» »

Mnenje o avtomobilu

Mnenje o avtomobilu

Roadkill ::

Živjo

Prosim, da malo pokomentirate tale avto: Hyundai Elantra

Izbral sem ga pa po kriteriju:
- 5000-6000€
- letnik 2002 ali novejši
- 50.000 - 100.000km
- 50kW ali več
- klima, centralno zaklepanje, abs, airbagi, ...

Ogledoval sem Škode Fabie, ampak se mi zdi, da v tem primeru dobim res veliko avta za ceno, za katero bi težko dobil Fabio s takimi specifikacijami.

Za avto sem že položil akontacijo, tkao da imate en dan časa, da me odvrnete od nakupa (seveda s konkretnimi primeri boljših avtomobilov, ki ustrezajo zgornjemu kriteriju).
Avto je v odličnem stanju (dve minimalni praskici s parkirišča) in me ni razočaral na (sicer kratki) testni furi.
Cena: €6000.

Btw: Koliko stanejo nadomestne tablice in kje jih dobim?
Ü
  • spremenil: Roadkill ()

Spajky ::

Kupi si raje kaki HatchBack (ne z ritjo), bo manj problemov pri parkiranju in nalaganju kakih večjih stvari v prtljažnik), nikoli se ne ve ...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

kixs ::

Moje mnenje je naslednje:

Kupis tak avto, ki ti je vsec, saj ga bos ti vozil. Naceloma pri Hyundajih ni vecjih tezav. Porabo lahko racunas na okoli 8L (+/-0,5L)

Tablice dobis tam kjer imajo registracijo avtov. Nove tablice pridejo cca 20€, prometna pa cca 15€.

lp

;-) ::

V družini nimamo dobrih izkušenj z hyundai. Predlagam ti da pogledaš kako boljšo firmo (audi, bmw) pa vzameš kako leto ali 2 starejšega in z malo več kilometri.

Itak pa vidiš da je lahk audi dost 2x starejši od hyundaja pa je še vedno kot novi prema njemu=)

a6 naprimer

djordjevic ::

Ja, malo več being 200k+. Če človeku že svetuješ, mu daj vsaj malo pametneje.

Ted ::

Lep avtič. Jaz niti slučajno ne bi hotel met hatchbacka, imam rajši klasične limuzine. Tudi aerodinamika je boljša, čeprav se na porabi ravno ne pozna:) , mogoče na avtocesti pri višjih hitrostih. Je pa oblika avta "normalna" pa več je prostora. Če rabiš večji avto pa je karavan prava izbira. Tile hatchbacki pa niso ne tič ne miš.
Mah...

DimmniBurek ::

Glede na to: http://www.topgear.com/content/carsurve...
Nisi izbral tako slabo, je pa Škoda prva, sploh Fabia je v vrhu. Zdej če pač rabiš velik avto in se ti Elantra dopade, zakaj pa ne. Kolikor vem so ljudje zadovoljni s Hyundai.
There Is No Stronger Drug Than Reality

šernk ::

1. audija in hyundaia ne moreš primerjat že zaradi cene!!!

četudi dobiš audija še kako poceni boš kmalu ugotovil da je še kako drag.

glede na letnik in kilometrino boš kaj boljšega težko dobil za tako ceno. ali je nakup pravi ali ne se ti bo pa itak pokazalo v obdobju enega leta.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

PARTyZAN ::

Jaz sem Fabio nabavil ravno 1 mesec nazaj (letnik 2001, 1.4MPI 57k kilometrov). Zaenkrat nisem imel se nobenih tezav.

Mimogrede, po mojem mnenju je notranjost tega hyundaia naravnost ogabna. Zgleda kot da bi bila iz leta 1995 in ne 2000+. No, saj na zunaj mi tudi ni prevec vsec :P.

dukenukem ::

kukr js poznam tle okol nas ,nima folk problemov s hyundai ,je kr vredu ,sam oblika in armatura mi pa ni všeč,kašn leon al pa golf 4 bi js raj

steev ::

Jah to je res, da je tele elantra mla cheap notr. Sam dela pa. Jo ma stric pa se ne pritozuje nic.
:|

Meizu ::

Sej tanove elantre so še nekako, tastare pa... No comment...

