» »

Prekoračitev hitrosti v naselju

Prekoračitev hitrosti v naselju

«
1
2

lepi joker ::

V petek zvečer ob 22:30 me je ustavla v naselju policija ,ker so imeli radar(pištola) in sem prekoračil hitrost za več kot 11 km/h(tako mi piše na tistem obvestilu ki sem ga dobil).pa zaj majo po novem da morem to obvestilo sam nesti na policijsko postajo ali pač poslati po pošti.

Zaj pa mene zanima ,kolika je sploh kazen za takšen prekršek in ali se naj kako pritožim in s čim ,ali se pač naj sprijaznim z kaznijo in plačam,ker dosegel z pritožbo itak nebom nič?
Pa v čem je fora da zaj morem sam nesti to obvestilo na policijsko postajo?
l.p. atamama

mepa ::

Pozdravljen

Tvoja kršitev je sankcionirana v 32/7-c členu Zakona o varnosti cestnega prometa. Za navedeni prekršek je predpisana globa 30.000,00 SIT in 1 kazenska točka. Za odločanje v tvojem primeru je torej pristojen prekrškovni organ tiste policijske enote, katere policisti so te ustavili in kršitev ugotovili. Policista sta ti na kraju izdala še "izjavo o dejstvih in okoliščinah prekrška" v kateri imaš lepo navedeno citiram: "V skladu z drugim odstavkom 55. člena Zakona o prekrških (ZP-1) vas obveščamo, da se lahko pisno takoj na kraju prekrška oziroma v roku petih dni izrečete o dejstvih oziroma okoliščinah očitanega prekrška. Pri tem morate navesti vsa dejstva in dokaze v svojo korist, ker jih sicer v postopku ne bo več možno uveljavljati. Vaša izjava mora biti osebno podpisana.

V izjavi lahko tudi predlagate, da se vam dovoli plačilo globe in stroškov postopka v obrokih, saj na podlagi drugega odstavka 18. člena Zakona o prekrških (ZP-1) prekrškovni organ v opravičenih primerih to lahko dovoli. " Navedeno izjavo moraš v roku 5 dni vrniti oz. poslati nazaj na policijsko enoto, ki je pristojna za odločanja v tvojem primeru ( to je enota, katere policisti so te ustavili). To je edino kar lahko v tej prvi fazi pred izdajo odločbe storiš sam. Odločba, ki jo bo izdal prekrškovni organ pa se bo glasila na plačilo globe 30.000,00 SIT, stroški postopka 10.000,00 SIT torej skupno 40.000,00 SIT in 1 kazenska točka. Šele na tako izdano odločbo, ki bo izdana brez tvojega zaslišanja ali vabljenja pa lahko šele vložiš zahtevo za sodno varstvo. Sicer pa glede na to, da novi zakon o prekrških prinaša tudi daljše zastaralne roke do dveh let, pa je možnost za tvoje uspeh s pritožbo minimalna.

Če si prekršek storil, boš pač moral za svoja nepremišljena dejanja tudi odgovarjati in ne takoj pomisliti na luknje v zakonu, kako bi se izognil plačilu kazni.

Drugič,pa malo manj pritiskaj na plin pa bo.

Lep pozdrav.
mepa

lepi joker ::

mepa ,hvala lepa za odgovor in saj ne da bi se izogibal plačilu kazni(sem jih že imel kar nekaj in tudi čisto vse poravnal)samo zmedlo me je to obvestilo ki sem ga dobil...,,pa kak je zaj s tem obvestilom ali ga moram nujno nesti na policijsko postajo ali to ni potrebno,kaj mi sledi če ga nesem in kaj če ga ne nesem,,in zakaj še moram plačati tistih 10,000 ,zakaj ne dobim samo položnice za 30,000 sit pa fertig?

