» »

Radeon 3870 VS GeForce 8800GT

Radeon 3870 VS GeForce 8800GT

1
2
3

Calligulla ::

Pa dobro, kok ste eni zabito fanboyevski. Vsak, ki ni retard vidi, da ATI zrise veliko vec detajlov kar zbije FPSje. Izgleda kot,da ATI renderira na za kako klaso visjih detajlih. Ce bi nastavitve izenacil tako, da bi bil izris res primerljiv bi znali biti frami ze skoraj enaki oz razlika zagotovo precej precej manjsa.

Nvidia za nabijanje framov spet zrtvuje kvaliteto kar ni prvic. Pri prejsnji generaciji se je temu izognila, a se ocitno spet vraca ta praksa.

Pac vsak naj izbere oz se odloci po svoje a dajte nehat z debilnimi izjavami ,da razlike ni. In ponavadi je v igri sami zadeva bolj ocitno kot iz screenshotov ceprav vecina misli, da se med igro manj vidi.

Sicer pa bo po mojem mnenju res vredna nakupa sele dvojedrna verzija ene ali druge kartice. GT je se vedno presvoh, ATI pa itak se malo manj.

X2 o the way to go.

kmxkmx ::

Dobro Calligulla., v crysisu je res temu tako. pol pa daj še kak dokaz da je tudi v drugih igrah tako.Ne nakladaj brezveze da radeon izriše več detajlov brez dokazov. Sem sam prej posedoval radeona in pri nobenem špilu do zdaj nisem opazil razlike na istih nastavitvah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmxkmx ()

jimyboy ::

Razlike v kvaliteti slike med ATI in Nvidio NI. Zamenjal sem že cel kup graf od obeh in nisem opazil še nobene razlike. Se pa lahko pojavi zaradi gonilnikov (predvsem beta), ki včasih (zelo redko) poslabšajo sliko za večjo hitrost v katerem špilu.

Calligulla ::

Ma ce so v najmanj 5ih testih to opazanje izrazili testerji.

In nvidia je to ze pocela. Se se lepo spomnim kako sem lepo 5900XT nesel lepo nazaj zamenjat za 9800 PRO, ki se je sicer manj navijal ampak je bila pa razlika v kvaliteti slike vec kot ocitna in zame moteca.

Jaz mam rad even playing field, ko gre za primerjave. Si potem ze lahko sam v nastavitvah nastavi toliko detajlov kot jih hoce in zrtvuje toliko fpsjev za to kot mu pase. Ni mi pa vsec ta pridih nategovanja. Sploh, ker ni prvic.

Bi pa bil tudi sam vesel testov kjer bi nastavili sliko na obeh tako, da bi bila res primerljiva in potem gledali koliko je dejanska razlika v FPSjih.

Trenutno pa cene za eno ali drugo kartico niso merodanje, ker sta omejeni v dobavljivosti. Sam na 76t00Gt pac zdaj obracam spile, ki na njej se odlicno delujejo, tiste druge pa bom potem, ko padejo cene tem oz, ko pridejo ven dvojedrne verzije, ki bodo dober buy.

Cveto ::

8800GT stane 259€, radeon 3870 pa 219€, kar je 85% cene 8800GT, dosega pa 88% (brez AA/AF) oziroma 83% (z AA/AF) zmoglivosti 8800 GT. Rezultati so vzeti iz testa na TomsHardware, uporabljeno pa je povprečje 8 novih iger.

http://www.tomshardware.com/2007/11/15/amd_radeon_hd_3800/

Iz tega torej sledi da je cena radeona ravno toliko nižja od 8800GT za kolikor zaostaja po rezultatih.

P.S. Cene so take po katerih sem prejšnji teden kupil OBE kartici, tako da ne govorit da je cena radeona 219€, cena 8800GT pa preko 300€. Dobavljiva pa ta trenutek ni ne ena ne druga, raze, par izjem ki gredo večnima ven po zvezah.

kmxkmx ::

Imaš prav to so že počeli in še vedno delajo. Ampak mislim da je zdaj crysis edini primer v zadnjem času kjer so se poslužili tega. Jaz samo hočem povedati, da to ni praksa v vseh špilih, to velja za posamezne primere, kjer se nvidia poslužujeje umazanih taktik za doseganje boljših rezultatov.