St@jler ::

hyundai imajo zelo poceni servise, parkrat je treba menjat izpušne lonce, pa kakšno sklopko, z motorji nismo imeli nikoli težav.
Škode žal ne poznam.
Res pa je, da pri Hyundaju nimajo ravno smisla za interior design :P

Roadkill ::

Dokler je armatura manj ogabna kot v Yarisu, nimam problemov s tem.
Ne bi se branil, če bi bil lepši znotraj, ampak je to ena izmed zadnjih stvari, ki paše na seznam mojih zahtev.
Ü

Pyr0Beast ::

Če ima okoli 100kkm je treba zobati jermen menjat.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Fizikalko ::

Za 6k EUR sva par mesecev z ženo zanjo nabavila Hondo Civic, model 2002/2003, 5 vrat, 120k km (ravno opravljen velik servis), redno servisiran pri uradnem servisu, servisna knjiga.

Zaenkrat se je izkazal za fenomenalen nakup. Motor sva dala pregledat in je menda vato kot nov, noter pa je itak super za ta denar. Kuri 6-7 litrov, oprema je praktično vsa, ki je bila v tistem času možna.

Skratka - priporočam.

DimmniBurek ::

Fizikalko, kak motor?
Doma se odločamo za nakup, in ker jaz izbiram(ker imam malo več pojma od avtov, fotr je nazadnje kupil najslabši avto ever-Fiat Stilo), sem se zapiknil v Mazdo 3 in prejšnjega Civica...

Sorry ker kradem malo temo :P
There Is No Stronger Drug Than Reality

Spajky ::

kaj pa je narobe s tem Fiat Stilo, me glih zanima :8)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

SkIDiver ::

Fabia letnik 2001, 1.4, 50kW, ob nakupu 48k km, servisna in prvi lastnik, ceno smo ob nakupu zbili na 4.6k€. Sedaj je imela 60k km servis.
Avto ima ABS, ASR, 2x airbag, klimo, 4x el. stekla, centralno daljinsko zaklepanje, potovalni računalnik, ogrevana prednja sedeža, hlajen predal pred sovoznikom, lita platišča. Manjka ji samo tempomat. Povprečna poraba 6.7L mestne in relacijske vožnje.
Poleg rednega servisa je bilo potrebno menjat ohišje termostata, ker se je termostat razpal. Malo neumen design, da ne moreš menjat samo termostata. Lahko se znajdeš in daš notr termostat od favoritke z mal modifikacije, ker je ohišje še vedno uporabno. No midva sva menjala z originalom za katerega sva dala okoli 80€.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

DimmniBurek ::

Spajky, z našim-vse.
Komplet zavore so šle pri 60k km, neki senzorji za airbage nonstop use neki utripalo in troblo, nekajkrat sploh ni hotu vžgat. Motor je bil 1.9JTD 115KM. Meni sicer ne paše, ker ma eno velikansko luknjo pri okrog 2300rpm, samo drugače ni blo problemov z motorjem. Nonstop smo meli neke stroške no.
Raje premisli preden kupiš. Poglej tisto top-gearovo alpa ADACovo statistiko, je Stilo obakrat čisto na koncu nekje.
There Is No Stronger Drug Than Reality

perci ::

Nimam sicer Stilota, ampak Lybro ampak mašina je ista. Skratka 1,9 jtd pri 2300 nima nobene luknje, takrat ravno dobro potegne. Luknja je tam nekje do 1700, potem pa lepo vlece. Za zanimivost, ta motor uporabljajo tudi v Saabih.

Fizikalko ::

DimniBurek, motor je 1.4 90KM.

