» »

Policaj me je presenetu z milo kaznijo!

Policaj me je presenetu z milo kaznijo!

«
1
2

Popeye ::

Danes dopoldne se peljem iz Munchna v LJ in me ob kocu jeseniske avtoceste dobi radar. Omejitev je bla 60 km/h , jst sm pa vozu 135 km/h. Mene pa zanima, ce je za tak preksek normalna kazen 5000 sit al mi je mal cez prste pogledu. Kokr vem lahko vozniku zacetniku za 2x prekoracitev hirosti vzamejo izpit......:\

Gre za to, da me je blo posteno strah, da bom ob izpit in me zanima kaj bi se lahko zgodilo, ce bi me obravnaval po pravilih.......

ahac ::

sej bi blo prov, da bi ti ga vzel! ;(( ;(
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

cekr ::

Odvisno v katerem trenutku te je ujel. Če te je na koncu( pri Vrbi) v šikani, tam v nobenem primeru nisi mogel voziti tako hitro.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

sebastjan v ::

razen, če je vozil z F1!

:D

asPeteR ::

Popeye: Dodi vesel, da si naletel na enega nesposobneza.
Kajti za 100% prekoracitev hitrosti - no pri tebi je slo za se vec - dobis direkt sodnika, kjer po vsej verjetnosti ostanes brez sodnika.

Hm, mogoce si pa tist placal samo upravno takso, da gres zdej lahko k sodniku.>:D >:D
http://blog.stegnar.com

Bane_ ::

mogoče si bil pa še neprivezan pa si dobu za tist sam za varnostni pas poloznco8-O 8-O . Za sodnika ti pa itak nc ne rece al pa da!>:D >:D >:D
Pa da ga izradim sa čekičem za intel pa se to ne pomaga!

`ripper` ::

Dubu si kazen za neupoštevanja prometnega znaka, ne pa zarad prekoračitve hitrosti. Glede na to, da je to konc avtoceste, je bedno pričakovat, da se bo folk držal omejitve 60km/h, tko k na cestninsko postajo noben ne prpelje 60, ampak 140 pa pol 100m pred rampo po bremzi skače (vem, ker jest počnem isto :D)
bibl bubl babl ble
tukej sicer napišeš, kaj maš v ohišju, sam mene je mal sram... :)

Izak ::

U čem je finta prekoračitve hitrosti in neupoštevanja znaka?? Kdaj dobiš kazen za eno in kdaj za drugo? 8-)

sajmon ::

Po katerem členu zakona ti odvzamejo izpit za preveliko hitrost:

odstavek (3) Na cesti izven naselij je največja dovoljena hitrost za vozila omejena:
- 130 km/h - na avtocestah;
- 100 km/h - na cestah, rezerviranih za motorna vozila;
- 90 km/h - na vseh ostalih cestah.


odstavek (6) Voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:
a) če prekorači hitrost do 20 km/h, z denarno kaznijo 5.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost od 21 do 30 km/h, z denarno kaznijo 15.000 tolarjev;
c) če prekorači hitrost od 31 do 40 km/h, z denarno kaznijo 30.000 tolarjev;
č) če prekorači hitrost za več kot 40 km/h, z denarno kaznijo najmanj 45.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami.
(3) Na cesti izven naselij je največja dovoljena hitrost za vozila omejena:
- 130 km/h - na avtocestah;
- 100 km/h - na cestah, rezerviranih za motorna vozila;
- 90 km/h - na vseh ostalih cestah.

Če se ne motim, je za voznika začetnika meja kazenskih točk 7.

Damjan Jagar ::

ripper ima prav. Dobil si kazen zaradi neupoštevanja znaka. Tudi pri meni je bilo enkrat podobno, kjer je bil znak za 60 km/h) (ali pa 70), jaz pa sem vozil nekaj manj kot 130. Ce ne bi bilo znaka za omejitev 70 bi plačal več. Ker je bil znak za omejitev hitrosti, omejitev in kazni za vožnjo po regionalnih cestah ne veljajo.

Fora je v tem da je vseeno za koliko prekoračiš hitrost na območjih kjer je hitrost omejena z znakom. Prekoračiš za 5 km/h ali pa za 50 km/h plačaš isto (10 kSIT).