Calligulla ::

1. V testih kjer so testirali vec spilov je bilo tako zapisano.

2. Crysis je trenutno kar THE benchmark, ko gre za odlocanje o tem kateri hardware bo kdo nabavil (mogoce celo bolj kod 3Dmark) in je to ravno tako dirty kot goljufanje pri 3Dmarku. To je sicer vse dikutabilno ampak plus tock si pri Nvidii s tem niso zasluzili.

3. Toliko je hypa o DX10, ki ga te kartice komaj sfolgajo, povzroci blazen performance drop... pol ti pa jemljejo ze cisto navadne detajle. To je k.. nateg.

dukenukem ::

dx 10 je itaq nateg,mogoče nav več čez kako leto, pri novi seriji graf ;) kva popajo reklame povsod

jimyboy ::

Glede da nobena nova konzola ne podpira DX10, tudi na PC-ju še nekaj let nebo standart. Nevem kaj vam tu ni jasno. Poleg tega Cry Engine 2 še zdaleč ni merilo za prihodnje igre, ampak Unrelov pogon tretje generacije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jimyboy ()

RC14 ::

Na kratko bom rekel, kdor ne vidi razlike v sliki med nvidia in ATI, naj si nabavi očala. Mal za hec mal pa zares.;)
Jaz sem videl razliko v kvaliteti slike med Nvidia 6800GT in pa Radeon GTO2, seveda v prid radeona. Radeon Ima "toplejše" barve in lepše je videti slika z vklopljenim 4xAA (manj nazobčena) pa še kej bi se najdlo, tko da ?? Kako je pri teh tanovih pa ne vem

Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

TOP ::

Ja strinjam se stabo RC14 tam je res bila velika razlika,sedaj pa jaz opažam da je manša razlika in manj opazna napram x1950PRO in 8800GT

Calligulla ::

Problem je, da Nvidia v kvaliteti slike parira prejsnji generaciji ATIjev. Je zadaj. In to tudi sesuva primernost upostevanja benchev. Pri ATIju bi se dalo se malo odtegnit nastavitve in bi nadoknadil nekaj FPSjev. Oz se raje bi pri Nvidii se malo nasponal detajle.

Senitel ::

Pismo a bi že nehal s temi bedarijami...

Ali primerjajte TOČNO ISTI frame na obeh karticah, al se pa vzdržite primerjav!
Tukajle je zelo lepo opisan problem. Renderiranje reflectionov (render to texture)... To je tisto kar dvigne performance. Bug pač, niti ne bom šel v detajle, ker smo se z mamo tega problema že ubadal.

Kaj še opazimo pri onih dveh screen shotih? Vista, DX10, very high, 16x AF verjetno forsiran iz driverjev... Koliko vas dejansko ve, da je DX10 zelo specifičen glede takih nastavitev? Filtriranje je v bistvu kontrolirano iz shaderjev. En driver spoštuje to kar hoče Crysis, drugi pa ne. BTW: Zakaj se to pomankanje detajlov pojavi samo v Visti?
Me pa ob vsem tem blaznem pametovanju moti predvsem to, da noben od vas "strakovnjakov" za kvaliteto slike ni opazil štirih horizontalnih črtic na ATI-jevem screen shotu ravno na delu hriba pokritem s šumo ali pa "samo" pikic na NV screen shotu. ;(

