Forum » Mobilne tehnologije » Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?
Samsung Omnia problemčki in nasveti?!?
butkomutko ::
bi bil tako dober pa mal razlozil postopek instalacije drugega roma in ce se pol ,da tud ,do starega pridet nazaj
Dr_M ::
Nardis backup, potem rabis win XP, modem driver, nov rom.
Ugasnes telefon, proklopis na racunalnik, zalaufas rom, prizges telefon. Ce ga ne najde, ponovis postopek od zacetka. Zelo priporocljivo je, ce formatiras internal storage. Pocakas cca 5 minut in to je to.
Jest sm svojga ze 4x flashu in se vedno dela. Star rom pa gre papa. Telefon je po flashanju formatiran.
Ugasnes telefon, proklopis na racunalnik, zalaufas rom, prizges telefon. Ce ga ne najde, ponovis postopek od zacetka. Zelo priporocljivo je, ce formatiras internal storage. Pocakas cca 5 minut in to je to.
Jest sm svojga ze 4x flashu in se vedno dela. Star rom pa gre papa. Telefon je po flashanju formatiran.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Alien x3 ::
Kupu sm Omnio v Simobilu. Prodajalec ima isti telefon, tako da sem se z njegovim igral 5min. :) telefon je dober, svetoval mi je da isključim UMTS itd. in da bo baterija dlje zdržala. Njegov zdrži 2 dni. Zdaj pa imam problem. Nemorem odpreti zadnje strani Omnie :S mi lahko kdo pomaga? V navodilih piše da samo dol potegnem ampak ne gre. LP Alien
Samo mocno pritisni, pa bo samo stran padlo
Hehe, mi je uspelo, prvič je šlo najtežje, pol pa na easy. :) Kje se dobijo razni driverji za Omnio? Je vse na CD-ju? Kup kdo Motorolo v1050? :D :D
MeGreat ::
torej priporočate omnio? imel bi ga predvsem za internet(wifi), mogoče še kakšni programi. malo gps ..
Kyu78 ::
Helllou!
Jah Samsung Omnia ..... lep, in za mene zelo uporaben telefon. Garmin laufa v nulo, slikice kvalitetne, enostavna uporaba programčkov, mail, net ..... v glavnem vse na štima. Mal se je treba z nastavitvami pošpilat pa se dajo Wi-Fi in ostale težavice tud poštimat.
Edina stvar, ki me zelo zelo moti, zato tudi brskam po teh forumih, je baterija. Obup ... ma obup na kvadrat. Evo zdele jo imam prklopljeno na polnilec že 7 ur pa še vedno piše "Charging". Jo bom odklopu, popoldan mogoče ene 10 klicev, kak SMS al malo brskanja po netu in čez noč bo spet prazna. Jutri jo lahko spet dam filat. Upam da je res to kar berem da rabi ene par polnjenj, da se baterija, kako naj rečem, ustali. Če ne pa ne vem kaj naj. Res škoda, da tako uporaben telon, a baterija za en ku... .
Jah Samsung Omnia ..... lep, in za mene zelo uporaben telefon. Garmin laufa v nulo, slikice kvalitetne, enostavna uporaba programčkov, mail, net ..... v glavnem vse na štima. Mal se je treba z nastavitvami pošpilat pa se dajo Wi-Fi in ostale težavice tud poštimat.
Edina stvar, ki me zelo zelo moti, zato tudi brskam po teh forumih, je baterija. Obup ... ma obup na kvadrat. Evo zdele jo imam prklopljeno na polnilec že 7 ur pa še vedno piše "Charging". Jo bom odklopu, popoldan mogoče ene 10 klicev, kak SMS al malo brskanja po netu in čez noč bo spet prazna. Jutri jo lahko spet dam filat. Upam da je res to kar berem da rabi ene par polnjenj, da se baterija, kako naj rečem, ustali. Če ne pa ne vem kaj naj. Res škoda, da tako uporaben telon, a baterija za en ku... .
NiKeC ::
na moji omniji baterija zdaj drži že četrti dan s 40% preostanka baterije. Vsak dan do sedaj je bilo za ene 15-20min klicev, par smsov, kakih 10 min uporabe Wlana in 20 minut bluetootha + igranje Bubblebreakerja. Preden sem upgrejdal na DTHJ9/M2D03 mi je baterija zdržala res samo 1 dan pa pol.
