» »

Ko nekateri mislijo, da so bogovi

Ko nekateri mislijo, da so bogovi

cekr ::

Ker se ravno pripravlja dohtarska stavka, sem se odločil, da napišem nekaj o tem.

Nič nimam proti zdravnikom, šolnikom, sodnikom, policajem, razen proti birokratom.
Me pa moti, da se stalno teži z raznimi stavkami, za katere niso vzrok prenizke plače ampak samo razmerje med njimi.
Me prav zanima, kako gledajo na te boje med sindikat ljudje, ki imajo po po 50.000 sit plače, šolniki, ki imajo v praksi samo po 20 ur tedenskega dela, pa niso zadovoljni z 200.000 sit.
Zanimivo je tudi, kako se hočejo šolniki primerjati z zdravniki. Razlika v odgovornosti med zdravniki in šolniki je zelo velika. Če se šolnik zmoti o letnici rojstva nekega Cankarja, ni nobenih tragičnih posledic, če pa zdravnik nekaj zašuštra pa ja lahko tudi kdo mrtev.

faca9 ::

Sicer nisem nič od naštetega. pa vendar...

Da ne boš preveč govoril, ali veš kakšno odgovornost imajo nosijo šolniki? Pa policaji? Preglej si malo zakone, pa boš videl, kakšne so njihove odgovornosti.

Poleg tega ni prav, da šolnik z max. delovno dobo in max. dodatki zasluži manj kot sodnik začetnik.

Nič nimam proti zdravnikom, saj nas zdravijo, samo kar koli je bolj nevarno, te pošljejo k specialistom, ki pa so tako ali tako specializirani samo za eno področje. Splošni zdravniki pa pišejo recepte...

Kako za vraga imajo odgovornost splošni zdravniki - večjo kot policaji, sodniki, šolniki? Če se zdravnik zmoti, pa tako sodniška zbornica stopi za zdravnika...

Pazi še konkreten primer:
Postavi se v vlogo učitelja. Učenec se ti postavi na okensko polico in zahteva oceno 5, ali pa bo skočil skozi okno... Kaj boš naredil v tekem primeru? Daj mu oecno 5, pa poskusi še učiti v tem razredu (odnesejo te ven; ali pa prevzemi odgovornost pa poskusi če bo res skočil.
Primer je sicer res ekstremen, vendar na žalost resničen.

Dejstvo je, da so razmerja med plačami neprimerna. Vendar so tu primeri iz državnih služb, kjer je pomembna izobrazba. Večinoma pa imajo šolniki, zdravniki in sodniki enako izobrazbo...

V privat firmah pa je tako samo pomembno, v kateri firmi si. Če si v dobri, je plača dobra (SŠ izobrazba - 300.000 SIT), če pa si v slabi, ti pa tudi doktorat znanosti ne pomaga nič. Potem pa se država sprašuje, zakaj strokovnjaki iščejo službe v tujini...

LP,
David

leonius ::

Mislim da članek Andreja Trampuža v sobotni prilogi Dela marsikaj pove...no v Večerovi sobotni prilogi je enak članek..

jamiroq ::

cekr, s tabo se lahko strinjam samo delno;
te stavke so popolnoma nepotrebne.

Glede tvoje primerjave šolnikov z zdravniki: od kod ti podatek, da šolnik dela dejansko 20 ur na teden??? Nekateri so res mogoče v šoli 20 ur na teden, vendar doma porabijo še pa še časa za priprave, popravljanje nalog itd. Moja mati je na primer v šoli vsak dan od 7h do najmanj 14h; doma porabi za delo še najmanj 3-4 ure na dan (dela pa btw v osnovni šoli). Res pa je, da so nekateri profesorji pač pohlepni; lep primer je bil pred leti, ko je bil tisti škandalček na Fakulteti za pomorstvo in promet.
Pa tudi poklic šolnika ni tako brez odgovornosti in enostaven kot si ti misliš; mogoče na faksu je, v srednji in osnovni šoli pa nikakor ne. Profesorji in učitelji morajo pač odgovarjat za otroke na kakšnih ekskurzijah & izletih, kar pa nikakor ni lahko, če pogledaš kakšen odnos imajo nekateri otroci in starši do učiteljev (zaničujejo jih na vsakem koraku, zraven pa (starši) pričakujejo, da jim bodo vzgajali otroke).

