» »

Si ga upate javno pokazati?

Si ga upate javno pokazati?

1
2
»

blackStorm ::

Prepričan sem, da te lahko vidim vsak vikend na triglavu, med tednom pa na raftingu, po večerih pa v romantični restavraciji kamor pelješ svojo ženo. Vidim da živiš svoje sanje. Imaš pomirjajočo službo, nato pa še pol dneva samo zase in za svoje prijatlje. Podjetju gre sigurno zelo dobro in prihodnost v njem te ne skrbi. Če pride kakšen nov zaposlen, ki je mogoče celo zagnan in bolj pameten od tebe, ti ne ogrozi delovnega mesta. Zasujete ga z nesmiselnim delom tako da po 1 letu dobi burnout, začne popivati in se zajebavati z vami. Pokažete mu pravo prakso, ki ji sledi pravo preživljanje prostega časa, ubistvu pa ta zaposleni ne ve, da če bi našel delo kjer bi se maksimalno angažiral, kjer bi vladal teamski duh in kjer bi se dejansko nekaj premikalo in ne samo služilo kruh na nekih stalnih zvezah med podjetji, ki tako vzdržujejo drug drugega, bi imel boljšo plačo, več respecta, boljše mnenje o sebi ter bi plezal na mount everest in fural jahte. Če bi se naši TK-jevci že malo bolj angažirali, bi ti omogočili to kar ni več dalnja prihodnost, da bi se oglašal direkt iz bahamov preko virtualne pisarne z izjemno zmožnostjo prenašanja storitev in podatkov, kjer bi ti ga dve latino bejbi vlekle vsaka iz svoje strani, žena pa pripravljala kosilo. Kot energetik bi z svojim teamom naredil stabilni sistem za celotno juhovzhodno afriko, v svojem podjetju bi prispevali k izboljšanju šolstva, uporabili malo svojega vpliva na izobraževanje slovenskih otrok in jim pripravili dobre temelje za nadalnje delo. Prišli bi lahko v močno podjetje, 2 krat večje podjetje kot krka, klicano energetik enterprise.
Si že bil kdaj v krki? Lepo opremljeni prostori, na vratih motivacijske tablice, dokaj zdravo delovno razmerje, boljše plače in verjamem da je veliko ljudi bolj zadovolnjih in sploh ne razmišljajo toliko o tem kako bodo maksimalno lepo pršl skoz in jim ne bo treba veliko delat. Polega tega krka nudi dobro opremo, ki omogoča navdušencem dobro raziskovanje, redno posodabljajo in delajo nove prostore in tako dajejo delo drugim podjetjem.
Zaradi takih kot si ti(grobo rečeno), se samo prelaga odgovornost za čisto okolje drug na drugega, zdravstvo in sodstvo grozi z stavkami, medtem ko pa se ne zavedajo da za višje plače po 10 letnem odklopu od samega sebe niso več sposobni.Opravljajo lahko samo še rutino..
Potem pa krivimo politike, kot da imajo oni čudežno paličico. Oni samo hočejo obdržat službo in biti na oblasti, ker itak vejo da oni ne morjo izpolnit svojih želja. Če narediš nek korak kot ga je Sašo Peče ti grozi izumrtje. Zato ne bit pameten in delaj tako kot drugi, nesmiselno se prepiraj,vsake toliko časa se zavzami za kakšen nov zakon in če boš dobro prodajal zrak boš morda celo kakšen minister. Vsake dobre zamisli izumrejo. Hitro se ga označi za klobasača. Dejansko pa bi rabli politika ki bi bi povedu realno situacijo in ga ne bi bilo strah da ga bodo zaradi tega vrgli iz položaja oz. označili za neumnega.

Jst živim zato, da na vsakem koraku delam to kar me zanima, v vsakem trenutku povem kar mislim in si tako pridobim neko klapo s katero se ne pogovarjam trač ampak nekaj kar ti dodatno širi znanje in odkriva nove poti v življenju. Povsod na vsakem koraku je different day, same shit..ljudje flancajo ponucane fore, govorijo nonsense, pritožujejo se nad vsem, počasi pa začno verjeti sami sebi. Ko pa na ulci srečajo kolega s katerim so se 4 leta zajebavali na faksu se pa delajo kot da nič ne vidijo..Zakaj? Ker se nočejo več pretvarjati..

dronyx ::

Jaz sem imel nekoč idejo, da bi naredili kakšen portal, kjer bi bili predstavljeni delodajalci. torej ne da se sami predstavijo, ampak so predstavljeni tako, kot jih vidijo zaposleni pri njih. Vse, od plač, delovne klime, okolja, možnosti za izobraževanje, vrste dela...

Ko iščeš službo je bil vsaj včasih velik problem to, da so te preprosto povedano poskušali nategniti. Na razgovoru so ti sadili rožice, blebetali neumnosti in fore kadrovskega marketinga, ko pa si enkrat prišel v službo so pokazali pravi obraz. Če bi imeli tak portal, najprej pogledaš zapise o firmi, si ustvariš mnenje ter se odločiš, ali sploh poizkusiš.

