» »

Dr. Janez Drnovšek - poslednji boj

Dr. Janez Drnovšek - poslednji boj

1
2
»

Ziga Dolhar ::

(Še mnogoterih drugih, ki so se prav tako tikale nas vseh, pa so jih raje zamolčali?)

((Recimo pozivanja ljudstva, naj se NE udeleži referenduma ...))
https://dolhar.si/

Avby ::

Dr. Janez Drnovšek se je opredelil kot nasprotnik te politike, ki jo vodi oziroma jo je z silo hotela voditi trenutna vlada.

Seveda ji ni uspelo in je izgubila na prav sveh področjih če gremo analizirati. Zakaj? Ne zato ker so v sloveniji komunist ampak zato, ker je bila politika, ki se je hotela vsiliti zanič. Torej niso krivi komunisti ampak nesposobni vladajoči politiki, ki so hoteli čez noč vsiliti neke pizdarije katere so smatrali za edine pravilne v bistvu pa jim je kaj kmalu postalo jasno da živijo v zmoti.

In ta opredelitev menim, da je že rodila konkretne rezultate za časa njegovega življenja in ima svoj vpliv še po njegovi smrti in se bo tudi se izkazala na naslednjih paralmentarnih volitvah.

To smatram pod pojmom "njegov poslednji boj".

Luka Percic ::

Avby kaj nam hočeš povedati?
Da si levak in da so ti levaki kul?
Ter da "desnih" idej ne maraš?

Zaključki ki jih delaš niso niti pod razno argumentirani. Vem pa da nekateri z veseljem pojeste ves drek ki vam ga ponudu vaš vodja. Tako na levi kot na desni. IMHO sicer dajo desni relativno manj dreka v obtok, ampak ok, Janša ga je tudi nabral dovolj (večino sicer zaradi premočnih levih blodenj znotraj koalicije).

Tale tema precej joče ker ji fanboy hoče vsilit svojo rdečo nit.

Barakuda1 ::

Luka, umir se, če nočeš prebirat svojih postov v intimi rdeče barve

Luka Percic ::

Če se že oglašaš kot inštanca bi lahko vsaj bil bolj specifičen kaj te moti.
Sam nevidim nobenega razburjanja zaradi česar bi se mogel pomirit.

Opozoril sem da avtor te teme vsiljuje neke zaključke, ki so pač jasni le "levakom".
Recimo to da je drnovškova politika bila pravilnejša od Janševe, ter da je zato ga dobro/edino moralno ustavit, ter vrnit "drnovškovo" politiko nazaj.
Ta zaključek še zdaleč ni samoumeven, da ne rečem močno napačen.

Tako ustrahovanje s strani Barakuda1, pa bolj spominja na omejevanje svobode govora, kot na nepristransko moderiranje.

donfilipo ::

Mejdun. Skleroza. Torej takole. V mladih letih sem šel parkrat na hokej in smo se skoraj pobili z navijači 'Zelenih'. Ko sem spoznal, da domači hokejisti cenijo le hokej in ne tako zelo lokalnega moštva, da celo prestopajo za kak dolarček več, sem bil najprej razočaran, potem pa sem sčasoma spoznal, da je to pravzaprav essence of the game.
Na temo. Ker ves čas ne vidim nekih večjih razlik med našimi levimi in desnimi, kot so razlike med našima glavnima hokej kluboma, tudi zadeve nisem zadrl preveč globoko v možgane. Famozni spor, ki je prišel na nivo osebnih obračunavanj in sta bila Drnovšek in Janša stalno opozarjana, da bosta svoje prispevke brala v rdeči barvi:), se je pravzaprav začel kdaj in zakaj. Res sem pozabil. Takoj, ko je šla mimo neka lepa deklica. Ampak za analizo brez navijaških strasti, naj mi prosim nekdo na kratko predstavi dogodke in bomo lažje potegnili strokovne vzroke. Po možnosti brez strastnega navijanja: Levice so prasice, ali ubi ubi desničara>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Barakuda1 ::

Tako ustrahovanje s strani Barakuda1, pa bolj spominja na omejevanje svobode govora, kot na nepristransko moderiranje.


Hja, nekateri si pač domišljajo, da pod svobodo govora sodi tudi nekulturno (pravzaprav, kar malce primitivno) izražanje, kot naprimer

"Vem pa da nekateri z veseljem pojeste ves drek ki vam ga ponudu vaš vodja. "


ali pa to, da nekatere imenuješ

"levak"

tebi ljubo opcijo pa

"ideje desnih"


(da bi v tem in takšnem načinu pisanja, samokritično zaznal, z ničemer argumentirano in poniževalno diskvalifikacijo enih, nasproti drugim, ti verjetno še ni padlo na pamet)

Sicer res ni na prvi pogled v nasprotju s pravili St, kar pa še ne pomeni, da je ravno sprejemljiv nivo diskusije. Pa tudi s svobodo govora to nima nič skupnega.

