» »

Windows Mobile OS

Windows Mobile OS

Davidoff ::

Pozdravljeni!

Ker sem tik pred nakupom novega telefona in se kar precej nagibam k Omnii II oz. HTC HD2 me zanima ena stvar okrog WM operacijskega sistema. Do sedaj se nisem uporabljal mobilnika z WM operacijskim sistemom, pa me zanima zakaj ga na nekaterih forumih prav grajajo...a mislite da zgresim ce kupim Omnio II z WM ali raje kaksen drug mobilnik z naprimer Android sistemom? Ali naj se preprosto odlocim glede na videz...
Zanima me še kakšna je razlika med 6 oz 6.5 WM OS.

LP!
Pivo Laško vsak dan eno flaško!

d0rK ::

Na HD2 je WM odlicno urejen. Imas pa tudi neskoncno vseh moznih programov za to platformo. Jaz bi definitvno vzel HD2.

Edina prednost Omnie pred HD2, ki mi pade na misel, je AMOLED zaslon. To je pa to.

RazzorX ::

Če bi ponovno vzel WM telefon, bi vzel HTC HD2. Omnie II nikoli. Že zaradi strojne opreme in podpore, pa tudi HTC firma je v poslu z WM že veliko dalj časa kot samsung. Je pa res da mi WM ni všeč že dolgo. Namreč Mac OS, ki teče na iPhone je res neverjeten proti WM. Aplikacij ogromno, odzivno bolj skoraj biti ne bi moglo in še veliko drugih prednosti. Naslednji moj telefon bo zelo verjetno od appla.

LuGi ::

3GS res leti neverjetno.. in sem ze tudi sam studiral da bi zamenjal/prodal HDja (1) ampak bom raje pocakal na HTC Bravo (Android).. bomo vidli kako se obnese 1GHz Snapdragon na androidu =)

HTC ima dober vmesnik Sense.. in tudi buildi za WM so vedno boljsi - finger friendly.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

Davidoff ::

Hmm...sedaj pa ste mi res kar na hitro dali nekaj stvari za v premislek. Malo sem primerjal oba telefona med sabo in HTC res dominira je pa tudi razlika v zaslonu samem tudi ocitna. Sedaj sem malo pobrskal o HTC Bravo zadevi pa zgleda res zanimivo. "Baje" izide v Ameriki nekje januarja, pri nas pa verjetno kasneje kaj?
Pivo Laško vsak dan eno flaško!

RazzorX ::

Imaš prav da so novejši HTC-ji kar dobri, vendar ne maram čakanja na to da se mi internet odpira in da se odpirajo sms-i itd. Sploh pa programov za WM je proti iPhone app-om zelo malo, pa še ti so vsi narejeni kot da so za prejšnjo stoletje, le malokakšen je grafično lep.

darkolord ::

To ni glih res, da je programov malo...

Davidoff ::

No saj...kaj pa android? Verjetno bo dozivel najvecji naskok izmed vseh drugih OS je pa res da je izbira mobilnikov z tem OS kar precej revna. Verjetno se bom zanekrat odlocil za enega izmed omenjenih dveh...a se mi predlagate da pogledam katerega drugega?
Pivo Laško vsak dan eno flaško!

RazzorX ::

@darkolord
kako da ne, poglej malo windows marketplace pa najdi kakšne dobre uporabne programe gor? Potem imaš tu še kak ppcwarez, sami stari, novejših zelo malo, Modaco, tudi nič novejšega...

Dr_M ::

Sploh pa programov za WM je proti iPhone app-om zelo malo.


No, mogoce jih je res samo ene 10x vec, kot jih je za iphone.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

d0rK ::

Ekzekli. Kaksna grda laz.

gpc17 ::

Sploh pa programov za WM je proti iPhone app-om zelo malo.


No, mogoce jih je res samo ene 10x vec, kot jih je za iphone.



10 krat več? Si ti bolan? Na appstoru je aplikacij za iphone preko 100.000 da ne govorim koliko jih je na voljo preko cydije..
Jaz na tvojem mestu ne bi vzel nobenega od teh telefonov.. V Italiji imajo zdaj znižanje iphonov 3G 8GB na 400€.. Če imaš malo več pod palcem pa 3GS za 620€. Ne bo ti žal..
LP

d0rK ::

Ko jebe pofukan Appstore. Precekiraj kok je aplikacij za WM na INTERNETU.

620 za telefon ki ga bos mogu posiljat v Italijo na uveljavljanje garancije. Tee-hee. 3G je pa itak neuporaben.

gpc17 ::

Ko jebe pofukan Appstore. Precekiraj kok je aplikacij za WM na INTERNETU.

