» »

Problem z namestitvijo mrezne kartice

Problem z namestitvijo mrezne kartice

Yunai ::

Kupila sem SMC EZ CARD 10/100. Namestila sem jo v komp (torej v luknjo med graficno in zvocno). Nobenih kablov nisem nikamor vtikala. No, ko sem prizgala komp, mi je ni samodejno zaznal, po rocni izbiri mrezne se je neki dogajal, driverji so se kopiral, zdej pa piše da te kartice ne more zagnat (Tam kjer obicajno pise da naprava deluje pravilno).Mislim da je driverje kar Windows svoje določil, ne tiste s CDja. Potem sem nalozila se tiste s cdja, nic ni pomagal. Zadevo sem dala ven, pa nazaj noter, nič. Ko sem brala navodila, je pisalo o dodatnem priklopu nekih kablov (neprilozenih).

Tole piše pod točko 1 (hardware installation)
-before installation, turn off power, unplug power cord and remove the cover (nardila)
-insert the card firmly inside the available PCI slot (tudi)
-Connect one end of the Cat-5 cable to the PCI card and other end to 10/100/1000 hub/switch or router -> to pa ne vem kaj hočjo... Al da priklopim ADSL ali neki tretga? K ce je neki tretjega, potem nimam pojma kaj je to :)
  • spremenila: Yunai ()

Adrijan0 ::

Poglej v device managerju kako ti jo zazna.. in povej..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Adrijan0 ()

Ikona s klicajčkom :)
Te naprave ni mogoče zagnati. (Koda 10)

Vse ostalo zgleda ok. No, edin driver ni podpisan, kar naj bi pomenil da ni nujno kompatibilen z OS.

Aja - če kej pomen - v PCI odprtini je več pinov kot jih mrezna potrebuje (ta manjsi del pinov). Večji del se ujema, kar pomen da ni druge izbire kt da jo tko vtaknem kt sm jo.

Am unega glih ne razumem... Ampak tko bi moralo biti ntor kot je tukaj zadnja kartica na sliki, taspodnja.

KLIK

Tam te res ne razumem kaj hočeš povedat. Drugače dej desni klik tam u managerju na tisto mrežno, izberi update driver in dej da ti kar samodejno da gor driverje.. Če ti bo pa še ne bo delalo.. kot praviš imaš cd.. ampak mrežne xp ponavadi spozna sam.. Daš pa ravno tko update drivers.. in tam izbereš da boš namestila določene driverje z določene lokacije...

RookY ::

"v PCI odprtini je več pinov kot jih mrezna potrebuje"
to ni problem, problem so driverji
Naredi tako, kot je svetoval Adrijan, če ne dela izberi driverje z določene lokacije in pokaži pot na CD(v mapo kjer se driver nahaja), ki je bil poleg mrežne.

"Connect one end of the Cat-5 cable to the PCI card and other end to 10/100/1000 hub/switch or router"
To pmeni, da vtakni en konec mrežnega kabla v mrežno kartico drugega pa v switch/hub/router/ADSL modem oz. karkoli že maš
Juhu juhu spet bom bruhu

Oboje sem ze poskusila :) Sej sem napisala prej... Driver imam iz prilozenega cdja in se kar ne dela.

Servis :P teško je rečti kaj je narobe če človek ne vidi hehe.. tko da ti bom jst teško pomagu..

DJ MartiNi ::

Probaj vtaknit v keri drugi pci slot.
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

No, to predstavlja tezavo :8) Ne morem poskusit v drugi rezi, ker imam le 2, ane je pa zasedena z zvocno, k ne gre vec ven (nocem pa nic odlomit). A obstaja kak program / zadeva v Winsih, kjer pogledas ce reza normalno funkcionira? Kartico sem namrec kupila novo, tko da bi ta mogla delat. Problem je lahko le se v rezi, ker je bla maticna kupljena od enga sumljivga cloveka :S

DJ MartiNi ::

Katero plato pa imaš?
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 5700 XT
Ryzen 5 5600/ASRock B550 PG Velocita/2x16GB G.Skill Ripjaws V 3600/R9 270X
Phenom II X3 720BE/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/HD 3300

jvolk ::

Jaz bi raje vprašal katere windowse ima...