Drugače pa problem niso šolniki, problem so imo zdravniki, ki jim je enkrat že uspelo dobiti višje plače in zdaj hočejo več.

Mercier ::

Stavke učiteljev so nepotrebne? 8-O A ni na Slo-Techu več šolajoče se mladine? 8-O

V mojih časih smo učitelje pri teh zadevah 100% podpirali. Pa še kak primer smo jim dali. Kako se to dela. :D

Tomi ::

šolniki, ki imajo v praksi samo po 20 ur tedenskega dela, pa niso zadovoljni z 200.000 sit.
Ti lahko zagotovim, da nimajo vsi po 200.000 plače, ampak manj.. Čez 200.000 imajo samo tisti v petem plačilnem razredu, teh pa je 5%.
Mene me motijo plače, ampak nesorazmerja..
metrodusa.blogspot.com

cekr ::

Nisem začel te teme, ker bi bil nasprotnik kogarkoli, samo hoče, da nekdo pogleda tudi na plače tistih, ki komaj lahko pridejo oz. sploh ne morejo priti skoti mesec, takih pa je večina. Na srečo nisem med tistimi. Stvar je v tem, da se nekatrei kregajo zaradi razmerij med plačami, nekatri pa še za živeti nimajo. In ravno tisti, ki nimajo za živeti, teh je zelo veliko, so največji vplačniki v državni proračun, ki financira ravno tiste, ki imajo toliko za povedati. Včeraj je nedo omenil, da bi morale biti odraz problemov v gospodarstvu prav vse plače, ne pa da se tiste, ki se napajajo iz državne kase navijajo do onemoglosti, nekatrim pa še za živeti ni. Kdor misli kako so slabe šolske plače, naj malo pogleda plače drugih, ki vplačujejo zanje in koliko so se le te povečale.

Zaradi mene ima lako zdravnik ali pa šolnik milijon plače, samo naj bodo te plače nekje krite, kar pa pri nas niso.

divac ::

Ce mene vprasate, si ne zdravniki ne solniki ne zasluzijo place vecje od 100.000 SIT. Ne bi nc reku, ce bi vsaj vedl kaj delajo. Tko pa solniki ne naucijo nc, zdravniki itak ravnajo s tabo kot da si kos odpadnega materiala, zdej se pa se pi..ijo, da hocjo visje place. Svasta!

Brane2 ::

Mislim, da bi se vsi, ki zdaj stavkajo oziroma v državnih službah razmišljajo kok so bogi, morali it učit delat v kak majhen d.o.o. Tista varianta, ki jo vsi tko zaničujejo- en zaposleni pa fikus.

Take stvari te zelo hitro streznijo. Žal mi je, da nisem šel delat v državni aparat, ko sem še lahko in ladno bi zamenjal s 95% tovrstnega folka. Oni meni svoje delovno mesto s pritiklinami in odgovornostmi, jaz njim svojga.

Ta folk pojma nima o življenju....

burekar ::

divac:
Ce mene vprasate, si ne zdravniki ne solniki ne zasluzijo place vecje od 100.000 SIT. Ne bi nc reku, ce bi vsaj vedl kaj delajo. Tko pa solniki ne naucijo nc, zdravniki itak ravnajo s tabo kot da si kos odpadnega materiala, zdej se pa se pi..ijo, da hocjo visje place. Svasta!


Aja? Če bi dal prfoksom večje plače bi se jim lubl delat, zdravnikom isto. Zdravniki imajo okoli 160.000 osnove, so pa zdravniki. A veš kolk cajta se morš dudlat pa jebat u glavo, da lahk postaneš zdravnik? Zdravniki so bili v preteklosti enačeni s pravniki(odvetniki), danes pa ni ravno tako. Pa bit zdravnik ni ravno lahek poklic.