Še ena iz zakladnice naše zakonodaje.
http://jagar.si

Popeye ::

Ma sej ce bi vidu znak za 60 km bi su sigurn usaj pod 100 km/h. Drugac mi je pa se reku da sm nepravilno prehitevu, ceprav nevem zakaj. Sej js sm se mu zahvalu za taksno kazen, ker vem da bi lahko blo se dost hujs.
Sam glede na to, da sm se vozu 400km na 35 stopinj C brez klime, ni cudn da se mi je res mudil domov. Pa punci se je mudil v sluzbo.:)

sajmon ::

Cyb3r: A ni ta fora z znakom, če pelješ več, kot je predpisano na znaku in hkrati manj, kot je omejitev na tisti cesti. Primer; na cesti izven neselja je znak za 60 km/h (recimo zaradi križišča). Ti pa pelješ tam 80. V tem primeru bi plačal neupoštevanje znaka, če bi pa peljal 100 km/h bi te pomoje lahko kaznoval tud zaradi prevelike hitrosti. V končni fazi je vse odvisno od presoje in dobre volje policaja.

MadMicka ::

Popeye, točn vem, kje so te ustavil. Tm skoz dežurajo. Čist isto se je namreč men zgodl. tm je na konc mislm da med znakoma 60 km/h in 80 km/h še en znak, in sicer prepovedano prehitevanje. Očitno si ga spregledal.

Mene je policaj še posebi spaševal, če razumem, zakaj me kaznuje (ker vozu nism prehitr), pa sm reku, da je vseen, ker za 5.000 sit se zihr ne bom šol prtožvat.

Pa še fora je bla, k jaz sm bil na levem pasu, na desnem pa kr neku vozil.... pa sm reku, da kaj bi moral nardit? a se nej ustavim na sred avtoceste, da bodo šli uni mim, al je bolj, da mal pospešm, pa jih varno prehitm. Pol je pa policaj reku, ja, da to so pa uni krivi, ker niso mel varnostne razdalje, tako da se nism mogu uključt. Hecn policaj. Tud če bi mel varnostno razdaljo, pa bi se jaz vključu, pol jaz nebi mel varnostne razdalje :D

Cyber, to kar pravš, da je vseen, če voziš 50 km več al pa 150 km, to je seveda neresnica. Naša zakladnica (zakoni) so namreč na moč podobni zahodnim zakonom.
Fora je v besedici "najmanj" in sodnik bo tistega, ki bolj divja, bolj kaznoval....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

Spet ena velika zmaga naših pravnikov in našega pravnega sistema! >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Thomas, a ni škoda časa, da se spuščaš v nekaj, kar ne razumeš?

borchi ::

ok, mal off-topic:

kolk počasi more peljat nekdo pred tabo, da lahko prehitiš pri polni črti? po črki zakona verjetno ne smeš, ne?

zadnjič je edn pred mano ob znaku 60 upočanil na cca. 30-40. wtf, si rečem, gremo čez polno črto (no kot da bi polne črte kdaj kj velik upošteval ;-) in kmal ugotovim, da se je un pred mano usral policajev, ki so stali mal naprej. 10k sit kazni oz. 5k sit s popustom.
l'jga

MadMicka ::

:D če bi stal, bi ga že lahko prehitu..

jaz kadar vozm pa avtocest 180 km al pa več, zmer gledam koga kej prehitim, pa kaj se za mano dogaja... da me ne bi policaji spet dobl....

Damjan Jagar ::

@sajmon Peljal sem +120 km/h, omejitev z znakom 60 km/h + regionalna cesta. Je pa res da je odvisno od policista. Me prav zanima koliko jih takole "pregoljufajo". Jaz prej za to zadevo sploh nisem vedel in sem bil prav prijetno presenečen.

