» »

[Wi-fi] dobra oprema za cca 2km povezavo?

[Wi-fi] dobra oprema za cca 2km povezavo?

Liker ::

Najprej zakaj rabim:

Pred parimi tedni sem narocil VDSL2 5/5M pri Teslokomu in so mi danes prisli montirat. Po montazi je bilo ugotovljeno da je max. hitrost ki jo moja linija premore, slabih 600kbps DL in 200kbps UL. Razlog: med mano in centralo (ki je btw samo 1km stran) je ranzirna postaja od zeleznice z cca osmimi tiri.
Potem je bil monter se tako ustrezljiv da je stestiral koliko gre ADSL in ADSL2+, in smo ugotovili da je max za oboje cca 2,3M/400K.
Optike pa v tem delu LJ ne bom docakal se kar LEP cas.

Torej, glede na to da imamo v centru se eno ekstra stanovanje, bi si tam uredil VDSL2 in potem preko Wi-fi zadevo pripeljal domov.
Zracna linija je se mi zdi povsem neovirana, tako da to naceloma ni problem. Sedaj me zanima kaksno opremo (antene, AP-ji, etc...) nabavit, da bo vleklo vsaj 10Mbps na razdalji cca 2km, oz. koliko je sploh maximum na tej razdalji? Poskusal sem ze klicati 2. firmi ki na netu prodajata taksne antene, a so ocitno vsi na dopustu ;(.
Kakor sem razmisljal bom potreboval vsaj 2 AP-ja + obstojeci Wi-fi router za to da bom imel point2point povezavo + Wi-fi po celi hisi na koncni tocki.

Zanima me tudi kako router + AP prepricat da bosta delovala point2point. (vem da lahko to zgooglam in tudi bom, ce bo potrebno).

LP,
B
  • spremenil: Liker ()

amigo_no1 ::

Vprašaj na WLAN-SAT-forumu.

V eni letošni številki monitorja (točne številke revije ne vem) so tudi naredili podobno povezavo v središču LJ.

Liker ::

Hvala za pomoc, sem medtem ze nasel wlan-sat, in se pogovoril s tistim ki ima njihov e-shop.
Izvedel vse kar rabil, zadeva pa pac ne bo delovala, ker je vmes en gigantski kostanj :D

shock ::

No to sem jaz naredil pa dela ko bomba. Klik

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WiFi na površini 1,75 hektarja - nasvet

Oddelek: Omrežja in internet
425800 (4017) Daniel
»

USB wireless antena

Oddelek: Pomoč in nasveti