Sory za moje nadlegovanje ,ampak nekak mi ni to vse skup jasno
l.p. atamama

Jaka83 ::

Zato ker je nov zakon neprizanesljiv do kršiteljev. Men tud ni všeč (komu pa je), pa pač malo paziš kje so policaji. Men so bolj pasje tiste fore, ko imajo skrit radar in dobiš čez kak mesec položnico, pa samo 8-O ... kdaj je bilo pa to? In ti ni nič jasno. Al pa če te ustavijo zarad tega, ker si čez naselje peljal 53 namesto 50, kar se zelo hitro zgodi, in te ocurijo še za vse pomanjkljivosti na avtu. Najdejo pa jih, tudi če misliš da imaš brezhiben avto in vso obvezno opremo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaka83 ()

mepa ::

Zdravo lepi joker

Izjave ne rabiš osebno nesti na policijsko postajo ampak jo lahko ( ne moraš ) pošlješ v roku 5 dni nazaj na policijsko postajo, kater policisti so ti jo vročili. Pošlji jo priporočeno v tem 5 dnevnem roku, saj se datum oddaje na pošto šteje, da je bila pošiljka tega dne oddana, seveda to dokazuješ s potrdilom o poslani priporočeni pošiljki.
To ali boš izjavo izpolnil ali ne je tvoja stvar. Ampak v tem primeru, ko se postopek vodi pri prekrškovnem organu to je policijski postaji, in ga vodi za to pooblaščen policijski inšpektor je to skorajda tvoja edina možnost, da ugovarjaš nasprotno kot to kar sta ugotovila policista. V kolikor pa izjave ne boš izpolnil bo prekrškovni organ odločil na podlagi ugotovitev, ki sta mu jih posredovala policista.

Lp
mepa

mepa ::

Zdravo Lepi Joker

Ja ponovno jaz! Tistih 10.000,00 SIT so stroški postopka, ki so nastali pri vodenju postopka pri prekrškovnem organu ( izdaja odločbe itd...). To zakaj ne moreš dobiti samo položnice za 30.000,00 SIT pa je to, ker ZVCP-1 poleg globe 30.000,00 SIT določa za ta prekršek še obvezno 1 kazensko točko. Za izrek le te pa več niso pristojni policisti ampak za to pooblaščeni delavec pri prekrškovnem organu to je policijski postaji. To v katerih primerih odloča v hitrem postopku prekrškovni organ ali pa sodišče, pa ti priporočam, da si prebereš nov Zakon o prekrških.

Žal tako pač je, ker ja tovrstne postopke na takšen način uredil novi Zakon o prekrških, ki je pričel veljati s 1.1.2005 in pa sevedsa novitete, ki jih je prinesel ZVCP-1.

Lp
mepa

BlackHole ::

Mene pa zanima, kako je s tem, kot je zgoraj nekdo omenil. Domov dobiš obvestilo, da si nedavno prehitro vozil na tem in tem kraju. Namreč slišal sem, da to ni pravilen postopek. Ne poznam pravil. Baje, da te mora policaj ustavit in ročno izdati kazen. Sicer dvomim v to, po moje te lahko kaznujejo brez ustavljanja, tako da te slikajo ob prehitri vožnji. Kako je s tem?
LP Marko

lepi joker ::

Mepa hvala za tvoje odgovore,,ampak ali sploh lahko kaj izjavim za moje dobro?Ali je to res ,da me policista nebi smela meriti čez nasprotni vozni pas(sicer na tej cesti voznih pasov ni narisanih),in da bi policist mogel imeti pištolo na stativu in ne v roki,,oz s čim sploh lahko ugovarjam ,da bi se mi kazen vsaj malo znižala?
l.p. atamama

gonilnik ::

(sicer na tej cesti voznih pasov ni narisanih)


lepi joker na tej cesti je narisana sredinska črta že nekaj časa.Kot ugovor lahko navedeš da si bil tretji v koloni vozil in da ne verjameš da so ujeli tebe.Ker je ura 22.30 je tudi vprašanje natančnosti merjenja,saj na tem odseku ceste ni javne razsvetljave.Ker si bil pri klaseku na bankomatu ;) in si iz križišča prepeljal komaj 10-20metrov do mesta kjer bi te naj slikala dvomiš da si se res peljal 64 kmh.Tvoj števec ni presegel 50kmh.
Mogoče bi tole kaj pomagalo.
gonilnik---} driver---} šofer---} jaz

lepi joker ::

gonilnik,,za vozne pase sem res bil v dvomih ali so ali niso(nisem bil pozoren) in mogoče pa bi kaj takega res lahko navedel kot si napisal,,je pa res da zelo dvomim da sem sploh peljal toliko...
l.p. atamama

neoto ::

lepi joker, za tisto glede pištole se lahko pritožiš. Mislim da je za te laserske merilnike obvezno, da ga ima policist nekje fiksiranega (lahko tudi na vratih avta), ne sme pa ga držati prosto v rokah.