6800GT vs. X800 GTO in AA... Seveda ima v tem primeru Radeon boljši (gamma correct) AA. Če hočeš gamma correct AA ga lahko sedaj vklopiš tudi na 7x00 in 8x00 GeForce-ih. Zakaj ni by default vklopljen? Zato ker zbije fps za 1382% bodo rekli fanboyi. Niti najmanj ne vpliva na fps, ampak lahko vizualno uniči določene igre. ATI ima po defaultu to vklopljeno, NVIDIA izklopljeno. Ali je kozarec napol poln ali napol prazen?
Seveda lahko sedaj začnemo debato o tem kako ima ATI z HD2900 in 3800 spet boljši AA, ker je zadeva programabilna. Ampak ne tudi tega noben tle ni omenil...
Barve... Koliko od vas, ki komentirate slavne barve, se vas je že kdaj lotilo skalibrirat monitor "by the book"?
In seveda ne smemo pozabit slavnih RAMDAC vezij na GeForce-ih, zaradi katerih se je vse skup sploh začelo. Da ATI je v primerjavi z NVIDIO imel vesoljska RAMDAC vezja, NVIDIA pa navadna skropucala. Če imaš LCD monitor priklopljen digitalno je danes kakršna koli debata okrog RAMDAC vezij povsem brezvezna (ker signal ne gre čez RAMDAC).

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Calligulla ::

AMpak priznaj pa, da Nvidia ni cisto on par with ATI, ko gre za kvaliteto slike. 8-)

kmxkmx ::

Calligulla pa ti si nemogoč primerek :D - brez zamere.

jype ::

Zakaj? Saj ima prav.

"Kvaliteta slike" je namreč povsem subjektiven pojem in nekoga tisti štiri črtice na pobočju hriba motijo, drugemu gredo pa na jetra pikce na njihovem mestu.

Jaz menim, da bo najbolje, da kupite štiri kartice: dva radeona in dve geforce (in morda še en box, da ne bo treba nonstop pretikat) in čez en mesec seštejete, kolk ste prešpilal na katerih karticah in tiste potem obdržite, ostale pa prodate.

jimyboy ::

To z LCD-ji s TN matriko primerjate ?>:D

Calligulla ::

To kar je napisal verjetno drzi do neke mere ampak testerji so opazanja izrazili glede na obcutek med igro ne screenshoti. Z screenshoti samo probajo ponazorit.

Ko sem takrat sam primerjal 5900XT in 9800PRO sem tudi videl veliko razliko na screenshotih pa ni zgledalo tako drugace. V igri sami pa ful.

In mate kar precej testov kjer jasno zapisejo, da ima 3870 bolj kvalitetno sliko.

TOP ::

No in nekatere nas ne zanimajo taki testi,zato daj že enkrat mir kupi 3870 in nehaj blatit forum z to jebeno sliko.Ti tudi verjetno zalavfaš igro in opazuješ okolico namesto da bi špilal.

Pinzl ::

@TOP v svojem postu si pravkar zapisal da je tebi vseeno za kvaliteto slike ampak samo zaradit 3Dmark scora.
Glede slike pa moram povedati da nažalost ne opažam nevem koliko velike spremembe v slike čeprav je res ati-jeva malce bolj kvalitetna.

Calligulla ::

Kdo pa je rekel, da se gre za teste. Taki kot si ti pac odsponajte detajle in vse bonboncke na vsaki graficni in igrajte tako, ce je edino kar steje FPS. Za take je Crysis itak samo se en Far cry z nanosuitom, ki bi ga potem tako kot kak flight mod lahko poturili ze v Far cry.

In ne nameravam kupit 3870, ker je premalo zmogljiva, 8800GT pa tudi. Bom pa verjetno kupil dvojedrno varianto ene ali druge-glede na ceno.

In ravno, ker rad igram igre in ne benchmarkov, mi kvaliteta slike celo nekaj pomeni in jo opazim. In screenshot ne pomeni veliko. Se v igri v nasprotju z pricakovanji vecine celo bolj opazi. Ce ne drugega bom pocakal ze zato, da se res potrdi, ce je v vseh spilih dejansko tako.

TOP ::

No in na koncu nam soli pamet nekdo,ki take grafe sploh nima in lahko vrže primerjave iz raznih testov.Jaz že dolgo vem,da obstaja mala razlika,ker sem menjal veliko graf, sam ne dajam take pozornosti na to in kupim,kar se da najcenejše in najzmogljivejše tisti moment.Sliko Ati je imel že odnekdaj lepšo in ne od sedaj sam 3870 z vso svojo sliko ne more v zmogljivosti parirat trenutno proti 8800GT.Se pa lahk zgodi da bo Ati kaj kmalu izdal novo grafo,ki pa bo tud hitrejša od 8800,potem pa bo spet Ati trenutno najbolši nakup.Časi se spreminjajo enkrat eden drugič drugi in neglede katere firme je grafa nisem nobeden ljubitelj posebne vrste.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

kmxkmx ::