Ko se telefon polne je prižgana rdeča lučka, ko se zelena prižge je pa nared za uporabo? :D Zahteven je telefon in dost časa si moraš uzet zanga. Da o driverjih sploh ne govorim. So na CD-ju driverju?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alien x3 ()
ghetto.alien@hotmail.com
Dodejte me na msn lastniki Omnie, da mi pomagate par stvari. Nemorem tudi z USB ,kablom povezati telefona.
Dodejte me na msn lastniki Omnie, da mi pomagate par stvari. Nemorem tudi z USB ,kablom povezati telefona.
In v cem je sploh problem? (btw nimam msn)
Ko povežem s USB kalbom telefon ga ne najde tist program ActiveSync. Tko da nemorem nič naložit na phone.
na moji omniji baterija zdaj drži že četrti dan s 40% preostanka baterije. Vsak dan do sedaj je bilo za ene 15-20min klicev, par smsov, kakih 10 min uporabe Wlana in 20 minut bluetootha + igranje Bubblebreakerja. Preden sem upgrejdal na DTHJ9/M2D03 mi je baterija zdržala res samo 1 dan pa pol.
Nikec daj mi sam povej katero baterijo imaš noter ... 1000 mA al 1400 mA in če mi lahko daš kak link od kje si dowloudal upgrade?
Hvala.
M-XXXX ::
Za rešitev problema da program ne zazna- treba je iti pod connection settings, USB (not sure) in tam odkljukaš neko možnost (razlaga je da pomaga če se noče povezati) Po tem dela!
Zdaj pa še nekaj informacij zame: Ima kdo kašen link do uporabnih programov? Kaj se kaj še splača nasneti? Je kdo našel Paint?
Zdaj pa še nekaj informacij zame: Ima kdo kašen link do uporabnih programov? Kaj se kaj še splača nasneti? Je kdo našel Paint?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()
krneki0001 ::
ne vem zakaj bi moral N95 menjat jaz bi ga mel rajse kot omnijo ce bi mel vecji zaslon saj omnija je zelo slabo podprta z raznimi zadevami se igrice sta samo dve bogi gor kar se pa po netu dobi pa ni sigurno
Na omniji lahko laufaš vse programe za Windows Mobile. Jst imam okol 30Gb programja za dlančnike (torej WM). Tudi quake 3 obstaja za WM in še lepo se ga da špilat. Fallout tudi dela, NFS tudi (vse te igre morajo bit za PPC).
U bistvu z WM lahko delašogromno stvari in obstaja ogromno programov.
wurry73 ::
Lep pozdrav!
Imam en problem z omnio in sicer, ko se povezujem na internet recimo doma, se povežem prek routerja. Potem grem recimo od doma in ko pridem nazaj, je telefon povezan prek mobitela. (Al ne vem, kako bi to napisal, pač ni prek wifi). In potem moram ročno sklenslat phone na off in nazaj na on, in ročno nazaj vzpostavit wifi povezavo na moje domače omrežje.
V glavnem ali se da kako nastavit, da se telefon na internet sploh ne sme povezat, če ni wifija? (se pravi ne prek telefona-signala-mobitela)
Se opravičujem za čudno razlago, sam nisem prav izurjen na tem področju.
Hvala za odgovor.
Imam en problem z omnio in sicer, ko se povezujem na internet recimo doma, se povežem prek routerja. Potem grem recimo od doma in ko pridem nazaj, je telefon povezan prek mobitela. (Al ne vem, kako bi to napisal, pač ni prek wifi). In potem moram ročno sklenslat phone na off in nazaj na on, in ročno nazaj vzpostavit wifi povezavo na moje domače omrežje.
V glavnem ali se da kako nastavit, da se telefon na internet sploh ne sme povezat, če ni wifija? (se pravi ne prek telefona-signala-mobitela)
Se opravičujem za čudno razlago, sam nisem prav izurjen na tem področju.
Hvala za odgovor.
