» »

Referendum o Zavarovalnici Triglav

Referendum o Zavarovalnici Triglav

1
2
»

Avby ::

delež se bo tako ali tako prodal. Bo to preko SODa ali KADa je praktično vseeno, ker bo šel denar v proračun. Zdaj bo najbrž Janša kriv, ker ljudje ne bodo dobivali po 1000€.


Bajuk je kriv, da je črtal določilo iz zakona, da se delež ne sme prodati. Pa četudi je se javno vedno opredelil za to, da se delež ne sme prodati. Tudi prvi komentar po tem ko je zakon padel je bil tak. Tako da ja tudi Janez Janša je kriv če je to njegov minister? in seveda kriva je ta VLADA? Kdo pa bi naj bil?

To pa da se prenese delež na KAD v namen dolgoročnega obračanja in polnjenja pokojninske blagajne pa ne pomeni prodaja. Še vedno bo lastnik država in denar (delež zavarovalnice) se nebo nikamor prodal. Vsi doprinosi tega deleža pa bodo šli v pokojninsko blagajno. Oziroma kako bo pač določal zakon. Morda bo kdaj tudi takšna kriza da se bo denar direkt v pokojninsko blagajno preusmeril ampak takrat se nam tak vsem slabo piše.

Prodaja pa bi bila če bi ta delež zavarovalnice prodali naprimer Nemškemu lastniku. Se pravi nekaj, kar v osnovi sploh ni njihovo - bi prodali Nemcem in dali denar v proračun in polnili luknje ki so jih naredili z nespametn politiko. Nespametno in seveda služi namenu, da nekdo obogati pri tem na hitro zraven.

Pa pozablja se da ta denar sploh v bistvu ni državen ampak je od zavarovance? Če smo že pri tem? Tako da prodaja tako ali tako odpade. Saj v primeru prodaje pa zagotovo se nebo moglo spustiti ven bivših zavarovancev, kateri so v bistvu lastniki tega kapitala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Višina pokojnine vs. prispevek ZPIZ (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6914643 (13189) solatko
»

Zbiranje podpisov za referenduma (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
21738050 (34874) borisk
»

"Naša" pokojnina! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17333518 (30540) lexios
»

življensko zavarovanje... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5326748 (23916) rh^
»

Vzajemna D.D.

Oddelek: Problemi človeštva
272841 (1840) Brane2

Več podobnih tem