Imaš torej prav. Opozorila, nisem posebej ne obrazlagal in komentiral, ker tudi tvojega neprimernega vedenja nisem (tokrat) sankcioniral.
V bodoče ti obljubljam, da tovrstne napake ne bom več ponovil;)

p.s.

O kulturnem nivoju tvojega prispevka, pa naj za sedaj presojajo tudi ostali uporabniki. Jaz sem svoje mnenje izrazil.

Luka Percic ::

Hja, nekateri si pač domišljajo, da pod svobodo govora sodi tudi nekulturno (pravzaprav, kar malce primitivno) izražanje, kot naprimer

"Vem pa da nekateri z veseljem pojeste ves drek ki vam ga ponudu vaš vodja."

Napisal sem tako levi kot desni. Torej nisem napadal le enih.
Kdo izkrivlja?

(da bi v tem in takšnem načinu pisanja, samokritično zaznal, z ničemer argumentirano in poniževalno diskvalifikacijo enih, nasproti drugim, ti verjetno še ni padlo na pamet)


Seveda mi je. Saj to odkrito priznam. Saj če pogledaš moje prispevke, boš videl da je precej IMHO-jev vmes.
Ne opaziš?
Argumentiral pa v vsaki temi kaj zame pomeni levak/levičar nebom. Sem že večkrat povedal da gre predvsem za "tabor".


p.s.
O kulturnem nivoju tvojega prispevka, pa naj za sedaj presojajo tudi ostali uporabniki. Jaz sem svoje mnenje izrazil.

Zelo nizek/plehek psihološki poskus vplivanja na opazovalčevo mnenje.
Sam upam da se znajo tem prijemom, ki smo jih bili deležni od osnovnošolskih učiteljic, upreti.
Nivo pa tak.

PS: Zakaj lahko Barakuda1 zakuha drek, potem ko se ga pa obtoži, si privošči celostransko samopromocijo ega, ko ga bom z tem postom na to opozoril, bo pa znorel ter pobrisal vse skupaj?
Sej smo vsi ljudje, pa nas malo zanese, še posebej če imamo pendrek v roki, ampak osnovne standrde pa ni težko upoštevat; če si se zmotu priznaj ter požri(da bi se mi opravičil mi sicer niti na kraj pameti ne pade), ne pa špilat "užaljenega učitelja".

Ker vem da nebo popustil, pa si bom privoščil še tole:

tsh2 ::

zakaj avby izkorišča smrt drnovška za napadanje vlade mi tudi ni jasno. ker meni se zdi, da se drnovsek v zadnjem casu sploh ni ukvarjal z notranjo politiko, razen toliko, kolikor ga je ovirala v njegovih zunanjepolitincnih udejstvovanjih. avby res ponavlja drek, ki ga govorijo levi politki. naperimer kako so desnicarji nesposobni in kako je cisto vse, kar naredi jansa, narobe. in kako je bilo cisto vse, kar je naredil drnovsek, prav. kaj je sploh naredil? kaj sploh politiki naredijo? se mi zdi, da bi brez njih svet ravno tako lepo tekel. ne pa da se zdaj drnovska tako slavi, malo smotano je. nobenega politika se ne bi smelo tako slaviti po moje.

barakuda, meni so naprimer posti avby-ja in posebej tvoji bolj smotani kot luka velikega. luka je rekel drek in to je zdaj tako narobe? ti s svojim grozenjem z mesta moderatorja si veliko bolj nesramen za moje pojme. razni moderatorji bi morali biti nepristranski, ne pa taki amaterji kot ti.

tsh2 ::

Sicer pa vidim, da se je drnovšek zavzemal za pravice živali, in to zelo cenim. Jaz bi pravzaprav moral voliti leve. Ravno zato, ker se najbrž bolj zavzemajo za pravice živali kot desni, ampak so mi tile slovenski levičarji tako smotani, s Kučanom in Golobičem na čelu. :) Če pa naprimer ugotovim, da Janšata pravice živali ne brigajo, ne volim več za njega. Ima kdo kakšen info o tem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tsh2 ()

opeter ::

tsh2, sicer ne vem, kako pridejo živali pa to v to temo, ampak sem našel eno zanimivo slikco zate:



JJ ima zelo rad živali... predpostavljam.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jrtjtejtt ::

No moram reči, da se je debata obrnila v popolnoma drugo smer kot sem pričakoval. Spopad med ljubitelji živali in ljubitelji krzna, sedaj čakam še treehugerje proti naftašem. Sam sem osebno pričakoval, da se bo spopad spustil na nivo "ne ti meni, moj dedi se je leta 1943 boril na strani partizanov" in "kaj boš ti bandit klerofašističen, tvoj dedi je bil zihr domobranc" >:D

tsh2 ::

sem bolj sovražik mučenja živali(in ljudi seveda) kot pa "ljubitelj živali". me pa zanima izvor tiste slike janše. zakaj se v predvolilnih oddajah nikoli ne pogovarjajo o tej temi?

kako živali pridejo v to temo? 1)drnovšek se je zavzemal za njihove pravice 2)politiki bi v resnici morali početi samo to, da zmanjšajo trpljenje in povečajo užitek čimveč ljudi. živali je seveda treba vključiti v to formulo, ker je očitno, da imajo živali zelo podobna osnovna čustva kot mi.

še glede volitev 2008: dve možnosti sta: 1)zmaga pahor (recimo 80% možnosti za to). potem bo čisto leva vlada 2) zmaga janša (20% možnosti za to). potem bo sds+sd. v vsakem primeru bo sd v vladi in sns,sls in nsi ne bodo, za ostale pa ni sigurno.

opeter ::

Če že mešamo politiko v to temo, ti garantiram, da bomo letos po volitvah imeli koalicijo med SD in SDS.
Pri ostalih je vprašanje, če bodo presegli 5% volilni prag (DeSUS, NSi). LDS bo zaenkrat ostal še v opoziciji. SNS? Kdo ve...
Vprašanje je le, če bomo videli kakšno novo stranko v parlamentu (npr. Liberalci, Zares)?

Sliko JJ v krznu sem našel v enem forumu, verjetno je fake.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Luka Percic ::

Le tiste živali ki se zavedajo. Za druge pa naj bo mučenje prepovedano zgolj zato, da se malo zmanjša možnost da bi se temu človeku utrgalo, in bi začel mučit sentinente.

Mahdi ::

Kaj ste se zdej vsi spravili na Drnovška? On je bil največ zaslužen za osamosvojitev Slovenije in lahko bi ga malce bolj spoštovali zaradi tega.

luli ::

On je bil najbolj odgovoren za dogajanje okoli onkološkega inštituta.
Znan slovenski pregovor se kar sam ponuja...

Luka Percic ::

Kaj ste se zdej vsi spravili na Drnovška? On je bil največ zaslužen za osamosvojitev Slovenije in lahko bi ga malce bolj spoštovali zaradi tega.


Ker nas od povsod, tudi iz tvojega posta zasuva neizmerno nekritično hvaljenje.
Zato.
Drugače bi ga iz spoštovanja do mrtvih pustili kakšen teden pri miru.

Carousel ::

Opium> On je bil največ zaslužen za osamosvojitev Slovenije in lahko bi ga malce bolj spoštovali zaradi tega.

Ma kakšen Drnovšek?! Pučnik in Janša sta imela veliko večje zasluge za to!

Avby ::

Ma kakšen Drnovšek?! Pučnik in Janša sta imela veliko večje zasluge za to!


Eden je mrtev drug pa je vso simpatijo zaradi omenjenega dejstva zapravil prvo leto svoje vladavine pri meni, pri desničarjih pa vrjetno 3 leto.

Sedaj pa ker je tema o Pučniku že bila odprta in ker Janez Janša še živi nevem če je potrebno v temi o Drnovšku o njiju debatirati.

Drugače pa tako opažamm da ni zanimanja. Tako da če ma kdo kaj za napisat pametnega ok drugače pa nevem če je potrebno pisati o pravicah živali in nošenju krzna in podobnih stvareh če je tema bila zastavljena na način ali bo spor med Janezom Janšo in Drnovškom na naslednjih volitvah Janezu Janši spodnesel stolček ali je vsaj močno na to vplival ali pa bo ta spor mu še kje kakšno točko doprinesel.

Edit: Drugače pa projekti kot so EU, NATO, MIR ki je bil izpogajan da nas srbi niso klali, nevem kaj imajo z levico ali desnico skupnega? Pa četudi je še 10 drugih blo zraven, trenutno je umrl Drnovšek in tema je o njem. In on je glede teh vprašanj bil po mojem mnenju vedno korak naprej in na pravi poti.