Ko povežem s USB kalbom telefon ga ne najde tist program ActiveSync. Tko da nemorem nič naložit na phone.
tudi sam na pc nisem uspel nalozit tega programa dokler nisem na novo nalozil pc docim ,ko mi je na prenosniku uspelo
ko sem pognal cd mi je javilo ,da se mora program zapret zaradi napake po novi instalaciji xp mi je uspelo tud na pc to ustimat
sam pa iscem koga ,ki bi mi zrihtal navigacijo na omniji na obmocju po moznosti jutri in to za placilo saj mi jo nikakor ne uspe ustimat
iscem nekoga ,ki bi mi postimal navigacijo na omniji jutri v LJ
iscem nekoga ,ki bi mi postimal navigacijo na omniji jutri v LJ
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: butkomutko ()
_borci ::
Pozdravljeni!
Tudi jaz sem nov lastnik omnie in me nekaj zanima.
Imam vprašanje glede prostora na mobitelu in sicer mi gre v My Storage 8GB na telefonu pa pise da je poln, kljub temu da je MY storage se 7GB fraj.
pa še nekaj glede rom-a... kaj če nadgradiš garancija še vedno velja?
Imam vprašanje glede prostora na mobitelu in sicer mi gre v My Storage 8GB na telefonu pa pise da je poln, kljub temu da je MY storage se 7GB fraj.
pa še nekaj glede rom-a... kaj če nadgradiš garancija še vedno velja?
ejte jaz bi rabo pomoc.. sem hoto nadradit telefon z tisto rom verzijo pa mi zasteka ker rac vec ne zazna telefona
ce nadgrajujes z uradnim romom garancija mora veljat,za neuradne pa nevem, verjetno nebi hotl. sicer pa ce brickas telefon,morajo plato zamenjat,tko da tako ali tako nebi vedl.
za povezavo z racunalnikom prek kabla moras namestit tudi modem driver,ne samo activesync.
mimogrede,tole pisem iz omnie.
za povezavo z racunalnikom prek kabla moras namestit tudi modem driver,ne samo activesync.
mimogrede,tole pisem iz omnie.
sem si instaliral modem driver pa mi je pri step 4 vseeno zastekalo¨!!
Step 4. Phone image Downloading
Downloading PHONE...
Switch USB to Phone Success...
Error! PhoneUSB Detect Failed
Port Create retry (25)
Port Create retry (24)
Step 4. Phone image Downloading
Downloading PHONE...
Switch USB to Phone Success...
Error! PhoneUSB Detect Failed
Port Create retry (25)
Port Create retry (24)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _borci ()
Ve kdo kje je možno kakšno zaščitno folijuo kupiti? Link, oz. trgovina please. hvala! :)
Ve kdo kje je možno kakšno zaščitno folijuo kupiti? Link, oz. trgovina please. hvala! :)
Jaz sem si naročil tole:
http://www.brezprask.com/index.php?id=2...
čakam na pošiljko. Baje je kr OK.
NiKeC ::
Nikec daj mi sam povej katero baterijo imaš noter ... 1000 mA al 1400 mA in če mi lahko daš kak link od kje si dowloudal upgrade?
Hvala.
Baterija je 1440 mAh, upgrade pa sem naredil z verzijo M2D03 na strani Modaco. Čakam na M2D04 verzijo, ki bi naj prišla ta vikend.
mi lahko en pove zakaj meni upgrade ne pride niti do konca ampak se konca pri step 4??
prosim za pomoč
prosim za pomoč
Baterija je 1440 mAh, upgrade pa sem naredil z verzijo M2D03 na strani Modaco. Čakam na M2D04 verzijo, ki bi naj prišla ta vikend.
Super ... imam upgrade, se pa pojavlja nov problem .... mater .... Vista mi javlja eno sporočilo in sice ... "PDA device missing"
Ka je to??
Z visto ni priporocljivo upgrejdat omnie. Je slo ze velik telefonov med "cegle".
Opa .... res ne? Ja pol moram pa na XP prešaltat. A je potreben kak poseben program za upgrade ... al moram sam driverje za modem naložit?
Samo modem driver, nic drugega.
Za neuradne rome bi kr priporocu, za uradne pa niti ni nujno, ker imajo installer za visto.
Pozdravljeni!
