» »

Družboslovna informatika je nezaposljiva smer!

Družboslovna informatika je nezaposljiva smer!

1 2
3
»

ZaphodBB ::

jype je izjavil:

Čudno torej, da je bivši sodelavec, ki je doštudiral družboslovno informatiko, zdaj že milijonar.

Videti je, kot da pričakujete, da vam bo faks službo rihtal.

Glede na to, da so na tistem faksu sami taki, ki hočejo službe rihtat vsem občanom, bi človek pričakoval, da bojo znali službe zrihtat vsaj svojim diplomantom?

Saj veš, delaj kot učiš, pa ta jajca.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

jernejl ::

Utk je izjavil:

jernejl je izjavil:

Mesto mora biti v vsakem primeru plačano, sicer ne obstaja. Profesorji pač ne delajo za gumbe in tudi prostori se ne postavijo zastonj.
Lep primer za to so pri nas izredni študenti. Država plača mesta za določeno kvoto (rednih) študentov, vendar teh mest ni dovolj za vsakogar. Tisti, ki ne pridejo v to kvoto in študij plačajo iz lastnega žepa, lahko študirajo izredno, recimo v popoldanskem času ali med vikendi ali na zasebnih fakultetah. Če slednji študija ne bi plačali, se profesor takrat ne bi pojavil na predavanjih, zato ne moremo reči, da so komur koli ukradli prosto mesto. Z dodatnim denarjem so ustvarili dodatne kapacitete, ki jih sicer ne bi bilo.

To je res za sistem, ki ga imamo zdaj. Ne bi bilo pa res več, če bi vsak moral plačat kot bi nekateri tu radi. Dokler država plačuje, imamo interes, da nekaj študirajo tisti, ki bojo iz tega največ potegnili.

Tvoja izvirna izjava je bila, da nekdo odvzame mesto nekomu drugemu. Če bi vsak moral plačat, nihče ne bi odvzel mesta nekomu drugemu, ker mest za tiste, ki ne bi plačali, ne bi bilo* (glej spodaj - za nekatere bi se taka mesta celo dodatno ustvarila), za tiste, ki bi jih plačali, pa bi jih bilo dovolj.

Če plačuje vsak sam, nekega drugega interesa kot potegnit čim več denarja od študentov več ni.

Vemo, da znane univerze omogočajo študij (ki je sicer plačljiv) tudi tistim, ki si ga sicer ne bi mogli privoščiti. Če je nekdo sposoben in v življenju lahko nekaj doseže, je precej dobra reklama za univerzo, ki se lahko pohvali s tem, da je ta človek tam študiral. Če bi zgolj prodajali diplome za denar, bi slej ko prej njihov obstoj postal nesmiseln.
Interes "potegnit čim več denarja od študentov" ne pomeni, da tam lahko študirajo zgolj tisti, ki so pripravljeni čimveč plačati, ampak tudi tisti, ki univerzi prinesejo kakšne druge koristi kot je plačilo šolnine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jernejl ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466344313 (6505) nejc_nejc
»

FIŠ-fakulteta za informacijske študije

Oddelek: Šola
3411040 (5112) cheetah2
»

Nov študij računalništva na FIŠ v Novem mestu

Oddelek: Šola
4413313 (11205) Blinder
»

Družboslovna informatika

Oddelek: Šola
296998 (1631) ales85
»

Kateri faks (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7120743 (18890) romat

Več podobnih tem