Naša država bo takšna kot je, dokler ne bo začel folk delat in davkov plačevat, ne pa se sam neki bunit. Najprej bi moral davčnim izterjevalcem povečat plače, pol bi pa mel denarja za plače drugih poklicev...
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

||_^_|| ::

glede zdravnikov:
Potrebuješ zelo dobro končano gimnazijo z zelo dobro opravljeno maturo, kajti omejitev na medicini je hudo visoka. Faks traja 6 let potem sta 2 leti absolventstva. Za specialista potrebuješ pa še 4 leta študija s tem da si medicino končal s povprečno oceno minimalno 8.
Odgovornost pri delu pa je zelo velika četudi si splošni zdravnik. Napačna diagnoza => možne hude posledice za bolnika in zdravnika. In če zdravnik zgubi licenco? Kaj je potem? Navadna 0.

Jeronimo ::

Hmmm: No da vam razjasnim kako gre z zdravniki. Glede na to da iz prve roke vem, mi lahko verjamete. 6 let študija, kateri se ti res lahko zagabi glede na količino snovi ki jo konzumiraš. Sam sem končal ekonomijo in se mi zdi mačji kašelj v primerjavi z knjigami od medicine. Npr - Interna medicina 1200 strani pisano v enciklopedičnem jeziku. Seveda je potrebno znati vse na pamet. Da ne povem kako izgleda test. No to ni osamljen primer je pa eden hujših.
Po končanem šolanju se prijaviš na sekundarij, ki traja do 2 leti. Če imaš srečo ti ga lahko tudi skrajšajo. V sekundariju se ti obeta plača 150.000 SIT. Po končanem sekundariju specializiraš. Plača se ti dvigne na 180.000 - 190.000 SIT.
Zmotno je mišljenje, da splošni zdravniki niso specialisti. Po sekundariju morajo specializirati splošno medicino, kar traja 4 leta. Specializacije trajajo tudi do 6 let. Odvisno od smeri za katero se odločiš, oz. katero imaš srečo da dobiš. Namreč v Ljubljani čakajo leta na specializacijo.
Ocena igra veliko vlogo pri izbiri kandidatov za specializacijo, ni pa bistvenega pomena. Seveda da ne bi kdo mislil, da je sekundarij in specializacijo lagodna. Vmes se šolaš, imaš strokovne izpite in podobna izpopolnjevanja. Nekako bi lahko primerjali končanje specializacije z eno stopnjo višje izobrazbe kot končana fakulteta, toliko je še dodatnega učenja in izpopolnjevanja.

Zdravniki delajo pri nas mnogo več kot je določeno z Zakonom o delavcih v javni upravi. In v tej smeri poteka stavka. Ne stavkajo zaradi premajhnih plač, stavkajo zaradi premalo zaposlenih zdravnikov, kar jih terja v abnormalne nadure. Mnogi delajo krepko čez 60 ur na teden. Glede na to da je normalni delovnik 40 urni, lahko vidite kako močno presegajo normo. Verjetno vam ne bi bilo vseeno, da se zjutraj najdete pod skalpelom zdravnika, ki je ravnokar priletel z nočne in ima podočnake do kolen - točno to se dogaja sedaj.

Država pa noče zaposliti novih zdravnikov, ker je ceneje plačati nadure, kakor zaposliti še enega in mu kriti vse prispevke .......

V tej smeri popolnoma podpiram zdravnike. Tudi plače bi lahko bile boljše. Še opposebej če jih primerjamo z sodniškimi plačami. Šolniki so pa zopet poglavje zase. No cel javni sektor bi moral reorganizirati plačilno politiko in bi se dalo marsikaj narediti.

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

jRk0 ::

1. kdo si je sploh zmislo izraz solniki, ker kaj tako bednega se nisem slisal.

2. t.i. solniki in zdravniki si zasluzijo vec place. ce ne verjamete, se podajte po njihovih stopinjah in se ucite in ucite, da boste nekaj bli. na koncu pa ste navadni revezi.

zakaj majo potem policaji, ki se sploh ne rabijo ucit 2x vec place kot ucitelji in celo zdravniki. policaji celi dan sedijo v avtu in se vozijo okoli, pa folk j. v glavo.

pa, to govorim, ker poznam take ljudi... mam v blizini
You fuck up once, you loose two teeth.

Brane2 ::

jrko in ostali- two words: Zakon trga- tokrat človeškega, pa vendar.