Gandalfar ::

Pa se vam res zdi, da so policaji tolk glupi, da ne poznajo lastnega pravilnika in se lahko vsakdo zgovarja na 'nepravilnosti'?

BigWhale ::

> (nisem bil pozoren)

Med voznjo avtomobila nisi bil pozoren? Placaj kazen, pa se voznisko stran zabrisi! Ker si nevaren za ljudi okrog sebe.

Jst ::

moderator, pa s tako represivnimi izjavami...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

frke ::

Za meritve hitrosti velja ta pravilnik

Citat, 10. člen:

Meritve z ročnimi merilniki hitrosti se lahko izvajajo ob upoštevanju naslednjih zahtev:
– ročni merilniki hitrosti se pri merjenju lahko uporabljajo iz roke ali nameščeni na stojalu z gibljivo glavo. Merilni žarek mora zajeti os gibanja kontroliranega vozila. Ročni merilniki hitrosti se praviloma uporabljajo z roba cestišča ali z nadvozov;
– merjenje iz premikajočega se vozila z ročnimi merilniki hitrosti ni dovoljeno, pri merjenju iz stoječega vozila pa ni dovoljeno merjenje skozi stekla vozila. Za dokazilo o pravilni dodelitvi merilnega rezultata kontroliranemu vozilu je treba hkrati uporabljati video sistem ali fotoaparat, ki je čvrsto pritrjen na merilnik hitrosti, razen v primerih, ko je rezultat merjenja hitrosti mogoče takoj po meritvi neposredno prikazati vozniku kontroliranega vozila;
– pri izmerjenem rezultatu se upoštevata naslednji varnostni razliki:
– 3 km/h pri merilnem rezultatu do vključno 100 km/h;
– 5 km/h pri merilnem rezultatu nad 100 km/h.

neoto ::

ups, pol sem pa narobe slišal... :D

gaso ::

in a je še 50% popusta ko dobiš odločbo in plačaš v 8-ih dneh al ni več tko?

BigWhale ::

Se malo, pa bodo v Zurnalu kuponi za popuste... ;>

gaso ::

No, BigWhale, to bi blo super ;) ampak čist tko informativno sprašujem - včasih sem dobil položnico in če sem jo plačal v roku 8. dni je zadostovala polovična vrednost... A pr teb ni blo tko >:D

Jaka83 ::

gaso: Včasih je to blo tko ja, zdej pa ni več.Pa še višja kazen je zdaj.

Tale dokument se mi valja po disku že od prednovoletnega časa:

Zakon o varnosti cestnega prometa velja od 01.01.2005 dalje,
zakon v knjižni izdaji se prodaja po knjigarnah in trafikah za 1000 SIT.

