Forum » Operacijski sistemi » se mi splaca zamenjati visto za xp
se mi splaca zamenjati visto za xp
piandura ::
LP
trenutno imam visto home premium 64bit. Tale PC vecinoma uporabljam za spile. razmisljal pa sem ce bi nalozil XPje, gledena to da pravijo da se bolje obnesejo pri tej zadevi. In ali je res tako pomembno da imam na svoji mašini 64bitne windowse ce so specifikacija mojega racunalnika takele:
Processor: Intel® Core™2 CPU, 6600 @ 2.40GHz (2 CPUs), ~2.4GHz
Memory: 4094MB RAM
Display : NVIDIA GeForce 8800 GTS
DAC type: Integrated RAMDAC
Display Memory: 2395 MB
Dedicated Memory: 604 MB
Shared Memory: 1791 MB
hvala
trenutno imam visto home premium 64bit. Tale PC vecinoma uporabljam za spile. razmisljal pa sem ce bi nalozil XPje, gledena to da pravijo da se bolje obnesejo pri tej zadevi. In ali je res tako pomembno da imam na svoji mašini 64bitne windowse ce so specifikacija mojega racunalnika takele:
Processor: Intel® Core™2 CPU, 6600 @ 2.40GHz (2 CPUs), ~2.4GHz
Memory: 4094MB RAM
Display : NVIDIA GeForce 8800 GTS
DAC type: Integrated RAMDAC
Display Memory: 2395 MB
Dedicated Memory: 604 MB
Shared Memory: 1791 MB
hvala
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
crniangeo ::
Ne potrebuješ 64 bitnih xpjev.. 64bitni xpji sploh še niso dobro dodelani in je polno težav z gonilniki.. ti raj priporočam 32 bitne + sp3
Sba ::
Ob neuporabi 64-bit Windowsev bo sistem uporabljal le 3.3 GB rama + grafika. Če že imaš 64-bit Visto, jo obdrži. Ne vem zakaj ste vsi še vedno tako navezani na XPje. Ne rečem, z giga rama je nekoliko težko, pa vendar sem zdržal celo leto, s 4 GB rama, pa nimaš kaj sanjat.
OK na moji ne dela ad-aware ... jebat ga, ne grem zato nazaj na XPje.
OK na moji ne dela ad-aware ... jebat ga, ne grem zato nazaj na XPje.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
opeter ::
Se strinjam s Sba. Z Visto 64-bit nimam nobenih težav. Imam pa prešvoh grafično za najnovejše igre.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
c00L3r ::
Po mojem mnenju ne boš opazil bistvenih pohitritev v XP-ih. Sploh glede na to da imaš 2 jedrni procesor in 4gb RAM-a. Jaz bi na tvojem mestu ostal na Visti 64, razen če imaš kakšne igre ki te zafrkavajo, to pa je potem druga zgodba.
racunalnicar ::
Zdravo!!
Jest bi prosu, če mi lahko prpnete link za Windows XP SP3.
Nikjer ne najdem tega novga SP3.
Hvala!
Jest bi prosu, če mi lahko prpnete link za Windows XP SP3.
Nikjer ne najdem tega novga SP3.
Hvala!
šernk ::
Ne vem zakaj ste vsi še vedno tako navezani na XPje.
ker se mi vista na popolnoma novem prenosniku (core 2 duo 2,1GHz, 2GB rama (bi pričakoval da bi vsaj solidno tekla)) nalaga 3-4min bog ne daj da kaj prehitro kliknem na namizju ker potem je 10min takoj tu preden postane sistem uporaben. za kakršnokoli resnejše delo sem še vedno uporabil moj enojedrni PC z XPji, ki dela 4x hitreje.
tako da če ne rabiš DX10 osebno priporočam prehod na XPje nazaj, mislim da podpore za DX10 tudi v SP3 ni.
(ps: kje pa rabiš več kot 3GB rama v XPjih zaenkrat??? 2GB ga imam pa mi ga še nikoli ni zmanjkalo)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
solatko ::
Nekateri veselo predlagate prehod iz Mercedesa na fička. Vista dela v redu, ne vem za kaj ti nalaga toliko časa (vista ultimate imam instalirano na compaq nx6110 1GB RAM), po tovarniških podatkih naj sploh ne bi delala na tem prenosniku, meni pa dela odlično (ima dosti boljše gonilnike za USB 2.0 - pač rabim za delo), naloži mi jo v cca 1 minuti, programi, ki jih uporabljam pa delajo krepko hitreje. Res pa mi pri določenih video programih napiše, da imam pre slabo grafično kartico (izdelava DVD, movi maker..), tv kartica in filmi pa tečejo brez problema. Če ti toliko časa nalaga, se poigraj z nastavitvami.