Brane2 ::

DimniBurek:

Eh, "komplet zavore" je širok pojem. Če to pomeni komplet ploščice in bobni potem je to skorajda potrošni material in kot tak malenkost.

Kar se senzorjev tiče gre verjetno za kak slab stik okroga računalnika ampak na to praktično nobena znamka ni imuna. Lahko da si dobil slab primerek.

Pa ste to poštimali na servisu ? Če ja, koliko je stalo ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

tomaz321 ::

Če so podatki pravi bi jaz kupil tole zadevo na tvojem mestu ( v bistvu bi jo jest mel za ta denar :)
Alfica

Lohk da se kvarjo ampak se ti tko hitr oddolži (dizajn ni primerjave z Elantro, pa je bil avto zdizajniran brez šminke glih ene 5 let prej)

kixs ::

Če so podatki pravi bi jaz kupil tole zadevo na tvojem mestu ( v bistvu bi jo jest mel za ta denar :)
Alfica

Lohk da se kvarjo ampak se ti tko hitr oddolži (dizajn ni primerjave z Elantro, pa je bil avto zdizajniran brez šminke glih ene 5 let prej)


Tole AR156 se skor ziher ne prodaja za ta denar. Cene po avto.net za ta letnik se gibljejo okoli 10.000e.

lp

;-) ::

Drugače pa malo poizvedi po zaseženih avtomobilih ali po tistih ki niso odplačevali lizinga in so jim jih zasegli.

Tako smo mi kupli za 7k BMW 318 l.2001 z 65k km, ohranjen kot nov. 2 leti ni bil vožen (ker je bil zasežen), sedaj dela kot urca, edini stroški so stroški tehničnega in redni servis =)

Tilen ::

Drugače pa malo poizvedi po zaseženih avtomobilih ali po tistih ki niso odplačevali lizinga in so jim jih zasegli.

Kje dobim te informacije?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Meizu ::

Fora je, da se tele Alfe po 100km kilometrih kar redno kvarijo. No, vsaj dva moja prijatelja sta mela probleme z alfo. Od raznih odpovedi servo volana, pa do problemov z elektroniko itd... Am, niso bile kupljene pod roko, ampak nove, iz salona.

kixs ::

Fora je, da se tele Alfe po 100km kilometrih kar redno kvarijo. No, vsaj dva moja prijatelja sta mela probleme z alfo. Od raznih odpovedi servo volana, pa do problemov z elektroniko itd... Am, niso bile kupljene pod roko, ampak nove, iz salona.


Noben avto ni imun na okvare... to bi menda ze lahko vedel :P

lp

Meizu ::

To je res, Alfe se pa menda že pretirano kvarijo. Najmanj po statistikah naj bi se kvarle tojote. No, najmanj stroškov imaš kao z njimi. Kako pa je v resnici, naj pove kdo, ki si jo lasti ;)

kixs ::

Ce te zanima objektivno kako se kaksen avto oz znamka kvari, imas cel kup raznih forumov, ki obravnavajo tocno doloceno znamko in bos s presenecenjem verjetno opazil, da se kvarijo cisto vsi avti in da bolj kot ne, prevladujejo razni miti o kvarljivosti in zanesljivosti.

lp

suntrace1 ::

Če gledaš na avto predvsem kot prevozno sredstvo in ne odraz sebe, potem si izbral po mojem mnenju dober avto, ki je praktično nov in s katerim boš imel povsem sprejemljive stroške (poraba, zavarovanje in vzdrževanje).

fosil ::

Če te zanima pokvarljivost si oglej tole stran.
Elantra se ne odreže ravno najbolje.
Kar se top gear lestvice tiče je pa treba vedet, da tam ljudje ocenjujejo svoje zadovoljstvo z avtomobilom, kar seveda vključuje tudi pričakovanja, ne pa zanesljivosti avtomobila.
Tako je!

suntrace1 ::

http://www.carsurvey.org/

Pozabil sem dodati tole povezavo, kjer napišejo vtise uporabniki avtomobilov.