Če so dohtarji tako slabo plačani, pač ti ni treba bit več dohtar- bod kej druzga.
Če si že dohtar, premisli o zavarovalniški karieri. Mogoče tud prekvalifikacija (veterinar) ne bi bla odveč...

Če je to blo dobro npr. za štromarje ob razpadu Iskre, zakaj so dohtarji kar naenkrat tolko več vredni ?

Pravzaprav so dohtarji precej, precej na boljšem.

Vsepovsod najdeš štromarje, ki so zavarovalniški agentje, vojaki, strojniki itd. Jebiga-silom prilika...
Isto velja za strojnike.

Ti tipi, sploh štromarji in strojniki so bili u velik težjem položaju ker:

1. Folku se je jebal za vse njihovo znanje, ki bo propadlo.

2. Svetovna konkurenca. Poskusi nardit kaj, česar ne bi že nardili Motorola, Philips in kompanija.
Poglej, po čem je čiperaj dostopen na Tajvanu in kok stane tukaj. Poskusi tko na palec zračunat kok tega moraš prodat po konkurenčnih cenah, da si lahko od zaslužka prvoščiš flašo navadnega pira. Kok kosov je to na vsakega Slovenca, ajd prebivalca Slovenije ?

3. Cena pridobitev dokumentov. Poskusi nardit kej pametnega in v momentu ko boš to prodal, si kriminalec
ker nimaš papirjev -CE certifikat itd.
Boli cesarja ku*ac ker si ti naredu en kos krmilnika za kisanje zelja, ki ti ga bo sosedova Micka plačala u naturalijah, ko bo tip na službeni poti- predpisi so predpisi in do nedavnega niso šteli papirji kakih tujih inštitutov (ki so dostikrat cenejši), štejejo samo domači.
Še najbolj zanimivo je to, da rabiš vse papirje TI, Micka ne rabi niti osebne...

4. Celotna industrija (premična lastnina, zgradbe itd) je bila pokradena ali je šla u ku*ac. Lahko bi rekli, da je to eden primerov, ko so bili lopovi verjetno eni večjih narodnih herojev. O.K., bolj malo herojev-folk je kradu po malem a vztrajno- bolj gre za zagrizene borce, a zagotovo je tud ker neki folka ki bi si zaslužil kako ulico po svojem priimku- predvsem v šefovskih vrstah.

5. Praktično ves ta folk je do znanja pršu ob bedni plači in z norimi količinami dela. Mnogokrat to pomeni X na družbeno, spolno in vse ostale oblike življenja. Ni blo dragih specializacij v tujini itd-vsekakor ne, če ni blo konkretnega finančnega interesa v tem.

Če najdeš kje štromarja, ki ima firmo in se preživlja sam, si naletu na krepko nadpovprečnega tipa...

Ne vem, kako vi služite $$$, ampak jaz sem u privat vodah. In tu je tako, da moraš biti stranko prijazen, ji iti na roko in ji ga nasploh pokaditi še preden prideta do tega, da bi stranka naročila neko od plačljivih uslug. Seveda na koncu šteje samo tista usluga, ki jo je plačala, to da ji ga vsi pokadijo je pa itak normalno.
Rad bi vidu tistega heroja, ki lahko mirno izjavi, da ga ni še nikomur. Pravzaprav bi moral podeljevat kako plaketo s tem imenom... Popoldnevne in nočne (neplačane) ure niso nobena redkost, prej pravilo in ni 100% ziher plačil.

Ne vem, kam hodte vi h dohtarju ampak jaz sem šokiran. Ne toliko zaradi vedenja (en dober desni kroše popravi presenetljivo veliko vedenjskih napak) ampak zaradi ležernosti, ki jo tem debilom omogočamo.

Res, mogoče jih tako malo plačujemo, da si ne zaslužimo več, ampak potem HOČEM ODLOČAT, KAM IN KOMU GRE MOJ DENAR OD DAVKOV ! če ga je res tko malo, potem se lokalni dohtarji ne bojo sekiral in si bojo že našli bogatejše stranke. Rad bi možnost kupčije, tako kot pri nakupu računalnika itd.

