» »

HTPC, plazma, digital sound projector

HTPC, plazma, digital sound projector

Curious ::

Pregledujem možnosti glede TV, audio opreme v dnevni sobi in bi vas prosil za vaše mnenje (del vprašanja sem že postavil v temi o HTPC-ju).

Najprej bi kupil Panasonic TH-50PZ70E, na katerega bi priklopil obstoječ računalnik (Core 2 Quad Q6600, 4GB RAM, Gigabyte GV-NX85T256HP, Vista Ultimate x64), ki bi služil kot HTPC (ne želim kupiti dodatnega PC-ja za te potrebe). Na PC-ju je vedno odprtih par virtualnih mašin, brskalnik,... vendar je RAM-a (po vsej verjetnosti Harmony 895), procesorja vedno dovolj. Premišljujem pa o nakupu dodatne HDMI grafične kartice, ki že sama malce olajša delo procesorju, če bi gledal HD vsebine.

Kako se nastavi računalnik, da imam odprt Windows Media Center, ki je nekako vezan na novo grafično, vendar je minimiziran, tako da lahko nekdo na TV-ju gleda enega od filmov (tudi 1080p), jaz pa normalno delam na računalniku (drug monitor, druga grafična) brez da bi se ta slika, ki jo imam na ekranu prikazovala na TV-ju. Vse skupaj bi moralo delovati v kombinaciji z enim Bluetooth remote-om (ga še zbiram), ki bi odprl in zagnal željeno vsebino (slike, glasba, video) prek WMC in obdržal zgoraj željeno (TV, WMC HDMI grafična in LCD obstoječa grafična, vse ostale aplikacije).

Kako to naredim, potrebujem dodatno programsko opremo. Kakršnakoli povezava bi bila dobrodošla.

Ker ne želim "klasičnega" 5.1 audio sistema bi naknadno kupil Yamaha YSP-3000 in me zanima kako bi se ta zadeva lahko priklopila z plazmo, HTPC, da bi zvok iz plazme šel čez YSP-3000. Zvok iz (HT)PC-ja pa bi šel čez PC zvočnike.

Kateri standard/verzija HDMI-ja je priporočljiva in zakaj (med katerimi napravami).

mare1411 ::

kupi grafično ki lahko ločeno pošilja dva signala na dva monitorja.
lpm

levaky ::

Odkar imam LCD TV sem si kupil grafično Ati Radeon 3650, ki ima 2xDVI izhod. Tako imam na prvem LCD monitor, na drugem pa DVI-to-HDMI kabel priklopljen na TV in tam vrtim filme. Player zaženem na PCju z miško in okno se mi odpre na "drugem ekranu". Tako lahko jaz gledam film, punca pa uporablja PC.

Sicer pa grafična veliko pomaga pri dekompresiji videa. Imam AMD 4800 X2 EE in mi pri gledanju 1080p filma, player kuri 30% CPUja.

lp, MAtej

Curious ::

Hvala obema za odgovor.

Ker eno grafično že imam (bolj šibko GeForce 8500, dva DVI izhoda) bi prosil za predlog glede grafične kartice z HDMI izhodom, ki je primerna za priklop na plazmo, tako da bo računalnik kar se da malo obremenjen in da bo prek HDMI-ja šel tudi zvok (slišim, da to ni pri vseh).

levaky ::

Prav HDMI izhod ne vem če ima katera. Vsaj jaz sem do sedaj videl samo DVI in zraven v škatli dobiš še DVI-toHDMI pretvornik.

Moj Radeon ne pošilja zvoka preko HDMI porta. Imam ločeno napeljan kabel na ojačevalec in tako gledam filme. Ima PC tudi optični izhod, tako da bo to postalo uporabno, ko si sestavim 5.1 sistem.

lp, MAtej

Curious ::

HDMI izhod ima kar nekaj grafičnih kartic, nekatere naj bi prek posebnega HDMI-DVI adapterja prenašale tudi HD zvok, videl sem jih predvsem od ATI-ja. Nekatere pa imajo tudi DisplayPort, vendar ta v primeru HDTV ne pride ne vem koliko prav.

No, kakršenkoli predlog glede grafične, povezovanja HTPC-ja, z plazmo in potem plazmo z digital sound projector-jem so več kot dobrodošla.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962580732 (20061) Dominator
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220027 (9540) kozorog
»

grafične kartice in HDMI izhod

Oddelek: Zvok in slika
267418 (3429) damirba
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5523600 (14904) al3n
»

DVI + AUDIO -> HDMI

Oddelek: Zvok in slika
317275 (5462) Okapi

Več podobnih tem