» »

Težave s Asus P5KC, E6750

Težave s Asus P5KC, E6750

Volta ::

Pred kratkim sem kupil zgornjo konfiguracijo + 2X1GB SuperTalent 800Mhz rama, grafična trenutno pci GF 420MX, saj AGP grafiko težko stlačim na to ploščo, novo pa še čakam. :P Kupil sem tudi nov napajalc LC Power 550W z 24 pini, ker so zamenjali priključke na novejših platah za Intele. No, pa kar k problemu.

Ko hočem shraniti nastavitve v biosu se mi računalnik ugasne ( namesto da bi se resetiral ), ugasnejo se vsi ventilatorji... Čez nekaj sekund se rač. prižge nazaj, včasih uspešno - ekran se prižge, včasih neuspešno - ekran ostane črn. Vsakič ko prižgem comp dobim ven obvestilo : Press F1 da grem v bios, al pa naj zloada defaulte. Če stisnem za defaulte gre normalno v wine, pognal sem več testov stabilnosti in je mašina vse uspešno prestala. Če grem v Bios se cel postopek ponovi ;( Napajalnik je zagotovo 100%, ker sem testiral na prejšnjem 550W LC-ju ( s še 20 pini ), zdaj pa imam 550W LC-ja s 24 pini, tako kot plošča zahteva in je bila stvar popolnoma enaka. Torej nedopustno se mi zdi, da ne morem v Biosu nastaviti niti osnovnih stvari, kaj šele da bi stvar navil ;(

Torej, če se komu kaj sanja, oz. je imel podobne probleme, bi ga prosil da mi pri stvari pomaga. :\

Drugače pa vam želim srečno 2008 :))

mesoreznica ::

Sem imel podobne težave na moji P5K-R. Nadgradnja biosa je odpravila težave.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Tac20 ::

To so pač fore teh Asus P5K plat, probaj nadgradit bios, če bo še zmeraj sralo nesi v štacuno nej ti zamenjajo plato.

P.S. Cela serija P5K plat je tako nestabilnih kej takega pa še ne, kot da ima ves folk neke probleme z njimi (tok tok po lesu zaenkrat).

Volta ::

Sem še z nekimi fintami probal rešit probleme (ki so ble na uradnih Asusovih forumih ) in je porihtalo zadevo le do te mere, da lahko nastavim latence ramov. Navijat še vedno ne gre, drugače se mi sistem ne dvigne :| Odločil sem se, da ploščo pošljem v garancijo in zahtevam novo ploščo - najverjetneje P5K-E, s katero ni toliko problemov kot s to, ki ima še dodatnih 2 reži 1333Mhz ramov in nekaj dodatnih težav baje zaradi tega. Če še z novo ploščo težave ne bodo odpravljene zahtevam da mi vrnejo denar in kupim MSI-jevo, ki je 60 evrov dražja, ampak če je brez problemov, vsekakor vredna svojega denarja :)

Hvala za pomoč! :)

Tac20 ::

Poglej mogoče tud v smer kake Gigabyteve če boš vračal, MSI nevem koliko so kej v redu.

Volta ::

Ja, tud o Gigabytu sem razmišljal. Drugače pa MSI poznam precej dobro in vem da so kvalitetne in predvsem hitre plate ( sem si jo že tudi lastil ).
Med drugim: Updatal sem Bios, ki je na moje začudenje popravil eno izmed napak in sicer - Zdaj že lahko shranim ram z na novo nastavljenimi timingi in celo manual nastavitev proca. Tudi navil sem že malenkost, vendar kaj več kot 2% navitje proca in ramov, plošča enostavno ne dopusti. Tako da bom verjetno, če se stvari ne porihtajo do konca, menjal to plato. Bom razmislil tudi o Gigabytu, v kolikor ne bo predrag.