Po moje bi imel tak portal veliko obiska, saj po moji oceni več kot pol zaposlenih razmišlja, da bi zamenjalo službo, če se pojavi pametna priložnost. Poleg tega bi bil tak portal "negativna povratna zanka" (pozitivna povzroči oscilacije), kar bi nekatere dirty delodajalce, ki menjajo kader hitreje kot njihov šef spodnje gate, prisililo, da igrajo pošteno. Seveda pa veliko klikov na internetu pomeni tudi priložnost za...priložnost za... ja oglase vendar!

Iščem programerje. Pogoj: znanje PHP, mySQL, Apache, Tomcat, Java, Corba, veselje do dela, samostojnost, samoiniciativnost... ponudbe pod TAKOJ!

A. Smith ::

BlackStorm, a misliš, da je drugje po svetu drugače? Malo si poglej, kolikšno kazen je plačal Siemens, ko so mu dokazali podkupovanje! To, da podjetja vzdržujejo druga drugo, je po svetu še bolj razširjeno, kot pri nas.

Kar se tiče cenjenosti znanja, ti lahko povem, da so tudi v državnih firmah tisti, ki več znajo in naredijo (nepogrešljivi), bolje plačani. Da o privat podjetjih ne govorim.

Seveda pa bo BlacStorm ustanovil podjetje, ki bo Google peljalo scat. Ker on se na fakulteti uči, in bo vse znanje uporabil v praksi.

Dragi BlackStorm, resnično ti privoščim uspeh. Predvsem pa ti predlagam, da nasvete, ki jih želiš dajati starejšim od sebe, obdržiš zase. Pa malo manj jamraj. Saj veš, kako pravijo - Complaining is the highest form of mental masturbation.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

kihc ::

blackStorm: problem za takšne razmere niso uslužbenci, ki gledajo kako bodo z najmanj dela prišli do plače, problem je v lastnikih, oz. pač njihovimi podrejenimi, ki to dopuščajo. Dober šef bo znal novince s faksa fajn ponucat, tiste ki delajo zgago bo pa hitro odjebal.
x

Problem večine naših firm je tudi v tem, da niso pripravljeni v znanje zaposlenih nič vložiti, ker je ceneje, če greš pogledat okrog h konkurenci in ukradeš dobrega strokovnjaka tako, da mu ponudiš 100 evrov na mesec več plače. Kar se tiče tehničnega kadra se mi zdi, da je to postalo kar nekakšen nacionalni šport. Investicija v znanje zaposlenega pa zlahka dosega nekaj 10.000 do 100.000 evrov.

Je pa očitno res, da se je v zadnjem času bistveno spremenila struktura ljudi, ki se vpisujejo na tehnične fakultete tipa FE, kakor tudi očitno kvaliteta študija. Ocenjevanje profesorjev je pa sploh zame komedija,saj je vendar jasno, da dobijo najboljše ocene tisti profesorji, ki imajo zahtevan nivo znanja za pozitivko minimalen. Kakšen Slivnik bi imel potem konstantno negativno oceno. Se pa strinjam z nekim mojim kolegom, da tega stanja ne bodo sanirali še nekaj desetletji. Politični mandati se menjajo na 4 leta, toliko pa traja, da generacija konča študij. Kaj šele, da na novo postaviš neko fakulteto in pri bodočih študentih vzbudiš zanimanje za poklic.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

blackStorm ::

@A.Smith
Ja no še malo takih povej pa se bova pogovarjala ravno tako kot politika. Če nimaš nekih tehtnih argumentov in imaš samo ponošene besedne zveze, ki jih vržeš takoj ko je neka prilika, ne da bi sploh dobro prebral besedila ti ne morem pomagati. Vzami si čas pa napiši zakaj tako misliš in pokazal ti bom spoštovanje, ne glede na leta.
Če si starejši, tvoje besede veljajo več, zato nasvete ,ki daješ mlajšim dobro premisli. Pokaži jim in razloži, vzemi si čas ne pa si dovoliti karkoli pisati na hitro zato ker si ta način govora že nekje videl in ti lajf enostavno najeda.
Ko pa ustanavljaš podjetje se ti pa itak vsi smejejo v obraz. Ko jim pa uspe so pa kar naekrat njihovi prijatelji. Old story....vera in sanje so poleg trdega dela zelo važni, zato se ne posmehovat mojemu poštenemu prepričanju, ker me to prizadane. Nisem noben proletarec, ki bi hotel koga okol prinesti in sploh nimam namena konkurirat googlu. Rad bi počel nekaj kar me bo veselilo in biti plačan za to. Če pa to tebi ni uspelo nimaš pravice meni soliti pameti.
Verjamem da, če bi se malo potrudil in povedal nekaj kar res misliš ne bi napisal tako kot si napisal, tudi sam sem takoj hotel izvlečti argumente proti tvoji trditvi nato pa sem malo počakal. Vsekakor nimam namena jamrati in tudi po mojem mnenju ne jamram ampak probam sogovornike ravno odvrnt od tega in jim povedati to kar mislim.
Upam da si tega quota ne boš gnal k srcu ker nimam nič proti tebi, strinjam se da so ponekod v praksi taka prepričanja brezpredmetna, ampak če imam za svojim hrbtov 40 istomiselnih elektrotehnikov oz. tehnikov se da naresti neko spremembo. Samo prepričanje pa soglašam ni dovolj. In ponavadi so prepričanja, ravno način življenja in preživljanja prostega časa, ko jih izmenjuješ s prijatelji ničesar pa ne narediš. Dovoliš da te šef izkorišča, ker se bojiš za svojo prihodnost, medtem pa bi lahko z svojimi prijatelji dosegel veliko več. Samo SLO-TECH bi lahko zbral veliko čudovitih ljudi in ustanovil podjetje. Ampak to ni mogoče, ker vsi sam jamrajo in takoj povozijo enega študenta, ki ne ve kako je v praksi. Rabimo čimveč takih starejših ljudi, ki bodo delali v poštenih podjetjih, kjer se bo cenilo znanje iz faksa in dajalo zagon študentom. Veliko energije je v zraku, vendar nič na naredimo.