Zheegec ::

Vsak avto se kvari... Jaz sem z Alfo zadovoljen (moral sem menjati zadnje ležaje, samo to je kar povsod pogosta težava), imam 1.9 JTD motor. Če meni deluje dobro, pa ne pomeni da vsem.

Nimam sicer Stilota, ampak Lybro ampak mašina je ista. Skratka 1,9 jtd pri 2300 nima nobene luknje, takrat ravno dobro potegne. Luknja je tam nekje do 1700, potem pa lepo vlece. Za zanimivost, ta motor uporabljajo tudi v Saabih.

Ja nekje pri 1700-1800 se čuti, ko malo cukne, ker se prižge turbina. Pri mirni vožnji imam nekje 1500-1600 Rpm, pri 1900Rpm pa lahko že brez težav prehitevam.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zheegec ()

šernk ::

vsak avto se lahko kvari, vse je odvisno od sreče. imamo doma fiat tempro 250k km+ v tem času niti ene večje okvare. 1x menjan termostat in pred kratkim je izdihnila črpalka od bencina. drugega skoraj da nič, le še redne potrošne stvari.

pri renault laguna ki jo ima sosed pa je menjal že skoraj vse živo
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

djordjevic ::

Ja, tale prejšnji model lagune res menda ni biser, kar se zanesljivosti tiče. Serijske napake 2.2 dci motorjev, elektronika, ki odpoveduje kot po tekočem traku itd.

bakki ::

Ja, tale prejšnji model lagune res menda ni biser, kar se zanesljivosti tiče. Serijske napake 2.2 dci motorjev, elektronika, ki odpoveduje kot po tekočem traku itd.


2,2 dci motorji so in še vedno odlično delujejo v Lagunah za razliko od 1,9 dci, katerih letniki 2001-2002 so vsem šle turbine. 2,2 dci in 3,0 dci pa do težavni v Espacih...


Imam Laguno 2,2 dci z vso opremo in veliko kilometri, pa se je na motorju samo en konektor raztaknil, pa ena lučka na vratih ne dela (če koga zanima naj se javi, ugodno jo prodam).

Lp

djordjevic ::

Mnja, ne vem, no. Hvalabogu, da ti vse dela. Fantje na Renault forumu pravijo, da je 2.2 v lagunah takisto problematična - zadevo naj bi priznal čak uradni Renault.

PacificBlue ::

@RoadKill

Sam sem par dni nazaj nabavil Forda mondeo 1.8..letnik 1999..in v mislih sem imel veliko znamk, od Hyuindai-a,VW, Opla, Seat..Recimo kot hudič križa se izogibam Citroenov..po mojem ena izmed najslabših znamk..sploh težave pri vžigu pozimi(diesel varianta)..tudi z Oplom so problemi(motor rad odpove,sosedu kr 2x menjali mašino na vectri)..VW ima po mojem pretrdo vzmetenje in trde sedeže..Hyundai je znamka,ki je dokazano, da se najmanj kvari(ampak mi dizajn notranji ni všeć..razen če si kopuješ džipa..fotr ima Galloperja..fenomenalen džip..posebno vozne lastnosti..čista uživancija)
In če boš upošteval kaj moje mnenje ti srčno priporočam Ford Mondeona..vožnja z njim je lahkotna, ima zelo tiho mašino, nežno vzmetenje, ogromen prtljažnik..avto pa gre kot urca..
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

Tilen ::

S Citroeni tukaj zaenkrat samo dobre izkušnje.

Imamo novega C4, bo počasi eno leto brez vsake okvare. Bencinc 1.6
Enako tudi Xsara 1.6 bencinc katero lahko tudi samo pohvalim.