Pa saj to meni tudi gre najbolj na jetra, da eni nekaj dol zatrjujejo ampak sami tega niso sprobali. Jaz sem imel prej radeona hd2900 pro zdaj pa imam 8800gt in jaz razlike v kvaliteti grafike v igrah sploh nisem opazil. Jaz pravim da je hd3870 super kartica za svojo ceno. Ampak da pa je sposobna izrisovat lepšo sliko kot geforci to pa nebi rekel, morda so kje razlike ampak so res minimalne.

darius ::

Je gledal kdo test 8800Gt SLI vs HD 3870 CrossFire? citiram:

From the test result we can notice in more than 90% items, Crossfire scale more better than SLI. In 60% test items CrossFire scale up more than 50% performance compare to single card. But in only 40% items SLI can scale up to 50%. In one word to sum this up: ATi’s Crossfire is more efficiency than SLI.


V testu 3dmark 2k6 1600x1200 4xAA 16xAF Je crossire HD 3870 boljši za 105% od ene kartice HD 3870.
- P5KC - E6750 - HD4870 - 4GB ram - Samsung T220 -
ROVER POWER ;)

Senitel ::

Ko sem takrat sam primerjal 5900XT in 9800PRO sem tudi videl veliko razliko na screenshotih pa ni zgledalo tako drugace. V igri sami pa ful.

GeForce FX je bil pač katastrofa, če ti kaj pomaga, kar nekaj ljudi je pri NV dobilo čevelj v rit po tistem skropucalu. Kaj misliš da si takrat videl? Razliko med fp24 in fp16? >:D
Lahko rečeš ATI ima boljšo sliko, če pa nekdo upošteva kar aplikacija "zahteva" drug pa ne. Ampak en driver bi v tem primeru šel čez "WHQL" drugi pa ne. Ko sem prvič videl Crysis je ground tekstura sploh ni bila filtrirana v zahvalo enemu driverju.
ATI ima trenutno edge v pristopu do antialiasinga. Ostalo je pa primerjanje jabolk in hrušk za fanboye...

kuglvinkl ::

darius sine, vidim da si nov tle. Sentiel je do danes pozabil več o GPU*jih kot boš ti kadarkoli vedel. Argumenti, če ne bo brisal.

darius ::

kuglvinkl sine, vidim da Senitel potrebuje varuško ? Govor je o sliki on pa naklada z nekim čisto tretjim sranjem.
- P5KC - E6750 - HD4870 - 4GB ram - Samsung T220 -
ROVER POWER ;)

Calligulla ::

Narobe. Sploh ni vazno kaj je certificirano, kaj naj bi bilo tehnolosko zadaj, ce je v praksi tako kot naj bi bilo. Je pa res, da za primerjavo med 8800 in 3870 sklepam le na osnovi vtisov testov drugih in pa prejsnjih izkusenj.

In med tem, ko verjamem, da o driverjih ves vse in lahko na 100 nacinov razlozis zakaj naj ne bi bilo tako kot pravijo, se vedno verjamem, da razlika je. In sam bom tudi zato se malo pocakal in se preprical na osnovi vec informacij. Na osnovi tehnikalij samih pa verjamem bolj malo.

Tako kot je Kuglwinkl vcasih na vsak nacin skusal razlozit z tehnikalijami zakaj vse naj LC napajalci ne bi bili sposobni napajat se sami sebe, pa so bili vedno precej dobri in vecini ljudi odlicno sluzijo.

Tehnikalije so eno, dejanski rezultati pa niso samoumevni.

kmxkmx ::

@Darius

Če bi si vzel vsaj malo časa in vsaj prebral to "sranje"(kot si ga ti poimenoval), bi videl da se gre ravno o sliki in je lepo razloženo zakaj so te razlike. Zato se vzdrži takih izjav če sploh ne razumeš stvari katere je napisal. In sentinel RES ve kar nekaj o teh stvareh.

