» »

Polomljeno vzvratno ogledalo v avtu

Polomljeno vzvratno ogledalo v avtu

Srachko ::

Pred kratkim sem po po nesreči polomil vzvratno ogledalo v avtomobilu (sem pač štorast včasih). Poskušal sem popraviti na več načinov, vendar pa se noben ni kaj prida obnesel. Lepljenje s pištolo in vročim lepilom se je kar dobro obneslo, a je sonce naredilo svoje in pok je bilo ogledalo spet tam nekje pri menjalniku. Poskušal sem z večimi različnimi vrstami sekundnega lepila, vendar pri nobenem ni bilo ta pravega učinka.

Ogledal sem si že kar dosti nadomestnih ogledal v eni izmed trgovin, vendar še nobenega nisem kupil, ker ne vem, če se da odstraniti podstavek z vetrobranskega stekla, ki nosi ogledalo (avto pa je Opel Vectra l.1992). Kupiti nameravam Sumex-ovo ogledalo (po priporočilu trgovca), ki me zna stati dobrih 35 eur, vendar se mi zdi izjemno dobro, saj ima širok spekter pogleda.

Če ma kdo mogoče kakšne sorodne izkušnje, bi prosil za kakšen nasvet (kaj kupiti, ali kako popraviti).
I can see clearly now, the brain has gone...

pingec ::

Kaj pa če bi poizkusil s silikonom?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

KandazaR ::

Vprašaj kakega steklarja s čim se to pritrdi na steklo.

Tody ::

Al pa pojdi na servis tako kot jest (ne res ni pomagalo nobeno lepilo) in ti ga za 2000 sit prilepijo :D Jest sem ga sicer na fiatu stoku dol nekaj let nazaj. Še danes drži.

YaN-cH ::

Probi uporabiti tole, dobiš jih v merkurju in površine naj bodo razmaščene in gladke.

Loki ::

v bistvu ni vsako lepilo dobro, ker mora imeti enak razteznostni koeficient kot plastika ogledala. imas vec srece kot pameti, moram reci (cisto lahko bi ti pocilo sprednje steklo, ki pa je ranga 400e novo). pojdi na servis, placal bos res minimalno (pod 20e) in ti ga bodo prilimali.
I left my wallet in El Segundo

UNIVERZUM ::

Lahko greš tudi do steklarja, ki uporablja UV aktivno lepilo. Sicer ne vem kakšen bo strošek, bo pa prihodnjič, ko ga boš želel odlomiti gor na steklu ali pa boš zdrobil tudi vetrobransko steklo.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

Spajky ::

Na nosilec (dno) ogledala s SuperAttack-om zalepi tanek 1mm kos trše gladke gume (od avto zračnice ipd.) in malce počakaj; obreži stran višek. Nato nanesi spet to cianoakrilatno superlepilo na ono gumo in pritisni na šipo, drži & počakaj malo. Bi moralo držat!

Guma deluje kot (toplotno-razteznostni in shock) amortizer med ogledalom in šipo ter izravna neravnine; pred leplenjem vse zalepljive površine očisti z 100% alkoholom. Ideja je vredna razmisleka ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spajky ()

solatko ::

Vsak servis, ki menja avtomobilske šipe, ti to naredi za mali denar. Sam ne boš na noben način tega naredu, za kakšen daljši čas, pa še škoda je časa in živcev.

Ted ::

Moja izkušnja je, da sem odpadlo ogledalo nazaj prilepil s sekundnim. Sem mislil da bo držalo za kratek čas, dejansko pa je držalo še leta, potem pa smo avto prodali. Nima smisla komplicirat če mene vprašaš.
Mah...

kixs ::

Tako kot je ze napisano. Med sipo in nosilcem ogledala moras dati nekaj vmes.

Popcek ::

Sem mel ist problem na astri , sam pr men se je se mal sipe zdravn okrusl :| .... sem probu vse zivo pa ni nc pomagal. Najbl je drzu lepilo k se uporabla za leplenje vetrobranskega stekla ... drzal prblizn 1 let. Pol sm se pa mal bl pozanimu, in rabs primer (primr), spodi za pomazat (previdno... se prime k hudic,, jest sm ga narocu v eni stacuni v mbju .... sam se res ne spomnim keri, kr draga zadeva), pol pa prileps s tistm silikonsko lepilom za sipe. Zdj drzi ze 2 leti. Priporocam, da se pozanimas pr enmu k menja vetrobranska stekla, saj ma zihr primer in lepilo.

aiko ::

V trgovinah se dobi neko lepilo z trakcom v "tesa" stilu, ki je namenjeno prav temu. Pazi le, da boš podlago dobro očistil ter razmastil, ker drugače ne drži.

Opkow ::

Glede na komentar avtorja teme
če se da odstraniti podstavek z vetrobranskega stekla

bi jaz rekel, da se mu ni odtrgalo ogledalo z nosilcem vred, ampak je zlomil samo del nosilca.

Keyser Soze ::

Kakšno epoksi lepilo, dvokomponentno. Samo vprašanje kako je zlomljen nosilec?

V skrajnem primeru segreješ oba dela plastike in ju stisneš skupaj. Grdo, ampak najbolj sigurno.
OM, F, G!

Tomay ::

Zavaruj šipe in uporabi kladivo. >:D

Na ladi samari se je odlepil nosilec ogledala (kovinska ploščica) Sem poizkusil razna lepila na koncu je držalo dvokomponentno epoxi lepilo pattex. Seveda če se ti da s tem igrat.

Drugače pa vsak servis ki menjava stekla.
Voodoo 4Ever

Srachko ::

Hvala za obsežno pomoč.

Trenutno sem zadevo rešil (vsaj začasno, dokler ne bo plače) z nekaj vročega lepila in kar nekaj opeklinami po prstih. Po besedah prodajalca, naj bi palice vročega lepila bile v določeni meri odporne na sončno svetlobo, tako da lahko pričakujem, da bo zadeva držala nekaj časa.

Je pa res, da nisem polomil celega ogledala. Na steklu je ostalo neke vrste podnožje za ogledalo - kovinska ploščica/nožica (ali kakor koli že)cca 2x3 cm velika. Mesto, kjer se je ogledalo polomilo je na tisti ročici, ki omogoča vertikalni nagib ogledala. Vmes je bil le nek šraufek in polomil se mi je prav tisti del, kjer se ta šraufek privije.

Rezervno ogledalo že imam, vendar še sam ne vem, kje bi to lahko dal popraviti (sem iz okolice MS). Moram pa priznati, da si tega sam ne upam popravljati, od takrat naprej, ko sem zvedel, koliko me lahko stane novo vetrobransko steklo - več kot pa sem dal za avtomobil samega. Škoda da nisem zavaroval še šip, vendar me je osnovno zavarovanje stalo več, kot pa sem imel takrat v žepu, tako da sem si nekaj denarja moral izposoditi.
I can see clearly now, the brain has gone...

aiko ::

Če ti je ploščica ostala na šipi, potem pa zamenjaj ogledalo. Če nisi opazil se ogledalo odšravfa z nosilca z malim inbus vijakcem (ne tistim za vert. nagib).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carglass - alternative (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6214448 (6240) escanor
»

Je tako nalimana vinjeta veljavna? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9820261 (7051) Netrunner
»

Vinjeta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22349260 (32857) Mare2
»

Kazen za (ne)uporabo vinjete (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9120292 (15475) darkolord
»

Vinjeta - jo že imate? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
81256533 (26535) Mare2

Več podobnih tem