Člen 14 - občinskemu redarju pokazati osebno, vozniško ali prometno: če ne je 20.000
Člen 15 - lisice na kolesih avta so prepovedane, možen samo odvoz, je dražje
Člen 24 ¬- naprave za opozarjanje na radarje: detektorji, CD, itd so prepovedani. Kazen 120.000
Člen 26 - neupoštevanje sistema zadrge v krožišču 10.000
- vožnja po nasprotnem pasu te stane 60.000
Člen 28 - pri vzvratni vožnji morajo biti vključene varnostne utripalke. Kazen 10.000
Člen 29 - varnostna razdalja v koloni je razdalja, ki jo prevoziš v 2 sekundah, npr:
60 km/uro = 33m
80 km/uro = 44m
100 km/uro= 55m
Člen 32 - splošne omejitve hitrosti v km/uro:
10 - območje umirjenega prometa 90 - na vseh ostalih cestah
30 - območje omejene hitrosti 100 - na cestah, rezervirano za motorni promet
40 - območje omejene hitrosti 110 - dvopasovnica, označeno s predpisanim znakom
50 - na cestah v naselju 130 - avtocesta
70 - na posameznih cestah v naselju in njihovih delih
KAZNI naselje
do 10 km 10.000 in 1 kazenska točka
10 - 20 30.000 in 3 kazenske točke
20 - 30 60.000 in 3 kazenske točke
več kot 30 najmanj 120.000, 5 kazenskih točk in prepoved vožnje
več kot 50 18 kazenskih točk in game ower
KAZNI zunaj naselja razen avtoceste
zunaj naselja razen avtoceste
do 20 km 10.000
20 - 30 20.000 in 1 kazenska točka
30 - 40 40.000 in 3 kazenske točke
več kot 40 najmanj 60.000, 5 kazenskih točk in prepoved vožnje
KAZNI avtocesta ali cesta rezervirana za motorni promet
do 20 10.000
20 - 30 20.000
30 - 40 30.000 in 1 kazenska točka
40 - 50 40.000 in 3 kazenske točke
več kot 50 60.000, 5 kazenskih točk in prepoved vožnje
Z globo 10.000 se kaznuje za prekršek drugega udeleženca cestnega prometa, ki prekorači največjo dovoljeno hitrost, predpisano v tem zakonu.
Člen 33 - posebne omejitve na cestah:
- 80 km avtobusi, na avtocesti 100 km
- 50 km, če so na kolesih verige, vleka pokvarjenega vozila, če je vidljivost manjša od 50 m
KAZNI za prekrške po 33.členu
do 10 km 10.000
10 - 20 30.000 in 2 kazenski točki
več kot 20 60.000 in 5 kazenskih točk
Člen 36 - prehitevanje po desni na avtocesti ali cesti, rezervirani za motorni promet
je prepovedano in stane 40.000
Člen 37 - prehitevani ne sme pospešiti, kazen 60.000
Člen 48 - krožno krožišče se zapusti z zunanjega pasu, kazen 20.000
Člen 49 - če ne počakaš pred prehodom za pešce, te lahko stane 50.000 in 4 kazenske točke
Člen 50 - prehod čez železniško progo: če svetijo svetlobni znaki ali se spušča zapornica in se ne ustaviš
Kazen 60.000, drugi voznik 30.000 (zaveden, ni bilo pregledno).
Člen 52 - kazni parkiranja in ustavljanja 10.000
-če ne le na desni strani vozišča
-neupoštevanja označb za parkiranje
-manj kot 5 m od prehoda za pešce
-manj kot 15 m od železniškega prehoda
-manj kot 15 m od križišča
-avtobusno postajališče
-zakrivaš prometni zank
-na vozišču zunaj naselja
-na samem vozišču ceste v naselju
- kazni parkiranja in ustavljanja 20.000
-na kolesarski stezi pločniku ali pešpoti
-predor, most, nadvoz, viadukt
-v ovinku, pod vrhom klanca
-če je manj kot 3 m prostega cestišča
-na pospeševalnem, zaviralnem ali odstavnem pasu
-se zapre dostop do objekta
-na označenem prostoru za invalide
-na intervencijskih poteh
-pred hidrantom
-v območju umirjenega prometa
Člen 55 - zapustitev vozila – če ne zakleneš 10.000
Člen 56 - kratkotrajno parkiranje do 2 uri brez parkirne ure 10.000
Člen 57 - ustavljeno vozilo (pokvarjeno, nesreča) ni označeno z varnostnim trikotnikom 20.000
Člen 59 - vozila in oprema:
-slabe gume 100.000
-brez zimske opreme 30.000
-tuje vozilo brez označbe države 10.000
Člen 61 - uporaba luči
-v predoru in ponoči niso prižgane 30.000
-podnevi 10.000
-umazani žarometi 10.000
Člen 66 - tovor na vozilu je lahko čez vozilo:
-spredaj 1 m
-zadaj 1,5 m kazen 40.000
Člen 67 - označevanja tovora s tablo najmanj 25 x 25 cm ali samo podnevi rdeča cunja 50 x 50 cm
Člen 72 - posebne obveznosti voznikov:
-maske, slušalke in telefon zmanjšujejo njegovo slišno in vidno zaznavanje
-preglasen radio ali MP enotna kazen 20.000
Člen 80 - zapisni list-potni nalog
-neveljaven potni nalog 50.000 voznik, 2,000.000 za organizacijo
Člen 83 - varnostni pas, če nisi privezan je 20.000
Člen 85 - vleka pokvarjenega vozila
-prepovedana na avtocestah in cestah, rezervirane za motorni promet-le do prvega izvoza 30.000
-ni dovoljeno vleči vozila, ki nima veljavno tehnično nalepko 30.000
-če nimaš izpita za kategorijo vlečenega vozila 50.000
Člen 91 - varstvo otrok
-če ne počakaš pri avtobusu, iz katerega izstopajo otroci 50.000
Člen 96 - invalidski vozički: vožnja dovoljena le po površinah za hojo pešcev in vožnjo koles 10.000
Člen 98 - območje umirjenega prometa: pešci imajo prednost ali pa 40.000
Člen 114 - zima in zimske razmere
-zimska oprema od 15.novembra do 15.marca
-neočiščena stekla in vzvratna ogledala 30.000
Člen 119 - svetlobni prometni znaki:
-vožnja v rdečo 60.000
-vožnja v rumeno 30.000
Člen 122 - znaki, ukazi in odredbe policistov: neupoštevanje stane 40.000 do 120.000
Člen 130 - alkohol:
do 0,50 grama, če je majav 30.000 in 3 kazenske točke
0,50 - 0,80 grama 40.000 in 4 kazenske točke
0,80 - 1,10 grama 60.000 in 5 kazenskih točk
več kot 1,10 grama najmanj 120.000 in 10 kazenskih točk
več kot 1,50 grama limit (18) kazenskih točk in pojdi na izpit

