» »

P5K Deluxe + WiFi AP BIOS težave

P5K Deluxe + WiFi AP BIOS težave

damjanster ::

V vednost!

Evo.. še 1 mesc nazaj sm full hvalil to Asus plato. Zdaj pa vidim, da ima resne težave po upgrade-u bios-a. Če vam slučajno prvotni BIOS ne ustreza, raje pozabite na to ploščo. Karkoli sem poskušal spremeniti v nastavitvah bios-a (tudi če samo boot sekvenco), se zadeva ni več normalno postavila. Po restartu je javil "Press F1 to configure BIOS or press F2 for bios defaults". Vsake toliko mi je še javil, da overclock ni bil uspešen (plate nisem nikol skušal naviti).
Seveda po tem ko stisneš F2 zadeva normalno dela naprej, vendar pozabi vse specialne nastavitve (power on by keybord - press space, CaseFan vrtljaji na 60% in podobne "zahtevne" nastavitve 8-O ).

Odkar sem postavil bios nazaj na prvotno stanje, zadeva spet dela z vsemi fancy funkcijami.

- priznam,... buteljdotsi

TheoryX ::

torej ko daš tisti osnovni bios, ki ga dobiš s plato (na plati), nazaj, dela spet vse normalno?

ker tudi jaz imam težave s biosom, probal sn vse, tudi beta verzijo in nikjer ne dela več tako kot je delala z osnovnim biosom.
še dobro da sem si onega prej shranil, tako da ga bom lahko zdaj dal nazaj.

da te potolažim, nisi edini in nevem kaj bi naredo, nazaj jo lahko nesem sam sem pol lahko do 45 dni brez računala, pa še v lj bi jo mogo pelet, kar pomeni za nekoga iz mb dolgo pot. kupil pa pri funtechu
Intel C2D E6420 | P5K Deluxe/WiFi | BFG 8800GTS OC
Crucial 2 × 1 GB Value rami | Hitachi 320 GB

Mene še najbolj zanima, če je to običajen problem te plate, ali imamo pač "fuč" plate. Zna bit, da so te od funtech-a pač iz take zanič serije. Če pa so vse plate tko zanič, zakaj bi sploh nove bios-e izdajali. Meni čisto nobeni drug bios ni delal pravilno.
Bom pogledal še malo po drugih forumih po svetu...
BTW: na funtech-u sem vzel tudi grafično Gainward 8500GS 512MB RAM-a... na mojem 20" LCD 1600x1200@60 na DVI se mi po pol ure začnejo pojavljati plešoči pixli raznih svetlih barv - sem opazil šele ko sem dal temnejše ozadje na namizje. Upam, da mi jo bodo uspel zamenjat v enem tednu. Je funtech nasploh bolj vprašljiva štacuna al kako?

to se tudi jaz sprašujem o funtechu, ne obtožujem nič samo nevem

mam cel računalnik tam kupljen in so težave s plato (p5k deluxe/wifi) in grafično (BFG 8800GTS 320MB OC)
z grafično mam takšne težave, recimo pri CoD 2 igri, računalo včasih kar frizne in mi včasih uspe igro minimirat
in jo preko task manegerja na silo zapret, če pa to ne uspe, pa pomaga samo reset :/

dukenukem ::

random fps dropi in freezanje je standard 8800 graf ,piše da ma nvidija probleme, da dela na tem, da urihta zadevo v driverjih,kao ram od grafe zabije in pol vse obstane :\ še dokaz klikspet sramota za nvidio in bugaste izdelke :D

nanoleet ::

Imam p5k deluxe iz funtecha in sem tudi dobival Overclocking failed sporočilo.. Vmes enkrat sem namestil 501 bios in zdaj že dolgo nisem več videl tega sporočila :-/.

meni je isto pri biosu 311

M-XXXX ::

Tdusi sam imam to plato in nimam NIKOLI tega problema, tako da ni matična oziroma bios kriv (mogoče imata kašno tako nastavitev da ne paše matični)

torej kakšna nastavitev bi lahko to bila?

povej ti slikam bios celoten in mi poveš če je kaj narobe?
ker jaz nisem čisto nič spreminjal biosa, tako kot je bil na default naret je tudi ostal.

mogoče ga moti nvidia na plati za crossfire ali pa karkoli, nevem

Meni so rekli, da je to lahko krivda kombinacije plošča-ram. Glede na to, da je v navodilih od plate tud spisek kompatibilnega ram-a, ter da se zraven "priporočeno" prodaja čisto nekaj drugega, me že kar malo skrbi.
Načeloma niti ne navijam ram-a kot tudi ne uporabljam speed-step tehnologije. Bi pa to slednje prav rad preizkusil, saj bi mi "70%" hitrejše delovanje ram-a zelo prav prišlo pri virtualizaciji. Ima kdo izkušnje?
Je še kdo preizkusil upgrade na 501 bios in s tem odpravil napake? Jaz še nisem probal.
LP,
D

MaTiCeK_ ::

A mi nekaj izdate, ta plata namrec zanima tudi mene.

Glede na to, da plata podpira do 1066MHz ram module, a je velika upocasnitev za sistem, ce das v njega kar 667 DD52 ram?

Skratka, priporocajte mi ram, ki pase dobro k tej plati prosim.

prusnik ::

Jaz imam tudi os tedna nazaj to plato, pa imam ene čudne probleme.

Imam XP sistem gor pa grafiko Nvidia 8600GTS, RAM Patriota 2x1Gb

No problem je v tem, da ko ga dam shutdown, se Windowsi vse normalno zaprejo in vse kot bi moralo bit, ampak ventilator od napajalnika in od procesrja se še vedno neumorno vrtita. Pa počakal pol ure če ima kakšno termočno zaščito ampka nič, ona se vrtita.

Kakšni predlogi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: prusnik ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Večji problemi z računalnikom (strojni,programski?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
281522 (1181) vbohinc
»

Asus P5K PRO + E8400 = tišina in tema

Oddelek: Pomoč in nasveti
141684 (1124) WarpedGone
»

Asus P5K deluxe

Oddelek: Novice / Matične plošče
219725 (7958) Volta
»

Asrock 939 dual (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
72940367 (20926) igor0203
»

Conroe procesorji so med nami (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

Oddelek: Strojna oprema
2051100770 (34638) asus

Več podobnih tem