Isto vprašanje... Sklepam da ima v bistvu telefon XXX+100MB internega spomina ter 8GB drugega spomina? Lahko da se motim!
ja to se je tudi meni dogajalo prvi dan ja sedaj vem ,da ima nekaj internega spomina zase pol pa My storage 8gb no sam sem za filme nabavil se storage card 18gb
sam sem jo resetiral in pol ni vec tezila ,da je premalo placa
sam sem jo resetiral in pol ni vec tezila ,da je premalo placa
Ko smo ravno pri tem- kater firmware imate? Moj ima PNHJ1 na katero google najde cela 2 zadetka! Za kater firmware se to gre? Lahko uradno updataš?
Prvi dve crki oznacujeta drzavo oz obmocje, druga crka je leto (H = 2008), druga mesec (I=september, J=oktober, K=november), stevilka je pa zaporedna stevilka verzije tistega meseca, ki je oznacen.
Vecina romov je pa tako ali tako leaked.
Vecina romov je pa tako ali tako leaked.
meni se zdaj ni nihce pomgal in odgovoril na vprašanje zakaj mi upgraduanju roma M2DO3FIX javi napako pri Step 4...
Hvala za odgovor
Hvala za odgovor
tudi sam sem poskusil flesat pa se mi je tud zelo hitro vse skupaj ustavilo in sem se mislil ,da je z omnijo kaput saj je vse skupaj zmrznilo tako ,da sem moral vzet batarijo ven in jo z strahom prizgat na sreco se je prizgala in sedaj se sigurno nekaj casa ne polotim takega rizicnega in v bistvu prav nepotrebnega pocetja pa tudi nasplosno mi je originalen rom se najlepsi pa tud baterija ze drzi dal casa res pa ,da po vsaki uporabi takoj pritisnem tipko na vrhu v avtu pa jo imam na polnilcu ce imam prizgano navigacijo
torej moj nasvet ce ne veste sigurno kaj počnete tega raj ne počnite!
torej moj nasvet ce ne veste sigurno kaj počnete tega raj ne počnite!
ko jo jas sedaj vzgem telefon mi narise mebitel in klicaj zraven, cez cas pa se zažene.
today screen in meni je drugačen, ampak ne vem, zakaj mi upgradanje ni prislo do konca!
zaima pa me tudi kje laho dobim orignalen rom, če želim, da bi bila omnija spet takšna, kot je bilo, ko sem jo kupil.
today screen in meni je drugačen, ampak ne vem, zakaj mi upgradanje ni prislo do konca!
zaima pa me tudi kje laho dobim orignalen rom, če želim, da bi bila omnija spet takšna, kot je bilo, ko sem jo kupil.
Cudno, da imate usi tok tezav. Jest sm ze 4x flashu in vedno brez problemov.
Jaz sem naredil tako kot si rekel. Izklopil omnio, jo priklucin na rač, vlopil omnio, (mi je zaznalo) in dal start. pol ap pri ste4 vstavi. sicer imam today screen spremenjen ter manilo2d (ter ostale programe) nalozene, ampak ko ga vklopim mi javi napako in morem se enkrat vklopit potem pa ponavadi gre!
imas kaksen drug rom da probam Dr M??
imas kaksen drug rom da probam Dr M??
Naj bi dons prsla nova verzija M2D04 (HK1)
Ne,... men noče sploh povezat prek ActiveSysc, samu hoče na memory card, ku dam tja kšn program pa ga noče odprt, ju3 grem na simobil, naročit MMS, pa še wi-fi me zajebava,... Zaenkrat mi pa ne dela večjih težav(razn povezave z PC), edin če hočš vse program zaprt moraš it na task manager oz. task switcher :)
@ je kdu dubu zravn mogoče tv out kabl? Ka so bedni ne bi dal not ampak je treba kupovat. Nokie so zakon :D
@ je kdu dubu zravn mogoče tv out kabl? Ka so bedni ne bi dal not ampak je treba kupovat. Nokie so zakon :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Alien x3 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 276141 (180902) | clix |
» | SAMSUNG i8000 OMNIA 2 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 13151 (6892) | Destroyers |
» | Windows Mobile 6.5 na Omnia i900Oddelek: Operacijski sistemi | 1116 (1082) | hojnikb |
» | samsung omnia SGH-i900Oddelek: Mobilne tehnologije | 2028 (1747) | SuperKobeD |
» | Windows mobile telefoni! (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7695 (6403) | krneki0001 |