preplonkal Rožle

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jaka83 ()

STASI ::

Tko za informacijo jutri začne delovati statični radar.
Policija.si
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: STASI ()

Jaka83 ::

Navedek:
Policija bo v drugi polovici marca 2005 poskusno začela izvajati projekt "Medvedek Jaka", ki je namenjen boljšemu odnosu policistov do otrok, ki se pojavljajo v vlogi žrtev cestnega prometa.

Awww, how šweet. :D Pa ravno po men so moral imenovat projekt. >:D

gfighter ::

Jaz sem pa slišal, da so menda meritve hitrosti s statičnim radarjem brez navzočnosti policista (tistim radarjem, ki ga ne vidiš in dobiš na dom samo sliko in položnico) v nasprotju z zakonom o varstvu osebnih podatkov ki naj bi predpisoval, da je v nasprotju z zakonom, če te nekdo snema brez tvoje vednosti. Tako bi morale biti lokacije statičnih radarjev javno znane, prav tako pa mora biti pred takšnim radarjem opozorilna tabla (pozor, videonadzor ali kaj takšnega). Vem da to zagotovo velja za vsa podjetja, ki imajo videonadzor, menda pa so ista pravila za policijo. Bi bilo pametno malo raziskati, ampak sedaj res nimam časa :8) .
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Gandalfar ::

gfighter: sej to bo. Ne skrbet.

Jaka83 ::

Ja, baje naj bi bila mesta s statičnimi radarji označena s tablo. Sej če malo razmislimo policiji ne gre za to, da bi čimveč pokasirala od nas, njim se gre za varnost in omejitev hitrosti. No ja, itak da se stvar tudi okrog keša vrti, ampak primarno je pa omejevanje hitrosti s takimi prisilami. In vsak normalen državljan z vozniškim izpitom in povprečno plačo seveda ob pogledu na tako tablo najprej pomisli na svoj tošel, potem pa šele na varnost. -> to je pa poanta teh tabel.

STASI ::

gfighter: Statični radar pod Golovcem je bil javno predstavljen, tako v medijih kot tudi na temu forumu. Strinjam pa se z Jakoslavom da so statični radarji tam zaradi varnosti ne pa zaradi soldov.0:)
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

gfighter ::

Hehe, saj je res da je večji efekt če vidiš tablo kot pa če je ne.... Mogoče bodo pa čez nekaj časa začeli postavljati table tudi kar tako, brez radarja. Učinek bo pa isti (upam):D :D. Slovenci čist preveč divjamo.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

_pobesneli_ ::

heh...11km ni niti dosti :>
mene so dobili z 33km/h prekoračiteve..zdej me čaka sodnik,kazen pa 120 jurju,5pik,odvzem izpita za 1 mesc(menda)..sm pa voznik začetnik
Moram videt kaj bo reku sodnik,če me obere me bo obral do kosti :D
Gregor

Utk ::

Sej je vseeno če je bil tist radar "javno predstavljen", pred njim mora bit tabla...misliš da vsak prekmurec ko pride enkrat slučajno v ljubljano ve točno kater tunel je golovec, tudi če se bi spomnu da je tam radar.

OZZY ::

pobesnwli..čist prav. kaj pa divjaš. Pa še voznik začetnik - si dubu izpit pa misliš, da si boga za jajc* prijel. Misliš, da si šumaher al kaj.... CCC....če bi bill jaz sodnik bi ga najeba*.

