» »

Problem: memory could not be read

Problem: memory could not be read

frey ::

Pozdrav!

Sem nov član foruma in se obračam na vas ker sem že kar malo na koncu z živci in dobro voljo. Problem pa je sledeč: pri uporabi programa RFEM se mi pojavi okno s sporočilom:

The instruction at "0x7c901010" referenced memory at "0x.....". The memory could not be "read". Click on OK to terminate the program

"0x....." pomeni, da address ni vedno isti. Podobno okno opisuje tu "Application error" ... The memory could not be read... že nekdo pred mano.

Razni forumi po spletu navajajo različne vzroke in tudi programi, ki ta tip napake povzročajo so različni. Kot vzrok navajajo viruse, slab RAM, slabo grafično, slabe Windowse. Pri meni virusov ni zaznati, hardware po vseh testih zgleda OK, zmogljivost računalnika naj ne bi bila problem, ker program dela na ostalih podobno zmogljivih in starih računalnikih z istim OS (xp SP2). Malo sumim OS in vse popravke. Drugače pa imam 512 MB RAM, 1.6 Pentium M procesor, in Intel Extreme Graphic 2 for Mobile. Nič posbnega, vendar tudi zahtevnejši programi od omenjenega delujejo kot urca. Ne izključujem možnosti, da je računalnik prešibek za ta program, vendar so priporočene zahteve izpolnjene.

Zanima me, če kaj veste še kaj več o tem tipu napake in če se mi splača formatirati računalnik in ponovno namestiti OS z vsemi popravki. Kaj se sploh da narediti?

Pa naj še povem, da so vsi programi licenčni in da ni nič črna verzija in podobno.

LP!

WarpedGone ::

Wellcome to the club. Žal.

Kake zanesljive rešitve ni, ker je vzrokov lahko N. Osnovni problem je, da se programu scufa in hoče dostopat do pomnilnika, ki ni njegov. Zakaj do tega pride je pa nagradno vprašanje - lahko napaka v samem programu, napaka v kakšnji knjižnici, ki jo uporabla etc. Prva stvar ki bi jo js poskusu, bi bila ponovna namestitev programa na čisto, vključno s sharanimi DLLji - se pravi kompleten izbris in ponoven install.
Zbogom in hvala za vse ribe

frey ::

Ja ... žal je bil tudi kompleten izbris in ponovna inštalacija že narejena (nekajkrat). Pa ni pomagalo. Edino ... kako oz. s katerim programom bi se res dalo kompletno pobrisati inštalirani program? Mogoče pa moje brisanje ni bilo temeljito.

WarpedGone ::

Težava je lahko tudi v kakšni knjižnici, ki se naseli v SYSTEM32 in po unistallu ostane. Ob ponovnem installu ni nujno da se bo prepisala, lahk je installer blazno pameten in pogrunta da mu tega ni treba, ker tam že je. Če je ta knjižnica kej polomljena ali pa celo napačne verzije (na sistemu je bila pred namestitvijo tvojega programa) lahk povzroča preglavice. To pogruntat ni ravno enostavno in če nisi zelo vešč in če nimaš ravno velik časa jahat se s tem, je naslednja šansa reinstall sistema. Mogoče se lahk prej poigraš s kakim vmware in ta program inštaliraš v virutalne winse. Če se bo tudi tam enako sesipal potem je problem sama inštalacija - nabavi drugo. Če pa bo tam delalo ok, bi verjetno tudi ponovni reinstall OSa pomagal.
Zbogom in hvala za vse ribe


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1073329612 (892) Eliaz
!

[WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1490435305 (986) jedateruk
»

Težava Microsoft-Windows-Kernel-Power (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
868044 (5054) Anney
»

Downlovdam in vsakič drugačen checksum - fenomenalno (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
675831 (4360) StarMafijec
»

ekran se ugasne pri zagonu xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
171602 (1411) cubus

Več podobnih tem