Ne vem :8) Mislm, na maticni je velik stvari zapisanih... Dokumentov pa tut nimam nobenih...
Mislim da je oznaka: MV42V1.3, N2801
A to kaj pomaga? Mislim da me je tist k je to prodal po tej stevilki spraseval, ko je slo neki narobe z maticno / integrirano zvocno... :S Ta oznaka ni na nobenem čipu, je direktno na matični.

Jakka ::

Kateri operacijski sistem pa imaš?
Pa povej še katero čipovje je na mrežni, zaradi driverjev. Napiši kaj piše na črnem pravokotnem čipu na mrežni. Mogoče "1255tx"?

WinXP (brez SP2)

karafeka ::

Da nimaš integrirane mrežne že na plati :)
Povej katero matično ploščo imaš in katero mrežno kartico si inštaliral.

Kaj pa mrežna? Kaj piše na čipu?

Na mrezni je en čip: RTL81390, 49a05q1
Na enem dodatnem elementu pise: cn-tek, h16102, 0510
Potem je pa tu se eno prazno podnožje. Že na ovitku je kartica narisana brez vstavljenega čipa.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Yunai ()

http://www.smc.com/index.cfm?event=view...
tole je moja mrezna.

Ja, mam tut integrirano, ja.

A ne piše na čipu gor "rtl8139D"? Ker če to piše ta mrežna gotovo ni tvoja. Če pa piše "1255TX-1", potem pa je.
Dokler jasno ne poveš kaj piše gor, ne bo pravih driverjev.

Mogoče je tudi problem to, da nimaš sp2 inštaliran. Mogoče pametno naložit, samo zna se zgodit, da kaj nato ne bo delalo (mogoče vse).

Se opravicujem... Komp mam prizgan, pa sm slabo vidla kaj pise gor. D je na konc, ja.
rtl8139d pise gor. Mozno d je napacn link... sam mislla d majo sam 1 tak ez card.
Evo, kompletne specifikacije s skatle:
ez card 10/100
fast ethernet pci card with wake-on-lan
32-bit pci 10/100 Mbps

Uf, uzadi na skatli pa pise SMC1255tx-1. sam na čipu piše pa tist kar sm napisala. :S

se da kej rest s tem?

A kdo ve, kako lah stestiram ce mi reza dela? a se da to pogledat kje v winsih?

karafeka ::

Brez skrbi,

verjetno ti Hundey pravkar išče nove gonilnike ;)

Lahko samo vprašam, zakaj rabiš dve mrežni v računalniku? Ti integrirana ni dovolj?

Evo, zadeva resena. 0:)

Kartica deluje pravilno, samodejno jo je zaznal k sm komp prizgala, driverji so bli ze tm, zato nism opazla d jo je nameščal.
Nikol nisem gledala ktere naprave so nastete pod mreznimi zadevami, tako da nisem opazila nove naprave, poimenovane kar po čipu. realtek rtl8139. Jaz sem pa iskala po imenu kartice, ki sem ga našla na seznamu s katerega izberes sam.
Sedaj k sm vidla ime čipa, sm takoj ugotovila za kaj se gre.

Hvala lepa usem k ste pomagal :)

PS: če se sprašujete kako nisem vedla, da dela - nisem še dobila neta, tako da še ni blo prilike sprobat. Trenutno mam mobitel internet. :))

Tvoja kartica ni tista, do katere si dala link, ampak je proizvajalec čipra realtek. Torej je škatla od ene druge kartice.

Tukaj so driverji za tvojo kartico. Uporabi TE (WinXP 64 and WinXP Driver). Ima da dela.

Integrirana ne dela :S fizicno ne dela. nima veze. sam da dela ta, pa je vse ok :)

Kartico sem kupila v big bangu, tako da škatla mora biti prava. tut na škatli je narisana ta kartica s tem čipom - realtekovim. No, nima veze :) Sam da štima :)
hvala ti

:D

Sedaj veš, pomembno je kaj je V škatli, ne pa kaj piše NA škatli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jakka ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nezaznavanje driverja (internet) - pomoč prosim!

Oddelek: Pomoč in nasveti
81093 (1001) TH321
»

Namestitev windows XP in gonilnikov - vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
111870 (1718) PrimoXD
»

Nadgradnja starega PC-a

Oddelek: Kaj kupiti
151249 (1083) Brias
»

gonilniki po instalaciji xp sp 2