Pa še to..Izpit ti lahko vzame za obdobje do enega leta....Po mojem ti pod 3-6 mesecev ne bo spustu.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

Gandalfar ::

CrniE: pa sej sam prazna skatla zaenkrat tam?

Utk ::

Zaenkrat je, samo pol ko ne bo več, prazna.
Drugač pa, tisti ki ste takšni frajeri da se vozite tako hitro po naseljih, bojte še takšni in požrite posledice. Mi gre fuul na živce ko se 2 km sred noči vozim lepo 50 po čist ravni cesti, pol pa nek mimo zleti 90, se počutiš malo neumno...pol pa tak nekaj jamra ko treba plačat...

DominusSLO ::

Kaj ve kdo kako je dejansko z detektorji radarjev? V jakoslav-ovem postu piše, da so prepovedani. Pred kratkim pa me je en kolega prepričeval, da detektorji niso eksplicitno prepovedani, so pa prepovedani motilci radarjev. On si detektor tudi lasti. Bi znal kdo kaj več povedat?
LP

BigWhale ::

Detektor ti ne pomaga prav dosti. Ako imas sreco lahko ujames radarski snop, ki seka mimo vozila pred teboj. Lahko pa ujames radarski snop, ki cilja tebe. Potem je pa vseeno, ce si ga detektiral... :P

Boeing ::

Jakoslav: ho ho, pa še kako se jim gre, da bi čimveč pokasirali... ampak ni fora samo v tem, ker s takšnimi kaznimi dejansko dosežeš oboje: zmanjšaš tisto najhujše divjanje in obenem filaš proračun. Ni slabo.

Je pa žalostno, da največje divjake dejansko zelo redko dobijo...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

STASI ::

Radar že dela in ni prazen.

pred njim mora bit tabla

Zakaj? Sej maš tablo za omejitev. Če voziš prehitro plačaj pa konec.;(( Pa če si začetnik ali voznik, ki vozi že dolgo. Drugače pa je že dovolj blo povedanega na tem forumu glede tega. 0:)
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

BigWhale ::

Ja tako kot en poslanec pred nekaj leti, ki je imel idejo o tem, da bi imeli dve tabli. Eno, 'pajek odvaza avtomobile' in drugo, ki bi pomenila, 'pajek RES odvaza avtomobile'.

;>

Tabla za radar je bedarija, potem bi lahko imeli se tablo za tablo. A ne? ;)

Pa tudi ce ni znaka za omejitev hitrosti, je oznacba, ki oznacuje tip ceste. Ze to ti pove kako hitro lahko peljes.

gfighter ::

Bedarija ali ne, če je zakon tak da predpisuje tablo, naj se ga policija drži.
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

STASI ::

Kateri zakon in kateri člen?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

b ::

Bigwhale, mal mi gre na zivce tole tvoje nabijanje tle... Glede na to, da se poznava, in da vem za tvoje podvige s P106 al kaj si mel takrat in da sem bil enkrat celo navzoc, ko je slo vse skupaj za las mimo ograje na avtocesti tam pri SB, mislim da nimas nobene pravice bit tle pameten in nabijat o tem kaj je prav in kaj je narobe in kaj bi moral kdo drug naredit in kako vozit.

Ne vem, mogoce si s starostjo zacel tudi spostovat omejitve, ampak vseeno bi lahko najprej mal o sebi razmislil.

lp,
Borut
(ki ne vozi vedno po omejitvah, a se trudi voziti varno - zaenkrat z avtom 0 pik, 0 SIT, 0 skrivljene plocevine in 0 poskodb)

boych ::

-vožnja v rumeno 30.000

Kaj pa na semaforjih, ki nimajo utipajoče zelene luči??

Kako se to tam tretira! Ker tisto o varnem ustavljanju policaj po lastni presoji lahko hitro znegira!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

Zorro ::

V novem zakonu je za rumeno določeno naslednje - prepovedana vožnja, razen v primeru, ko se vozilo pri vožnji z dovoljeno hitrostjo ne more varno ustaviti zaradi premajhne oddaljenosti od semaforja.

Utripajoča zelena ni več predvidena.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zorro ()

boych ::

Saj prav to je problem!
Te policaj ustavi in ti reče, da po njegovi presoji, pa bi se še lahko ustavil in te oglobi za 30000 Sit!