@MadMicka: OK... pretiravat res ni treba. Če bi vozil 150 preveč 8-O (kar pa moj Uno definitivno ne zmore) bi me vrgli direkto v marico in odpeljali :)). Mi lahko razložiš zakaj so me na regionalni cesti kjer je bila omejitev določena z znakom na 60 km/h, peljal pa sem še enkrat toliko in še mal, kaznovali samo z 10 kSIT (5 kSIT v osmih dneh)? Policist mi je razložil da me lahko kaznuje samo zaradi neupoštevanja znaka. Se pravi: bilo bi vseeno če bi peljal 65 km/h ali pa 120 km/h ... dobil bi isto kazen.

Ne bom pa trdil kako je to uzakonjeno. Opisal sem samo moj primer za katerega pa vidim da ni edinstven.

Zakone bodo razložili (bodoči) pravniki oz. ostali poznavalci.
http://jagar.si

Thomas ::

Zakaj razlikovanje med prehitro vožnjo in med neupoštevanjem znaka - meni ni jasno. Zdi se mi neumno, četudi je "ugodno za šoferja".

Sploh se mi pa zdi naslednje:

- vsake 1000 metrov in po vsakem križišču naj stoji tabla z najvišjo (in najnižjo) dovoljeno hitrostjo.

- znak "konec omejitve hitrosti" je idiotizem. Tam naj stoji tabla koliko pa smem in moram voziti od tod naprej.

8-)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Popeye ::

Ni mi jasn zakaj je pol fotr dobil vecjo kazen, ker je namesto 60 km/h vozil 67 km/h in dobil 7k kazni. To je bilo v Ljubljani za Litostrojem.:\ Js sm pa za 75 km/h prekoracil in dobim 5k.......>:D

lp

Odin ::

Popeye: Verjetno je vozil foter v naselju z 60limita.

Meni je rekel prijatelj policaj, da ko ne upaoštevaš znaka za hitrost je čisto vseeno koliko pelješ (220km/h ali 66km/h-kazen je ista) in da ni tu nobene presoje policaja. Če pa znaka ni, ali pa pelješ v naselju je pa čisto druga zgodba.

Damjan Jagar ::

No... tudi jaz sem tako razumel. Ker je pol bedarija ko folk vidi znak in malo zmanjša, vendar večina ne toliko kot zahteva znak. Je pa glede kazni itak vseeno.
http://jagar.si

MadMicka ::

Popeye, razlika v kazni med tabo in tvojim fotrom je v tem, da je on plačal za prehitro vožnjo, ti pa za prehitevanje na delu, kjer to ni dovoljeno. Zakaj pa tebe policaj ni kaznoval za prehitro vožnjo? Mogoče zato, ker te niso slikal na radar, mogoče zato, ker nisi tolk hitrej vozu, kokr si napisal, in ti je policaj pogledal skoz prste......

Odin, če za tolko prehitr voziš in te policaji posnamejo na radar, te oni morajo dat sodniku za prekrške. In nadalje sodnik pa se zdaleč ne bo kaznoval enako tistega, ki je "malo" divjal in tistega, ki je "fejst" divjal in tistega, ki so ga večkrat ustavl, bo pravtako bolj kaznoval. A se vam to ne zdi normalno?

BlackHole ::

To pomeni, da če boš peljal skozi naselje, kjer je ob znaku imena naselja tudi napisana najvišja dovoljena hitrost, recimo 220km/h, boš dobil kazen 10.000 (na polovico). Če pa boš peljal z isto hitrostjo skozi naselje, kjer ni znaka za dovoljeno hitrost (se pač smatra da je 50), pa bo kazen 45.000 SIT ali kolikor pač je za 40km/h prekoračitev. Skrajno neumno, če je res tako. Kako te lahko kaznuje samo za neupoštevanje prometnega znaka, če pa hkrati nisi upošteval max dovoljene hitrosti na avtocesti (za naš primer), za katero mora vsak voznik vedet, da je 130km/h.8-O

sajmon ::

Glede problema, koliko plačaš, če je omejitev postavljena z znakom, je bila enkrat debata na enem drugem forumu.

copy / paste


Moje vprasanje:
"Omejitev v naselju, ki je oznaceno z rumenim znakom in crno obrobo je
> 50 km/h. Ce je zraven se znak za 40, potem je 40 km/h. Ali drzi, da v drugem
> primeru placas nizjo kazen pri isti prekoracitvi, ker placas "samo" za
> prekoracitev znaka 40, v prvem primeru, pa za prekoracitev znaka v naselju?"