Drugače pa, če ste kaj Everesta testirali: Mi lahko kdo pove svoj rezultat za memmory in cashe benchmark oz. prilepi kako sliko :)

Volta ::

Evo ga. 3Ghz je padlo :) Izklopil oz. dal sem na Auto nek transaction booster in gre zdaj čist ok navijat. Še vedno me pa moti menjavanje množilnika iz 8X na 6X in s tem menjavanje takta procesorja. Morda ve kdo, katere nastavitve moram disablat, da se to uredi in množilnik ne skače več? Sem bral nekje navodila, pa tistega posta ne najdem več:P

Tac20 ::

Nevem res, jaz imam tudi Asus P5KC z zadnjim biosom, pa sem imel navito za ene 50% okoli 2 mesca potem pa se je sesulo vse skp:) Od takrat naprej nisem nic navijal ker se mi enostavno ne da ukvarjat s temi nestabilnostimi, plus da imam sedaj druge rame, prej sem imel tracere ki so u ibr srali mi na tej platah tipa P5K in P5KC

Volta ::

No, men tile rami delujejo super. Še vedno na 900Mhz z 4.4.3.6 timmingi, kar zmore le malo ramov, sploh pa za teh 60 evrov. Res je, tudi pri meni je stabilnost na 1. mestu, vendar nekaj overclocka ne škodi ( cca. 10%, kar s tole platformo ni skoraj nič ). Jaz upam da se bodo te težave uredile, pa da ne bom rabil menjavat plošče :D

LP

mesoreznica ::

Menjavanje množilnika naj te ne moti. Takoj ko bo procesor vsaj malo obremenjen množilnik skoči na začetni nivo.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Volta ::

To vem ja. Sej imaš prav. Po eni strani je to dobro. Vsaj proc se ne greje in ni obremenjen skozi na polno :)

PlayTheGame ::

To menjavanje množilnika iz 6x na 8x je povsem normalna zadeva. Ko poženeš kakršnokoli aplikacijo gre na 8x. Glede navijanja: Pri meni gre brez kakršnegakoli problema proc. iz 2.13 ghz na 3.2 ghz, je pa treba par stvari poštimat v biosu. Kot prvo, transaction booster nujno dat na 'disabled' (NE na 'auto'), refresh level je lahko 0 za še boljšo stabilnost se da lahko na 1 ali 2; potem voltage damper na 'enabled', obe spread spectrum nastavitvi na 'disabled', priporočam pa tudi ročno nastavitev voltaže procesorja na vrednost, ki ustreza določenemu procu - torej ne gre za večanje voltaže, le nastavimo jo na ustrezno vrednost (npr. za C2D E6420 je Vmax = 1.350 V). Nastavitev voltaže na 'auto' v praksi pomeni nižjo voltažo kot je predpisana in s tem dobimo manjšo stabilnost navitega sistema.
Asus P8Z77-V Pro|i5-3570K|16GB DDR3 1600|Gigabyte G1 1060 GTX 6Gb
SSD Samsung 860evo 500Gb & 850evo 500Gb|4TB HDD|EVGA G3 750W

PacificBlue ::

Men je tudi p5kc odpovedala, kar brez razloga..imam proc e6300 in sem imel navitega na 3 ghz..sicer z 1gb rama Ocz 800 mhz in 1gb Transend(jet ram)800 Mhz..neki dan se komp ni hotel več zagnat..nč od nič..in sem plato zamenjal..sedaj imam isto in hvalabogu zaenkrat še deluje normalno..nisem pa biosa posodabljal kaj..

Volta ::

Hvala ti PlayTheGame za nasvet. Bom poskusil to nastavit, pa da vidmo kaj bo. Zdaj mi btw. stvar dela super :) Potreboval pa sem precej časa, da sem to ploščo spravil do tega :|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem pri navijanju INTEL E8500? (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
849347 (8610) Sibirc
»

OC : intel E2140 1.6 GHz

Oddelek: Navijanje
312957 (2546) urbyluzar
»

E6600 in poceni rami?

Oddelek: Navijanje
131548 (1083) Galaxy
»

pomoč pri navijanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
554192 (3190) Wolfman
»

navijanje Quad procesorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Navijanje
37323603 (18293) Jst

Več podobnih tem