Če je zobar užaljen zarad plače, grem pač k privat dohtarju. Sam ne, preden se lahko odločim (zakonito, jasno), da tistega $$$, ki je namenjen zdravstvenemu zavarovanju IZ MOJE PLAČE IN NA MOJO PLAČO (ja, cesar cepa tu oba pacienta, zaposlenega in zaposlovalca) dam privat zobarju in se zdravstveno zavarujem na primer na madžarskem, nekaj malega pa pustim tu za intervencije itd...

Aja, u tem primeru bi blo fino tud met nadzor nad porabo sredstev. Recimo, za kaj je bil porabljen $$$ od odhodnine, pa recimo kar se tiče sociale itd. Za vsak slučaj, da ne bi plačeval lokalnega zdravstva iz drugih prispevkov...







Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

madmitch ::

No ja, kdo si zasluzi vec in manj je zelo relativno. Nekoc je v Jugoslaviji (nekateri se pokojnice se spomnimo) veljal rek; nihce me ne more tako malo placati, kot jaz lahko malo delam. Vidite, tu tici glavni problem, vsi mi se moramo zavedati da sta gospodarstvo in negospodarstvo tako povezani dejavnosti, da ena brez druge pac ne moreta. In v obeh, recimo jima, panogah se moramo predvsem nauciti najprj delati in sele potem pricakovati in seveda zahtevati placilo. Marsikdo namrec misli, da je dovolj da konca solo, kakrsno koli ze in vsi ga bodo klicali in vabili. Verjetno bodo le ti potem morali biti hvalezni ze samo zato da ga imajo, intelektualca. E, ne gre to tako.
Jaz si danes sicer res lahko privoscim skoraj vse in ne dvignem glave za manj kot 1Mio Sit na mesec, vendar sem do tega prišel preko nic koliko neprespanih noci in prevozenih kilometrov. Ves ta cas sem od sedanjih stavkacev poslusal, da sem nor, kako morem, da oni se to ze nebi sli. Seveda da ne, ko pa pac delajo se malo manj in ze jim jaz in vsi ostali damo malo vec.
Tako, da ne bom dolgovezil, DELAT JE TREBA, potem bomo pa ze kako.
Pa se nekaj, samo se ena taka stavka, pa bom nehal davke placevat.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Mercier ::

Kaj pa vem, mogoče sem malo naiven, ampak zdravniki in šolniki so prisiljeni delati. Razen par ekstremov učitelji nekaj razlagajo pred avditorijem, a ne? Zdravniki pa ravnotako, vrsta v čakalnici jih prisili, ali pa razlit slepič (OK, če se zgodi to, baš i niso naredili kar je treba).

Kakšen odnos imajo? No, se je bistveno izboljšal. Dandanes ne slišiš pogosto, da bi učitelj koga udaril. Svoje čase sem pa to večkrat videl. Zdravniki isto. Ko mi mama razlaga kako je bilo v tistih časih, ko sem zdravnike bolj potreboval, mi je jasno zakaj sem tako fakt ap. Če pa grem danes po svojo merico antibiotika so pa dokaj prijazni.

Trg? No, kartoteka se lako prestavi. Tudi to je nekaj.

Brane2 ::

Nekolme:

Kaj pa vem, mogoče sem malo naiven, ampak zdravniki in šolniki so prisiljeni delati. Razen par ekstremov učitelji nekaj razlagajo pred avditorijem, a ne? Zdravniki pa ravnotako, vrsta v čakalnici jih prisili, ali pa razlit slepič


Prisiljeni so delati, vendar jih nihče ne sili delati ravno to, za kar so šolani. In za kaj so šolani, denimo šolniki ? Javna skrivnost je, da so strokovni predmeti alfa in omega. Če ne veš kdo je Prešeren, jebat ga-saj čez deset let itak ne bo nihče več vedu, sam če se hočeš zaposlit kot recimo štromar, moraš jasno pokazat bodočemu šefu, kaj boš prinesu u firmo...

Šolniki pa povečini niso ljudje, ki bi vedeli kaj o realnem svetu proizvodnih procesov, storitev itd.