620 za telefon ki ga bos mogu posiljat v Italijo na uveljavljanje garancije. Tee-hee. 3G je pa itak neuporaben.

No kok pa jih je ?;) Greva stavt 100€ da jih je manj kokr za iPhone. Če pa jih je že več so tok glupe da bolj ne bi mogle biti..

Kaj a je težko jit v Italijo al kaj? Mojemu znancu so zamenjali 3G, zaradi bedne napake..

Še zmeraj imam rajše 3G kokr pa omnio 2.

d0rK ::

LOL! A je tok tezko it v Italijo? Fak, kaksen predan fanboy.


Stave preko interneta pa ne veljajo pou kurca, k? Aplikacij je mn kot za WM. Basta. Bednosti nimas pa kej presojati. Raj si prenes iFart.

gpc17 ::

Pač imam rad svoj iphone 3gs ;)

Ma če ti rečem da jih ni.. Četudi so so bedne vse po vrsti..

d0rK ::

3GS je prvi pogojno uporaben iPhone. 3G je pa po hardwaru enak kurac kot moj 2G. Pocasen kot sam satan.


Se vedno pa ne spremeni dejstva da je za WM vec programja na netu. Tako pac je. :)

RazzorX ::

d0rk, glej ker se mi nikakor ne da štet uporabnega softwarea, ki je na internetu sem zanalašč preštel VSE teme na strani PPCWAREZ, ki naj bi vsebovale večino aplikacij za WM, vsega skupaj jih je 14090 (seveda se ponavljajo verjetno pa tudi drugačne verzije in mape za GPS itd. ampak gledamo na približno). Ne rečem da so vse, definitivno niso, vendar pa jih še enkrat toliko stoprocento ni, pa tudi če jih je dvakrat toliko, ne preseže meje stotih tisočakov :).

darkolord ::

Če pa jih je že več so tok glupe da bolj ne bi mogle biti...
Ja ker za iPhone so pa RES same uporabne aplikacije.



Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

d0rK ::

Aja, no ce si pa prestel vse teme na PPCWAREZ strani potem pa ze more biti tako.

RazzorX ::

A si slep, da sem napisal da definitivno niso vse aplikacije. Pa daj, pomnoži jih zarad mene s 5, grem stavit da jih ni toliko, pa jih še zmeraj ni več.

Kar se pa tiče uporabnosti, a na WM so pa uporabne bedarije kot so ShootMe in podobno? Poiskal si pač le to kar je neuporabno.

d0rK ::

A si ti slep? Odgovarjal sem na trditev da so WM aplikacije neuporabne. In pol si ti naredu isto kar sem jaz. Goob job!

hojnikb ::

Tak ko da je važn kolk je aplikacij za neko platformo, važna je kvaliteta ne kvantiteta ;)
#brezpodpisa

Dr_M ::

Si ti bolan?


Ne, bolan si ti, ker tako bolno zagovarja iphone.
Ti kar placuj za aplikacije, jaz jih se vedno lahko vec dobim zastonj (legalnih). >:D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ma$terM|nd ::

Ej pubeci, dečko je samo vprašal če je WM ok oziroma kateri telefon naj nabavi. Niti besede pa ni vprašal o Applu.

Lahko pa še jaz malo piknem
Po mnenju strokovnjakov so iPhone uporabniki prismode

dinozaver7 ::

Tudi jaz razmišlja o HTC HD2, vendar me WM malo odbija, nekako mi je AppStore veliko ljubši (iPhone 3GS). Saj aplikacije iz marketplace-a se v Sloveniji komot dobijo ane?
Če ima kdo še kak nasvet, na dan z njim!
:P

Karen ::

