» »

Skalarni valovi

Skalarni valovi

kozjakovec ::

Med letošnjem dopustom sem na HTV gledal odajo o Nikoli Tesli.
Govora je bilo tudi o tem ,da naj bi Tesla raziskoval skalarne elektromagnetne valove ter možnost pošiljanje energije z njimi.A mi lahko kdo(preprosto)pojasni razliko med običajno ter skalarno obliko valovanja.V šoli se o tem(vsaj tako se mi zdi)nismo nič slišali.

jest10 ::

Malo obujam tole temo.
Torej je dejansko kaj na teh skalarnih valovih, ali je vse skupaj bluz? Google jasno vrže ven večinoma same bedarije z brezplačno energijo in podobno:D
Namreč rad bi našel kakšno normalno stran s to tematiko. Najraje takšno, kjer je vse skupaj lepo ovrženo. Rad malo utišal kolega, ki že 2 meseca stalno utruja s temi zadevami.>:D

rfmw ::

Na faksu so nas učili, da je vsa elektromagnetika vektorska >:D
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

A. Smith ::

A govoriš o Mateju? Jaz osebno bi ga poslal še enkrat na OET2 k Sinigoju... imagine the massacre >:D

Zdaj pa k "skalarnim valovom".
Kot prvo je bilo na forumu že večkrat povedano, da nobena od teorij Nikole Tesle med znanstveno javnostjo nikoli ni bila sprejeta, zato se o njem še zdaj govori kot o genijalnem izumitelju, manj pa kot znanstveniku.

Vseeno pa obstajajo ljudje, ki to teorijo vlečejo naprej, najbolj znan izmed njih je Tom Bearden. Očitno se tip ukvarja tudi s pridobivanjem "brezplačne energije". Tole je neka Kanadska stran, kjer so fiziki ugotovili, da ne bo nič iz tega. Možaka so obravnavali tudi na James Randi forumu, in to *velikokrat*.

Wiki talk page. Zanimivo branje. Dobil sem obutek, da gre za nekoliko drugačno gledanje, kot pri standardni fiziki, in da je ta "skupek hipotez" včasih celo skladen s standardno fiziko. Ampak, če ni boljše, ni bolj dosledno in ne reši problemov, ki jih tudi klasična fizika ne reši, kaj ti potem bo?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

jest10 ::

Jp, uganil si. Matej je na tapeti:D
Danes sem moral znova poslušati njegove umotvore o vibriranju elektronov, pridobivanju energije iz tega, o tem, kako osciloskop narobe prikazuje višje harmonike(ne kaže skalarne komponente>:D ), da morajo imeti elektroni pri potovanju po žici tudi pravokotno gibanje, kar je dokaz za skalarne valove, kako znanstveniki itak nič ne vejo, ker so vse samo teorije,... Pa o tem, kako sem omejen, ker verjamem znanstvenikom in ne razmišljam s svojo glavo, kot on:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

Vikking ::

Tale Bearden je čudn falot. Še posebno če si pogledaš njegove stare izjave. Recimo skrivnostni signal iz takratne Sovjetske zveze znan pod imenon "WOODPECKER". Pogljete si kakšne njegove stare izjave in teoretiziranje, kake fore je brbljale Bearden glede tega signala. V bistvu je pa šlo prečitajte si.

Še povezava do njegovih fantastičnih izjav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

A. Smith ::

Preprosta razlaga teorije skalarnega polja in skalarnih valov.

As stated above, scalar waves are hypothetical waves, which differ from the conventional electromagnetic transverse waves by one oscillation level parallel to the direction of propagation; they thus have characteristics of longitudinal waves.


No, to naj bi bila tista tretja komponenta.

Despite the claims of its proponents, no repeatable experiments were able to show the existence of the scalar field. All observed effects were shown to comply to the standard physical laws of electrodynamics. As not only classical electromagnetics but also quantum electrodynamics are a field of physics, where the observations are in spectacular agreement with the theoretical predictions, currently the case for Scalar field theory looks bleak.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fiziki (ponovno) obljubljajo brezžični prenos moči

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
365331 (1298) A. Smith
»

Kvantna mehanika (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
788158 (5432) SavoKovac
»

Energija iz nič. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
12117571 (11929) jest10
»

Gaia - teorija ali dejstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
665564 (4468) Ramesses II
»

Evklidski prostor (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
22013590 (10516) Thomas

Več podobnih tem