Forum » Pomoč in nasveti » Nesramen uvoznik
Nesramen uvoznik
K0K0 ::
Pozdravljeni imam manjši problem z nekim uvoznikom za športno opremo. Ta namreč noče sodelovat, ker imamo samo spletno trgovino ne pa tudi fizične.
Me kot generalni uvoznik za Slovenijo sploh lahko zavrne ?
upam da sem dal v pravo temo .
Me kot generalni uvoznik za Slovenijo sploh lahko zavrne ?
upam da sem dal v pravo temo .
Gavran ::
Zakaj pa ne? Nihče ne more nikogar prisiliti v podpis pogodbe.
Poišči zastopnika priljubljene znamke v eni od sosednjih držav in kupuj pri njem.
Poišči zastopnika priljubljene znamke v eni od sosednjih držav in kupuj pri njem.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.
Gavran zato, ker je to omejevanje konkurence. Če se greš veleprodajo in imaš monopolni položaj moraš vsem zagotovit enake pogoje. Seveda imaš potem različno velike popuste za količino sam to je normalno. Če "moram" naročat iz tujine se mi povišajo stroški z tem pa sem v slabšem položaju kot ostali trgovci. Recimo da rabim samo en manjši kos, ki stane 50€ in ga nimam na zalogi. Če ga naročim v sloveniji bom plačal 2-4€ poštnine in izdelek bo naslednji dan pri meni. Če pa ga bom naročil iz tujine ga bom čakal 2-3dni in bom plačal 10-20€ poštnine.
Scuba ::
To, da nimaš fizične trgovine, se mi zdi bolj izgovor, kot podlaga za zavrnitev. Si prepričan, da se za tem ne skriva nič drugega?
Poskusi najti drugega dobavitelja, če ne gre, poskusi z drugo blagovno znamko. Če vse ostalo odpove, še vedno lahko kontaktiraš proizvajalca(go higher up the food chain) in ga obvestiš o tem, da njihov pooblaščeni distributer noče prodajati njihove robe.
Poskusi najti drugega dobavitelja, če ne gre, poskusi z drugo blagovno znamko. Če vse ostalo odpove, še vedno lahko kontaktiraš proizvajalca(go higher up the food chain) in ga obvestiš o tem, da njihov pooblaščeni distributer noče prodajati njihove robe.
Guns don't kiil people. Husbands who come home early do.
ANGEL_B ::
To da te zavracajo je res cudno. Ne razumem kak to da nekdo rece NE ce mu denar ponujas :)
Tak da najbolje kake zakone prestudirat oz. kakega pravnika vprasat kak je s tem. Samo pomojem tudi ce ga na nek nacin prisilis da sodeluje s tabo potem to ni tisto tapravo. Za poslovanje je sigurno boljse imet neke korektne odnose in obojestransko zadovoljstvo.
Tak da najbolse bi blo prepricat tega uvoznika da bo tudi on imel korist od tega.
Tak da najbolje kake zakone prestudirat oz. kakega pravnika vprasat kak je s tem. Samo pomojem tudi ce ga na nek nacin prisilis da sodeluje s tabo potem to ni tisto tapravo. Za poslovanje je sigurno boljse imet neke korektne odnose in obojestransko zadovoljstvo.
Tak da najbolse bi blo prepricat tega uvoznika da bo tudi on imel korist od tega.
Brane2 ::
Po moje gre bolj zato, ker se jim zdi več komplikacij kot je vredno.
Klasičnim štacunam gre v nos to,d a gre folk v njihovo štacuno robo _pogledat_, potem jo pa kupi drugje.
In če kalsične štacune prodajo uvozniku daleč največ robe, se valjda mora ozreti na njihove želje.
Klasičnim štacunam gre v nos to,d a gre folk v njihovo štacuno robo _pogledat_, potem jo pa kupi drugje.
In če kalsične štacune prodajo uvozniku daleč največ robe, se valjda mora ozreti na njihove želje.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Promet nebi smel bit problem, ker poznam par trgovcev, ki jim naredijo manj kot 1K€ prometa/leto. Tud tko me niso vprašal, kolk prometa pričakujem. Verjetno gre res za to da ščitijo trgovce, ki so 100let za leseno žlico . Pomoje si tega nebi smel noben uvoznik privoščit, sploh če trži vodilno znamko na tem področju. Predstavljajte si da bi uvoznik za Intel rekel da ima dosti odjemalcev in bi zato lahko novi trgovci prodajali samo Amd.
Sicer pa pa če nočejo mojega denarja to ni moj problem. Bom pač v tujini nabavlov .
Sicer pa pa če nočejo mojega denarja to ni moj problem. Bom pač v tujini nabavlov .
Highlag ::
Zakaj pa ne vprašaš pri višji inštanci. Torej pri proizvajalcu? V smislu, še moraš izpolnjevati kakšne posebne pogoje, da bi zadevo kupil? Pa bojo potem oni spodbudili tvojega uvoznika? No ne vem za probat bi bilo.
Never trust a computer you can't throw out a window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slovenski trgovci ter tujina (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 41339 (37663) | s51as |
» | Zakaj so (slovenski) proizvajalci neumni? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15142 (12779) | BigWhale |
» | Za koliko trgovine dvignejo cene izdelkom (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 38275 (34151) | Gregor P |
» | Izkušnje z elektronika.si (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 26670 (14990) | mirkuma |
» | JAE je le prodan (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11913 (8284) | schurda |