Pa četudi so tam bili tudi drugi. Ampak Drnovšek je umrl ne kdo drug!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

Avby ::

Drugače pa to še preprosto moram dodati:

Kaj naj človek sploh odgovori v debati, ki bi naj bila konstruktivna če je višek inteligence nekaj takšnega:


Avby kaj nam hočeš povedati?
Da si levak in da so ti levaki kul?
Ter da "desnih" idej ne maraš?


Kaj bi človek naj odgovoril sploh na to?

-A Drnovšek ni več čas povdarjal da je treba zmajnšati javno porabo in najti ravnotežje
-A se pod Drnovškovimi vladami ni zaprlo 99 % štajerskih industrijskih gigantov in še kje drugje v Sloveniji
-A ni ravno Drnovšek razdelil LDS na 2 dela in svoj del ločil od radikalnih levičarjev
-Kaj pomeni dr. pred imenom Janez Drnovšek? Drkač vrjetno po tvoje? Ali Doktor ekonomskih znanosti?

Torej kje ti tukaj sedaj vlečeš ločnico med levakom in desnimi idejami?

A to ti tako gre v nos da pač njegovo osebno mnenje je bilo da so prevelike socialne diferenciacije v družbi nesprejemljive? Ja aleluja! Kaj dela v tem predvolilnem letu tvoja ljuba desna vlada? Lovi bogate barabe in vrtci so po novem zastojn, šole so zastojn, vsak dijak bo dobil topel obrok, zdravstvo je po novem že praktično zastojn po njihovem, prispevki, plače vse se dviga... Seveda le navidezno se to dogaja da nebo pomote ampak, kje so tvoji tako zvani enolični desničarji? A mi pokažeš enega v Sloveniji?

Drnovškova posebnost je bila ravno to, da je bil kapetan če se izrazim po športno. Lahko imaš v Sloveniji danes 10 skupin ljudi, ki so odlične vsaka po sebi, ampak če ni krmarja - kapetana se vsak vleče k sebi in se gre egoista. Vsak gleda le izključno na svoje oske interese vsi drugi ga pa onemogočajo. In obratno.

Zakaj je Tony Blair, ki je laburist prinesel obdobje razcveta? Razen Iraške vojne praktično nima madeža. Zakaj? Ker je bil kapetan. Prav tako kot Drnovšek. Taki ljudje so virtuozi. Bistri, so tudi ideologi ampak so v samem bistvu realisti. Znajo povezati stvari da delujejo. In kaj ima zdaj to z levičarstvom in desničarstvom veze? To so pač vodje. Imajo vse in nimajo nič. Na koncu pa vedno povežejo vse konce tako da se izide.

In dokler nebo takšnega spet v Sloveniji bo vse prosto in po domače. In sistem nebo deloval v danem trenutku optimalno.

Ni to Jelinčič Ni to Bajuk ni to Kresalova ni to Janša... še Pahor nevem če se nebo ustrašil tega.

Jaz upam samo da ga čimprej dobimo. Pa naj bo magari zeleni levičar ali desni mesojedec.

luli ::

Ovce pač rabijo pastirje.

Luka Percic ::

-A Drnovšek ni več čas povdarjal da je treba zmajnšati javno porabo in najti ravnotežje
Delal na tem ni, kvečjemu obratno- njegova dolga vladavina je temeljila na kupovanju volilcev, ter drugih vplivnežev.

-A se pod Drnovškovimi vladami ni zaprlo 99 % štajerskih industrijskih gigantov in še kje drugje v Sloveniji
Trg dela svoje.

-Kaj pomeni dr. pred imenom Janez Drnovšek? Drkač vrjetno po tvoje? Ali Doktor ekonomskih znanosti?
Veliko visoko izučenih ljudi je sodelovalo pri Hitlerjevih pobojih. Dr sam po sebi ne pomeni praktično nič.
Razem za tiste reveže, ki padajo na "status".

Zakaj je Tony Blair, ki je laburist prinesel obdobje razcveta?

Ker je mel Margaret Thatcher, ki je opravila z najbolj bolečimi reformami pred njim.
Jasno.

borchi ::

> Ker je mel Margaret Thatcher, ki je opravila z najbolj bolečimi reformami pred njim.
Jasno.

če apliciraš enako logiko na slovenijo, pridejo janšisti s sekirami nadte. jasno! :D
l'jga

Luka Percic ::

Pri nas v času vladavine lds-a seveda nismo videli nekih konkretnih liberalnih reform.
No, sej pod JJ tudi še nič korenitega, a vendar veliko več kot prejšnje vlade(mogoče jim res dobro uspeva le pri zmanjšanju birokratskih ovir).