Spet ena idealna past, ki je namenjena izključno polnjenju državnega proračuna in ne povečanju varnosti na cesti!
Naj mi nekdo pove, kaj je manjkalo zeleni utripajoči luči?? Sigurno je bla bolj varna!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

Zorro ::

Mislim, da bo večji problem, ko bo nekdo letel v rumeno, pa bo potem šel skozi rdečo, nakar se bo na vse možne načine izgovarjal, da je še vedno bila rumena.
Utripajoča zelena pa je ukinjena, ker naj bi se izkazalo, da večina voznikov, ko jo zagleda pošteno pohodi na plin, namesto da bi se pričela pripravljati na to, da bo treba ustavi na semaforju.

BigWhale ::

Eh b, ne jokej prevec no...

Jaz nisem nikjer trdil kako bi morali drugi vozit, kako bi moram jaz vozit, se najmanj pa ne razglabljam kako jaz vozim.

Vse te stvari so v bistvu irrelevant.

Jaz sem pa komentiral vse tiste, ki jamrajo kako so omejitve prenizke, kako ni oznaceno kje so radarji in kaj jaz vem kaj se vse. Zakon je tak kot je, potem pa vsi jokajo in tarnajo kako je to napisano samo zato, da policija kasira...

Bom se jest povedal, da tukaj ni BigWhale problem ampak debatiramo o drugih stvareh. O sebi pa glih prav razmisljam. :)

Oh, btw... Od tistega ovinka dalje sem pa jaz naredil ze kakih 200.000 km in je ze dalec za mano.

Tabla za radar je traparija, zakaj pa mora bit tabla? Da prej zmanjsas hitrost in te ne ujamejo, potem pa spet pospesis? Tabla je edino koristna, ce bo na cesti se kar nekaj takih dummy tabel, ki bodo opozarjale na radarje tam kjer jih ni. Drugace je pa tabla traparija, ce je pa celo uzakonjena, potem je pa trapast zakon.

Matev ::

Sej je vseeno če je bil tist radar "javno predstavljen", pred njim mora bit tabla...misliš da vsak prekmurec ko pride enkrat slučajno v ljubljano ve točno kater tunel je golovec, tudi če se bi spomnu da je tam radar.


a ni fora radarja ta, da bi moral biti skrit
kaj ti nuca če vsi vejo kje zabremzat in kje lahko divjajo

Ziga Dolhar ::

Kamera ...?
https://dolhar.si/

Utk ::

Zakaj pa pol po radiu policaji sami povejo kje in kdaj bo radar? Itak se pa ne gre pri stacionarnem radarju za to...za tistega pod Golovcem itak znajo "vsi", ampak vseeno nekdo ki pride slučajno enkrat tam ne zna, in bo plačal ker bo šel 5 km prehitro, ljubljančani ki točno znajo kje je bojo pa res lahko divjali tam kjer bojo znali da lahko...gre se za to, da naj bo za vse enako...al naj bo vsem znan (to je možno samo s tablo), ali naj bo pa res vsem skrit...potem pa brez veze da ga na tv kažejo. Vsak ki se redno vozi na neki progi bo itak točno znal za vsako škatlo kje stoji.

Keyser Soze ::

Jaz pohodim plin, ko ugansne zelena za pešce ali kolesarje. A zdaj bodo pa zeleno za njih ukinili?:D

Močno pa dvomim, da bi bili prepovedani detektorji. "Đamerji" ja, detektorji pa ne. NAvsezadnje imaš pravico vedeti, kdaj te merijo z radarjem.:\

KAr se tiče pa opozoril. Saj ni problem naročit par 100 tabel in jih nabit po Lj in obvoznici. Potem se pa pejt loto, katera je dummie in katera real thing. Opozorila imajo večji vpliv kot pa sam radar ob cesti.

Zgodovina sprememb…

Matev ::

Policija nič ne obvešča kje so radarji ali kontrole.
To počno ljudje in komercialne radijske postaje.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radar in toleranca

Oddelek: Na cesti
4527874 (25703) St235
»

Prehitra vožnja - izogib kazni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10124710 (21902) jype
»

V naselju peljal 68 km/h

Oddelek: Loža
222522 (1750) Elvoo
»

Policaj me je presenetu z milo kaznijo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
838791 (7194) Popeye

Več podobnih tem