Cveto ::

Točno tako!

In jest lahko na podlagi SVOJIH vtisov povem, da dela Crysis na 8800GT precej bolj tekoče in da razlike v kvaliteti med karticami nisem opazil.

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

DJ MartiNi ::

No lepo. Edino tole me še muči; kdaj bomo mi to pocenitev občutili in dejansko za koliko?
1:Phenom II X3 720BE/ASRock 970M Pro3/2x8GB G.Skill Aegis/Radeon HD2600XT
2:Athlon X2 BE-2300/Foxconn A7DA-S/2x2GB A-Data PC2-6400/Radeon HD3300

strictom ::

AMD kr lepo zmaguje z 38x0 serijo ;>
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Senitel ::

Tehnikalije o katerih tu govorim so, da ena karta/driver dela to kar ji je bilo rečeno (s strani igre), druga karta pa ne. Povsem samoumnevno je, da lahko driver kakšno nastavitev povozi, ker konec koncev... No to delajo že vse od kar se je antialiasing pojavil. Koliko iger npr. omogoča izbrat v svojem meniju AA ali AF? Zelo malo. Torej delaš sodbo o tem kaj izgleda boljše v recimo eni moralno sivi coni. Driver bi isto lahko posilil igro, ki hoče recimo 16 bitne barve z 32 bitnimi barvami (v časih RiveTNT recimo), ali pa danes namesto 32 bitnih vse shranjeval v 128 bitih ala HDR samo brez HDR efektov (in pošteno zbil performance). Driver bi lahko bil celo tako pameten in šel shaderje zamenjat za ene svoje ultra super fancy shaderje, al pa v Crysisu nabil še 500 ekstra dreves... Posiljevanje do katere mere je torej sprejemljivo?
Real life primer: greva tekmovat kdo bo prišel prej iz Ljubljane do Kopra. Ti greš po avtocesti lepo 130 po omejitvi, jaz pa pritisnem na 220. Kdo je sedaj tu boljši?

GPU-ji morajo ob istih podanih ukazih zgenerirat do pikice in do odtenka te pikice identično sliko. Razen v primeru, ko se gre za AA in AF (ker pač ni enega pravega načina kako to počet). Če torej zrenderiraš eno slikco na GeForce-u in potem isto slikco še na Radeon-u bo rezultat identičen (ali pa je ena ekipa v resnih težavah). Če temu ni tako, potem se slikco primerja z referenčno (software renderer), ki pove kdo ima prav. Če pride do napak na tem nivoju, potem kartica/driver ne bo prišla čez WHQL testiranje.
Potem imaš zelo zabaven in humoren primer, ko reče en uporabnik da ima recimo Radeon bolj žive barve kot GeForce. Kako lahko pride do tega, če obe kartici vsako piko renderirata do odtenka isto? Ja naš dragi uporabnik si ni vzel časa, da bi poštimal barve in gamma nastavitve ampak je samo zamenjal kartici. Lahko torej najdeš en XY drug monitor kjer bo pa GeForce imel bolj žive barve... In na koncu tudi če bo to svojo trditev poskušal dokazat tretjemu uporabniku, bodo screen shoti obeh kartic pri tretjemu uporabniku izgledali identično.

Potem pridemo do slikce iz mojega prejšnjega posta, kjer gre očitno za eno rendering napako (ali goljufanje, če vam je ljubše >:D), ki nekoliko dvigne fps in naredi par anomalij. To definitivno ni sprejemljivo, ampak driver na katerem je to testirano itak nikoli ne bo postal uradni/whql driver.
Potem pridemo do dveh slikic, ki jih je prilepil Mr.B in čudo prečudno, hrib je res bistveno lepši na Radeon-u. Torej anisotropno filtriranje sucks na GeForce-ih? Zakaj en test pod tem soncem, ki se posveča eksplicitno iskanju težav pri anisotropnem filtriranju tega ne pokaže, oziroma pokažejo ravno obratno? Mi lahko nekdo da je AF vklopljen na onem hribu? Buhu kar je v driverjih nastavljeno ne šteje, ker kot rečeno, če igra hoče drugače...
V obeh primerih gre za praktično isti driver, par dni razlike v buildu (169.04 na elitebastards z render errorji, 169.09 na driver heaven brez AF v Crysis). Pa ko je že Mr.B lepo predstavil link z slikcami... Kdo je pa torej v Oblivionu lepši?