Jaz imam pa še tastarega Unota 1.5 bencinc '93 kateri po 200.000 km še tudi začuda dela brez problemov. Olje rad pije, ostalo pa zaenkrat še dela :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

PacificBlue ::

@tilen

Seveda verjamem, da obstajajo tudi zelo solidni citroen modeli..ampak imam znanca ki je imel tok problemov z Berlingonom da kr adijo..potem je pa še tukaj ena druga stvar, ki sem jo pozabil omeniti in to je močna karoserija.Za moje pojme eno izmed najbolj važnih stvari pr avtu..kar pa za citroena ne bi trdil, oziroma vsaj za saxoja,..nesreča z njim pr 50 km/h..pleh kot plastika..
|AMD Ryzen 7800X3D|Phantom Spirit 120|ASUS ROG Strix B650E-E|Samsung 990 Pro|
|64GB G.Skill Trident Z5|ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC|
|Seasonic Vertex GX-1200|Thermaltake CERES 500|Dell Alienware AW3423DWF|

fosil ::

Hyundai je znamka,ki je dokazano, da se najmanj kvari

Kje točno je ta dokaz? Dokazi nemškega inštituta TUV namreč pravijo drugače.
Tako je!

jype ::

Če mam jaz tojoto je vendar jasno, da se najmanj kvarijo tojote, ane?

Ni še stara, tako da težko rečem, kolk se (naša) kvari, razen žarnice pa do zdaj ni še nič odpovedalo. Seveda se mi vedno bolj zdi, da je pokvarljivost avtomobilov odvisna v glavnem od lastnika, ki lahko z avtom dela lepo, ali pa kot svinja z mehom, in od mehanika, ki lahko avto pravilno vzdržuje in na rednih servisih zares temeljito pregleda, lahko pa kot pravi amater malo za silo pošraufa in je tudi zelo cenovno ugoden (seveda to ne pomeni da je vsak "neuradni" mehanik nesposoben, hkrati pa tudi vsak "uradni" servis praviloma žal nima zaposlenih zgolj odličnih mehanikov). No ja, ali pa napak pri izdelavi, ampak teh pri japoncih itak ni, kot sem že zgoraj omenil, ane.

Prejšnji družinski avto (nisan mikra) je po 160kkm in 15 letih zelo kratkih voženj z eno napako (menjava črpalke za bencin) začel delat težave in smo se ga pred letom dni znebili.

BTW, armatura v Yarisu je izjemno pregledna in zelo praktično oblikovana :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Doman ::

Za 6000€ dobiš odlično ohranjenega Golf IV letnik 2000.
Sem za ta denar kupil GOLF IV 1.6 modre barve, ABS, klima,servo,2x airbag + ostala oprema, 70.000 kilometrov, kot nov.

BendeR ::

Verjetno si avto že vzel...

Če bi jaz bil v tvojem položaju bi nedvomno vzel stilota. Pri hiši ga imamo od leta 2002 in lahko ga le pohvalim. Okvar praktično ni (šel je le senzor za airbag v sedežu, ko se je nanj polila medica in par žarnic). To je tudi vse. Ostali stroški so redni servisi in potrošni material (izpušni lonec in zavore).

Avto ima zdaj 120k km in prepričan sem, da bo nam še dobro služil. Potrebno je le najti dobrega serviserja, kar AC Jurič v Slovenski Bistrici vsekakor ni. Ob menjavi sernzorja so prerezali kabl, ki gre v konektor airbaga. Avto je seveda javil napako in ob pritožbi (nismo hoteli avta vzet iz popravila) so nam trdili, da je šla centrala za airbage (katere menjava bi stalo ohoho). Avto smo nato zapeljali na autocommerc v Maribor, kjer so napako našli v pičlih 2 minutah in jo brezplačno odpravili. :)
:=)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup karavana (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15131172 (7735) Twixz
»

Renault DCI motorji

Oddelek: Na cesti
2628487 (27206) jericho
»

avto za avtocesto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13827792 (23647) D3m
»

Kateri avto za 4-5k eur? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9010178 (7748) profii
»

Avto tema Kaj je bol nabavit Renault Clo Rip Curl ali Opel Corso novega ??? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12410753 (8547) profii

Več podobnih tem