Jaz sem tudi nihal ali bi sploh še ostal na WM. Potem sem pogledal svoje navade in kaj rabim. No, in imam: 1. ne bom plačeval za appletke na telefonu (mi vera prepoveduje. 2. ne bom hackal svojega lastnega telefona (beri iphone-a). 3. imeti mora sinhronizacijo z LN. 4. kolikortoliko spodobna navigacija mora delat. 5. in najpomembnejše: avtomatska menjava profilov (ko imam v koledarju sestanek naj mi stiša - pa ne mi da se da to z iphone-om z enim gumbom - se moraš spomnit da telefon ven vzameš pred sestankom ipd. - brez avtomatike mi nikoli ni uspelo se obremenjevati z utišanjem telefona) - in ne, iphone-u vera (beri ustvarjalci) to prepovedujejo. Pi**a osnovna funkcionalnost telefona pa je ne moreš dobiti, imeti, kupiti, niti sprogramirati, ker to pač ni politika Jobsa. Kretenizem brez primere. No, htc hd je kar hiter, sicer če se mene vpraša (imel wm2002, wm2003, wm5, wm5.1, wm6, wm6.1) med wm5 in wm6.5 funkcionalno (razen novih barv in ikon) ni ampak čisto nič uporabnega. Vse kar so naredili so HTC-jevci naredili z novim grafičnim vmesnikom, omnio II ima sodelavec in je vmesnik ful bolj bogi. Res je da sem se večine addon aplikacij ki sem jih imel prej na wm5 in wm6 s htc-jevim vmesnikom znebil (phonealarm kot najbolj uporabno stvar je zamenjal zastonj g-profile in manila vmesnik). V bistvu edini razlog zakaj nisem iphone-a vzel je bila nezmožnost nastavljanja profilov, ker mi je res vitalno da se da pravila nastavit za (ne)zvonenje. Ostalo pa polkna kot polkna. Mislim pa da je wm aplikacij krepko več - konec koncev tiste za wm2002 delajo tudi na tazadnji platformi wm, zato pa je wm zmeraj bolj počasen ker mora biti za nazaj združljiv. Skratka če ne rabiš profilov bo tudi iphone ok (malce dražji so sicer), ampak tudi s HTC hd(2) ne moreš falit).

gpc17 ::

Ti povem da boljše 3D navigacije kot na iPhonu je ni na mobitelu..
Premakne se iz tihega v glasno z premikom FIZIČNEGA gumba, ne pa tko ko ta WM jajca ko morš prvo odklent pa potem dat na tiho ipd.. Lahko naštimaš tudi avtomatsko...
Sem imel dosti telefonov na WM, pa zdaj ko imam iphone vem kaj sem zamujal..

Bor H ::

Hoho, to je na nivoju win 7 sux ker se ati drajver usuva...

Karen ::

Avtomatskega preklapljanja iz tihega v normalen profil (npr. po sestankih, ko prideš na določeno bazno postajo ipd.) na iPhone-u ni. Razen če so v zadnjih 3h mesecih kaj novega rodili, ampak 3 mesece nazaj še ni bilo aplikacije ki bi iphone dala na tiho zvonjenje ko imaš v koledarju sestanek (če pa je bi bil vesel imena programa), ali pa zvečer ob 20ih do zjutraj do 6ih. Še za to da je SMS večkrat zaporedoma zacingljal ko si ga dobil so rojevali mesece in mesece (to obstaja v neki omejeni obliki).
>Sem imel dosti telefonov na WM, pa zdaj ko imam iphone vem kaj sem zamujal..
Kaj si zamujal, hehe? Kak klic mogoče? Prazno denarnico? Ali to da imaš fizični gumb s katerim moraš stišati telefon pred sestankom?
Glede navigacije: na WM lahko daš praktično vsako navigacijo ki danes obstaja na trgu... do nedavnega je bil iPhone precej omejen, zdaj se nekaj premika (TomTom so baje celo naredili)...
Saj ne rečem, tudi WM so perla, ampak jaz sem se iPhone-u odpovedal zaradi nekaterih primitivnih zadev ki jih je imela vsaka business Nokia že 8 let nazaj vgrajene, iphone jih pa nima.
Da ne bo samo graja: multitouch je zakon na iphone-u. Pregledovanje web page-ov na WM je za razliko od iPhone-a še vedno popolnoma neuporabno ne glede na ločljivost zaslona v WM. Sorry, ampak mene vse mine če moram zalaufat Opero v WM... tud v Cybercafe bi šel raje kot pa na cesti preveril vsebino nekega homepage-a. Enostavno neuporabno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Karen ()

borča ::

Kakšne so omejitve pri telefonih in dlančnikih pri nameščanju novih verzij Windovs mobile 6,5? Lahko na starejši aparat inštaliraš omenjen OS? Hvala LP

darkolord ::

Odvisno od posameznega modela.

opajec ::

Jaz sem se odločil za htc hd2. Iskal sem še vedno wm os, ker se mi z androidom (ki pa je verjetno os prihodnosti na telefonih) še ne da ukvarjati in sem pač malo bolj "komot", priklopim na pc, naredim sinhro in to je to. Po vseh prebranih temah in testih, tudi ogledih filmčkov na raznih straneh gsmarena, endgaget itd so me njihovi prispevki prepričali v to, da ta telefonček z vsemi svojimi specifikacijami nič ne zaostaja za tako "opevanim" iphonom. Sense ui, ram in procesor so naravnost fantastični, zoooom, zoooom vse. Tudi app, igric in navigacij - predvsem uporabnih je več kot dovolj. Ko pa sem prebral članek o stockholskem sindromu za iphonaše, pa se mi je moja odločitev samo še potrdila. Hvala pa "razzorju" za zelo pomemben podatek, ki sem ga spregledal o velikosti rama pri omnii 2 in htcju. Na koncu pa je kot vsepovsod, odločitev tvoja - daj na papir pluse in minuse, pa za kaj boš telefon uporabljal...