Odgovor policije:
"Spoštovani!

V Sektorju za cestni promet Uprave uniformirane policije Generalne policijske
uprave razlagajo, da v kolikor je hitrost omejena s prometnim zankom, gre za
kršitev določb 102. člena Zakona o varnosti cestnega prometa. V kolikor gre za
splošno omejitev hitrosti, določena s splošnimi določbami Zakona o varnosti
cestnega prometa (28. člen, 29. člen...), pa so kazni odvisne od višine
prekoračitve dovoljene hitrosti.

Zakon o varnosti cestnega prometa je objavljen tudi na spletnih straneh policije
www.policija.si.


Lep pozdrav,


za
Mirana Korena
Predstavnika policije za stike z javnostmi

Anita Leskovec Sedmak"



Pa še 102. člen zakona:

(3) Udeleženci v cestnem prometu morajo upoštevati omejitve, prepovedi in obveznosti, izražene s postavljeno prometno signalizacijo.
102. člen
(5) Z denarno kaznijo 10.000 tolarjev se kaznujejo za prekršek udeleženci v cestnem prometu, ki ravnajo v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena.


To se pravi, da bo držala trditev Odina, da če je omejitev postavljena z znakom, je vseeno, kako hitro peleš, v vsakem primeru je ista kazen.

sajmon ::

@BlackHole: Se strinjam, da je luknja v zakonu, pa dokaj neumna.

Tud sam sem razmišljal, da če pelješ več, kot je splošna omejitev, z znakom pa je še zmanjšana, bi se lahko policaj odločil, da te kaznuje za neupoštevanje znaka ali pa za prehitro vožnjo po splošnih omejitvah (po večih členih te za en prekršek baje ne more).

Samo po drugi strani za odcep, kjer je omejitev določena z znakom ne veljajo splošne omejitve hitrosti ampak nižje ali višje, odvisno od znaka. S tem je pa tud kazen po zakonu določene, neupoštevanje prometnega znaka.

asPeteR ::

Ma, ce ti ni noro potem pa ne vem ka je ...:\ :\

5k kazni za 300km/h cez eno kmecko vasico, kejer imajo se dodaten znak za 40km/h, da se ja ne bi prehitro vozilo, ker je polno otrok na cesti, recimo ...:\ :\
http://blog.stegnar.com

nevone ::

Mislm, kake to fore šlišš !

:\

o+ nevone

Damjan Jagar ::

To se pravi, da bo držala trditev Odina, da če je omejitev postavljena z znakom, je vseeno, kako hitro peleš, v vsakem primeru je ista kazen.
To sem tudi jaz trdil od vsega začetka.

MadMicka... priznaš zmoto?
http://jagar.si

MadMicka ::

Kaj tako neumnega se lahko spomnijo samo na policiji. Bom skušal poiskati ustrezne sodne odločbe (če sploh so), do takrat pa velja naslednje:

Zdrav razum pove človeku, da ne more bit tako, kot so zapisali policaji. Dalje, povsem jasno je, da lahko z enim dejanjem kršiš več določb. Če je omejitev v naselju 40 km in voziš 150 km, seveda kršiš obe določbi (tako splošno omejitev, kot posebno) in sodišče v takem primeru kaznuje storilca bodisi po obeh določbah, bodisi zgolj po strožji določbi!

Madona, če bi se takega principa, kot ga zagovarja policija, držal v kazenskem pravu. Kr lasje mi grejo pokonc :))

Thomas ::

Nekaj nas je, ki nam gredo lasje pokonci ob celotnem pravnem sistemu.

Ne zdej krivit policajev! Oni imajo svojo pravno službo ali kaj, kjer jim ravnanje predpisujejo.

Seveda je pa skrajna odgovornost na zakonodajalcu in vladi.


:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sajmon ::

Zdrav razum pove človeku, da ne more bit tako, kot so zapisali policaji. Dalje, povsem jasno je, da lahko z enim dejanjem kršiš več določb. Če je omejitev v naselju 40 km in voziš 150 km, seveda kršiš obe določbi (tako splošno omejitev, kot posebno) in sodišče v takem primeru kaznuje storilca bodisi po obeh določbah, bodisi zgolj po strožji določbi!


Sam a ni fora prometnih znakov, da prepove splošno odločbo in velja tista, ki je na znaku napisana.

Primer: Pelješ 60 km/h kjer je znak z omejitvijo 40. Kazen neupoštevanje prometnega znaka, ne moreš bit pa kaznovan še za 10 km/h prehitro vožnjo skozi naselje, sej tukej ni omejitev 50 ampak 40 (določena z znakom). In v zakonu nisem nikjer zasledil, da bi bile sploh predpisane kazni v primeru prehitre vožnje, omejitev pa je manjša od 50 km/h.

Ne bo pa prišel v poštev člen 102 tistemu, ki bo peljal recimo 100 km/h po Celovški, kjer je omejitev z znakom 70 km/h.


(2) Na posameznih cestah v naseljih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko do 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometno-tehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.
(5) Voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, ali drugim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:
a) če prekorači hitrost do 10 km/h, z denarno kaznijo 5.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost od 11-20 km/h, z denarno kaznijo 15.000 tolarjev. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki do 10km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa;
c) če prekorači hitrost od 21 do 30 km/h, z denarno kaznijo 30.000 tolarjev. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki od 11 do 20km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa;
č) če prekorači hitrost, za več kot 30 km/h, z denarno kaznijo najmanj 45.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki za več kot 20km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa.


Ni mi jasn zakaj je pol fotr dobil vecjo kazen, ker je namesto 60 km/h vozil 67 km/h in dobil 7k kazni. To je bilo v Ljubljani za Litostrojem. Js sm pa za 75 km/h prekoracil in dobim 5k.......


Tvoj fotr je plačal tolk več, ker je peljal prehitro v naselju in veljajo isti zakoni in kazni, tud če je znak v naselju (zgoraj copy / paste iz zakona). Ti si pa peljal izven naselja, pa ker je bila omejitev podana z znakom, si dobil kazen za neupoštevanje znaka.

MadMicka ::

Ja, pogosto se dogaja, da popluvajo določeno zadevo ravno ljudje, ki jo sploh ne poznajo.

Drugače, še tako se lahko sestavljalci zakonov potrudijo, nepravilnosti bodo vedno. Ko namreč pišeš zakon, vnaprej ne moreš predvideti vseh možnih zapletov in ne moreš ustvariti popolnega zakona.

Zato so pomebna sodišča, ki lahko te nepravilnosti skozi sodno prakso odpravljajo oz. vsaj opozorijo vlado in zakonodajalca, da je potrebno nekaj postoriti. In več desetletji, ko je zakon v uporabi, bolj so stvarni jasne in manj je zapletov... torej za dober zakon so potrebna desetletja in ne leta...!

p.s. Lahko se zgradi most ali pa postavi hiša v 1 letu. Za zakon je 1 leto premalo. Očitno je slednja zadeva bolj komplilcirana :) Razen če kdo misl, da so arhitetki neprimerno bolj bistri od pravnikov....

Sajmon, stvar je enostavna: 102. člen - singalizacija - je npr. v primeru omejitve hitrosti v naselju specialnejši napram 28. členu, kjer so zapisane splošne omejitve. Zgolj zamenjal 50 km za 40 km in beri kazenske določbe v 28. členu dalje. Če imaš potem tako kazen po 28. členu, kot tudi po 102. členu, naj te ne moti. To je nekaj povsem običajnega v kazenskem pravu in se te stvari rešuje po pravilih steka..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Thomas ::

Sej meni jasno, da se lahko arhitektova hiše podere komu naglavo, potem gre pa (gradbenik) v zapor.

Pravniki niso podložni istemu principu. Njihove napake odplačamo davkoplačevalci, njim se ne zgodi nič.

;)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nutcracker ::

Največje dovoljene hitrosti
28. člen


(1) Največja dovoljena hitrost vozila je omejena:
- 50 km/h - na cestah v naselju;
- 25 km/h - na kolesarskih poteh in stezah;
- do 5 km/h - v območjih umirjenega prometa in v območjih za pešce.