@Kihc res je in onyx ti sam nared čimprej to podjetje oz.spletno stran Bomo takoj nardil reklamo! Sam tudi delam na neki nori ideji, smo mel že eno firmo za spletne strani ampak so nam je prodajal slamo, mi pa tudi nimamo še čisto izoblikovane ideje. Vsekakor bi si lahko vzajemno nudili oporo na različnih področjih, to kar dela veliko novonastajajočih podjetij, katerim želim čimveč sreče!

Smurf ::

@onyx

Meni osebno, je prof. Slivnik eden izmed bolših predavateljov. Njegova predavanje imajo rep in glavo, so lahko razumljiva ter niso monotona. Tudi drugače so njegova predavanja med bolje obiskanimi. Na ustnem je seveda treba nekaj znanja pokazati, brez nič ni nič. Mislim pa, da splošne negativne ocene ne bo dobil.

@Smurf ne vem če je na FE še tako kot včasih, samo včasih so bili neki profesorji tako imenovani TERMINATORJI. Njihova naloga je bila (to je jasno moja domneva), da naredijo selekcijo med študenti in da prvi letnik prepolovijo. Jaz se spomnim ustnega izpita pri prof. Slivniku, ko je pred mano padla serija študentov, za katere sem vedel, da znajo za pozitivno. Samo so imeli pač smolo, ker so šli ob napačnem času notri na zagovor.

Kar se tiče pa njegovih predavanj nimam pripomb. Je bil pa tudi prof. Tomšič za matematiko zelo v redu, pa ni bil v skupini Terminatorjev. Preveč mehka duša verjetno. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Smurf ::

Ja v prvem letniku je bilo nekaj selekcije. Sem tudi jaz doživel, da jih je po 5 pred mano padlo. Malo te preiskusijo, če si izbral pravilni faks :D. Vendar, če si snov res znal si izpit naredil, letnik pa se je prepolovil ja. V 2. letniku pa verjetno največ živcev poberejo preklopna vezja (ene 10% uspešnost na izpitih, sicer potem to kompenzirajo z 10 roki na leto...), tako da "zabave" je še zmeraj dosti.

antonija ::

Res je nisem iz FEja, ampak tudi na FKKT so nam "grozili" s terminatorji pa se je na koncu izkazalo da zelijo profesorji samo vedeti a si siguren v svoje znanje ali ne. Moj obisk pri terminatorju je bil sestavljen iz treh vprasanj, vsa tri me je vprasal na tri razlicne nacine (torej skuapj 9 navidezno razlicnih vprasanj). Ker je bil to moj prvi izpit seveda nisem tud pod razno bil ustrezno pripravljen, ampak se je prof zdelo moje znanje vredno sestice (ki sem jo takrat z veseljem sprejel in sel proslavljat moj prvi opravljen izpit). Pred in za menoj so pa bli na vrsti studenti, ki so snov res obvladali, ampak samo in zgolj "po srednjesolsko". To na kratko pomeni da prof vprasa, ti odgovoris, move on. No pri vseh ustnih izpitih na faksu so profesorji tezili k debati, ne k Q&A rundi na talkshowu. To pomojem zjebe vecino studentov, ker te do faksa noben ne nauci kako porabit pridobljeno znanje za razmisljanje, samo in zgolj za odgovarjanje na vprasanja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Družboslovna informatika je nezaposljiva smer! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10126193 (19390) jernejl
»

lahki/najlažji faks ali vš (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14937583 (24604) GGGGG
»

Ali imamo preveč diplomantov s fakultet? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15025089 (22771) BlueRunner
»

Šolski sistem in IT službe (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
9147402 (46162) Nejc Pintar
»

Študij na FOV

Oddelek: Šola
215162 (4799) frenk

Več podobnih tem