Tako kot dohtarji, policaji, vojaki se lahko tud šolniki smilijo sami sebi, vlečejo statistike po katerih njihovi učinki presegajo evropske statistike in drugače nategujejo folk, vse bolj pa postaja jasno, da od njih ni kaj dosti koristi...

divac ::

Ej, a sem jih jaz silu studirat medicino! Osebno sem prepricanja, da dokler se dogaja, da zdravniki delajo "zmote" in zato sorazmerno zdravi ljudje umrejo, si ne zuasluzjo niti 100.000 SIT. To je tko, kokr ce bi jaz u sluzbi zajebal delujoco aplikacijo.
Ampak vrnmo se nazaj. Pred casom je bil moj oce v KC.
1. Niso mel pojma, kaj je z njim. Tudi po 21 dneh.
2. Njegovih zdravil proti zvisevanju pritiska niso poznali, ceprav so jih dokaj pogosto uporablja.
3. Od sebe niso dal nikakrsne informacije, kaj sele izvida.
4. Do vseh pacientov so se obnasali, kot da so usi.
Tko da ne ti men, kok je treba studirat. Cist nc vec kokr na vsakem normalnem faksu (izvzet je treba FDV pa ekomonijo). Vec let majo pa samo zato, ker majo prakso.

LojzePek ::

Mogoče ni prav tema, sam bi vseen vprašal. Zakaj mi veš čas ko premikam palec na nogi neki noter poka? Mi lahko kdo pomaga, me že pošteno moti.

Brane2 ::

Je zdej začel pokat, al je že prej, pa te je šele zdej začel motit, al si šele zdej to slišu, ker si se sezu ?

LojzePek ::

Ma poka že kr neki časa, mislim da je to krivo ko smo igrali nogomet pa sem namesto žoge zadel vratnico, pa ni bil glih fajn občutek.

Brane2 ::

Aaa, pr fuzbalu si se sesu...
Pol pa ne rabiš dohtarja, ampak unga norca z nosili in sprejem k dela na stadionu...

hatch ::

Divac.. si kreten? Vsak se lahko zmoti.. in zdravniki niso bogovi.. so ljudje kot vsi mi.
Ce ti zdravniki niso vsec.. se pac preseli v kalahari.. in zivi z busmani... brez zdravnikov.
Vsak zdravnik je pomagal vec ljudem kot vsi ekonomisti na svetu skupaj... in verjamem da je to treba spostovati.
In ja.. stimulativno placilo res pomaga pri odnosu do dela.

Glede uciteljev... je pa narobe da ne morejo vec zmerno fizicno obdelat otrok. Dolocene otroke se da umiriti samo s klofuto.. to je vzgojno. Tudi mene je mt nekajkrat udarla... in iz sedanjega vidika ji dam povsem prav. Seveda pa je treba razlikovati.. med nasiljem in vzgojo.


divac ::

Hatch ...
Clovek, ki ima v rokah zivljenje nekoga drugega se NE SME zmotit. V zadnjih destih letih je vse prevec teh zmot or whatever. Jaz osebno poznam 3 primere. Ena oseba je zaradi "cloveske zmote" umrla, ena pa je 3 leta jemala napacna zdravila, ki so posledicno skodovala zdravju.
Sicer pa me zanima, kaksno mnenje bi ti imel o zdravnikih, ce bi se taka "zmota" zgodila nekomu, ki ga ti poznas. Upajmo, da se ne bo. Ceprov je verjetnost tega izjemno majhna.

(BTW: Dej povej mi definicijo kretena! Je to slucajno oseba, ki ne deli enakega prepricanja kot ti?
FYI: Kreten - retardirana oz. nekoliko zaostala oseba.
Glede na to, da sem sposoben studirat, bi rekel, da si tukile malo sfaliu.)

madmitch ::

Divac.. si kreten? Vsak se lahko zmoti.. in zdravniki niso bogovi.. so ljudje kot vsi mi.