Tako da ta logika nima pri nas kje prijet, ne se ti bat zame.

borchi ::

^ demonstracija (če še kdo prej ni verjel) :D
l'jga

jype ::

Luka Veliki> mogoče jim res dobro uspeva le pri zmanjšanju birokratskih ovir

Na primer to da je treba vnaprej (preden nastopi delo) javiti zavodu za zaposlovanje potrebo po honorarnem delavcu, če mu želiš legalno izplačati honorar?

Izjemni so, ja.

Luka Percic ::

Še precej dela?
Seveda!

Dejstvo pa je, da vsako leto slišimo(osebno tudi občutim) za konkretne premike(ustanovitev pojetja preko neta- v dveh urah), v zmanjšanju birokracije.

donfilipo ::

Še vedno nisem čisto prepričan, da je razen malce čudaškega vedenja ob koncu, ki pa je razumljivo, najti kak res drastičen element pri Drnovšku. Slovenski GDP per capita je lepo rastel za časa Drnovška in tudi v času vlade Janše lepo raste. Kljub prihvatizaciji prej in sedaj tajkunizaciji, ima Slovenija presentljivo majhen GINI index (pomeni precej enakomerno razporejene dohodke po gospodinjstvih). Po CIA factbook ima le še švedska nižjega za en procent SLO=24 SWE=23). Gospodarska rast je zadovoljiva prej in sedaj. Sumim, da kakšnih revolucionarnih razlik v metodah tranzicije med omenjenima ni. Navijaškim strastem navkljub. In ker je Drnovšek že dolgo iz igre, Janša pa solidno vozi barko (problem je le inflacija), ne vidim razloga, zakaj bi nasedali paniki ob izdihovanju zadnjih sledov socializma oziroma bolje rečeno državne lastnine. Zunanji dolg je 25% GDP, kar je v primerjavi z ostalimi malo. Gospoda, če ima recimo socialistična Kitajska s svojim socialističnim tržnim gospodarstvom GINI index 47, potem velja razmisliti o dejanski in papirnati socialni etiki. Ne vidim, da bi kdo relevanten bil lahko bolj desen, kar bi nemara vzdignilo rast GDP. In niti ne verjamem, da bi Pahor našel kako čudežno palico, da bi z enakostjo prehitel Švede, brez da bi resno ogrozil konkurenčnost in tuje investicije, ki so zaradi visokih davkov, na ne dovolj visokem nivoju. Pa ne, da nisem drugače levičar. Samo ne vidim pravih napak, trenutne dosti uspešne poti. No morda predrage nepremičnine in premajhna konkurenčnost na nekaterih področjih. Za prvo bi bil Pahor menda res pravi, če bi si drznil pospešiti gradnjo neproftnih stanovanj, za to drugo pa dvomim. Skratka ne gre tako slabo, glede na to da nimamo nafte. Oilarjem gre jasno zadnje čase vse bolje.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Thomas ::

Oljarji so slabši kot mi!

Rusija, drugi svetovni izvoznik nafte je na 50. mestu po rasti GDP.

Da rasnih enakostnih indeksov in podobnega ne omenjamo. Tam je čisto v podnu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

cekr ::

Rusija itak živi od predrage nafte. Če bi bila pa cena na ravni izpred npr.10 let, bi pa težko piskali. Vsi mi, financiramo(preplačujemo) ruski BDP.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

cryptozaver ::

Jao 8-O

Kar nekaj časa nisem aktivno sodeloval v kakšni debati, pa vidim da eni še vedno niso prerasli blodenja v stilu naši - vaši. Naslov teme je Dr Janez Drnovšek in njegov zadnji boj. Najde se pa vse kaj druzga |O.

Pokojni bivši predsednik uživa moje popolno spoštovanje, ker je počel stvari ki so bodisi pred našim časom ali pa preveč daleč od današnje realnosti. Boril je je za pravo stvar in na koncu izgubil boj, a bitke ne. Dvomim da je sploh pravilno razumljen, tako kot ni bil razumljen niti France Prešeren in se njegovega prispevka za narod zavedamo šele danes.

To je moje mnenje. Hvala za vsa dobra sporočila Janez in počivaj v miru.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Umrl Drnovšek :( (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10411040 (5181) V-i-p
»

Zakaj šarada okoli Gasparija? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
646094 (4212) Avby
»

Ustavni sodniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
807070 (5003) poweroff
»

Janez Drnovšek se umika iz politike

Oddelek: Loža
493437 (1842) Nejc Pintar
»

Rezultat na volitvah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1037173 (5734) Eschelon

Več podobnih tem