smacker ::
Sam imam Visto zdaj, pa mi dela brezhibno. Je pa res, da sem jo sam nalagal. En frend ma isto Visto, pa je kupo prednaloženo, pa mu ne dela nič. Sma se trudla z nastavitvami, ampak je problem bil rešen komaj ko je Visto ponovno naložil. Tak da probaj to, če bo kaj pomagalo, ampak ne vidim razloga, zakaj it nazaj na XP, če maš 4gb rama. Jaz mam 2gb pa kar precej programov, pa dela lepo.
POLIP ::
Jaz vsebno to nebi naredil vsaj Še eno leto ne.
Ker je vista Še neizpopolnjena in nimaŠ lovdov katere bi potreboval. Poleg tega ti marsikatera igrica ne bo fonkcjunirala, ker zahteva xp. In je polno nekih haklcev. Govorim ti od iskuŠenj kolegov ki jim je Žal.
Načeloma pa če ti ni vŠeč izgled lahko iz neta potegneŠ preobleko za xpja ki pa ima skoraj vse funkcije iste;) lp
Ker je vista Še neizpopolnjena in nimaŠ lovdov katere bi potreboval. Poleg tega ti marsikatera igrica ne bo fonkcjunirala, ker zahteva xp. In je polno nekih haklcev. Govorim ti od iskuŠenj kolegov ki jim je Žal.
Načeloma pa če ti ni vŠeč izgled lahko iz neta potegneŠ preobleko za xpja ki pa ima skoraj vse funkcije iste;) lp
Zgodovina sprememb…
- polepsal: Matek ()
Polip - ne bluzi. A imaš visto instalirano? Dokler ne probaš, sploh brez veze dajat komentarje. Za uporabnike je vista nedvomno velik napredek, tudi dodelana je že kar lepo in le malo stvari je, ki ne bi delale na njej. Zato pusti prijatle, ki so jo imeli instalirano pol ure in so ugotovil, da to ni to. Prvič sem jo sam instaliral pred cca 7 meseci in jo, ko sem ugotovil, da nekatere stvari pač ne delujejo, po kakšnem tednu vrgel dol. Po cca dveh mesecih, sedaj približno 4-5 mesecev, sem jo dal ponovno gor in sedaj ne grem več na XP (sem že pozabil, da sploh obstojajo).
c00L3r ::
Strinjam se z solatko-tom. Če niste Viste uporabljali kot primarni OS vsaj 1 ali pa še boljše 2 meseca, potem težko dajete realno mnenje. Jaz sem jo imel inštalirano na prenosniku (v podpisu) takoj ko je prišla ven 5 mesecev (takrat sem imel samo 1 gb RAM-a) in priznam da nisem bil najbolj zadovoljen in sem šel nazaj na XP. Ob izidu SP1 pa sem jo spet namestil (tokrat s 3gb RAM-a in ne grem več nazaj na XP). Na namiznem računalniku pa poganjam XP-e in Viste ne bom, saj nimam dovolj RAM-a.
Mam par kolegov, ki imajo Visto v dual-boot in potem 1x na mesec gredo v Visto in jamrajo kak počasi dela. Saj kak pa nebo, če ti takoj priletijo update-i in superfecth ne zna ugotovit kaj ti naj prednaloži...
[edit->manjša slovnična napaka]
Mam par kolegov, ki imajo Visto v dual-boot in potem 1x na mesec gredo v Visto in jamrajo kak počasi dela. Saj kak pa nebo, če ti takoj priletijo update-i in superfecth ne zna ugotovit kaj ti naj prednaloži...
[edit->manjša slovnična napaka]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c00L3r ()
Imam dual boot na enem računalniku, zaradi kakšnega programa, ki v visti ne bi delal, pa se mi zadnje tri mesece ni zgodilo, da bi moral pognati XP-je (z vsemi popravki), zato razmišljam, da jih treščim dol in samo še vista ali pa bom namesto XP-jev, instaliral Linux.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere XPje?Oddelek: Operacijski sistemi | 1204 (1028) | Desty |
» | Neutrudni Windows XP (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 31824 (17558) | oldguy |
» | Vista SP1 ali XP SP3? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5992 (4710) | Revenant |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10860 (7330) | ___ |
» | Kateri windows namestiti? XP Professional ali VISTA Ultimate (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6113 (4478) | bluefish |