Torej lahko zdravniki delajo po sistemu" Life sicks and then you die"? Ne bi se popolnoma strinjal s tem. Torej lahko tudi profesionalnemu šoferju, ki povozi človeka, oprostimo, saj je samo človek. Kolikor jaz vem, gre šofer v zapor za kaj takega. Če že ne to, mu pa vsaj vzamejo vozniško.
Ker sem kar nekaj let delal na ladji, sem (na žalost) imel priložnost videti kar neka bolnic, strokovnost in odnos do pacjentov po svetu. Moram priznati, da zdravniki v ljubljanskem KC vodijo vsaj po nečem VZVIŠENOSTI IN NADUTOSTI. Res je sicer, da je bilo (Dr. Marko Godina) in je še danes nekaj res vrhunskih strokovnjakov pri nas, a kaj ko so le izjema, ki potrjuje pravilo.
Mislim, da biti zdravnik ni le služba, na katero lahko po zvoku tovarniške sirene pozabiš, marveč način življenja, ki prinaša tako dobro kakor tudi nekaj tegob.

Pa še nekaj, na eni od okroglih miz se je nek zdravnik pritoževal, da je njegova plača enaka plači boljšega tehnika v Avstriji. Naj primerja razmerje plač tega istega tehnika in zdravnika v avstriji in bo videl, da je manjše kot razmerje pri nas.
Tranzicija je dolgotrajen proces, ki od vseh zahteva strpnost in veliko mero požrtvovalnosti. TUDI od zdravnikov in ubogih učiteljev.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

BigAl ::

jRk0:

zakaj majo potem policaji, ki se sploh ne rabijo ucit 2x vec place kot ucitelji in celo zdravniki. policaji celi dan sedijo v avtu in se vozijo okoli, pa folk j. v glavo.

pa, to govorim, ker poznam take ljudi... mam v blizini


Koga imaš ti v bližini ne vem, ampak zgleda slabo poznaš njihovo delo ter plače. To s plačami nikakor ne velja!! Sicer pa bodi policaj - za tebe ni sobote ne nedelje ne praznika -ponoči in podnevi - ljetom i zimi , obravnavaš zadeve kjer se ubadaš s idioti, kreteni, potencialnimi nasilneži če ne še kaj hujšega. Pa drži glavo ti za tako mezdo!!

Glede j. folka v glavo - absolutno ni prav ampak mislim, da so to izjeme.

hatch ::

Samo vprasal sem...
Govorite kot da se pri vsakem drugem pacientu zdravniki zmotijo.. niti zdravniki niso vsevedni in nezmotljivi. Ne vem kako vam to ni jasno? Statistike kazejo na to da je recimo 5% diagnoz napacnih.. ce vas to moti... pac ne it zdravniku, da vam ne bo mogel postaviti napacne diagnoze.



Brane2 ::

hatch:

Govorite kot da se pri vsakem drugem pacientu zdravniki zmotijo.. niti zdravniki niso vsevedni in nezmotljivi. Ne vem kako vam to ni jasno?


Saj tud šoferji ne povozijo vsakega drugega pešca, mim kerga se peljejo.


Statistike kazejo na to da je recimo 5% diagnoz napacnih.. ce vas to moti... pac ne it zdravniku, da vam ne bo mogel postaviti napacne diagnoze.


Pravzaprav tud šoferji, sploh trenirani profiji povozijo bistveno manj kot 5% mimoidočega folka, avtobusarji pobijejo bistveno manj kot 5% lastnih potnikov in tovornjakarji zgubijo in uničijo po lastni krivdi bistvbeno manj kot 5% tovora. Če temu ne bi blo tko, bi ble zavarovalne premije za te stvari zelo zanimive.

Ni realno prčakovat o tega folka nezmotljivost, to da naj bi požrli lastni drek, ustvarjen zaradi malomarnosti itd. se mi pa zdi povsem normalno. In tu dohtarji niso glih na nivoju z ostalim folkom. Dohtar faše kazen u glavnem če je kej resno narobe, tovornjakarja pa zjebe vsak polcaj s tehtnico ob cesti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nevljudni ljudje pri zdravniku v čakalnici (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
759439 (6468) Arzen28
»

DeepMind pri diagnozi očesnih bolezni ne zaostaja za zdravniki

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4111690 (9088) nekikr
»

Legalna prodaja programa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6415900 (13394) Lonsarg
»

Avtoklepar plača 1400 evrov NETO (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7719741 (17114) xteakwondox

Več podobnih tem