Namesto hriba glejte tla...

All in all en tabor ugotovi, da je par detajlov manj sprejemljivo za par fps-jev več. Drug tabor pa ocenjuje, da je kakovost slike vsesplošno nižja na GeForce-ih na rezultatih nekih beta driverjev v eni sami igri.

kmetek ::

Senitel: bomo dočakali kako knjigo? >:D

Mr.B ::

Senitel, s tabo se čisto strinjam.
Težavo, ki sem jo hotel pokazati oziroma povedati , je v tem, da nekateri tudi v tej temi primerjajo vse v FPS vs ceno, ne vzamejo pa si časa, da preverijo, kaj se dejansko dogaja. Ter seveda rečejo, meni pa deluje igra lepo tekoče, kot posledica višjih FPS-jev.
Prav tako pa je malo testov, ki bi si vzeli ravno toliko časa, kot si ga znajo narediti pod sliko FPS rezultatov.
Pa pri sliki na tleh ne opazim bistvene razlike, opazim pa jo na podstavku kipa.
Rekel bi da so stebri pri NV videti v lepših detajlih.
Je pa ženski lik lepši pri ATI-ju, kot posledica boljšega dela z lučjo,.. Smo verjetno je tu v igri HDR oblaka ki je pri ATI-jevi sliki direktno nad kipom, pri NV pa na levo, posledično temu drugačni izračuni…. Žal si niso vzeli časa, da bi naredili identični printscreen…
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

the_game ::

Jst si bom mal sposodu temo:
Jst se ne morem odločiti katero grafo naj uzamem izbiram med GF8600GTS, ATI x1950xt/pro/xtx, Hd 2900pro/xt/xtx, Hd 3850,...

Grafo bi mel tam nekje od 120-180€ rad bi pa videl da je v tej trgovini www.sestavi.si

Mel bi jo pa predvsem za igranje iger da bojo igre lepo laufale.

Sm me bolj vleče k GF grafičnam karticam ker imam to plato ki podpira SLI in si bom vrjetno čez čas še eno zraven nabavu.:Gigabyte GA-M57SLI-S4

ronaldo ::

Ne splaca se kupovati dve GF8600gts ker so prepocasne in predrage za to kar nudijo. Ena 3850 bo v vecini primerov hitrejsa kot GF8600gts SLI. Ta cas je 3850 najboljsi mozni nakup do 180eu, vse kar je pod to graficno (kot GF8600gts) so dalec zadaj po hitrosti.

the_game ::

Tko da je najbolje da uzamem Hd 3850 al pa kako GF8800,
kaj bi pa na ATi x1950 al pa Hd2900 rekli.
Primerna naj bo za igro crysis,cod4 in Juced 2

Glede na to mašino:
Osnovna plošča) Gigabyte - Gigabyte GA-M57SLI-S4
(Procesor) AMD - Procesor AMD Athlon64 X2 5200+ AM2 (box)
(Pomnilnik) Patriot Memory - PATRIOT 2x 1GB DDR2 ram, PC2-6400, 800MHZ s hladilnikom
(Trdi disk) Seagate - Trdi disk Seagate 320GB SATA2 16MB 7200 (75.05)
(Optična enota) NEC - DVD +/- RW NEC, AD-7170A , BULK, 18x, črn
(Ohišje) GMC - GMC E30, ATX MIDDLE, 1x 120mm, 4xUSB/au, srebrn/črn
(Napajalnik) LC Power - Napajalnik LC Power LC6550GP-550W/14-Black Silent Giant

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: the_game ()

the_game ::

Nevem mal sem gledal teste po spletu pa nevem za katero grafo se naj odločim.

izbiram med temi 3mi:
Club 3D-ATI Club 3D PCI-e HD2900GT, 256MB GDDR3, TV + 2DVI
Club 3D-ATI Club 3D PCI-e 3850 (RV670PRO), 256MB GDDR3
XpertVision-Grafična kartica XpertVision 8600GTS 512MB DDR3 PCIE/HDTV

Nevem kaka je razlika oz. zmogljivost pri igrah z grafičnimi ki imajo DDR3 in GDDR3 pomnilnika in 256MB ter 512MB spomina.