(2) Na posameznih cestah v naseljih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko do 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometno-tehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.
.
.
.
(5) Voznik, ki ravna v nasprotju s prvim, ali drugim odstavkom tega člena, se kaznuje za prekršek:
a) če prekorači hitrost do 10 km/h, z denarno kaznijo 5.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost od 11-20 km/h, z denarno kaznijo 15.000 tolarjev. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki do 10km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa;
c) če prekorači hitrost od 21 do 30 km/h, z denarno kaznijo 30.000 tolarjev. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki od 11 do 20km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa;
č) če prekorači hitrost, za več kot 30 km/h, z denarno kaznijo najmanj 45.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami. Z enako kaznijo se kaznuje voznik, ki za več kot 20km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa.



Prometna signalizacija
102. člen

.
.
(3) Udeleženci v cestnem prometu morajo upoštevati omejitve, prepovedi in obveznosti, izražene s postavljeno prometno signalizacijo.
.
(5) Z denarno kaznijo 10.000 tolarjev se kaznujejo za prekršek udeleženci v cestnem prometu, ki ravnajo v nasprotju s tretjim odstavkom tega člena.
___________________________________________________________________________

Torej, če je znak postavljen v naselju, se upošteva kazen, glede na to, koliko si prekoračil omejitev. Če je znak izven naselja, ni važno koliko hitreje pelješ. Ampak enkrat sem v naselju, kjer je bila omejitev določena z znakom (60 km/h), peljal 74 km/h, dobil pa sem 10.000 sit kazni, pa tudi na tistem listu je pisalo, da sem kršil 102. člen. To mi ni jasno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

iskra ::

slovenska zakonodaja je itak en kup dreka ... tolko o prometni politiki >:D

iz izkušenj s policijo (komandir prometne policije v bližnjem sorodstvu) vam lahko povem, da je vse odvisno od policaja k te ustavi. če je kak mlad dečko bo težil za vsako malenkost in to samo zato, k se je še par mescu nazaj piflal da je spravu skozi policijsko šolo. Starejši možički niso tolko problematični in se da use se pogovorit z njimi samo morš dat en znak od sebe d veš d si delu neki narobe

Glede radarja in števca u autu: števc u auto greši za 10% v plus. se pravi če si ti šou cca 135 km/h bo policaj vidu na radarju neki čez 120. In tudi če je to vidu, se mu ne bo dalo delat zapisnika za usako malenkost. Raje napiše minimaln prekršek kot pa use neki ovadbe in blablabla. Zna pa bit zajeb*** če te ustavi še enkrat isti majstr u prekšku - takrat pa ti ga bo nabil do vrha.

Po enem letu voznih izkušenj (cca 7000km ali še več) pa sem že ugotovil točno kje lahko policajji ustavljajo avte in kje ne tko d tam takoj upočasnim. Samo na busne postaje in parkirišča zravn ravnih cest je treba pazit (v smeri tvoje vožnje). Pa najmanj 200m mora bit dolga ravnina za laserski radar (pištolo) ker ne more vedno u prvo zadet tablice (ki je edina stvar na avtu, k je kolkr tolko pravokotna na radarski žarek). Tko d pozor na daljše ravnine z raznimi tablami. V ovinkih pa pozor na avte parkirane zravn ceste za ta stare radarje.

Vseeno pa je dobro spoštovat predpise ... če ne drugače vsaj na mokri al zasneženi cesti

;)

Popeye ::

MadMicka: Policaj mi je na radarju pokazu kok sm su in je pisal 135!!!

Je pa res, da je reku, da bi me mogu poslat k sodniku za prekrske. Poleg tega sem voznik zacetnik, tko da je use skupi se hujs......se dobr, da je bil dobre volje.:))

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Popeye ()

Zzzzzzz ::

No, pa da še jst podam tle en primer:

Naselje, skozi katerega je omejitev 90 km/h (tabla z imenom naselja je brez črne obrobe). V tem naselju je en del, v katerem je omejena hitrost z znakom na 70 km/h. Če vozim npr. 80 km/h, plačam neupoštevanje prometnega znaka (če sem prav razumel). Kaj pa če grem 100 km/h? Plačam neupoštevanje prometnega znaka, prekoračitev hitrosti za 10 km/h al kr oboje?

