
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9420857 (18212) Tilen
»

HTC/NOKIA/SONY ERICSSON

Oddelek: Mobilne tehnologije
81029 (872) Joker1337
»

Kateri telefon nabavit (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
929361 (5962) globoko grlo
»

Windows Mobile OS

Oddelek: Mobilne tehnologije
362160 (1624) Trinitron

Več podobnih tem