Odločam se med temi tremi.

OChack ::

3850 vsekakor
Int€l inside, IDIOT Outside

the_game ::

Kaj pa če raje uzamem GF od nVidie ker mam na plati nVidia Chipset in podporo za SLI. Ali pa to nima veze katero grafo dam not.

the_game ::

Sem se odločil:
(Osnovna plošča) Gigabyte - Gigabyte GA-M57SLI-S4
(Procesor) AMD - Procesor AMD Athlon64 X2 5200+ AM2 (box)
(Pomnilnik) Patriot Memory - PATRIOT 2x 1GB DDR2 ram, PC2-6400, 800MHZ s hladilnikom
(Grafična kartica) Club 3D - ATI Club 3D PCI-e 3850 (RV670PRO), 256MB GDDR3
(Trdi disk) Seagate - Seagate 320GB SATA2, 16Mb, 7200rpm (ST3320620AS)
(Optična enota) NEC - DVD +/- RW NEC, AD-5170A BULK, 18x, črn
(Ohišje) GMC - GMC E30, ATX MIDDLE, 1x 120mm, 4xUSB/au, srebrn/črn
(Napajalnik) LC Power - Napajalnik LC Power LC6550GP-550W/14-Black Silent Giant

Samo eno vprašanje še glede Ohišja če bo pasala plata not pa če bo napajalnik pasal v ohišje in bo dovolj močan za moj stroj.
Mogoče še spremenima znamko diska ali lahko ostane, mislim da optična enota bo kr vredi.

pecavar34 ::

hd 3850 je čist brez veze za to kar hočš ti!
Ti bi rabu kej močnejšega raj kako 2900xt ali hd 3870 al pa 8800gts ali gt verzijo če bi rad kej ornk vn dubu
Asus ROG G751JY

the_game ::

Eh pa itq je HD3850(RV670pro) bolša od HD2900xt

M-XXXX ::

To pa ne bo držalo!

IVo ::

Aja zato kje 3850 > 2900 ti sklepaš da je močnejša?:D Al od kod izvirajo tvoji argumenti the_game? Tale forum me iz dneva v dan bolj zabava...

pecavar34 ::

the_game, se mi zdi da smo ivo, M-XXXX in pa jest usi lastniki ali pa usaj bivši lastniki HD 2900xt! Jest res ne vem tko kukr ti je že ivo reku od kje tebi taki podatki. Povsod kjer sem jaz gledal je HD 3850 slabša od HD 2900xt. Tudi HD 3870 je ponekod slabša od HD 2900xt, tako da tvoji argumenti niso utemeljeni!

Jest vem sam to da bom menu to grafo zato ker je res zelo glasn sisalc, napram 8800gts k sm jo meu prej in bom menu za HD 3870!
Asus ROG G751JY

AapocalypseE ::

the_game pač spet en 15 letni, ki reče kr nekaj na blef. Vedno več takih je tukaj. :\

Buggy ::

Ne da bi se postavljal komu v bran, vendar neki testi res kazejo nekako izenacenje teh dveh kartic, vsaj v nekaterih spilih in nizjih resolucijah (1280x1024)

Primer v Crysis DX9

...tudi pri drugih spilih 256 MB 3850 ni tako prekleto zadaj, verjetno pa 512MB 3850 tudi se nekaj pridobi na racun vec RAM-a.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATI Grafične kartice (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Strojna oprema
87559124 (23362) Galaxy
»

Test ATI radeon 3870 vs. 8800GT (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
557208 (5881) Jst
»

ATI Radeon HD3870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
43527178 (17117) smarty
»

Predstavljen 9600 GT

Oddelek: Novice / Grafične kartice
355610 (3408) dzinks63
»

Radeon HD 3000 serija predstavljena (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
938053 (8053) Gregor P

Več podobnih tem