Forum » Kaj kupiti » Katero AGP + PCI-e matično ploščo kupiti?
Katero AGP + PCI-e matično ploščo kupiti?
Vanich ::
Torej, ker se ne valjam v denarju in ker se mi zdi da je moja AGP grafična kartica še dokaj v redu (7600GS), bi zamenjal matično ploščo (in seveda procesor + eventualno še nov RAM), vse preostale komponente bi pa preselil na nov sistem.
Zanima me, katere matične plošče z AGP in pa PCI-e vmesnikom bi bile interesantne? (PCI-e zaradi eventualne bodoče menjave grafične kartice)
Vseeno mi je ali je AMD ali Intel.
Zanima me, katere matične plošče z AGP in pa PCI-e vmesnikom bi bile interesantne? (PCI-e zaradi eventualne bodoče menjave grafične kartice)
Vseeno mi je ali je AMD ali Intel.
dejansan ::
škoda časa in denarja, da boš zaradi 40€ vredne grafične komplet mašino podredil njej
prodaj še grafiko in pozabi na agp, če se že odločaš za novo zadevo
prodaj še grafiko in pozabi na agp, če se že odločaš za novo zadevo
dejansan
mesoreznica ::
Nova 8600GT PCI-e te pride 70-80 evrov. Plate, ki podpirajo AGP +PCI-e imajo navadno tudi podporo za rame DDR in DDR2. Torej imaš samo 2 slota za DDR2 rame, ki so pa trenutno tako smešno poceni, da se o prestavitvi DDR1 rama sploh ne splača razmišljat.
Prodaj 7600GS in kupi recimo 8600GT če ne rabiš neke hude grafike. Če pa jo potrebuješ potem pa tako ali tako nimaš kaj razmišljat in kupiš eno 9600GT pa si za nekaj časa miren in up to date.
LP
Prodaj 7600GS in kupi recimo 8600GT če ne rabiš neke hude grafike. Če pa jo potrebuješ potem pa tako ali tako nimaš kaj razmišljat in kupiš eno 9600GT pa si za nekaj časa miren in up to date.
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
WD Velociraptor, LC Legion-X
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mesoreznica ()
Rippy ::
Glede na to da razmišljaš o nadrgadnji ti priporočam, da si kupiš konkretno PCI Express matično ploščo. Vzami takšno, ki podpira 45nm procesorje če kupuješ intel.
Če boš vzel AGP ploščo boš v temi saj nima dobrih možnosti nadgranje, raje počaki malo s nakupom in ko boš lahko zamenji tudi grafično. Če varčuješ pri osnovni plošči oz uzameš takšno, ki ima slabe možnosti za nadgradno boš na koncu več denarja porabil ,ker boš vse skupaj menjal, ko boš želel hitrejši sistem.
Drugače 7600GS lahko prodaš za 40€.
Če boš vzel AGP ploščo boš v temi saj nima dobrih možnosti nadgranje, raje počaki malo s nakupom in ko boš lahko zamenji tudi grafično. Če varčuješ pri osnovni plošči oz uzameš takšno, ki ima slabe možnosti za nadgradno boš na koncu več denarja porabil ,ker boš vse skupaj menjal, ko boš želel hitrejši sistem.
Drugače 7600GS lahko prodaš za 40€.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 20895 (13960) | Janac |
» | ATi Radeon 4650 vs. 3850Oddelek: Kaj kupiti | 3717 (2591) | vojkoz |
» | Matična Asrock AM2NF6G-VSTA! PomočOddelek: Kaj kupiti | 1602 (1391) | __Devil__ |
» | Katera grafična AGP za ATHLONXP2400Oddelek: Kaj kupiti | 2096 (1719) | matfil |
» | PCI vodilo (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4973 (4193) | gavro |