BlackHole ::

Verjetno neupoštevanje prom. znaka, samo kako je lahko skozi naselje omejitev 90km/h?

Ziga Dolhar ::

66/50. Kazen 15.000 oz. 7500 ...
https://dolhar.si/

Sergio ::

Če znak za naselje nima črne obrobe, lahko čezenj voziš s hitrostjo 90 km/h.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Ziga Dolhar ::

BlackHole: če je tabla, ki označuje naselje, brez črne obrobe, potem ne uvaja omejitve hitrosti, ampak velja tista, ki velja za cesto, ki te je v naselje pripeljala. afaik
https://dolhar.si/

BlackHole ::

"Če znak za naselje nima črne obrobe, lahko čezenj voziš s hitrostjo 90 km/h."
Ups, bo treba spet malo bukve pogledat...:8)

Popeye ::

Dokler si voznik zacetnik ti lahko kar hitr uzamejo izpit. Mene pa zanima kaksno pizdarijo moras narest, da ti uzamejo izpit, ko nisi vec zacetnik. Glede na to da nebom vec dolg zacetnik me zanima, kater prekrsek niti slucajno ne smem narest, ker se mi niti slucajno neda se enkrat izpit delat ........:)

lp

ali3n ::

Pravila igre so znana:
- začetniki imaste na voljo 7 kazenskih točk, 0 promila...
- starejši 18; 0,5; kar je nad 1,5 promila je _zelo_ slabo >:D

Pike zastarajo (se brišejo) po dveh letih od dneva prekrška (al pa od pravnomočnosti sodbe - ne vem točno)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

mile ::

Ko sem bil še voznik začetnik, sen enkrat napihu 1.01 , kazen pa je bila 2 točki in 45 jurjev. Bil sem pa prepričan, da bom ostal brez izpita...

Dr_M ::

kolega od bratranca je napihu 0.99 promila, policaj je napisu 0.1 in mu zazelel srecno voznjo...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Bx ::

A je kot v vicu zaokrožil na 0,10 :D
Bx

.:joco:. ::

Po zakonu ti znaka, ki ga nisi videl, ni potrebno upoštevati. Pravzaprav ga ne smeš! Ne smeš znat na pamet znakov, ker se lahko spremenijo in tako lahko povzročiš prometno nesrečo.

Sam sem tako enkrat "ušel" kazni. V Lukovici je omejitev 50km/h. Tam še šleparji peljejo 80. Jaz sem peljal mnogo več. En ugovor sodniku za prekrške:
"Nisem videl znaka, kasneje sem ugotovil, da je tam stal tovornjak. Gostota hiš je bila majhna, tako nisem mogel sklepati, da je to naselje..."
Na "zagovoru" sem povedal enako in je šlo brez kazni.

Drugače pa je naš pravni sistem že (relativno) dobro napisan. Mora biti napisan tako, da nedolžni nikakor ne trpijo zaradi zakona. Vsak mora met možnost, da pove svojo zgodbo in svoj prav, je že prav tako...

Ker si napihal 1.01, odstopanje naprave pa je lahko 10% (se mi zdi), si torej napihal 0.91, kar je pod tisto magično mejo 1.0.
Drugače pa ti izpit vzamejo šele, če napihaš čez 1.5. Če napihaš čez 1.0, ti ga samo za 1 mesec, al kako že?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Popeye ::

Se pravi, ce napihas 2 promila, ostanes brez izpita. A zaradi mnogo prehitre voznje ti pa ne morejo vzeti izpita, ce nisi zacetnik???

lp
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26152133 (41339) Oki
»

Prehitra vožnja - kazen (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5717076 (15118) scipascapa
»

Radar in toleranca

Oddelek: Na cesti
4527874 (25703) St235
»

Policijske usluge (kazni)

Oddelek: Loža
202440 (2066) NoUse4AName

Več podobnih tem