» »

Zakaj ne maram MS produktov

Zakaj ne maram MS produktov

Beernarrd ::

Tole sem zasledil in me je pošteno razkurilo. Vredno bi bilo novice, pa je tule laže dati povezavo, kot pa pisati povzetek:
Po instalaciji Office 2003 sp3 ne morete več odpirati starih dokumentov.
Če pomislim, da je se po drugi strani MS duva s svojim office open xml formatom, češ da omogoča združljivost za nazaj...

Da ne bom sprožil samo flejma: Kakšne so vaše izkušnje z odpiranjem starejših officevih formatov v msOfficu 2003?

darkolord ::

Po eni strani je res glupo, da tako nenapovedano stvar ukinejo, po drugi strani je pa z backwards compatibility toliko težav (recimo Word 2007 prikaže dokumente, narejene v Word 95 tako, kot so izgledali v starem Wordu), da jih čist razumem, da se nočejo še nadaljnih 10 let ubadat z davno mrtvimi formati

jype ::

Vedno lahko inštaliraš brezplačni OpenOffice, ki stare dokumente še vedno odpre.

Verjetno je tudi, da jih izriše vsaj tako natančno, kot bi jih novejši Microsoft Office, če bi si kaj takega dovolil brez izdatne podpore starejšim formatom, ki, kot je že darkolord razložil, pomenijo izdatno povečanje kompleksnosti in s tem dovzetnosti za napake, ki pravzaprav niti ni smiselna.

Sam tudi ne dvomim v to, da bodo prej ali slej na voljo ločeni "prevajalniki", ki bodo stare formate po najboljših močeh pretvorili v nove, pri čemer pa seveda ne bomo dobili povsem enakega izgleda dokumenta.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Poldi112 ::

>By default, these file formats are blocked because they are less secure.

A se samo meni to zdi malo čudno?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

mtosev ::

Use OpenOffice :D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vložena pobuda za revizijo in preučitev suma konflikta interesov in korupcije pri pos (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
9635485 (32831) Markoff
»

Znane cene in izdaje Office 2010

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
488303 (6855) JayKay
»

ISO zavrnil pritožbe glede standardizacije OOXML (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
568792 (6841) darkolord
»

Microsoft + MTV, novi popravki, Office XML (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
639335 (7680) OwcA
»

Je OpenOffice.org za slovensko državno upravo predrag? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
42143885 (35348) jype

Več podobnih tem