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

borča ::

Imam starega Qtek 9090. Lahko na tem modelu menjam ROM in inštaliram WM 6,5?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borča ()

LuGi ::

Da, http://forum.xda-developers.com/forumdi...

"Blue Angel
The Blue Angel is sold as XDA III, MDA III, Qtek 9090, PDA2K and many other names."

krneki0001 ::

Ti povem da boljše 3D navigacije kot na iPhonu je ni na mobitelu..
Premakne se iz tihega v glasno z premikom FIZIČNEGA gumba, ne pa tko ko ta WM jajca ko morš prvo odklent pa potem dat na tiho ipd.. Lahko naštimaš tudi avtomatsko...
Sem imel dosti telefonov na WM, pa zdaj ko imam iphone vem kaj sem zamujal..


Ipoaq 614c ima fizični gumb za izklopitev zvonjenja. Deluje tudi ko je telefon zaklenjen. Pa ta telefon je star sedaj že skoraj 4 leta. Niso pri iphonu nič novega pogruntal.

Navigacija deluje, WM6.5 deluje.
Deluje tudi 3D navigacija (za lj je bolj malo stavb, vendar so - grad se izredno lepo vidi)
 3D

3D

Zgodovina sprememb…

Trinitron ::

Naj še jaz dodam svoje mnenje. Že nekaj časa sem lastnik HD2 in po mojem mnenju se lahko iPhone skrije pred njim. Vmesnik HTC Sense je svetlobna leta pred iPhonovim vmesnikom, ki ni drugega kot kup ikon in v primerjavi s Sensom izgleda že zelo zastarelo. Na HD2 se da praktično vse stvari postoriti v Sensu in se s podrobnostmi WM niti ni treba ukvarjati. HTC je dodal veliko uporabnih touch-friendly aplikacij, ki bi morale zadovoljiti vse osnovne komunikacijske potrebe (imajo svoj koledar, svojo SMS/MMS aplikacijo, e-mail aplikacijo, youtube, facebook, tweeter, Opero mobile, izreden pregledovalnik slik in videa, touch-friendly nastavitve, google maps, co-pilot za navigacijo, word, excel, power-point, ...)

Tudi strojno je HD2 pred iPhonom. Ima še enkrat hitrejši procesor (1 GHz), ima microSD režo (odsotnost tega je VELIK minus iPhona), fotoaparat je boljši in ima celo bliskavico, zaslon ima še enkrat večjo ločljivost in tako kot iPhone podpira multi-touch, ...

Pa da se dotaknem še WM 6.5 - sistem sploh ni tako slab, kot nekateri želijo prikazati. Resda je grafični vmesnik že zelo zadaj, vendar s Sense preobleko ga niti ni treba gledati. Poleg tega WM uporabniku omogoča neskončno prilagodljivost in "friziranje" sistema - praktično vse se da nastaviti po svoje in uporabnik ima vpogled globoko v jedro sistema, kar je očem iPhone uporabnikov prijazno skrito.

Edini minus HD2 proti iPhonu ki ga trenutno vidim je skromna založenost Windows Marketplaca v primerjavi z Apple Appstore. Ampak z malo truda se po internetu najde aplikacije za vsak okus, pa tudi Marketplace se hitro polni - konec koncov ni star še niti eno leto.

P.S: Govori se tudi, da je HD2 prvi telefon, ki bo dobil uradno nadgradnjo na Windows Mobile 7, ki naj bi bil povsem nekaj novega napram WM 6.5.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple ali HTC???

Oddelek: Mobilne tehnologije
474847 (3996) PINki
»

HTC HD2 ostaja na Windows Mobile 6.5

Oddelek: Novice / Windows Mobile
3815291 (14118) damirj79
»

Windows mobile telefoni! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
877415 (6123) krneki0001
»

Windows Mobile 6.5 prihaja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
509439 (5283) c3p0
»

Prodaja pametnih telefonov dosegla najnižjo rast doslej (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
558655 (6736) sith

Več podobnih tem